Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Aз лично не ползвам този дял, и при инсталацията, когато ми създаде този 100МВ-ов дял, изстривам новосъздадения партишън след него и разширявам този 100МВ-ов до нужния размер, след което го маркирам и инсталирам в/у него. След инсталацията, инсталирането на драйвери, програми и настройки, правя един имидж с Акронис и си свиркам... :whist: Тази операция, някои я правят предварително с външен софтуер, но аз процедирам по този начин.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само да питам , някои знае ли,дали ще има IE10 за WIN7?

Да ще има.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Тъй като скоро минах на седмицата, а бях свикнал на XP-то да си махам стрелкичките от шорткътите чрез IsShortcut, реших и тука да ги махна. Появи се обачи проблема с пинването на таскбара. Не ми дава да пинвам програми в таскбара. Уж успях да си върна файла, но после какво се прави?

Здравейте! Имам проблем с инсталирането на Windows 7 Ultimate x64 в лаптоп Lenovo V570c . От същия Windows съм инсталирал на други лаптопи без проблем. Изписва ми '' Expanding Windows files (0%)...'' и дотука и ми дава грешка (Windows cannot install required files. The file may be corrupt or missing. Make sure all files required for instalation are available, and restart the instalation. Error code : 0x80070017) Моля помогнете !

Здравейте,искам да попитам ако изтегля езиков пакет от сайта на Майкрософт и реша да го инсталирам,преди инсталацията трябва ли да премина проверка на лиценза на операционната система? За Windows 7 Ultimate?

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

нещо не схванах идеята на въпроса? ако се плашиш за валидацията, тогава защо въобще ще сваляш от сайтовете на мс? направи го от мс ъпдейт - то е същото а и валидацията доста отдавна не е проблем предвид наличните инструменти ако се скапе и ако желаеш можем да обсъдим последващите действия на ЛС иначе мисля че не, но пък и аз тия неща ги правя през WU, конкретно за Ultimate....за останалите версии вече е друг въпрос

Някой може ли да каже като се инсталира седмицата как се оправяте със BIOS-a, защото мисля да си купя един оригинален диск само за моя си компютър и да си преинсталирам, но не знам как става :( порових се във интернет , но тва БИОС не знам к'во е и за к'во ако някой може да обесни просто ще съм му много благодарен :)

Аз не мога да резбера ,какво точни имаш впредвид .Да направиш биоса да бутва от диск или след ,като си инсталирал уиндоуса да се ровиш по биоса .

Някой може ли да каже като се инсталира седмицата как се оправяте със BIOS-a, защото мисля да си купя един оригинален диск само за моя си компютър и да си преинсталирам, но не знам как става :( порових се във интернет , но тва БИОС не знам к'во е и за к'во ако някой може да обесни просто ще съм му много благодарен :)

И какво си се поровил като не си разбрал какво е Basic Input/Output System или BIOS?!

Решения на проблема ти:

1. Вземи се научи да ползваш търсачката на форума или питай чичо Гоошо.ком;

2. Извикай някой приятел да ти покаже как става цялата операция с инталацията;

3. Платен вариант: сервиз

Здравейте,имам едно питане за скрийнсейвър при Windows 7. Значи настроен е на 3 мин. да се включва при неизползване на компа. Настройките ми за заспиване на компа са тези на снимката- зададено е никога,да не заспива.. Обаче, както си стоеше скрийна, в случая е 3D текст и се въртеше надписа Windows 7, екрана на дисплея угасна,първият път се случи доста скоро след като бях станал и не правех нищо по компа, като размърдах мишката излезе десктопа и нямаше никакви проблеми. Пак го оставих на скрийн, този път по-дълго време се застоя,но след около 20 мин. пак угасна дисплея и пак при размърдване на мишката нямаше никакви проблеми. Но ме притеснява защо се случва това,като от настройките за заспиване е зададено никога да не заспива компа? Беше дигнал малко по-височка темепература,дали това е причината? Но от само себе си да се изключи скрийна? Ето днес над 40 мин. си стоя на скриийн и не угасна? Дали да се тревожа?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

Няма причина да се тревожиш!Компа не заспива така.Това го прави само за икономия на енергия.

Здравейте ,наскоро закупих компютър втора ръка ,води се уж геймърски и човека от който го закупих ми каза ,че е хубаво да се преинсталира и накарах един приятел да ми го преинсталира обаче така ми го преинсталира ,че още повече започна да забива ,да бави ,рестартира се сам да не говориме за интернет страниците как ги отваря 1 мин чакам да ми зареди . След като се рестартира ми излиза един прозорец които идея си нямам за какво е за това го снимах да ви го покажа http://prikachi.com/images/509/5484509R.png

А това са характеристиките на компютъра с Windows 7 e...

