Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Да ще върви безпроблемно  :) .

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
"Windows 7 SP1 Ultimate x86" Това дали ще върви като хората на Dell Optiplex 745 : )

И с какво не ви хареса темата към която ще добавя вашата? И това хардуерен въпрос ли е?

Здравейте, имам 1но проблемче с лаптоп COMPAQ CQ58 Оп. Система Windows 7 Utimate 64bit

..не е мой, за това ще кажа което зная.

Останал е включен една нощ ,и сутринта собственика е забелязал че екрана е бял, изключил го  и отишъл на работа, след това като го пуснал излизала следната грешка:

"DISK BOOT FAILURE, INSERT SYSTEM DISK AND HIT ENTER" (поне така ми го цитира)

цъкнал ентер и последвало друго съобщение:

"Windows has encountered a problem communicating with a device connected to your computer. This error can be caused by unplugging a removable storage device such as an external USB drive while the device is in use, or by faulty hardware such as a hard drive or CD-ROM drive that is failing. Make sure any removable storage is properly connected and then restart your computer. If you continue to receive this error message, contact the hardware manufacturer. Status: Oxc00000e9 Info: An unexpected I/O error has occurred. "

До колкото разбрах от собственика, лаптопа не е бил изключван насилствено с пауър бутона докато е зареждал уина, или докато е бил включен. също така сам се уверих че няма нищо включено към него ,освен зарядното ..

Не мога да проверя дали проблема идва от драйверите, понеже при всяко стартиране на системата излиза грешката, която не позволява да се стартира системата.

До колкото разбрах автоматичните ъпдейти са били изключени, така че няма как да е проблем от крит. ъпдейт.

Моето първо впечатление беше че лаптопа е в пъти по-бавен от нормалното за него, а собственика каза че реагирал страшно бързо преди проблема.

Опциите System Recovery и прочие не работят, мисля че е защото моята версия на уин7 е различна от инсталираната. Но успях да вляза в cmd и стартирах chkdsk което не откри никакви проблеми.

Инсталацията на нов уиндоус е невъзможна, понеже както вече казах лаптопа действа страшно бавно, и само 20мин зарежда "Стартиране на инсталацията" и нали преди последната стъпка "завършване на инст." следва рестартиране, и стигаме до същата грешка, без значение коя от двете системи изберем.

Пробвах да инсталирам втория уиндоус. понеже  по-рано собственика е имал проблеми с откриването на драйвери в сайта на HP ,и действително имаше само за уиндоус 8 ,някой им е намерил драйверите за 7цата.

..така че форматирането на системния дял не е опция.

Аз лично мисля че проблема все пак идва от системата, лаптопа е на 1 месец, не е правил проблеми до сега.. но това че бави толкова инсталацията на нова ОС ,и не позволява да бъде завършена, ме накланя на мисълта че може и да е хардуерен проблем.. Очаквам идеи и предложения, понеже малко разбирам на 7-цата ,до сега и аз винаги съм бил на ХР.. но нали новите джаджи ги пускат за седем-осми вече..

Първото нещо, което излезе в google като написах oxc00000e9 windows 7 беше: ЦЪК

Прочети темата, прегледай и другите линкове и кажи дали сте решили проблема.

Няма значение, че лаптопа е на 1 месец. На един племенник с HP лаптоп твърдия диск изгоря на 5-тия месец. Един приятел си купи лаптоп, разопаковаме, включваме и се оказа, че РАМ-та е повредена и не работи, та се наложи да го върнем. На мен лично са ми давали чисто нов твърд диск за PC, разопаковам го, слагам го на компютъра и HDD-то не работи - смениха го с ново. Случват се подобни проблеми. Хубавото е, че е в гаранция. :)

Първото нещо, което излезе в google като написах oxc00000e9 windows 7 беше: ЦЪК

Прочети темата, прегледай и другите линкове и кажи дали сте решили проблема.

