Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

а не се ли сетихте че прозореца за шрифта ще стане активен, когато има текстов елемент? на елемента "икона" кое точно и е фонта адже*а?

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

а не се ли сетихте че прозореца за шрифта ще стане активен, когато има текстов елемент?

на елемента "икона" кое точно и е фонта адже*а?

Къде трябва да е този текстов елемент?

Сигурно аз не разбирам, затова ако някой може да обясни точно и подробно как се сменя шрифта при Уиндоус 7.

Как се променят шрифтовете в Ундоус7 ?

Струва ми се, че шрифта при Уиндоус 7 не е същия като при ХР, а аз искам да го направя какъвто е при ХР.

http://windows.micro...e-Windows-fonts

Къде трябва да е този текстов елемент?

Сигурно аз не разбирам, затова ако някой може да обясни точно и подробно как се сменя шрифта при Уиндоус 7.

Цъкаш на всеки един елемент от това падащо меню и променяш на тези, на които е активно менюто за шрифтове.

post-302601-0-63011000-1342769153_thumb.

Здравейте. Не исках да пускам нова тема, затова ще питам направо тук. Снощи си преинсталирах компютъра с Уиндоус 7, с който си бях и преди, но след като завърши инсталацията когато зададох от биос да буутва от харда ми изписва "bootmgr is missing press alt+ctrl+del...". Сложих пак инсталационния диск пуснах го да поправи буут сектора ... и когато диагностичната програма се стартира ми каза, че вижда системата на дял Д а не на С където всъщност съм я сложил (С е отделен хард диск, 40GB pata) .... във биос този хард диск се разпознава като мастър, двд-то е слейв а другия ми хард е SATA 250GB разделен на два дяла Д и Е ... Интересното е, че като сложа двд-то да е първото буутващо устройство Уиндоус се стартира без проблеми въпреки, че в него няма никакъв диск ..... Дъното ми е MSI K9N Neo V2 ...( щото си мисля, че нещо биоса се е побъркал). Отворен съм към всякакви идеи. :)

Редактирано от angelsssbg (преглед на промените)

Пусни нова инсталация, като преди това разкачиш SATA 250GB и оставиш само стария диск със записвачката. По принцип, записвачката трябва да е мастър, а харда слейв, ако са на един кабел. След приключване на инсталацията и нормален старт от харда, спри машината и свържи другия диск.

Пусни нова инсталация, като преди това разкачиш SATA 250GB и оставиш само стария диск със записвачката. По принцип, записвачката трябва да е мастър, а харда слейв, ако са на един кабел. След приключване на инсталацията и нормален старт от харда, спри машината и свържи другия диск.

Хм ... как не се сетих за това. Благодаря ти, това свърши работа и проблема е оправен. :)

Хм ... как не се сетих за това. Благодаря ти, това свърши работа и проблема е оправен. :)

Хм... Не разбирам каква ти е била идеята с тоя стар и бавен диск 40GB, след като с него губиш от производителността на машината. Разбирам да беше SSD, тогава - да. Гарантирам ти, че ще усетиш разлика, ако си направиш един 40GB-ов дял на големия диск и на него инсталираш ОС. ;)

Здравейте, имам следният проблем с Уиндоус 7 - инсталирани са двете операционни системи ХП и Уиндоус 7 64 бит. на два различни харда, като бутването става от Уин7 който показва двете операционни системи. Понякога (не винаги) при стартиране на Уин7 на екранчето с точките компютъра забива. Какво ли не правих - сменях режима ха харда от IDE на AHCI и обратно като правя нова инсталация със всеки режим. Сменях кабелите на хардовете, ъпдейтнах биоса до последната версия, смених хардовете на марвелския контролер, пробвах още един хард диск, но проблема се появява понякога. Очаквам Вашите предложение какво може да води до него и някакви решения. Конфигурацията ми е следната - дъно Gigabyte Z68X-UD3-B3, CPU - Intel I5 2500K, 2 hdd Seagate sata3 1TB, 2h4gb ddr3 ram 1600mhz, dvd-rw sata.

Добър ден,имам сериозен проблем с моя Уиндоус 7.Имах някакъв вирус и от интернет си свалих spy hunter 4,която беше за превахване на malware и т.н...Инсталирах я сложих й crack и я пуснах да сканира целия компютър,откри 8 заплахи,накрая дадох FIX ALL след което програмата започна да чисти и останаха само 3,тогама ми изписа,че трябва да рестартирам за да се махнат,реснах и вече можете да видите на вдеото какво ми излиза...Вируса се казваше Relevant Knowledge...

Има специална тема за премахване на зловреден софтуер,защо не се обърнахте там за помощ .Кракнатите програми ,много пъти не работят добре П.П.Сега, както се казва, свадбата свърши а ние търсиме оркестър .

с други думи,какво е станало,заради програмата ли е или заради вируса,какви са щетите ?

