Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

enable hidden administrator account in windows 7 ако все пак решиш да търсиш сам, иначе:

в cmd

net user administrator /active:yes
Идеята ми беше друга - как да се направи това с answer file за 7ца.
  • Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, сложих си Windows 7 но при стартиране имам проблем дава ми едно меню и няколко варианта за буутване (поне така мисля) има 5 оцпии някъде Windows 7/Vista/server ; Windows 7/ Vista /Server (no slic); Debug (default); debug (legacy) и още нещо имаше май. Аако можете да ми кажете как направо да си стартира уина, че е изнервящо. П.С. първия ми избор за буутване е от хард диска :) Благодаря

оправете си активацията е или MBR, то все тая

Здравейте, сложих си Windows 7 но при стартиране имам проблем дава ми едно меню и няколко варианта за буутване (поне така мисля) има 5 оцпии някъде Windows 7/Vista/server ; Windows 7/ Vista /Server (no slic); Debug (default); debug (legacy) и още нещо имаше май. Аако можете да ми кажете как направо да си стартира уина, че е изнервящо. П.С. първия ми избор за буутване е от хард диска :) Благодаря

Предполагам че преди да си инсталирате тази ОС сте имали или Виста или друга седмица. Ако е така сте пропуснали да форматирате онези 100 Мб, които системата си ги заделя.

От тук нататък за да се оправи, единият начин е, както са ви казали да си оправите бутващият сектор. Другият е на ново да преинсталирате, но този път да се форматира и тези 100Мб.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Предполагам че преди да си инсталирате тази ОС сте имали или Виста или друга седмица. Ако е така сте пропуснали да форматирате онези 100 Мб, които системата си ги заделя.

От тук нататък за да се оправи, единият начин е, както са ви казали да си оправите бутващият сектор. Другият е на ново да преинсталирате, но този път да се форматира и тези 100Мб.

Ами не всъщност беше дос . Пробвах първото устройство от което да буутва да е хард диска , но проблема си остава. Както казваш не форматирах едни файлове, които системата си заделя. Идеи как да го оправя ?

Ами не всъщност беше дос . Пробвах първото устройство от което да буутва да е хард диска , но проблема си остава. Както казваш не форматирах едни файлове, които системата си заделя. Идеи как да го оправя ?

Ще ти трябва инсталационният ти диск. Ще трябва да бутнеш от него. И когато стигнеш да избираш какво искаш да правиш, ще трябва да се избере, посоченото на снимката:

http://prikachi.com/images.php?images/229/5367229e.jpg

На следващата страница ще трябва да избереш командният прозорец, който се намира най отдолу. Онзи черният, няма как да не го познаеш.Във него ще трябва да поставиш следните команди, като след всяка натискаш Enter.След като свършиш, изваждаш диска и рестартираш компа. Операцията ще се извърши малко преди да зареди ОС:

bootrec.exe /fixmbr

bootrec.exe /fixboot

bootrec.exe /rebuildbcd

отново да ви обърна внимание че това ще премахне активацията на windows-а Ви, тъй като именно некачествената такава е причина да виждате онзи екран с избора..... ако горните команди не помогнат, използвайте това: http://forums.mydigitallife.info/threads/24214-MBR-Regenerator-The-Professional-Windows-Fix-Tool с Run as administrator, след което рестартирайте

Благодаря и на двама ви :) Проблемът е оправен

Благодаря и на двама ви :) Проблемът е оправен

Можеше поне да споделиш, как? Все пак тази тема се разглежда от много хора. Утре може да се появи друг със подобен проблем. Ще му е по лесно да прочете темата и да си реши проблема.

Можеше поне да споделиш, как? Все пак тази тема се разглежда от много хора. Утре може да се появи друг със подобен проблем. Ще му е по лесно да прочете темата и да си реши проблема.

Ами това, което казахте беше. Проблема беше в недобрата активация. Махнах я с приложението и го активирах наново с друг активатор :)

Здравейте, наскоро преминах от ХР към седмица. Всичко върви супер, само че имам проблеми със звука. Като рестартирам компютъра известно време си има звук, който обаче е ужасно тих (със слушалки съм, но преди се чуваше доста по-силно). Като мине час някъде от рестарта и реша да си пусна каквото и да е, звук няма.

Картата ми е вградена

• Chipset integrated by Realtek® ALC888

Инсталирах май последните драйвъри от realtek, обаче същата работа. Рових се из настройките на звука на уиндоус, увеличих висчко, което би могло да е за звука и тн. В настройките на саунд картата също погледнах, всичко си беше наред уж.

