Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Значи ако искаш да си го инсталираш наново, то при самата инсталация имаш възможност да форматираш диска, при което ще ти се освободи целия дял. Но според мен има нещо друго което ти пълни дяла - огледай за ненужни програми и пак ти казвам - виж дали нямаш нещо голямо в My Documents (C:Users"your user"Documents). Много от програмите, като Мозила например, използват под deffault директория C:Users"your user"Downloads за сваляне на файлове, което пълни дял "С". Desktop-а също е в дял "С", така че ако имаш нещо на него, папки файлове и т.н., е добре да ги преместиш.

Редактирано от icemans (преглед на промените)

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Твърде много памет е файла

Качих го в dox.bg ето линк 

http://dox.bg/files/dw?a=e7130e54ce

Ама компютъра не се изключва на всеки 10-15 минути, а се изключва всяка вечер около 1:00, затова това не ми върши работа

Да точно за това говоря, но явно не си прочел целият ми коментар, а по-точно:

:wub: Сега като се зачетох в първият ти пост разбрах къде ти е решението. Никога нямаше да ми дойде акъла за Task Scheduler-a(моля не правете това у дома Публикувано изображение ). Отиди в  Control Panel->Administrative tools->Task Scheduler намери задачата и просто ѝ дай Disable, Edit или я изтрий... или иначе казано си направил това  http://www.windows7home.net/windows-7-schedule-auto-shutdown/

Дано да е от това, че нещо не се вижда в Autoruns подобен ред в секцията за Task Scheduler, но пък сега видях, че в бързината съм скрил показването на Windows-ските компоненти и може това да е причината. :)

Да точно за това говоря, но явно не си прочел целият ми коментар, а по-точно:

:wub: Сега като се зачетох в първият ти пост разбрах къде ти е решението. Никога нямаше да ми дойде акъла за Task Scheduler-a(моля не правете това у дома Публикувано изображение ). Отиди в  Control Panel->Administrative tools->Task Scheduler намери задачата и просто ѝ дай Disable, Edit или я изтрий... или иначе казано си направил това  http://www.windows7home.net/windows-7-schedule-auto-shutdown/

Оправих го, благодаря ти!

Здравейте, как да направя буутабъл флашка от 32 за 64 битова система? С обикновените програми за тази цел не става поради тази причина. Пробвах с команди в cmd - или не ми открива флашката, или отново не става поради разлика в битовете. Единствено намерих като решение да изтегла файла bootsect.exe от един уиндоуски форум, но от доста време не получавам никакъв имейл за потвърждение на регистрация. Моля помагайте.

Редактирано от nymph (преглед на промените)

Здравейте,

започнах да преинсталирвам с Windows 7 един компютър ,но не зарежда стой на 0% от повече от 1час.Ейто и снимка: http://prikachi.com/images/186/6126186O.jpg

След още няколко минути изчакване ми изписа това: 

http://prikachi.com/images/204/6126204d.jpg

Незнам какъв е проблема,но не веднъж съм пеинсталирвал с него поне 10-на пъти.Не мисля,че е проблема от диска.

Въпросът ми е от къде идва този проблем и как може да го премахна?

Благодаря предварително!

Здравейте,

започнах да преинсталирвам с Windows 7 един компютър ,но не зарежда стой на 0% от повече от 1час.Ейто и снимка: http://prikachi.com/images/186/6126186O.jpg

Незнам какъв е проблема,но не веднъж съм пеинсталирвал с него поне 10-на пъти.Не мисля,че е проблема от диска.

Благодаря предварително!

Добре де, има специален раздел за операционни системи, в него подраздел за Windows, в него важна тема за 7. Защо решихте точно тук да пуснете темата?

Здравейте,

Благодаря предварително!

Разгледай самият диск, да не е надраскан.

Пробвай със друг диск.

Разгледай самият диск, да не е надраскан.

Пробвай със друг диск.