Няма значение, че лаптопа е на 1 месец. На един племенник с HP лаптоп твърдия диск изгоря на 5-тия месец. Един приятел си купи лаптоп, разопаковаме, включваме и се оказа, че РАМ-та е повредена и не работи, та се наложи да го върнем. На мен лично са ми давали чисто нов твърд диск за PC, разопаковам го, слагам го на компютъра и HDD-то не работи - смениха го с ново. Случват се подобни проблеми. Хубавото е, че е в гаранция. :)

Пуснах му HDD Regenerator ,да сканира за лоши сектори.. по-късно ще драсна дали е помогнало.

Иначе само това не съм опитал до сега, и да ъпдейтна биоса също, но то няма ъпдейти за него.. направи ми впечатление че няма опция за избор на контролер ,на пример IDE или RAID ,на моето PC са ми излизали грешки под уин ХР ,и като променя контролера грешките изчезваха..

*Хубаво откри 10 лоши сектора, но не разбрах как да ги оправя, и изобщо има ли начин с програмата? стана дълга и сложна.. май да го форматирам е най доброто решение

Редактирано от Darkling (преглед на промените)

Здравейте, имам доста голям проблем и ще съм благодарен ако можете да ми помогнете.

Ситоацията е следната. Харда ми е разделен на C: и D: , днеска по необясними пречини цялата информация на D-то ми изчезна. Там имам доста информация и искам да си я възвърна. Четох доста и реших да пробвам със System Restore. Всичко добре, но след автоматичното рестартиране на комп-а ми дава грешка и не мога да върна датата на  windows 7.

Някой може ли да ми даде съвет, какво по точно да направя?

По необясними причини,цялата информация на диск Д ,не може да изчезне.Т.е. нещо се е случило,например,нещо е инсталирано ново,изтривано,след рестарт,прегряване,продължителна игра,от антивирусна проблем,някакви настройки може да са правени...трябва все нещо да се е случило преди това.Без информация не може да се даде точен отговор.

Мерси много за бързия отговор!

Наистина незнам какео е ставало защото, жена ми ползва лаптопа тази сутрен и казва, че нищо нередно не е направила. Всичко от D: e изчезнало и си мислих, че е най-добре да върна датата на windods-а но ми дава грешка след рестарта... Има ли начин да се върне цялата информация?

Намираш си програма за възстановяване от сорта на GetDataBack(NTFS) или R-Studio, осигуряваш си достатъчно свободно място на дял C: и се опитваш да си възстановиш данните. Аз лично с GetDataBack съм си възстановявал информация от дял, на който по погрешка инсталирах Mandriva, като преди това форматирах(quick format) и след това инсталирах. Обаче имах само 40ГБ свободно място на другия ми дял, така че от 120ГБ информация възстанових само 40.

Провери да не би пък някой просто да е направил всички папки скрити, или за дял D: си пише, 120ГБ свободно от 120ГБ.

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Здравей A.com,

В момента почнах да възстановявам информацията с Recuva. Но не съм сигорен, че може да си възстановя цялата информация. Мислиш ли, че ако върна датата на windows-а ще се е запазила цялата информация както си е била? И дали можеш да ми помпгнеш  да върна датата понеже след рестарта ми дава ...

System Restore did not complete successdully. Your computer's system files and settings were not changed.

Details:

System Restore failed to replace the file (C:Windows) with its original copy from the restore point.

An unspecified error occurred during System Restore. (0x80071a90)

Благодаря предварително!

Просто при теб не работи System Restore,омазана система ,липсващи файлове в нея.Може и да е изключена самата система за възтановяване,при което,да не са създадени предварително точки за възтановяване.така пак няма как да работи.Ако не можеш да възтановиш липсващите данни от диск Д ,с програмата Recuva,можеш да опиташ с някой диск с жива ОС.Възтановиш ли това,което ти е нужно (от Д),тази система иска поправка!Друг въпрос,имаш ли инсталирана някоя програма,за поправяне на системата от рода Sistem care,Tune up...такива,обикновенно омазват,след време всичко и водят,неминуемо до преинсталиране на системата!

Върнах датата на windows-а  в safe mode, но за съжеление информацията не се възстанови :( В момета възстановявам с Recuva, но няма да мога на 100% да я възвърна. Дали е възможно по някакъв начин да я възвърна на 100%?