Тип централен процесор -DualCore AMD Athlon 64 X2, 2600 MHz (13 x 200) 5000+

Дънна платка - Asus Crosshair (3 PCI, 1 PCI-E x1, 1 PCI-E x4, 2 PCI-E x16, 4 DDR2 DIMM, Audio, Dual Gigabit LAN, IEEE-1394)

Чипсет на дънната платка -nVIDIA nForce 590 SLI, AMD Hammer

Системна памет - 4096 MB (DDR2-800 DDR2 SDRAM)

DIMM3: Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C5DHX2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-13 @ 270 MHz)

DIMM4: Corsair XMS2 DHX CM2X2048-6400C5DHX2 GB DDR2-800 DDR2 SDRAM (5-5-5-18 @ 400 MHz) (4-4-4-13 @ 270 MHz)

Видеокарта - NVIDIA GeForce GTX 260 (896 MB)

3D-ускорител - nVIDIA GeForce GTX 260

Звуков адаптер- Creative SB Live! 5.1 Sound Card

Дисково устройство - WDC WD80 00AARS-00Y5B SCSI Disk Device (745 GB)

Здравейте от мен. Имам следният проблем, реших да запиша уиндолс 7 ултимейт 64 бита стигат до партишаните разделям ги но не мога да разбера в кой партишан се записва операционната система. Отделям 50 гб за диск партишан 2 над него е систем ресерв 100 мб и 2 дяла правя по 275 гб за Д и Е следователно партишан 3 и 4 и винаги ми го записва или в Д или в Ц как да оправя това да го маркирам за да се запише в 50 гигабайтовият дял ?

Редактирано от Denislav Stoichev (преглед на промените)

Здравейте от мен. Имам следният проблем, реших да запиша уиндолс 7 ултимейт 64 бита стигат до партишаните разделям ги но не мога да разбера в кой партишан се записва операционната система. Отделям 50 гб за диск партишан 2 над него е систем ресерв 100 мб и 2 дяла правя по 275 гб за Д и Е следователно партишан 3 и 4 и винаги ми го записва или в Д или в Ц как да оправя това да го маркирам за да се запише в 50 гигабайтовият дял ?

Посочи ги тия 50гб със стрелката и първо задай формат. След като приключи, само натисни Next.

Здравейте!Имам следния проблем:С оригинален Windows7 Home Premium съм или поне бях.От почти две години ползвам лаптопа без проблеми,но и с добри грижи.И така до вчера,след като го рестартирах,понеже нещо ми забиваше,стигна до Windows стартира и до там.Опитах с резервен диск,който си бях направила преди време и след 2-3ч успя да тръгне.До преди седмица бях с легален NOD32,но незная защо реших да го махна и минах на Аваста безплатната версия/онзи ден по време на сърфиране сигнализира за заловен троянец и веднага напуснах сайта/затова първата ми мисъл беше да пусна проверка с MB,но резултата беше,че няма вируси.Докато се чудех как да постъпя се появи набързо синия екран и лаптопа угасна.Опитах да стартирам в safe mod,но зареждането на системата стига до windowssystem32driversclasspnp.sys и до там.Опитвах пак с диска,но той е само за въстановяване,не инсталационен-нямам такъв-ОС се инсталира при първото стартиране на лаптопа.След милиони опити реших да инсталирам още един Windows с цел,ако има начин да се оправвят нещата.Направи ми впечатление,че инсталацията отне много време/със същата флашка инсталирах на комп. и мина много по-бързо инсталацията,а на лаптопа отидоха едни 4ч на финала/.Не ми прави проблеми за сега-та си мисля,че не е хардуерен проблем,на аз си искам старата ОС,ако е възможно!Моля,приемам предложения и предварителни благодарности на всички!

Здравейте!Имам следния проблем:С оригинален Windows7 Home Premium съм или поне бях.От почти две години ползвам лаптопа без проблеми...

Каква марка и модел е лаптопа!

Хард диска все още се сканира,но за сега всичко е зеленичко/като завърши ще кача снимки/,а лаптопа е Acer Aspire5336

Такаа,да но лаптопа угасна и не иска да стартира.Никак.Реших да форматирам с диск на ХП и да направя инсталация на чисто,но след изтеглянето на файловете в началото от диска,излиза син екран със следното : stop:0x0000007B(0xF78D2524,0xC0000034,0x00000000,0x00000000)

Здравейте,отново съм аз.Значи при мен нещата се оправиха с формат и нова инсталация и едва след това открих начин как съм могла да запазя файловете си,най-малкото,но вече ги нямаше :)...Относно грешката която изписваше/windowssystem32driversclasspnp.sys/,свалих си въпросния файл от нета и го разархивирах на флашка,стартирах безопасния режим и когато зацикли на този файл,сложих флашката,системата си го намери сама и стартира safe mode,но вече бях форматирала диска със системата,която исках да запазя.Поне за следващия,който има този проблем,може да опита този начин.Поздрави

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.