Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

защото са "слой" върху десктопа а не част от него

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Привет на всички!

От скоро ми се появява син екран. Прилагам ви .dmp файла: http://dox.bg/files/dw?a=6bfdcd1e54

Моля за съдействие. :)

Така. Много хубаво е че си качил файла.

Сега аз искам да задам няколко въпроса.

За да мога да добия представа за проблема ти.

Първо, това първи син екран ли е. Други имало ли е?

Интересува ме със каква видео карта си?

Драиверите, скоро обновявани ли са?

Питам защото причината за грешката е следният драйвер.

dxgmms1.sys

А и още един въпрос.

Какво е Cubase 5.exe?

Търсих информация за този драйвер. Това което намерих е на някаква оптимизираща програма.

Питам понеже във момента преди да се получи синият екран е работила тази програма.

А може и да става на въпрос за антивирусната програма на Microsoft, Esentalis.

Какво означава това и как може да се оправи?

Публикувано изображение

Че имаш повече от един потребител на компютъра. Най-вероятно ти или някой от обкръжението ти сте работили с единят потребител, а после примерно компютъра е заспал и след събуждането му си влязъл с другият потребител, но първият е останал включен в системата и не е приключил работата си.

Привет на всички!

От скоро ми се появява син екран. Прилагам ви .dmp файла: http://dox.bg/files/dw?a=6bfdcd1e54

Моля за съдействие. :)

Грешката която виждам при теб може да е породена от много неща, изобщо не ми харесва и те съветвам ако имаш гаранционна поддръжка да ти погледнат компютъра.

Скоро да си бъзикал драйверите на видеокартата? П.п. обоснови от скоро, последно какво си творил преди да почне да се появява проблема :(

Благодаря ти.

Аз исках да разбера, при автора какво е.

Понеже намерих няколко информации.

Все пак това не е много важно. Аз исках да се запозная от основи със проблема му.

Не знам дали някой разбира, но може този син екран, да е случайна грешка и никога повече да не се случи.

Извинявам се за закъснението. Cubase e програма, която ми позволява да продуцирам музика. 

Не, това не ми е първият син екран. Този вид проблем започна да се появява след като си купих една мишка.

Дизайнът й е изключително прост, производителят й ми се стори ненадежден. В кутията нямах диск с драйвери за мишката. Опасявам се, че главният причинител ми е въпросната мишка.

Видео картата ми е GEFORCE 630M, 2GB.

Относно обновяването, като изключвам лаптопа се инсталират актуализации.

Извинявам се за закъснението. Cubase e програма, която ми позволява да продуцирам музика. 

Не, това не ми е първият син екран. Този вид проблем започна да се появява след като си купих една мишка.

Дизайнът й е изключително прост, производителят й ми се стори ненадежден. В кутията нямах диск с драйвери за мишката. Опасявам се, че главният причинител ми е въпросната мишка.

Видео картата ми е GEFORCE 630M, 2GB.

Относно обновяването, като изключвам лаптопа се инсталират актуализации.

А има ли начимн, да разгледам и останалите дъм файлове. Просто да направя сравнение.

Щом си имал и други сини екрани, трябва и броят на файловете да са същите.

А за видео картата. На много места има препоръки, ако след обновяване на драйвера не се получи да се върне към по стара версия. И май беше точно за nVidia.

С радост бих качил останалите .dmp файлове, но в един форум бяха препоръчали да се чистят и ги изтрих :huh:

Когато се появи нов, веднага ще го публикувам.

С радост бих качил останалите .dmp файлове, но в един форум бяха препоръчали да се чистят и ги изтрих :huh:

Когато се появи нов, веднага ще го публикувам.

Само още нещо да добавя. Има ли начин да замениш тази мишка временно със най обикновенна? Само за да пробваш.

Може ли да ползвам тъчпада?

Да всичко трябва да пробваш.

Аз май сега разбрах, че това е лаптоп.

Здравейте, имам лаптоп acer aspire 5536 series и имам проблем : Когато искан да си напиша паролата на windows ,цъкам на полето за да я напиша ,но когато натиска бутонът "p" ми излиза меню на проектор и не мога да си вляза в акаунта. Ако някой има идеи как да се справя с проблема нека да пише в темата ! МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

Здравейте, имам лаптоп acer aspire 5536 series и имам проблем : Когато искан да си напиша паролата на windows ,цъкам на полето за да я напиша ,но когато натиска бутонът "p" ми излиза меню на проектор и не мога да си вляза в акаунта. Ако някой има идеи как да се справя с проблема нека да пише в темата ! МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО!

1. Има тема за Windows 7

2. заял ви е Fn клавиша на клавиатурата

1. Има тема за Windows 7

2. заял ви е Fn клавиша на клавиатурата

Супер много ти благодаря!!!

