Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Здравейте,

днес докато си седях на компютъра и реших да го рестартирам.Изкючих го,след това го вкючих и ми изписа следната грешка:

http://prikachi.com/images/973/6225973Y.jpg

Моля да посочите къде е проблема и как да го премахна.Благодаря предварително!

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Проблеми с регистри гнездото SYSTEM.

Пробвайте да заредите в Recovery Console и върнете някоя стара System Restore точка:

http://www.bleepingcomputer.com/tutorials/system-restore-from-windows-vista-recovery-environment/

Привет, а докато си седеше, преди да го рестартираш не инсталира ли нещо и после вместо да го деинсталираш директно му изтриваш папката? Като гледам коментарите в една друга тема си имал Advanced System Care и други регистър "помощници", май е по-добре да направиш нова инсталация(дано user папките са ти на друг дял и по този начин да не ти се налага да прехвърляш и спасяваш информация), а не да връщаш във времето.  :wink12: 

• 2 седмици по-късно...

Хора, имам проблем с компютър Packard Bell Easy Note LM82, произведен от Acer, нов е и след преинсталация и инсталиране на драйвери спряха да работят USB-портовете. Направих system restore, сложих други драйвери от сайта на packard bell и няма резултат. Преди да инсталирам първите драйвери работеха, но след тях спряха. Какво да правя?

Здравейте,

Как мога да настроя след инсталацията на Windows инсталирането на програми, приложения, игри и т.н. да търси папка D:/Program Files/ вместо в C: ? 

Поздрави.

Edit: Всъщност се поразрових и го намерих:

To change the registry, follow these steps:

1. Start Registry Editor by entering “Regedit” in the search All programs.

2. Locate the following:

HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersion

3. Right click on the value named ProgramFilesDir & change the default value C:Program Files to the path you want to install all your programs in.

4. Click OK and Exit.

Но мисля, че имаше начин и през конзолата... 

Редактирано от Kuncavia (преглед на промените)

Имам малък проблем на десктоп-а ми се показа икона "Последни места" която не мога да премахна..опитах всичко почти за което се сетих помагайте?

Пробва ли с Unlocker? :shy11:

Хора, имам проблем с компютър Packard Bell Easy Note LM82, произведен от Acer, нов е и след преинсталация и инсталиране на драйвери спряха да работят USB-портовете. Направих system restore, сложих други драйвери от сайта на packard bell и няма резултат. Преди да инсталирам първите драйвери работеха, но след тях спряха. Какво да правя?

Пробвай с друга операционна система и ако не стане се обърни към сервиз.

Имам малък проблем на десктоп-а ми се показа икона "Последни места" която не мога да премахна..опитах всичко почти за което се сетих помагайте?

Опитайте да я изтриете под Safe Mode

• Кликаш 2-пъти на Computer (Компютър)
  • Минимизираш прозореца
  • Драгваш иконата "Последни места" към минимизирания прозорец
  • Когато се отвори прозореца на цял екран, пускаш иконата в страничната лента (отляво) в папка Предпочитани (с иконка на звездичка)
  • Рестартирай компютъра

Публикувано изображение

Както си ровичкам из настройките за персонализиране и тези иконки долу станаха с некачествени изображения . Как да ги оправя ? 

кво ще рече некачествени? като за 1680х1650 си изглеждат достатъчно качествени

Ха я виж напреди как са били :

Публикувано изображение

добре, какво бърника последно? не че няма универсално лекарство за проблема, но е твърде генерално

Еми хей тука бърках :

Публикувано изображение

Реснах Windows Explorer и се оправи :) 

И така става, :)  а иначе просто можеше да избереш Aero тема примерно Windows 7 и прозрачността щеше да ти се оправи.

Пробвах и така, ама не стана .

Здравейте!

От 2 дни се мъча вече да си инсталирам Windows7 но проблем а е че не може да "boot" не системата и ми изписва "Windows boot manager error file : clrs.sys mising or corupt" някой да им идеа за това форматирах целя твърд диск на ново направих всички дялове  и пак не става . Дали проблема е някаде във хардуерната част (Рам, ЦПУ, ....) ?

Здравейте!

От 2 дни се мъча вече да си инсталирам Windows7 но проблем а е че не може да "boot" не системата и ми изписва "Windows boot manager error file : clrs.sys mising or corupt" някой да им идеа за това форматирах целя твърд диск на ново направих всички дялове  и пак не става . Дали проблема е някаде във хардуерната част (Рам, ЦПУ, ....) ?

Да разбирам ли че инсталацията е преминала без проблеми?

И когато трябва да стартира ОС тогава ти изписва това?

Да разбирам ли че инсталацията е преминала без проблеми?

И когато трябва да стартира ОС тогава ти изписва това?

Да по време на инсталацията няма проблеми когато вече трябва да стартира ОС и да продължи инсталацията тогава ми изписва това. 

Да по време на инсталацията няма проблеми когато вече трябва да стартира ОС и да продължи инсталацията тогава ми изписва това. 

Това което намирам за твоят проблем е:

Вирус.

Повреден бутващ сектор.

Нека да пробваме със повреден сектор.

Първият начин е:

Поставяш инсталационният диск да зареди.

избираш поправка.

Вторият начин е:

Поставяш отново инсталационният диск.

Избираш поправка.

Стигаш до следната страница:

http://prikachi.com/images.php?images/817/6304817V.jpg

Избираш командният прозорец, най от долу.

Вътре поставяш следните команди, като след всяка натискаш Enter:

bootrec.exe /fixmbr

bootrec.exe /fixboot

bootrec.exe /rebuildbcd

Пробвай дали няма да зареди Windows.

Ако не зареди, направи същото, като във допълнение сложиш и тази команда:

bootrec.exe /nt60 all /force

Ако отново не зареди, ще трябва да се пребориш със вируса.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Това което намирам за твоят проблем е:

Вирус.

Повреден бутващ сектор.

Нека да пробваме със повреден сектор.

Първият начин е:

Поставяш инсталационният диск да зареди.

избираш поправка.

Вторият начин е:

Поставяш отново инсталационният диск.

Избираш поправка.

Стигаш до следната страница:

http://prikachi.com/images.php?images/817/6304817V.jpg

Избираш командният прозорец, най от долу.

Вътре поставяш следните команди, като след всяка натискаш Enter:

bootrec.exe /fixmbr

bootrec.exe /fixboot

bootrec.exe /rebuildbcd

Пробвай дали няма да зареди Windows.

Ако не зареди, направи същото, като във допълнение сложиш и тази команда:

bootrec.exe /nt60 all /force

Ако отново не зареди, ще трябва да се пребориш със вируса.

Значи оправих проблема  зададох "MBR sector zero" със една програма под дос на хириен буут . Инсталира се обаче сега проблема е че ако отворя дори и "Моят Компютър" започва да зарежда като луд лапичката за харда свети постояно и замръзва имено това беше проблема което ме накара да сменя Уина но пак се появи при положенир че хард а форматиран. Да ли проблема е от хард а или мирише нещо на сервиз? :)

Значи оправих проблема  зададох "MBR sector zero" със една програма под дос на хириен буут . Инсталира се обаче сега проблема е че ако отворя дори и "Моят Компютър" започва да зарежда като луд лапичката за харда свети постояно и замръзва имено това беше проблема което ме накара да сменя Уина но пак се появи при положенир че хард а форматиран. Да ли проблема е от хард а или мирише нещо на сервиз? :)

Ми незнам.Пробвай да пуснеш един тест със HD Tune. Има го във хиренса.

Няма да е излишно да направиш и едим мемтест.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.