Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Натисни едновременно Win+R и пейстни това gpedit.msc след което цъкни Enter. Отваря ти се Group Policy. Там цъкни на Administrative Templates после на Start Menu and Taskbar . В дясната секция всички опции трябва да са на Not configured. Цъкаш с десен на тези които не са ти активни (Remove the volume control icon...) ->Edit. Първо пробвай да ги настроиш на Not Configured ->Applay ->OK и рестартираш. Ако отново не са активни, от същото място ги настройваш на Disabled.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Имам проблем със заспиването на Windows 7 32bit. Проблема е следния: като натисна sleep бутона или от win-a като дам да заспи си заспива. Обаче като му задам време да заспи,не заспива след като изтече времето. Спрял съм торент клиента. Махнал съм възможността мрежовите карти и мишката да го будят. Оставил съм само клавиатурата да може. В Биоса съм на ауто суспенд. Пробвах и на S3 същата работа. Дал съм от разширените настройки да заспива даже и да има споделени файлове. Спрял съм хибридното заспиване и хибернацията. Ичетох във форумите на windows една тема със съвети и напътствия,пробвах ама нищо не става. Моля за помощ...

Това съм пробвал http://www.vistax64.com/tutorials/63567-power-options-sleep-mode-problems.html

Редактирано от vector (преглед на промените)

Какво използваш за да го приспиш за време?

На Windows-a вградените възможности. Нали си има настройка след колко време,ако не се ползва машината да влезе в sleep режим.

Редактирано от vector (преглед на промените)

Ааа ясно. Мислех че ползваш някоя програма или джаджа. Аз имах проблеми със заспиването, и те бяха от мишката. Тя си трепти и аз си мисля, че ще заспи. Направи един експеримент за да стесним кръга с проблемите:

настрой скрийнсейвъра на няколко минути, и заспиването на 1 минута повече. Ако скрийнсейвъра почне да си мърда, а уидолса не заспи проблема е явно някъде из операционната система. Ако и скрийнсейвъра не се включи значи може и да е от периферията, респективно мишка, копчевиатура.

Публикувано изображение

Здравейте.Имам инсталиран Уиндоус 7 Ултимате 32бита.Искам да го заменя сас Хоум премиум .Коя версия е по добра Хоме премиум или Утимате , хоме премиума по лека лие от Ултимате то или да си остана със нея ? Благодаря предварително на всички. П.П. Има ли начин да го улекотя Ултимет-а ?

Редактирано от tenekia (преглед на промените)

Ааа ясно. Мислех че ползваш някоя програма или джаджа. Аз имах проблеми със заспиването, и те бяха от мишката. Тя си трепти и аз си мисля, че ще заспи. Направи един експеримент за да стесним кръга с проблемите:

настрой скрийнсейвъра на няколко минути, и заспиването на 1 минута повече. Ако скрийнсейвъра почне да си мърда, а уидолса не заспи проблема е явно някъде из операционната система. Ако и скрийнсейвъра не се включи значи може и да е от периферията, респективно мишка, копчевиатура.

Публикувано изображение

Сейвъра си се пуска като изтече времето. Монитора си загасва. Втория ми несистемен хард диск спира. Обаче системата неще да заспи като цяло само си седи със загасен монитор и спрял не системен хард.

Здравейте, може ли да попитам нещо, което не ми е ясно.

Слагам всички файлове (снимки, музика, филми) в Libraries в съответните папки и до колкото разбирам файловете се запазват на C:, което ми е почти претъпкано. Възможно ли е по някакъв начин да продължа да слагам всичко в Libraries, но да се запазват на раздел D: ?

Попаднах на този линк:

http://www.sevenforu...-libraries.html

На линка пише, че ако сменя location-а на папките music, documents, photos и videos в D:, те ще се изтрият от Libraries.. идеята ми е да си стоят там и да слагам в тях, но каквото слагам да се запазва на D: (не на C:), а не да пренеса самите папки в D:. :/

Редактирано от Glasgow_girl (преглед на промените)

беше Ви обяснено в един друг форум, но за всеки случай да се допълня: следвайки предните указания можете да прехвърлите съдържанието от C:\ в избраната от вас папка (за нова библиотека) в D:\ - така съдържанието ще се показва пак

Беше ми даден линка горе, кое по-точно беше обяснено?