Проблемът ми се точи вече 2 дена. Отначало започна с това, че ми забиваше след 10-20 минути работа. Стоеше си само на кръгче и трябваше да правя хард рестарт, за да проработи. Правих тоя фикс http://support.microsoft.com/kb/2681286#method22 . Разбира се, не помогна. После видях, че ето тази програма IAStorIcon яде адски много ЦПУ и затова забива всичко, та първо избрах AHCI драйвър. После понеже това не помогна, я пуснах да се стартира manually. 

Това ми реши проблема със забиването, днес обаче си оставих компа сам за известно време и получих ерър 0x0000009F. Сега инсталирах някакъв фикс, но забелязвам в евент вюъра, че постоянно имам този warning: Reset to device, DeviceRaidPort0, was issued. Предполагам, че е свързано с драйверите, но понеже съм доста ненаясно, имам нужда от помощ и идеи какво да правя.

Сега се явяват и тези: The ScRegSetValueExW call failed for FailureActions with the following error: 

Access is denied.

Name resolution for the name isatap.ddns.cablebg.net timed out after none of the configured DNS servers responded.

License Activation (slui.exe) failed with the following error code:
0x80070005

Надявам се някой по-вещ да ми помогне :).

... днес обаче си оставих компа сам за известно време и получих ерър 0x0000009F. Сега инсталирах някакъв фикс, но забелязвам в евент вюъра, че постоянно имам този warning:

License Activation (slui.exe) failed with the following error code:
0x80070005

Първата грешка(0x0000009F),се получава когато компютъра е преминал в режим заспиване,след което не може да възтанови всички процеси и отворени приложения при включване.Случва се при прекъсване на захранването,по време на „спящия режим„.Тя не е фатална,защото уиндоус,в този случай зарежда,все едно е бил изключен.Втората грешка0x80070005),е свързана с активацията на уиндоус!

Здравйте!Май не тук е точното място от форума за този проблем,но съм леко паникьосана и немога да се ориентирам къде да задам въпроса.Моля да ме извините!Значи,вчера си ихраех една игра,тя нещо зацикли и натиснах ЕСКейп-без резултат,после натиснах F-tata по ред и се оправи зациклянето,30мин по късно играта прекъсна,компютъра се рестартира и ми изписа Tab za boot menu i del za setup бещо си.Така днес сутринта отново включих компютъра и вече ми влизаше директно в Буут менюто и ми изписва:Reboot and select proper Boot device or insert boot media in selected device and press a key.1-во:От какво естество е проблема,2-ро:Аз ли допринесох за проблема и 3-то:Помогнетеее да го поправя! :( Компютъра е настолен с Windows 7.Много благодаря предварително!!!

Здравйте!Май не тук е точното място от форума за този проблем,но съм леко паникьосана и немога да се ориентирам къде да задам въпроса.

Не сте улучили мястото на темата!За да получите повече отговори,си направете нова отделна тема в раздела Хардуер,понеже натам отива проблема.Дайте информация за модела на компютъра.Тукашната тема е обща и е за софтуерни въпроси по уиндоус 7.

Аха,ами благодаря.С темата ще е доста сложно тъй като поради липса на компютър всичко върша от телефона си.Но все пак благодаря :)

Аха,ами благодаря.С темата ще е доста сложно тъй като поради липса на компютър всичко върша от телефона си.Но все пак благодаря :)

Но пък поне се справяш с телефона ;) щото имаме един който е взел 4 място на олимпиада по БЕЛ а пък пълен с правописни грешка и обвиняваше телефона :)

Здравйте!Май не тук е точното място от форума за този проблем,но съм леко паникьосана и немога да се ориентирам къде да задам въпроса.Моля да ме извините!Значи,вчера си ихраех една игра,тя нещо зацикли и натиснах ЕСКейп-без резултат,после натиснах F-tata по ред и се оправи зациклянето,30мин по късно играта прекъсна,компютъра се рестартира и ми изписа Tab za boot menu i del za setup бещо си.Така днес сутринта отново включих компютъра и вече ми влизаше директно в Буут менюто и ми изписва:Reboot and select proper Boot device or insert boot media in selected device and press a key.1-во:От какво естество е проблема,2-ро:Аз ли допринесох за проблема и 3-то:Помогнетеее да го поправя! :( Компютъра е настолен с Windows 7.Много благодаря предварително!!!

Проблема ти е хардуерен, както вече ти отговориха преди мен. Вероятната причина се крие в твърдият диск на компютъра или неговите интерфейси. Случайно в опита си да излезеш от играта компютъра да е получавал удар(токов или физически)? Надявам се, компютъра да ти е в гаранция и да имаш силна вяра, ако имаш важна инфорамция в него. В идеалният случай при подмяна(извън гаранция) ще се разминеш с около 90лв. за нов твърд диск с размер от 500гб.+екстри.

Здравейте, 

имам на собствения лаптоп следния проблем. При стартиране на компютъра картината замръзва веднага след като излязат иконите и ми излиза прозорец със следния надпис Userinit log on application has stopped working и след това екрана замръзва.

Надявам се някой да помогне

Мерси предварително  

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.