Не е надраскан точно преди няколко дни съм преинсталирал отново с него и съм го сложил в кутия за да не се драска и до сега без да е отварян не може да се надраска.

Не е надраскан точно преди няколко дни съм преинсталирал отново с него и съм го сложил в кутия за да не се драска и до сега без да е отварян не може да се надраска.

Ами то грешката, която е изписана е продукт от надраскан диск.

От това че диска не е съвместим със твоята записвачка и не може да го чете.

Или диска не е бил записан на най ниската скорост.

За това ти писах да пробваш със друг диск. Но от друг модел.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Ами то грешката, която е изписана е продукт от надраскан диск.

От това че диска не е съвместим със твоята записвачка и не може да го чете.

Или диска не е бил записан на най ниската скорост.

За това ти писах да пробваш със друг диск. Но от друг модел.

Пуснах го на Ultimate и тръгна.Ама преди това изчистих диска от прах.Благодаря!

Здравейте :)  Имам един въпрос: Колко GB са нужни за резервиране на системата ? Сега имам 10GB за резервиране на системата и 9GB са свободни. За резервиране на системата ще и стигнат ли само 2GB ?

Здравейте :)  Имам един въпрос: Колко GB са нужни за резервиране на системата ? Сега имам 10GB за резервиране на системата и 9GB са свободни. За резервиране на системата ще и стигнат ли само 2GB ?

За точки на въстановяване на системата стигат 2 гб.Когато се запълни мястото,автоматично се изтрива някоя по-стара точка.Ако имаш свободно място,в системният дял 4 гб. са предостатъчни.

Публикувано изображение

Защо New Volume не мога да го съединя с локален диск D ? 

Публикувано изображение

Защо New Volume не мога да го съединя с локален диск D ? 

За да можеш да събереш двата дяла трябва да са съседни и от един тип: или логически или основни.

Най-добре премести ценната информация от D: на някой друг дял и накрая изтрий дяла, така щото да се получи Unallocated space на негово място. Обираш незаделеното място с C: и освобождаваш отляво същото това място, за да се получи Unallocated space точно под New Volume (I). Оттук следва да разшириш I: с незаделеното място.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Не ми се играе сега да местя 102GB. Ще си го оставя така на 6GB и тва е .

• 2 седмици по-късно...

Колеги изчезна ми опцията за създаване на папка !

Публикувано изображение

Някакви идеи ? Да не ме е поразил някой вирус ?

Колеги изчезна ми опцията за създаване на папка !

Публикувано изображение

Някакви идеи ? Да не ме е поразил някой вирус ?

Изтегли и разархивирай прикачения файл и стартирай и двата файла един по един и избери YES на диалоговия прозорец:

2x.zip

Изтегли и разархивирай прикачения файл и стартирай и двата файла един по един и избери YES на диалоговия прозорец:

Публикувано изображение2x.zip

Ей умора нямаш !

Благодаря.

Поздрави. :wors:

Проблема при моя Win7 е,че "Gadgets" (Притурките) не ми работят.Когато се опитам да ги отворя ми дава ето тази грешка :

Публикувано изображение

Въпроса ми е дали мога да оправя този проблем и по точно как..

Оправих този проблем,благодаря!

Но сега имам друг проблем и той е,че не мога да инсталирам някоя изтеглена притурка..

Редактирано от Archy (преглед на промените)

По първия начин показан от Вас.

Проблема е,че не ми показва разширението,за да си инсталирам дадена притурка..

Първо да направим бекъп на регистрите:

• [*]Изтеглете и инсталирайте
Tweaking.com-Registry Backup [*]Отворете Tweaking.com-Registry Backup и натиснете Backup Now. [*]Затворете приложението.

Изтеглете прикачения файл и го разархивирайте. => FIXGadgetFileAssociation.zip

Стартирайте файла и изберете YES на диалоговия прозорец. Рестартирайте и вижте как е положението.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.