Направих каквото пише, но файловете, които бяха в libraries се замениха с тези, които бяха в D и трябва да ги търся в C->users->и т.н.

edit: всички папки се разбъркаха и въобще нямам представа какво прецаках и ми е ясно, че нищо няма да стане. Как мога да стигна до прозореца, за да сменя location-а на C: отново, защото на папките Music и Videos, които прехвърлих на D, вече не иска да излиза Location като дам с десен бутон:

Публикувано изображение

на папките, които не съм бутала, излиза така:

Публикувано изображение

Редактирано от Glasgow_girl (преглед на промените)

под надписа бля-бля library има син линк с броя на папките във всяка библиотека - от там менажирайте коя папка да се използва по подразбиране (десен буотн>set as default safe location)

пък полсе ако искате изтриите другите папки от списъка - съдържанието си остава на диска, но няма да се показва в библиотеката

експериментирайте до получаването на желания резултат

ама вие май съвсем не помните къде какво пишете?

Публикувано изображение

Аз имам един такъв проблем: уиндоусът, който използвам е 7 ultimate, 64bit. Заема обаче много място, без да съм инсталирала особено много програми = офис пакет от 2000 година, драйвери и фотошоп. Нарочно направих С: партицията 50 гб, за да има място и да не се бави, а заетото място непрекъснато расте и сега заема почти половината от С:. Чистила съм го с cleanup disk, но не помага особено. Защо е така? Благодарности.

Редактирано от amidala (преглед на промените)

Здравейте. Имам проблем при инсталацията на Microsoft Office на Windows 7.Пробвах се да инсталирам почти всички версии-като започнем от 2003 до 2010,но при всички резултатът е един и същ - инсталира се успешно и след това като натисна да стартирам Word примерно излиза прозорец където пише,че започва конфигуриране и не знам си какво още-уж зарежда докрай,но абсолютно нищо не тръгва след това.Надявам се някой да може да ми обясни как да се справя с това.Благодаря предварително.

Закупих си Acer Ultrabook с инсталиран win7, с програма Acer eRecovery Managerament може да се създаде архив за възстановяване, на USB устройство. Но image е с минимум 12-13GB, въпросът ми е може ли да си направя boot flash с по малки размери и как? Извинявам се предварително ако е задаван въпроса.

Аз имам един такъв проблем: уиндоусът, който използвам е 7 ultimate, 64bit. Заема обаче много място, без да съм инсталирала особено много програми = офис пакет от 2000 година, драйвери и фотошоп. Нарочно направих С: партицията 50 гб, за да има място и да не се бави, а заетото място непрекъснато расте и сега заема почти половината от С:. Чистила съм го с cleanup disk, но не помага особено. Защо е така? Благодарности.

С CCleaner почисти, и от опцията Инструменти->"Възстановяване на системата" изтрий ненужните точки на възстановяване. Ако не ти е нужна, спри си и хибернацията. Сканирай за вируси и червеи.

Здравейте, извинявам се ако не съм на точното място в темата и ще бъда благодарна на всяка помощ.Закупих нов лаптоп с Windows 7 Home Premium 64 бита(оригинална и предварително инсталирана). Нямам инсталационен диск и ми казаха, че трябва да направя пълен бекъп на компютъра(Windows 7) и да си създам диск(ове) за евентуално възстановяване на системата. Тъй като до сега не съм се занимавала с подобно занятие се страхувам дали ще се справя и да не си прецакам лаптопа :-)

Не ми е ясно може ли да направя backup image направо на двд дискове(казаха ми че ми трябват 4-ри) - като следвам:

http://windows.micro...tem-repair-disc

или трябва да съхраня първо бекъпа във физически отделен дял от компютъра (при мен e диск D),като следвам:

http://vmrejata.info...age-backup.html

и след това да пристъпя към създаването на диск(ове).

Още веднъж се извинявам за лаишките въпроси и предварително благодаря!

Редактирано от lilac (преглед на промените)

самият лаптоп също би трябвало да има специална програма за създаване на резервно копие - разровете се из документацията иначе следвате първия линк - вторият е за създаване на диск с който да възстановите windows от неработещо състояние (=/= от преинсталация)

самият лаптоп също би трябвало да има специална програма за създаване на резервно копие - разровете се из документацията

иначе следвате първия линк - вторият е за създаване на диск с който да възстановите windows от неработещо състояние (=/= от преинсталация)

Много благодаря за бързия отговор Aquaris :-) Надявам се, да се справя успешно.Поздрави!

Здравейте, с Windows 7 съм, не мога да използвам екранната клавиатура .

Имам една папка уиндоус имидж бек-ъп, която постоянно расте и ми заема доста пространство от хард-а, сега е около 50 гб и става все по-голяма. Някакви идеи ?

Теглиш и си инсталираш CCleaner . От менюто му "Инструменти" избираш "Възстановяване на системата" . Маркираш всички точки без последната, след което натискаш бутона "Премахване". Рестартираш.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.