Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

На клавиатурата има бутон PrtSc .След това отваряш вградената програма Paint и в левият ъгъл на програмата е ето това Кликаш на постави ,ще ти се покаже едно падащо меню и даваш на постави , и би трябвало да ти даде скриншота.След това записваш даденото изображение в какъвто формат искаш и където искаш.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря ти за отговора, но не се получава. Пробвах така, изобщо не отчита, че е запаметена картинка в клавиатурата :mad:

Пробвай с Fn+PrtSc, и как да е запаметена в клавиатурата? нещо не схващам .Държиш да правиш шотове само с клавиатурата ли .

Редактирано от Dishkata (преглед на промените)

Нещо странно става с 7-цата ми от 1-2 дни

Иконката за звука ми е зачеркната, а всъщност имам звук

Публикувано изображение

Защитната стена ми е изключена и не мога да я включа

Публикувано изображение

Нямам ми го Language бара и никъде не мога да го намеря, но пък мога да сменям езиците както преди

Тук е празно, а не трябва да е

Публикувано изображение

Имам някъв проблем с активирането-не ми пише, че не е оригинален уина и че трябва да го активирам, но не ми пише и че е активиран?!?!

Публикувано изображение

Какво става с тая ОС тези неща ми е струват доста странни? Нямам вируси-сканирал съм с 100 програми и компа е почистен и си е активиран и от 2010 съм с него и няям проблеми

През март мисля да си слагам 8-ца CM да видим кво ще стане

Направете проверка с колегите от раздела за премахване на зловреден софтуер, някой вредители не се засичат от стандартните антивирусни! Нужни са специализирани инструменти! Съмнявам се именно за вредители, поради факта, че нещо забранява защитната стена, и скрива информация за активацията на Windows !

Редактирано от programings (преглед на промените)

Здравейте, във контрол панел ми се е появил файл и не мога да го премахна,появил се е след използва не на програмата EVEREST някакви идеи как да го премахна.post-230439-0-68144000-1330536192_thumb.

зачистваща програма трябва да свърши работа

зачистваща програма трябва да свърши работа

Коя по точно, имам инсталирана CCleaner, и Windows 7 Manager със първата не става втората има доста опции

не знам със коя опция да пробвам.

w7manager има силен registry чистач, а лично аз преполагам че става въпрос точно за това

или с Uninstall модулите на двете програми,

честно казано отдавна не съм ползвал инсталиран еверест и съм позабравил

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Имам 3 дяла на компа в единият са ми документите/G/, в другия/D/-всичко теглено от нета и игрите и в С-то е Windows-а, днес реших да си го преинсталирам, щото беше станал много бъгав и избрах да си форматирам С-то, но ми даде няква грешка, че не може да се форматира и съответно инсталацията не тръгна и тряяше да го инсталирам на 1 от останалите 2 диска-инсталирах го,но сега този в който ми беше стария уиндоус е недостъпен и не мога да го форматирам????????? Как да го оправя, пък ми трябава щото е 65ГБ размер и там мога да си сложа много работи, но е недостъпен и не може да се форматипра-повредена файлова система ли е??? Не знам как да го оправя!

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Не знам защо така стане преди да го преинсталирам можех да си влизам в диска и всичко, но при преинсталацията исках да го форматирам, щото там ми беше само уина, но като му дадох формат друг път става за 2-3 сек, а сега доста се замисли и накрая ми изписа че не може да си форматира, но пък стана 65 от 65гб свободни значе се е изтрило?

Влез в disk management, опитай от там да изтриеш дяла, и да го създадеш наново. Ако не стане, поне дай един скрийншот оттам, да видим какво е положението. В краен случай - пъхаш инсталационния диск с Win7, почваш инсталация, в момента, в който стигнеш до избор на дял форматираш въпросното D: , и прекъсваш инсталацията.

