Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

и двата проблема се оправят с четене на форума а не с мързел >:

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Някой може ли да ми каже колко бита е този процесор, и съответно каква уиндоус седмица да му инсталирам? 32 или 64 бита? Хич не са ми ясни...

AMD Sempron 2.9GHz 1MB

Ако иде реч за EL1352 Sempron за сокет АМ3 - поддържа 64 битови OS.

Някой може ли да ми каже колко бита е този процесор, и съответно каква уиндоус седмица да му инсталирам? 32 или 64 бита? Хич не са ми ясни...

AMD Sempron 2.9GHz 1MB

Това е LE-150 с TDP 45W нали?

Поддържа 64 бита, мятай си една седмица.

Разбира се, работи и на 32 бита.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

След успешно инсталиране на уиндоус 7 и разните му там драйвъри и програми се стигна до инсталирането на драйвърите за един принтер. Инсталирах ги, даде ми че трябва рестарт, и след рестарта ми зарежда startup repair, който почва да мисли и после пак рестарт, пак стартъп репер и т.н. Явно тия драйвъри направиха някаква беля. Лошото е, че не може да се зареди уиндоуса. Какво може да се направи, без да се налага да се инсталира уиндоус наново?

След успешно инсталиране на уиндоус 7 и разните му там драйвъри и програми се стигна до инсталирането на драйвърите за един принтер. Инсталирах ги, даде ми че трябва рестарт, и след рестарта ми зарежда startup repair, който почва да мисли и после пак рестарт, пак стартъп репер и т.н. Явно тия драйвъри направиха някаква беля. Лошото е, че не може да се зареди уиндоуса. Какво може да се направи, без да се налага да се инсталира уиндоус наново?

Като за начало може да се пробва функцията: Last Known Good Configuration

Или под сейф мод да се деинсталират тия драйвъри, това разбира се ако може да се влезе под сейф мод. Ако ли не, буутнете отново от инсталационния диск и изберете опцията repair, след което следвате указанията най-близки до вашия проблем.

Мерси много! Явно ще се наложи да форматирам диска и да започна всичко отначало, проблемът е лошия драйвер и се надявам с форматирането да изчезне проблемния такъв. Ако има нещо, пак ще се допитам до вас :)

Ако не со форматирал има опция да се премахне драйвъра с FRST или с OTLPE...Само пиши дали искаш да опитаме. :)

Всичко е наред, направих една нова чиста инсталация, въпросните проблемни драйвъри ги свалих от нета, и няма проблеми. Върви си машинката... :)

Моля дайте идея как да римапна бутона инсърт на клавиатурата да играе контрол шифт или алт шифт клавишна комбинация?

http://www.microsoft...ang=en&id=22339

може би

макар че по-обре да мапнеш само строшения клавиш - т.е. предполагам че това е причината

Какво точно имаш предвид под строшен клавиш?

Я сега един доста интересен въпрос да задам. Според всички геймъри и хора които работят с Уидоус без да играят игри нека да споделят кой според тях е най безсмисления клавиш в Уиндоус.

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

Дали е възможно към вече инсталиран на дял С:\ Windows XP, да се добави на друг дял, копие на вече инсталиран и работещ Windows 7 - идеята е компютура да стане с dual boot на WinXP и Win7, но Win7 да не го инсталирам от нулата, а да ползвам файловете на вече инсталиран такъв.

Какво точно имаш предвид под строшен клавиш?

Я сега един доста интересен въпрос да задам. Според всички геймъри и хора които работят с Уидоус без да играят игри нека да споделят кой според тях е най безсмисления клавиш в Уиндоус.

Клавиша под Esc никога не съм го използвал, както и Scroll Lock и Pause Break.Ако трябва да избирам м/у един от трите, то това е клавиша под Ecs.

Клавиша под Esc никога не съм го използвал, както и Scroll Lock и Pause Break.Ако трябва да избирам м/у един от трите, то това е клавиша под Ecs.

Клавиша под ескейп генерира на класическата фонетика ч - и аз го ползвам активно когато пиша на нея.

Спрях се на идея да римапна временно клавиша за изскачането на десния бутон на мишката защото така или иначе той си има заместител под формата на комбинацията шифт+ф10

Но основната идея е да направя така че смяната да става с Уинкий а когато ползвам Уинкий с други шоркът комбинации бутона да не сменя лейаута на клавиатурата.

Вече ме убеждаваха да полвам програми като Суичтайп и разни такива глупости но за какво са ми ако един точно написан скрипт за аутохоткий ми разреши главоблъсканицата?

Редактирано от КОЛЕЦ (преглед на промените)

дори и да успеете което на мен ми е съмнително, още по-малко вероятно е клавиатурата да не работи в такъв режим и ще се наложи да използвате on-screen keyboard-а

спестете си нерви и време и поискайте назаем от приятел/познат една клавиатура за 3 минути

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Нещо за Windows 7 ( отнасясе и за XP, Vista и Linux):

Ако получавате син екран когато гледате клип във Vbox7 и др. натиснете десен бутон върху видеото ----> Settings ----> Display -----> и демаркирате Hardware acceleration:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Преди време имаше проблем със ъпдейтите, където с един от многото такива те хващаха, че си с нелегална 7-ца. Има ли го към днешна дата тоя проблем, или с новите integrated-релийзи няма такова нещо вече? Понеже на друг дял имам 7-ца от 1-2 месеца и инсталирам всички ъпдейти. За сега не ми е направило проблем с това. Просто любопитствам

Преди време имаше проблем със ъпдейтите, където с един от многото такива те хващаха, че си с нелегална 7-ца. Има ли го към днешна дата тоя проблем, или с новите integrated-релийзи няма такова нещо вече? Понеже на друг дял имам 7-ца от 1-2 месеца и инсталирам всички ъпдейти. За сега не ми е направило проблем с това. Просто любопитствам

Естествено че го има... Ама щом караш на принципа "ръгай...нещастна съм", ще дойде ден и да те хванат...

Резонно е да четеш предварително какво инсталираш и да провериш какво точно е съдържанието му...

Естествено че го има... Ама щом караш на принципа "ръгай...нещастна съм", ще дойде ден и да те хванат...

Резонно е да четеш предварително какво инсталираш и да провериш какво точно е съдържанието му...

Ами по принцип гледам за имената на ъпдейтите, дали някой е различен от другия и т.н. Но досега просто познатите ъпдейти от сорта на security update. Преди време видях един съмнителен, че беше по-голям като размер в сравнение с другите и не го сложих. Можете ли с точност да ми кажете от кой ъпдейт да се пазя?

Ами по принцип гледам за имената на ъпдейтите, дали някой е различен от другия и т.н. Но досега просто познатите ъпдейти от сорта на security update. Преди време видях един съмнителен, че беше по-голям като размер в сравнение с другите и не го сложих. Можете ли с точност да ми кажете от кой ъпдейт да се пазя?

Публикувано изображение

;)

Публикувано изображение

;)

Супер! А след като му кажа повече да не ме занимава с тоя ъпдейт, няма да ми се появява в бъдеще отново, нали?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.