Програма от този сорт имам да Advanced SystemCare5...но не мисля, че проблема е от нея понеже никакъв проблем нямам с лаптопа...като изключим липсата на цялата информация. Мисля, че може по погрешка да е форматирано D-то от жена ми :(

Тя вече е започнала да омазва системата.Едва ли само този проблем имаш...

...Програма от този сорт имам да Advanced SystemCare5...но не мисля, че проблема е от нея понеже никакъв проблем нямам...
munem, изпратих ти ЛС.

Моля те, така повече да не постъпваш. Не забравяй че това е форум. И много хора го четат.

Утре когато някой потърси решение на проблем, и във търсачката трябва да се заредят всички мнения.Това няма да го има.

ba4o_kiro64, прави си, но форума има правила, които не искам да нарушавам.

Ето и почти цялото ЛС:

Здравей!

Видях, че си започнал да си възстановяваш информацията с помощта на Recuva.Ползвах я веднъж, но не останах доволен. Не помня вече поради каква причина. Обаче GetDataBack ме е спасявала на два пъти и ми възстанови всичко, което исках. Затова ти я препоръчвам.

......................

Това с доста програми за възстановяване на изгубена информация и всичките са портативни. Можеш да опиташ с всяка една от тях, но те съветвам първо да пробваш с GetDataBack и R-Studio. Предполагам, че си добре с английския и програмиките няма да те затруднят. Важно е да възстановяваш информацията на различен дял, най-добре и на различен твърд диск. Ако започнеш да възстановяваш информация от Д и я записваш в Д ще се получи презаписване върху не възстановена информация и така няма да можеш да възстановиш всичко.

С .............. съм заместил текст, който нарушава едно от правилата на форума. :)

Благодаря ти А.com! Ще пробвам и ще пиша за резултатите.

добър вечер на всички искам да инсталирам прозорци 7 от usb направил биос да бутва от usb , но ми изписва , че не отркива устройство от какво може да е ?

добър вечер на всички искам да инсталирам прозорци 7 от usb направил биос да бутва от usb , но ми изписва , че не отркива устройство от какво може да е ?

На какво се инсталира ОС?

Здравейте колеги. Имам проблем при инсталирането на Windows 7.Boot-нат е през usb и като се опитам да го инсталирам нали форматирам си единия дял и като дам напред ми казва че няма достатъчно свободно място, а дяла който форматирам е 50gb ... пробвах и в други същото положение... Windows-а е тестван инсталиран е на 10-тина компютъра ... пробвах с Vista и пак същата работа... след това пробвах с XP и се инсталира без никакъв проблем... на някой случвало ли му се е подобно нещо ? До сега сигурно 30 компютъра съм преинсталирал и такъв проблем не съм имал ... става въпрос за лаптоп ако е от значение ... до сега е бил на Windows 7 ако също е от значение :)

я пуснете една снимка на грешката по време на инсталационния процес че да ни светне пред очите

така е много общо

и ако може като снимате да хванете всички налични дялове и по на фокус така нали

я пуснете една снимка на грешката по време на инсталационния процес че да ни светне пред очите

така е много общо

и ако може като снимате да хванете всички налични дялове и по на фокус така нали

ето и снимка ;)

post-333341-0-28789800-1358019010_thumb.

мдаааа, редовно 1 изтривате диск 0, дял 3

2 изтривате дяла на които искате да инсталирате 3. след горните две операции трябва да получите 1 allocated space 4. инсталирате в него без да правите какъвто и да е дял - windows 7 ще си направи каквото му трябва

Мерси много колега!!! Тъкмо го преинсталирах всичко стана както каза. Жив и здрав! 

Здравейте, имам един проблем със звука. Звука на дясната тонколона се чува от лявата и обратното, а в игрите, в които трябва да чувам звука, за да се ориентирам, като се чува отзаед всъщност е отпред и обратното. С Windows 7 ultimate съм, последната версия на драйвърите. Тръсих навсякаде в настройките, но не намерих как да го оправя. Мерси :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.