Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Здравейте,

от скоро ми се появиха 2 сини екрана:

https://docs.google.com/file/d/0B1MfIQBHq8P1NGQ2a3lLSk1ILWc/edit?usp=sharing

https://docs.google.com/file/d/0B1MfIQBHq8P1UDhqd2tTSU9ueEk/edit?usp=sharing

Единият предполагам от какво е макар ,че не съм убеден.Днес ми се появи след една простотия ,която направих.Става дума за лаптоп Acer Aspire 5750 s windows 7 x64.Докато бях на батерия  го хибернизирах ,след което реших да му махна батерията и да го включа само на зарядно.После се събуди от хибернация без проблем и показваше че съм на батерия.Като реших да го рестартирам, дълго стоя на shuting down и цъфна синия екран. Но после се стартира нормално. Та от какво може да са двата екрана? Другият е от преди 2 месеца и се появи без причина.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Преинсталирай си драйвера за Интел видео картата - т.е деисталираш, рестартираш и инсталираш драйвера, ако намериш по-нова версия - по-добре.

Привет с последният биос ъпдейт ли си? Имаш ли допълнителна видеокарта на лаптопчето освен вградената(на Intel)? Еднократно ли се е проявява BSOD проблема или е периодичен и не ти позволява да работиш? Ако е еднократно възможно е повече да не се получи, но ако е постоянно ще те помоля да качиш файловете с грешките (C:WindowsMinidump) за да погледнем точно за какво става дума, защото проблема може да бъде предизвикан от съвсем друга причина. Пробвал ли си да качиш последните драйвери за видеокартата директно от страницата на Intel?

Преинсталирай си драйвера за Интел видео картата - т.е деисталираш, рестартираш и инсталираш драйвера, ако намериш по-нова версия - по-добре.

Tози драйвер ми прави проблеми зимата и още тогава го преинсталирах.От много време няма нова версия и не знам защо.Проверявам на сайта на ейсър за модела ми,но няма нова версия.Тия са решили ,че вече никой не плщолзва такава в.карта.В момента съм с VGA_Intel_8.15.10.2342_W7x86x64 .

Привет с последният биос ъпдейт ли си? Имаш ли допълнителна видеокарта на лаптопчето освен вградената(на Intel)? Еднократно ли се е проявява BSOD проблема или е периодичен и не ти позволява да работиш? Ако е еднократно възможно е повече да не се получи, но ако е постоянно ще те помоля да качиш файловете с грешките (C:WindowsMinidump) за да погледнем точно за какво става дума, защото проблема може да бъде предизвикан от съвсем друга причина. Пробвал ли си да качиш последните драйвери за видеокартата директно от страницата на Intel?

С последния биос съм.Само на вграденото видео карам.Много рядко се появява,като предишните 1 или 2 бяха само от зимата,не ги снимах и не знам дали са съшите.

Веднъж пробвах да сложа драйвера от сайта на интел, но тогава имах още повече сини екрани + проблеми в рендването в браузъра ми.Имаше дребни артефакти при определени условия.И за това си върнах драйвера от ейсър.освен  да съм бил объркал драйвера,защото на интел беше по-нова версия. Може ли някой по-наясно да провери каква е версията за лаптопа ми на интел на сайта ,че се съмнявам аз да ги бъркам?

(C:WindowsMinidump)  е празна.

Редактирано от stradlin (преглед на промените)

Може ли някой по-наясно да провери каква е версията за лаптопа ми на интел на сайта ,че се съмнявам аз да ги бъркам?

http://romantro.blogspot.com/2012/10/acer-aspire-5750-drivers-download.html

Сваляш "VGA    Intel    VGA Driver    Download    146.4mb"

Редактирано от Iliyan Georgiev (преглед на промените)

оставете ги на manual и вижте дали има опасни последствия ако кажете с какво са свързани сървизите ще е по-лесно да отговорим аз лично не бих изключил втория

Процесите са на интел  и понякога товарят повече. 

