Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Няма нищо лошо. Преинсталирането със нищо не пречи. Друг е въпроса дали това което ще сложиш е качествено.

Не става въпрос за качеството на продукта, а на задклавиатурното устройство

Благодаря ти!

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здраввейте, въпроса ми е как мога да си оставя включен PC-то.. Имам предвид, че когато го оставя няколко часа и трябва да се логна.. Смисъл прави нещо като Sleep или Log off.. Как мога да го спра?

Предполагам си със настолен компютър. Снимката е от Windows 8, при Windows7 е подобно:

Публикувано изображение

А това е за Windows Xp: 

Публикувано изображение

Имам проблем с windows 7 на лаптоп хп 1206 су

Снощи реших да поиграя малко на него и му извадих батерията,но тока спря.Когато го пуснах ми попита да как да го пусна и аз му дадох нормално пускане,след това искаше да провери Ц и някакви НТСФ файлове и аз го оставих,но сега уиндолса ми го зарежда 10 мин че да не е и повече.И когато тръгне работи много бавно и файловете които имах на декстопа в момента ги няма(все едно сега съм го преинсталирал).Отдоло ми показва че не съм с моят профил и ако искам да вляза с моят трябва да изляза от този но когато  го направя и дам да влезе в моят профил пак в този влиза.Реших да му върна времето  назад даде ми да избера 19.02.2013 и аз му дадох но после като тръгна ми изписа че не може да напраи back up,реших наново да опитам да му върна времето но сега ми дава дата 22.02.2013 не ми показва 19 а този проблем стана вчера и пак с този профил ме пуска самоВъпросът ми е дали може да се оправи по някакав начин защото имам 1 курсова работа която ми трябва или да го преинсталирам?

Редактирано от Ivan Stoikov (преглед на промените)

За файловете от десктопа, провери в C:UsersИмето тиDesktop. Ако курсовата ти работа не е на системния дял, може да си я свалиш на флашка.

Здравейте на всички :) Наскоро си взех лаптоп - процесор : Inter Core i5-2450M CPU 2.50GHz , RAM - 6 GB , Hard Disk - 1000 TB , Video Card - GeForce 520M ( дано има такава, карам по спомени :D ) ,  проблема какъв е след като го взех го дадох на един човек ,който разбира от тези неща да ми инсталира подходяща ОС - в случая Windows 7 64 bita . Обаче след като започнах да се занимавам с лапптопа забелязах ,че ми дава доста проблеми като например: крашваха ми плеарите , мудно отваряше файловете и главният проблем беше , че единствената игра ,която играех на него ми сечеше ужасно много ... става въпрос за Warcraft 3 (DOTA) тя е супер стара и лека , не съм имал никога проблем с нея . Пробвах с другите игри и в 90 процента от случаите резултата беше същият :( Реших , че тоя Уиндоус няма да го бъде , и осакатих лаптопа като му лепнах едно XP . Сега всичко е пушка , освен факта ,че ползвам 2 процента от възможноситета на машината  и че не ми чете видеокартата (GeForce 520m) в момента ми изписва ,че съм с някакъв intel hd graphics 3000 и с евереста не мога да си открия хубавата карта . Та може ли да ми даде съвет каква операционна система да му сложа на това чудо и ако я сложа ще имам ли пак проблема с игрите (незнам може би защото са стари , но направих всичко в интернет ,което беше писано по този случай- compability и тем подобни ... :) или ако може да ми кажете поне как да го накарам да ми разчете читавата видео карта със скапаният XP ... Благодаря за вниманието :) 

Аз драйвъри за тази карта под Windows Xp не открих. Ето тук може да намериш драйвъри за тази видеокарта: GeForce Drivers . За този лаптоп най-добре да инсталираш x64 ос, избери си Windows 7 или 8. Не знам как е бил инсталиран предишния ти уиндоус, но може инсталацията да е била омазана, да са липсвали драйвъри или уиндоуса да е бил бъгав. 

