Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Ми незнам.Пробвай да пуснеш един тест със HD Tune. Има го във хиренса.

Няма да е излишно да направиш и едим мемтест.

Благодаря за помоща ти , проблема се оказа в твърдия диск и сега е за смяна .

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте! Проблемът ми със Windows 7 е следният:

Преди да направя преинсталация на лаптопа си бях с етo тази версия на Windows 7

Windows 7 SP1 Ultimate x64 EN IE9 November 2011

След това сложих ето тази:

Windows 7 Ultimate SP1 x64 EN IE10 April 2013

Но не ми харесва как върви. Някак си стана по-бавна цялата машина. Също така не съм форматирал диск D. Не давам никаква конкретна информация, защото смятам, че двата Windows-a са почти идентични.

Къде може да е проблема?

Здравейте! Проблемът ми със Windows 7 е следният:

Преди да направя преинсталация на лаптопа си бях с етo тази версия на Windows 7

Windows 7 SP1 Ultimate x64 EN IE9 November 2011

След това сложих ето тази:

Windows 7 Ultimate SP1 x64 EN IE10 April 2013

Но не ми харесва как върви. Някак си стана по-бавна цялата машина. Също така не съм форматирал диск D. Не давам никаква конкретна информация, защото смятам, че двата Windows-a са почти идентични.

Къде може да е проблема?

Потърсете си чисто копие на Windows - тоест MSDN

• 3 седмици по-късно...

Явно е, че темата вече умря с навлизането на Windows8, но ми е чудно някой занимавал ли се е със свиване размера на инсталацията на Windows7 и до колко GB за чиста инсталация е успял да свали размерът на инсталацията? Чисто статистически питам.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Явно е, че темата вече умря с навлизането на Windows8, но ми е чудно някой занимавал ли се е със свиване размера на инсталацията на Windows7 и до колко GB за чиста инсталация е успял да свали размерът на инсталацията? Чисто статистически питам.

„Свиване„ размера на инсталацията,на уиндоус или на инсталиращ диск?Чиста инсталация,без ъпдейти и програми си  заема около 8-10 гб.После с инсталациите на всичко необходимо,става двойно.

„Свиване„ размера на инсталацията,на уиндоус или на инсталиращ диск?Чиста инсталация,без ъпдейти и програми си  заема около 8-10 гб.После с инсталациите на всичко необходимо,става двойно.

Да перефразирам - намаляване големината на чистата инсталация на Windows7, заеманото дисково пространство.

Има такива копия в тракерите windows 7 lite  - 1.32 GB ,  699.98 MB и 626.35 MB :)  не съм експериментирал

Иде реч за нещо, което не е самоделка, изтеглена от тракер, а лични опити за намаляване на големината на инсталацията. :)

Всяко едно вмешателство във оригиналния образ е самоделка :) аз със 7ца не съм правил опити :no-no: ако някой е правил - да помага .

Всяко едно вмешателство във оригиналния образ е самоделка.... аз със 7ца не съм правил опити :no-no: ако някой е правил - да помага .

Но на собствените рационализации вярваш повече, отколкото на чуждите. Въпросът със заеманият обем в днешно време е много актуален, когато SSD настъпват като системни дискове, особено в лаптопите, където са единствен диск.

Няма как да се намали размера,ако нормален уиндоус 7.Веднага след инсталацията е малко над 8 гб. и то без никакви допълнителни инсталации.С каква цел,все пак е въпроса?Интересува те минимално заемано място,което може да се задели ли?                                                                   П.п писали сме едновременно.Значи,ако е разбиращ потребител,който може да си почиства ненужното,може да работи с 20-25гб.,но в противен случай минимума е от 30гб до 50 гб.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Въпросът е с много проста цел - използване на Windows7 на малък твърд диск/SSD. Тъй като често се повдига този въпрос ми стана интересно колко може да се свие инсталация с модване на оригиналното ISO, като се запази по-голямата част от функционалността или модване на Windows след инсталирането му, като премахване на кешове, драйверни бази и т.н. Та интересно ми е какви резултати са постигнали други потребители в това начинание.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Имам два лаптопа с уиндоус 7 64б.  Заделил съм  им по 50гб. за диск С.Там са само всичките програмни файлове,временните файлове и 5 гб. място за запаметяване на точки за реставриране на системата.След няколко месеца достига 30гб. заемано място,което се увеличава понякога до 30-40гб. След прочистване пак пада до 30гб. и така си карам вече повече от година.

Имам два лаптопа с уиндоус 7 64б.  Заделил съм  им по 50гб. за диск С.Там са само всичките програмни файлове,временните файлове и 5 гб. място за запаметяване на точки за реставриране на системата.След няколко месеца достига 30гб. заемано място,което се увеличава понякога до 30-40гб. След прочистване пак пада до 30гб. и така си карам вече повече от година.

Не достатъчно, честно казано. Ако имаш 40-60-80GB SSD на лаптопа ще разбереш целият смисъл на въпроса ми. Точките на възстановяване на System Restore са глупост, честно казано, защото често са недостатъчни или пък вирусчетата се опитват да поразяват и тях. Та идеята е на около 15GB системен дял да имаме функционален Windows, който да не заема самият той много повече от половината.