Единственото нередно нещо е, че като отворя services.msc, звукът е спрян. Това се случва към час след като съм рестартирала компютъра. Кликам старт и задавам да тръгва автоматично, обаче като си пусна песен примерно пак не се чува нищо.

Рестартирам, звук има и 1 час по-късно същата работа. Четох разни неща из интернет, обаче не мога да открия решение на проблема. Много ще се радвам, ако някой може да ми помогне :)

„Инсталирах май последните драйвъри от realtek„ не значи че е инсталиран точният драйвър,опитай с друг,като обърнеш внимание с каква система си (32б или 64б.)!Виж също в „диспечър на устройства„ дали няма питанки на други драйвъри.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Системата ми е х64. В сайта на realtek за тая саунд карта точно има само някакъв дата шийт, но няма драйвъри. Сега махнах тези, които имах и се опитах да инсталирам от диска на дъното, обаче пък той е стар и може би няма за уин7, щото дава някакъв ерор (no driver was supported in this driver package). А в device manager-а май всичко е наред.

Здравейте,както нищо нямаше изведнъж в сайтовете се загубиха всички икони,при IE и при мозила е така,Деинсталирах и инсталирах наново флаш-а,но пак е същото положение.С Win7x 64 ,съм

post-24761-0-09879800-1350213425_thumb.j

Почисти кеша с CCleaner при затворени браузъри и виж после как е.

поне десетина пъти чистех с какво ли не,не става,дори сега преинсталирах мозилата,същото положение

• 2 седмици по-късно...

Здравейте имам проблем с Уиндолса. Ползвам оригинален уиндолс, който съм ползвала и преди без никакви проблеми. Тъй като диска ми беше при брат ми, пробвах да си сваля уиндолс от един сайт, инсталирах го, но разбира се, той беше нерегистриран и съответно започна да ми иска ключ. Затова си взех моя, лицензираният уиндолс и тръгнах да го инсталирам, форматирах С пуснах инсталацията и го оставих. По едно време забелязах, че екрана е черен, все едно компютъра е "заспал" мърдах мишката, но нищо не се получи. Рестартирах и при стартирането на Уиндолса ми показа, че имам инсталирани 2 уиндолса, да си избера кой да стартирам. Първо избрах единия, нищо не се получи, после избрах следващия, отново нищо. Стартирах наново диска с уиндолса, отново форматирах С, но този път стоях по време на инсталацията. Всичко си завърши нормално, изписа ми, че ще рестартира компютъра, след като го направи, ми показа, че имам 3 инсталирани уиндолса и да си избера един от тях. Зарязах го и то активира първият и пак черен екран, който не се махна повече от половин час. Рестартирах и активирах втория, след като постоя с черен екран ми изписа, че има някакъв проблем и да натисна ескейп, за да излезе, натиснах ескейп и пак се рестартира. Сега избрах третият уиндолс, в момента отново стои черен екран и аз си чакам. Някой знае ли какво става и защо дори след форматиране, старите уиндолси стоят.

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Кликнах за въвеждане на нов продуктов ключ и написах същия, т.к. нямам друг редовен. :mad:

(не, че няма други начини за активиране)

След 2-3 мин. излезе съобщение, че Windows е активиран успешно!!! :yanim:

При мен не стана.

Започвам да се чудя, за какво ли си купуваме лицензирани.

Ralna при инсталациите има ли един 100 МВ дял при инсталацията?

ето така :

Публикувано изображение

ако има, необходимо е да изтриете и него заедно с дяла на windows

Тази грешка се появи днес от какво може да е ?

Системата е Windous 7 64 .

Публикувано изображение

Имам въпрос.Като си взема оригинален Win 7 Home Premium и използвам ключа за активация,после при следващи преинсталации мога ли да ползвам пак същия ключ?

на това копие на същия този компютър, да, иначе - йокму

Добър вечер! Искам да ви попитам, при преинсталацията на Уиндоус 7 винаги ли задължително трябва да изтрия този дял със 100 мегабайта който си е създал Уиндоуса? Ако да - трябва да го изтрия и създам наново или трябва да го форматирам? Благодаря! Като преинсталирах на сестра ми компютъра, форматирах само системния дял, не съм трил тези 100 мегабайта и нямаше никакви проблеми и грешки.

желателно е, за да се избегнат грешки като например да показва 2 инсталирани ОС и подобни конфликти аз лично предпочитам да изтрия двата дяла и да инсталирам в новосъздаденото пространство - диска е разделен на 2 дяла: 30,1 и останалото пространство; така инсталирайки в малкия дял се заделят 100 МВ за системата и 30 за C:\

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.