Не,не липсваха драйвери , но явно човекът който го е инсталирал може да омазал нещо , както спомена :) Явно ще трябва да навестя темата за преинсталиране на Windows 7 с флашка :D Благодаря за помощта 

Здравейте.... имам проблем с wireless като се опитам да се вържа към рутер без парола ми излиза прозорче на което пише "Windows не можа да се свърже с (потребителското име)" http://prikachi.com/images/340/5947340e.jpg става дума за лаптоп с предишния windows го нямаше този проблем но след инсталацията на нов Windows се появи този проблем ето инфо за лаптопа от еверест

Field  Value
Computer  
Computer Type  ACPI x64-based PC  (Mobile)
Operating System  Microsoft Windows 7 Ultimate
OS Service Pack  Service Pack 1
Internet Explorer  9.0.8112.16421
DirectX  DirectX 11.0
Computer Name  HP-PC
User Name  HP
Logon Domain  HP-PC
Date / Time  2013-03-04 / 00:23

Motherboard  
CPU Type  Unknown, 2000 MHz
Motherboard Name  Hewlett-Packard HP Pavilion g6 Notebook PC
Motherboard Chipset  Unknown
System Memory  5609 MB
BIOS Type  Insyde (10/24/12)

Display  
Video Adapter  AMD Radeon HD 6480G  (512 MB)
Video Adapter  AMD Radeon HD 6480G  (512 MB)
Monitor  Generic PnP Monitor [NoDB]

Multimedia  
Audio Adapter  High Definition Audio Controller [1002-1714] [NoDB]
Audio Adapter  High Definition Audio Controller [1022-780D] [NoDB]

Storage  
IDE Controller  AMD SATA Controller
IDE Controller  Realtek PCIE CardReader
Disk Drive  Hitachi HTS547575A9E384 SATA Disk Device  (698 GB)
Optical Drive  hp CDDVDW SN-208BB SATA CdRom Device
SMART Hard Disks Status  OK

Partitions  
C: (NTFS)  99899 MB (69926 MB free)
D: (NTFS)  601.0 GB (600.9 GB free)
Total Size  698.5 GB (669.2 GB free)

Input  
Keyboard  Standard PS/2 Keyboard
Mouse  PS/2 Compatible Mouse

Network  
Primary IP Address  127.0.0.1
Primary MAC Address  80-C1-6E-5B-20-6E
Network Adapter  Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Network Adapter  Realtek PCIe FE Family Controller
Network Adapter  Realtek RTL8188CE 802.11b/g/n WiFi Adapter

Peripherals  
Printer  Fax
Printer  Microsoft XPS Document Writer
USB1 Controller  Standard OpenHCD USB Host Controller [1022-7807] [NoDB]
USB2 Controller  Standard Enhanced PCI to USB Host Controller [1022-7808] [NoDB]
USB2 Controller  Standard Enhanced PCI to USB Host Controller [1022-7808] [NoDB]
USB Device  HP Webcam-101
USB Device  USB Composite Device
Battery  Microsoft AC Adapter
Battery  Microsoft ACPI-Compliant Control Method Battery
Battery  Microsoft Composite Battery

DMI  
DMI BIOS Vendor  Insyde
DMI BIOS Version  F.53
DMI System Manufacturer  Hewlett-Packard
DMI System Product  HP Pavilion g6 Notebook PC
DMI System Version  0690130000204610000620100
DMI System Serial Number  5CD2130SLL
DMI System UUID  35434432-31333053-4C4C80C1-6E5B206E
DMI Motherboard Manufacturer  Hewlett-Packard
DMI Motherboard Product  3566
DMI Motherboard Version  21.3A
DMI Motherboard Serial Number  PCQUU002C1NL0X
DMI Chassis Manufacturer  Hewlett-Packard
DMI Chassis Version  Chassis Version
DMI Chassis Serial Number  Chassis Serial Number
DMI Chassis Asset Tag  
DMI Chassis Type  Notebook

Редактирано от klav (преглед на промените)

Klav пробвай да преинсталираш драйверите за Wifi гледам че във форума на HP има създадено събитие именно за проблем с безжичната ланка интересно е че на места твоят модел лаптоп е упоменат с Atheros 9825, а от споделеното от теб забелязвам че е с Realtek RTL8188CE. Имаш ли възможност да пробваш с друга мрежа дали не е необходима настройка на рутера ти, а не на компютъра. Казваш че нямаш парола той с настройки по подразбиране ли е?

Редактирано от KostadinV (преглед на промените)

Здравейте !

Снимков материал

http://s1.directupload.net/images/130305/bn38blxc.jpg

http://s1.directupload.net/images/130305/qexwurpg.jpg

На втората снимка изписва,че има грешка и не можело да сложи драйверите на това устройство.

http://support.microsoft.com/kb/823771/de

Това пробвах вчера и не става .Днес пак ще пробвам дано да стане.Тоя Уин,нямам думи.

След преинсталация на Уина и наново инсталация на всички драйверите се оправи интернета.

Ако някой има като моя  проблем да си изтрии всички следи от драйвера и да преинсталира наново.И да забрани в Биоса вградената мрежова карта.Така се оправи моя проблем.

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,в C:Windows попаднах на папка winsxs която е над 8 гб.Нормално ли е тази папка да е толкова голяма ?