• 5 седмици по-късно...

Публикувано изображение

Някой да има идея как да спра това предупреждение ?

Публикувано изображение

Вероятно ти се зарежда от старт менюто. Може да го махнеш от там. Другия вариант е да изтриеш файла, но вероятно тогава ще го търси и ще дава грешка. Първата стъпка е по-логична...

Редактирано от pataran (преглед на промените)

Публикувано изображение

Десен бутон в/у файла -> Properties -> Unblock -> Apply -> OK

Десен бутон в/у файла -> Properties -> Unblock -> Apply -> OK

Нямам Unlock в никой от табовете десен>properties

Това съобщение ми излиза като стартирам някои програми/игри.

Примерно пускам войс-чат Ventrilo,и ми излиза това.

От игрите на blizzard не ми излиза,но Aion retail излиза.

Този .bat го ползвам да подкарам Aion на 64 бита.

Нямам Unlock в никой от табовете десен>properties

Това съобщение ми излиза като стартирам някои програми/игри.

Примерно пускам войс-чат Ventrilo,и ми излиза това.

От игрите на blizzard не ми излиза,но Aion retail излиза.

Този .bat го ползвам да подкарам Aion на 64 бита.

В такъв случай използвай batch файла за Disable Zone Checking for Current User Only или for All Users - How to Disable the "Open File Security Warning" in Windows

...и накрая рестартирай компютъра.

Здравейте! Вчера си купих лаптоп HP Pavilion g6 без операционна система. Инсталирах му windows 7 ultimate всичко точно.Лаптопа е с 2 видео карти една интелска и една геймърска ,която не мога да подкарам.AMD ati radeo hd 7600m series се казва видеокартата.Когато отворя device menager и дам свойства на видеокартата ми пише " Windows спря това устройство, тъй като то е съобщило за проблеми. " А в същото време не мога да сложа драйвер за нея.. Моля помогнете :)

Здравейте ! Не открих отговор на въпроса ми и затова ще питам.  Доколкото знам в Windows XP имаше ограничение на полу отворените конекции / half-open connections / до 10. В седмицата има ли ограничение и какво е то ? Контекста  на въпроса ми е свързан с настройката на торент клиента, но основно все пак е свързан с Уиндоус и затова питам тук.

и да, и не така или иначе повече от 10 няма да вдигнеш и резултата от цялото начинание (като по-висока скорост) е съмнителен

Здравейте ! Не открих отговор на въпроса ми и затова ще питам.  Доколкото знам в Windows XP имаше ограничение на полу отворените конекции / half-open connections / до 10. В седмицата има ли ограничение и какво е то ? Контекста  на въпроса ми е свързан с настройката на торент клиента, но основно все пак е свързан с Уиндоус и затова питам тук.

Свали си програмата TCP-Z с нея може да наблюдаваш колко полу отворени конекции имаш и също има възможност за пачване и промяна на лимита.

http://oi39.tinypic.com/15xsie9.jpg

Но този лимит би трябвало да не работи на Windows 7, при мен въпреки че ми пише лимит 10 имам над 10 полу отворени конекции.

Редактирано от Freeloader (преглед на промените)

Има ли ключе за включване на Wireless картата или клавишна комбинация?

Оправих се ...инсталирах драйвер realtek опитвал съм с погрешен....

и да, и не така или иначе повече от 10 няма да вдигнеш и резултата от цялото начинание (като по-висока скорост) е съмнителен

Признавам, че съм малко простоват, ама какво значи и да, и не ? И защо да не вдигна повече от 10 ?

В utorrent горе вляво в менюто хелп дето е show statistics има half - open. И там при мен показва различни стойности - в момента 2, преди час 15, вчера по едно време точно 100. Откакто съм със седмица не съм слагал никакви пачове, нито съм барал нещо по конекции и т.н. Вчера, като ми показа 100 го бях натоварил здраво, но може да не свързано с това.