успях да си запиша нещата от С,сега вече мога да преинсталирам,но мога ли да си спестя цялата процедура с преинсталирането и инсталирането на всички драйвъри и програми,като опитам да възстановя системата като сложа диск с уин 7 ?

трудно имаш скапал се активатор, съответно боот-а е омазан мини първо с MBR Regenerator, следващите действия и съвети вече са против правилата на форума аз лично бих забърсал един формат на твое място

Възможно ли е да се направят звуците като при Уиндоус ХР ?

• 2 седмици по-късно...

Здравейте, купих си нов компютър с Windows 7 и единственият ми проблем е, че Internet Explorer спря да работи. Имам интернет и сърфирам с Chrome и Firefox но Internet Explorer не отваря нищо, дори не ми излиза съобщение за 'cannot find this page' а седи просто празна страница. Бях направила файловете .gif да се отварят с IE и преди се отваряха, но сега и тях не иска да отваря дори. Някой дали знае защо така се получава и как да го оправя?

Здравейте, купих си нов компютър с Windows 7 и единственият ми проблем е, че Internet Explorer спря да работи. Имам интернет и сърфирам с Chrome и Firefox но Internet Explorer не отваря нищо, дори не ми излиза съобщение за 'cannot find this page' а седи просто празна страница. Бях направила файловете .gif да се отварят с IE и преди се отваряха, но сега и тях не иска да отваря дори. Някой дали знае защо така се получава и как да го оправя?

Що се отнася до IE,дори не бих си мръднал пръста да го лекувам.Алтернативите, които използваш са далеч по-добри!

edit: За тези, които знаят и искат да ти помогнат е добре да кажеш версия на браузъра и с каква ОС?

Редактирано от G DATA (преглед на промените)

Що се отнася до IE,дори не бих си мръднал пръста да го лекувам.Алтернативите, които използваш са далеч по-добри!

edit: За тези, които знаят и искат да ти помогнат е добре да кажеш версия на браузъра и с каква ОС?

Аз по принцип не използвам IE но се притеснявам в бъдеще това че не работи да не ми създаде някакви проблеми. ОС е Windows 7 и мисля, че експлорера е 9.

Аз по принцип не използвам IE но се притеснявам в бъдеще това че не работи да не ми създаде някакви проблеми. ОС е Windows 7 и мисля, че експлорера е 9.

Не се притеснявай.Ако се стигне до проблем, ще го решим. ;)

Здравейте, имам проблем с иконите. Исках да отворя една програма, но без да искам сбърках и дадох всички програми да се отварят с програмата за гледане на снимки. И сега която икона и да отворя, даже и от старт менюто, всичко ми се отваря с програмата за снимки. Моля ви кажете как да го оправя много е дразнещо :)

как да си върна същиа вид на windows 7 проблем зарежда си като трябва и после излиза син прозорец и зарежда некви проценти и се растирва пробвах с F8 и там имаше sefe mode и настинах върна се самоче с класическо меню и на декстопа ми исписва безопасен режим исках да сложа някоя снимка самоче неми позволи пробвах да с тая програма да върна времето назад самоче неми позволи и ми изписва до когат сте в безопасен режим неможе да работи моля ви помогнете ми мерси предварително

как да си върна същиа вид на windows 7 проблем зарежда си като трябва и после излиза син прозорец и зарежда некви проценти и се растирва пробвах с F8 и там имаше sefe mode и настинах върна се самоче с класическо меню и на декстопа ми исписва безопасен режим исках да сложа някоя снимка самоче неми позволи пробвах да с тая програма да върна времето назад самоче неми позволи и ми изписва до когат сте в безопасен режим неможе да работи моля ви помогнете ми мерси предварително

Пробвай отново, но вместо безопасен режим избери: Last known good configuration.

Здравейте, имам проблем с иконите. Исках да отворя една програма, но без да искам сбърках и дадох всички програми да се отварят с програмата за гледане на снимки. И сега която икона и да отворя, даже и от старт менюто, всичко ми се отваря с програмата за снимки. Моля ви кажете как да го оправя много е дразнещо :)

Тук във форума проверихте ли за подобна тема:

http://www.kaldata.com/forums/topic/141889-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA%D0%B8-%D0%B8%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%B8-%D1%81%D0%B5-%D0%BE%D1%82%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8F%D1%82-%D1%81-%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%B0/

След натискането на F8, в менюто избери disable automatic restart и като ти излезе синия екран, покажи каква е грешката. Нещо от сорта на 0х000...

После си направи един СД диск от менюто на „Архивиране и възтановяване„-функцията е „Създаване на диск за възтановяване на системата„Той е около 400 мб.С него винаги,когато излезе син екран и не се стартира уиндоус,можеш да го пуснеш преди стартиране на системата и да ти разреши връщане в по стара дата или поправи по големи проблеми.Стартира се като диск за инсталация на ОС.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.