Диска е RAW формат и не може да се изтрива, форматира и тнт-тоест няма файлова система??? Не може и да се конвертира във NTFS и не може да се трие?????? Има ли начин да си върна тия 64ГБ-там ми беше само Windows -a

Публикувано изображение

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

post-93512-0-19105500-1330778241_thumb.jЗдравейте имам следния проблем : След като си купих телевизор 3D свързах лаптопа с телевизора за да си пусна филм 3Д и да пробвам телевизора как е!След около 1 час опити нещата не се получаваха (няма значение къде е причината),в един момент компа стана много бавен и процесора му стоеше на 100%употреба.След този случай започнаха и игрите ми да насичат(при положение че преди това направо летяха)!Реших че ще изтегля някоя програмка и тя ще го пооправи :ще изчисти излишни файлове,регистри и т.н. ,но уви след като пуснах в действие такава програма нещата не само че не се подобриха но се и влошиха.Вече дори и в нета като вляза мисли по няколко минути дали да ми отвори страницата?!?!!?? Та въпроса ми е :имам диск (RECOVERY) ,който съм си го направил като си купих лаптопа и като го пусна ми пише че ще изтрие всякаква информация различна от първоначалното закупуване на компа.Дали ще изтрие само С: или ще ми махне и от D: нещата.Имам между другото на компа 3 дяла единият е RECOVERY Е: Моля за помощ ако някой има други идей различни от моята нека да пише!!! Пробвах sistem restore но не ми дава по стара дата от тази в която се случи първото забиване ,върнах го до нея и малко се пооправиха нещата вече влиза малко бързо в нета ,но игрите пак насичат и то зверски както и като пусна някой по тежък филм имам предвид хайдефинишън около 20гигабайта! Благодаря ви предварително!!!

Редактирано от milen7881 (преглед на промените)

ще върне само С:\ до първоначалното фабрично състояние

Много ти благодаря! Дано си прав че имам страшно много информация в Д: и ако се затрие ще се спукам от яд Ще пиша какво е станало и дали са се оправили нещата. Само преди да пусна рекавърито ,може ли да е нещо с видеокартата -да се скапала или де да знам..

може да е всичко, липсва достатъчно информация в поста ти

милен-е нр имат рековъри партишън на д: гледам си с дв6 аз съм с дв9730 като рестартираш и натискаш Ф11 и те пита какво да правиш. ако не е късно дай по-добре систем рестор. пиши какво е станало.

Късно е!!! Направо си е.ах майката на цялото съдържание , и на С: и на Д: . Как може да измислят такава глупост незнам ,защо изобщо се пипа Д: след като системния сял е С:. На това отгоре не се получи нищо след рековарито компютъра си стоеше на рекавери и нещеше да продължи по нататък и се наложи да си преинсталирам оригиналния уйндойс с друг.......пиратски естествено!!! И сега започвам от нулата ,направо съм бесен !Имах толкова много ценна информация която я нямам на друго място че ми идва да се гръмна :angry:

Преди няколко дена забелязах, че от време на време уиндоуса ми замръзва за секунда. Реших да вляза в event viewer и имаше няколко грешки, но повечето бяха такива: The gatherer object cannot be initialized. Context: Windows Application, SystemIndex Catalog Details: The content index catalog is corrupt. (HRESULT : 0xc0041801) (0xc0041801) И още една: The plug-in in <Search.TripoliIndexer> cannot be initialized. Context: Windows Application, SystemIndex Catalog Details: Element not found. (HRESULT : 0x80070490) (0x80070490) Използвам Windows 7 Ultimate x86 Service Pack 1. Моля ви, кажете ми от какво става така и ще може ли да се оправи, или трябва да преинсталирам. Благодаря предварително! :)

Редактирано от sks1897 (преглед на промените)

Преди няколко дена забелязах, че от време на време уиндоуса ми замръзва за секунда. Реших да вляза в event viewer и имаше няколко грешки, но повечето бяха такива:

The gatherer object cannot be initialized.

Context: Windows Application, SystemIndex Catalog

Details:

The content index catalog is corrupt. (HRESULT : 0xc0041801) (0xc0041801)

И още една:

The plug-in in <Search.TripoliIndexer> cannot be initialized.

Context: Windows Application, SystemIndex Catalog

Details:

Element not found. (HRESULT : 0x80070490) (0x80070490)

Използвам Windows 7 Ultimate x86 Service Pack 1. Моля ви, кажете ми от какво става така и ще може ли да се оправи, или трябва да преинсталирам.

Благодаря предварително! :)

Проблемът се оказа че идва от драйвера на NVIDIA, и се оправи чрез преинсталиране на драйвера през safe mode.

Имам гаден проблем с иконките трябва ми спешно помощ :(

Как да си оправя иконките на нормалните?Публикувано изображение

• 2 седмици по-късно...

Преинсталирах си седмицата и сега ако текстови файл е написън на български, буквите са заменени с някакви символи и не се чете. Ако е на англиски вс си е ок. Как се оправяше това..?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.