Та идеята е на около 15GB системен дял да имаме функционален Windows, който да не заема самият той много повече от половината.

Toва,което искаш според мен е невъзможно.Самата инсталация заема 8-9 гб.След като инсталираш най-необходимите програми и всичко необходимо,за нормално функциониране дяла ,няма да стигне.Дори 20 гб. няма да стигнат.

Самоделките заемат по 4ГБ, но не в това е въпросът. Аз съм го използвал на 16GB дял, ей така, за тест.

:offtopic_s: Бих ви препоръчал ето това  ,но ще трябва да се лишите от записвачката си.Специално на мен ми върши чудесна работа и съм много доволен ( лично мнение ) 

нямам ссд (няма и да имам скоро де), но ако ти се експериментира бих се радвал да споделиш опита си (симтек) в темата (7 или 8/8.1) аз бих заложил на 8-9 гигабайта макс без сериозно орязване на функционалност

Ползвам един гайд за оптимизация на win7 за SSD drive,но това не свива инсталацията.Ако някой се интересува ,и няма проблем с английският ЕТО Спорeд нeго има някои специфични настройки ако сте с SSD.

Редактирано от KiriL Cox (преглед на промените)

Здравейте имам следния проблем инсталирах на лаптопа на брат ми уиндоус 7 HP е лаптопа но не мога да инсталирам wireless дава ми грешка направих снимка....

post-331832-0-95042700-1375184685_thumb.

Редактирано от klav (преглед на промените)

Има ли ключе за включване на Wireless картата или клавишна комбинация?

Добър ден и от мен искам да кажа нещо и за моят проблем имах инсталиран уиндоус 7 и работеше перфектно докато един път не зъби и не го рестартирах след рестартирането забелязах че началната снимка където ми показва марката на процесора ми излиза 2 пъти и като цяло ми се показа 2 пути за по 2 или за по 3 мин. не съм сигурен реши да ми прави някакви диагностики след което си казах уиндоуса е заминал сложих си аз диска боотнах го чрез CD след което 4 часа чакане да ми се стартира преинсталацията след което аз го преинсталирах 10:45 мин защото зареждаше адски бавно което се случва за първи път пуснах го инсталирах анти вирусна microsoft security esentials и имаше ъпдейт рестна ми е компа и от тогава като го стартирам и уиндоуса не иска да ми зареди не знам вече какво да правя мисля че харда е заминал но вие ще кажете защото аз не съм сигурен.Благодаря предварително.

Добър ден и от мен искам да кажа нещо и за моят проблем...

Без тестове няма какво да ти кажем, още повече че информацията ти е крайно недостатъчна. Теглиш Hiren's boot cd и му пускаш едно сканиране на твърдият диск с MHDD. Проверяваш дали е почистен, дали има прах някъде и дали вентилаторите всичките работят. Ако не можеш да се справиш с тези действия - четеш. Ако не - посещаваш сервиз.

Без тестове няма какво да ти кажем, още повече че информацията ти е крайно недостатъчна. Теглиш Hiren's boot cd и му пускаш едно сканиране на твърдият диск с MHDD. Проверяваш дали е почистен, дали има прах някъде и дали вентилаторите всичките работят. Ако не можеш да се справиш с тези действия - четеш. Ако не - посещаваш сервиз.

Няма как да си вляза в уиндоуса за да тегля каквото и да било през сафе мод забива и така остава цял ден почистен е преди 11дни вентилаторите бачкат на макс нови са от преди 1 месец процесор интел коре Х2 4200+ 2 гб рам 250хард двуядрен 2.90гхц  

Няма как да си вляза в уиндоуса за да тегля каквото и да било през сафе мод забива и така остава цял ден почистен е преди 11дни вентилаторите бачкат на макс нови са от преди 1 месец процесор интел коре Х2 4200+ 2 гб рам 250хард двуядрен 2.90гхц  

Въпросчето ти няма общо с темата но ще ти отговоря. Искаш да кажеш котлон х64 (AMD) на 4200+ (2.21GHz на ядро х2), който си изпържил на 2.9ГХз с 2гб. DDR2(най-вероятно 2х1 които не се знае като си почиствал прахоляка дали не си разместил) и дискче на поне 5 години, което не се знае колко километра е навъртяло. Вариант 1 пробвай да си върнеш работният режим на процесора(това се прави от биос-а на дънната платка), силно ме съмнява но може и да има ефект. Вариант 2 компютъра да е получавал удар(физически или токов) и да се е разместила паметта, това можеш лесно сам да разбереш като извадиш и поставиш обратно модула/ите. Вариант 3 е този за който ти самият се съмняваш за проблем с твърдият диск, по думите ти заключавам, че е по-удачно да посетиш сервиз или ако си решил сам да диагностицираш в домашни условия при положение че нямаш друг компютър, който да ползваш за връзка с интернет и да пробваш вариант който simtech ти е прдложил(е ако имаш 32Gb+ флашка може и на нея да инсталираш ОС). Другото което ме съмнява не спомена нищо за дънната платка и по-специално за видеокартата, която сигурно е външна и с подути кондензатори, но без да се види компютъра можем само да предполагаме.  :)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.