Това мисля че ще Ви обясни всичко.

Здравейте, лаптопа ми е на 3 месеца, и наскоро започна да прави странни неща  :mad: Първо започна от време на време да замръзва, не мърда мишката, не работи клавиатурата, после издава едно "бийп" и си продължава да си бачка. Преди няколко дни ми даде син екран с грешка 0х0000001А, което доколкото четох е проблем с паметта. Исках да му направя тест с memory diagnostic tool-а на windows-а, защото наскоро падна заедно с чантата, в която седи (с крачетата надолу падна, не настрани или по капак) и да не би нещо да съм го прецакала. 

Та проблема ми е, че пуснах програмката, дадох и да ресне компа и да почне теста, обаче не стана. Рестартира компютъра, дава черен екран, който го чаках 5 минути евентуално да зареди (което не стана) и лаптопа се загря доста, но тест така и не почна. Дали може да стартирам програмата с диск на Windows, защото мисля, че четох някъде, че можело? Windows-а ми е оригинален, седмица, не е дошъл фабрично с компютъра, а лаптопа е Lenovo Z580 с 8 гб РАМ. Здравейте ! и аз имам същия проблем като описания по горе с малката разлика че съм със Windows Xp. 

Operating System
Windows XP Professional 32-bit SP3
CPU
Intel Pentium 4
Prescott 90nm Technology
RAM
1,00GB Dual-Channel DDR @ 200MHz (2.5-3-3-8)
Motherboard
Gigabyte Technology Co., Ltd. 8IPE1000-G/L (Socket 478) 22 °C
Graphics
BenQ FP71E (1024x768@60Hz)
128MB ATI ASUS A9250 Series (ASUStek Computer Inc)
128MB ATI ASUS A9250 Series Secondary (ASUStek Computer Inc)
CrossFire Disabled
Hard Drives
77GB ExcelStor Technology J880 (ATA) 42 °C
Optical Drives
HL-DT-ST DVDRAM GSA-4165B
DTSOFT Virtual CdRom Device
DTSOFT Virtual CdRom Device
Audio
USB Audio Device Имате ли някакви идей на какво може да се дължи това ? Пренисталирах всички драйвъри ( Видео,аудио и тези на дънната платка) Последния път когато ми излезе синият екран ми изписа нещо за паметта но не разбрах какво е точно 

И какво сега, има ли смисъл да се бутат разни неща с цел по бързо теглене с Utorrent и Win 7

?

Не.

При изправен компютър, чиста ОС, точните драйвери и правилни настройки на софтуера и интернета, uTorrent е в състояние да тегли с максималната скорост, позволена от доставчика. Без допълнителни трикове.

Не.

При изправен компютър, чиста ОС, точните драйвери и правилни настройки на софтуера и интернета, uTorrent е в състояние да тегли с максималната скорост, позволена от доставчика. Без допълнителни трикове.

:down: Не си прав , преди години имаше една програма се разпространяваше по тракерите която шашкаше торент клиента и той отчиташе скорост която беше чиста заблуда :) Ако си теглил примерно с 1 мегабайт  то със включването на тази програма , клиента веднага скача на 8/9/10 мегабайта :D Пробвал съм я на АДСЛ бях тогава - можех да кандидатствам за рекордите на Гинес :) - бях тогава на 12 мегабита .

Чиста заблуда която се отчиташе само във торент клиента а имах и DU meter - той си отчиташе реалната скорост .

После ако имам време ще потърся заблуждаващата програма , тогава писах коментари и им казвах - абе само си засечете времето за което сваляте файла и ще видите че разлика няма .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Да и аз я бях срещал преди години,но изглеждаше толкова бошлав работата,че дори не си направих труда да я тествам. :no-no:

То колкото и да си наивен,няма как да повярваш ,че ще ти вдигне скоростта с 10-20 пъти от тази която доставчика ти е отпуснал...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.