да.

на следващия ви въпрос: не, не можете да триете нищо от нея

Здравейте!

Интересуваме как да изчистя списъка с вече ползвани програми за отваряне на даден файл.

Например, по подразбиране файлове с разширение .nfo се отварят с System Information и,

за да стане достъпен за четене с десен бутон в/у файла Open with... и Choose default program,

след това от новопоявилия се прозорец Other programs и от списъка-желаната програма с или без отметка

на Always use the the selected program...

В моя случай, по-горе споменатия info файл е отварят и с WordPad и Notepad. И при последвощо отваря на такъв файл,

се показват и двата редактора като ползвани. А, аз искам да премахна WordPad-a от списъка, все едно не е ползван.

Надявам се, че бях максимално изчерпателен в обяснението на това, което искам да постигна като краен резултат.

Ето как.

Намерих и друг линк, към друг форум, ама имат някаква профилактика в момента и страницата не се отваря.

Направи Backup на регистрите (Точка за възстановяване / Erunt / Registry Backup)

• Изтегли Default Programs Editor
  • Стартирай програмата като Администратор (с десен бутон) и избери File Type Settings
  • После долу в ляво кликни Change 'Open with' programs
  • В Search напиши nfo и го избери в намерените резултати с двоен клик в/у него
  • В прозореца Select and change 'Open with' items for .nfo files маркирай Wordpad и натисни бутона Delete
  • Накрая запамети промените натискайки бутона Save 'Open with' List
  • Рестартирай компютъра

......

Програмката е много полезна, но аз си реших "проблема", чрез горния начин. Но въпреки това ще я добавя към колекцията и при следващ път, вместо да си играя с Registry Editor-а на Windows и да търся из папките к'ът луд, ще ползвам описания от Теб начин! :)

Здравейте! Имам един въпрос.. чакам да пристигне до няколко дена новата ми машинка, но се появи един проблем. Та значи, колебанието ми е 32 или 64 битова ОС да сложа. Процесорът ми е Интел 8400 и напълно покрива 64, но рамта ми е 3гб. В сайта на microsoft пише, че 2гб са достатъчни, но навсякъде пишат 4гб и се обърках. Та ако може някои да ме просветли би било чудесно.. :)

п.с. рових се из форума, но не успях да намеря това, което търся...

Здравейте! Имам един въпрос.. чакам да пристигне до няколко дена новата ми машинка, но се появи един проблем. Та значи, колебанието ми е 32 или 64 битова ОС да сложа. Процесорът ми е Интел 8400 и напълно покрива 64, но рамта ми е 3гб. В сайта на microsoft пише, че 2гб са достатъчни, но навсякъде пишат 4гб и се обърках. Та ако може някои да ме просветли би било чудесно.. :)

п.с. рових се из форума, но не успях да намеря това, което търся...

Има една голяма тема за тази версия!

все тая, но по-подходяща е 32 битова само не ни карайте да обясняваме защо

Здравейте!

Напоследък имам доста проблеми при инсталирането на игри на компютър с

Windows 7 Ultimate x64 Service Pack 1, който се изразява в следното: Маунтвам .ISO-то (например) с

Daemon tools и инсталирам, в края на инсталацията слагам отметка да се инсталират Direct X-а и/или други

програми нужни за играта, но тогава започва да ми дава (грешка), изразяваща се в това, че не ги инсталирам

с администраторски права, въпреки, че аз ползвам администраторския акаунт и друг/и акаунти няма.

Знам, че в User Accounts мога да променя User Control Settings, които по подразбиране са третото маркерче (от долу на горе),

На какво положение ми препоръчвате да го сложа, за да нямам в бъдеще подобни проблеми?

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 - инсталирайте това и спрете да инсталирате всяка енда програмка която игрите ви предлагат

то дори и това не ви е нужно в 99% от случаите, но по-добре да е там

http://www.microsoft.com/en-us/download/details.aspx?id=35 - инсталирайте това и спрете да инсталирате всяка енда програмка която игрите ви предлагат

то дори и това не ви е нужно в 99% от случаите, но по-добре да е там

Изтеглих го, но по време на инсталация ми съобщи, че съм с по-нова версия и няма нужда от тази...

В някои случаи, ако не исталирам допълнителните неща в края на инсталацията, играта не тръгва. Някои игри задължително тръгват след инсталирането на тези допълнения, ако така мога да ги нарека...

Ще перефразирам въпроса си така: Как с двоен клик да инсталирам и стартирам приложения, все едно го правя с десен бутон и Run as Administrator? :help:

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

през стандартен акаунт дори обозначен като админ няма как

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.