Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Както всички помни, Microsoft Installer Cleanup Utility бе доста полезен за изтриване на повредени деинсталатори компилирани с Windows Installer (msi).

За Windows 7 от Microsoft предлагат по-добра алтернатива в лицето на Program Install and Uninstall troubleshooter

Тествано - бачка перфектно...

Малко снимки:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Custom Recycle Bin Icon Won't Work

Custom Recycle Bin Icon Won't Work

(тествано, работи).

Трябва да се добави въпросния ,0 след ico разширението.

Ако някой има проблеми с опресняването на иконите на десктопа (т.е. не става автоматично, а трябва да се натиска F5 всеки път при някаква промяна, да пише в темата).

Има решение и затова. :D

Премахване на иконата на Libraries от десктопа:

Libraries Desktop Icon - Add or Remove

Здравейте! Искам да питам за една програма за Win7 с нея когато дадеш да се изключи компютъра и се изключва и след това когато го пуснеш всички програми са си таи както си ги оставил преди това, все едно го преспиваш.

Здравейте! Искам да питам за една програма за Win7 с нея когато дадеш да се изключи компютъра и се изключва и след това когато го пуснеш всички програми са си таи както си ги оставил преди това, все едно го преспиваш.

А не е ли същото ако активирате hibernate? И него го има и в XP :shock11:

:shock11:

Калоянчо ... залагам 20 кинта , че си нямаш идея за какво ти говори Капитана :)

:D

Калоянчо ... залагам 20 кинта , че си нямаш идея за какво ти говори Капитана :clap:

Калоянчо...цъкаш на Публикувано изображение след това вместо да дадеш на "ИЗКЛЮЧВАНЕ", цъкаш на малката стрелкичка която е до бутона "ИЗКЛЮЧИ" и след това "Хибернация"/"Hybernate" :D

Редактирано от Defacto (преглед на промените)

Здравейте, има проблем с лаптоп Dell Inspiron N5110 с инсталиран Windows 7 Home Premium. Проблема е че на английски следователно ми трябва български езиков пакет. Намерих го, в него има кабинетен файл lp.cab но не знам как се борави с него. В нета е пълно с линкове към така наречения Vistalizator, но като го стартирам на лаптопа се появява следното: Vistalizator 2.40: Error loading system configuration! Some errorsoccured during initialization: Unable to use this version of Windows 7. This build (7601) is not supported. Make sure you have the latest version of Windows. Sorry, I cannot continue. Please write to [email protected] to get help. Версията е лицензирана, не знам какво и има.

нищо и няма - просто Home premium не поддържа LIP/MUI пакети а vistalizator не поддържа SP 1 (build 7601)

След преинсталация на WinXP с Win7 имам проблеми с администраторските права.. нещо такова-Публикувано изображение

, някои от песните ми не свирят, някои от картините ми не се отварят, не мога да редактирам details от properties, ей такива неща. Някой има ли идея на какво се дължи това и как да го оправя?

Windows 7 е добре да се инсталира начисто. Ъпгрейд от Windows XP => Windows 7 е непрепоръчителен.

Проверете дали акаунта ви има админ. права.

Можете да опитате и следните две команди:

Start => напишете CMD => Десен бутон върху CMD.exe => Run as administrator => въведете командите една по една и натиснете Enter след всяка от тях:

sfc /scannow

CD\

icacls * /T /Q /C /RESET

secedit /configure /cfg %windir%\inf\defltbase.inf /db defltbase.sdb /verbose

Ако не се получи направете Repair Install на текущата инсталация. (Прави се като се сложи диска докато сте в Normal Mode, не както е при XP при рестарт на системата да се буутне от диска).

Здравейте! Интересува ме дали Windows 7 Enterprise поддържа български език, и дали кирилизирането става отново чрез ъпдейтите, както е при Ultimate ?

Имам и въпрос относно поддръжката на Windows 7 Ultimate ! Доколкото разбрах, тя ще приключи през 2015 година! Това само за основната поддръжка ли се отнася или и за разширената?

Редактирано от programings (преглед на промените)

да

основна, за разширена няма данни а и е рано

но спокойно, след 4 години ще си задаваме въпроси най-малкото за windows 8, ако не и за следващата ОС

Ясно! Значи все пак разширена поддръжка на Windows 7 Ultimate след 2015 година ще има, така ли да разбирам?

засега да...но от Редмънт официално мълчат по въпроса

но дотогава току-виж излязъл още 1 SP което от своя страна ще вдигне и основната поддръжка

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Ясно! Значи все пак разширена поддръжка на Windows 7 Ultimate след 2015 година ще има, така ли да разбирам?

Първата команда я направи и оправи някакви грешки.

тази icacls * /T /Q /C /RESET не я разпозна.

Какво значи да се инсталира на чисто? Трябва да форматирам целия хард или..?

Здравейте !

Взех си един нов компютър , обаче немога да му намеря подходящ windows.Инсталирам един които съм сложил на лаптопа , обаче дава грешки , защото компютъра е 128бита а лаптопа е 32.Ако може да ми дадете адрес за подходящ.Ето това е въпросния - http://www.pic.bg/kompyutri/kompyutri/pic/kompyutar-athlon-x4-game

ПП:Проблема е , че след като инсталирам апдеитите при стартиране се появяват някакви грешки и сканира за проблеми.И след малко време се страртира и повече от инсталираните ми работи изчезват

Здравейте !

Взех си един нов компютър , обаче немога да му намеря подходящ windows.Инсталирам един които съм сложил на лаптопа , обаче дава грешки , защото компютъра е 128бита а лаптопа е 32.Ако може да ми дадете адрес за подходящ.Ето това е въпросния - http://www.pic.bg/kompyutri/kompyutri/pic/kompyutar-athlon-x4-game

ПП:Проблема е , че след като инсталирам апдеитите при стартиране се появяват някакви грешки и сканира за проблеми.И след малко време се страртира и повече от инсталираните ми работи изчезват

Ти хубаво пита тук за колони.Защо и за комп не попита?

Редактирано от Alex&Ramesses (преглед на промените)

Компютъра е на братовчед ми.Просто така го казах :) .

има 32 и 64 битов уиндоус.Компютър 128 бита нема такова нещо.

64 е , объркал сам се , обаче защо се появяват такива проблеми.

Публикувано изображение

Какво е това виртуално РС?Как га инсталираш Уиндоуса?

Значи , сега да разяня малко.Проблема е , че е 64 битов , инсталирам му такъв уиндоус , обаче дава бъгове , които на лаптопа ги няма (уиндоуса е интегриран 32 и 64 битов) .Като се инсталирам препоръчителните ъпдейти , и рестартирам , в повечето случаи се получава това http://www.doztech.net/wp-content/pictures/HowtoFixBootIssuesinWindows7withSetupRep_787A/windows7recover5.png и след като "уж" се рапайрне , виждам че последните инсталирани неща изчезват безследно.

Здравейте !

И как не открихте точно важната тема в раздела?

Здравейте. Искам да задам един въпрос, който в момента не ме засяга конкретно, но някой път може да ми се наложи да знам отговора.. Имам един лаптоп с лицензиран Windows 7. Въпросът ми е, ако (или по - скоро, когато) ми се наложи да го преинсталирам - нали под лаптопа има стикер с лиценза и сериен номер, той валиден ли е ако изтегля същата версия Windows 7 от пиратски сайт и я активирам ? А, не може ли направо да се изтегли от сайта на Microsoft ? Мерси.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.