Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Здравейте, поразрових се из форума, но не открих решение на моя проблем. Ще ви бъда благодарна, ако някой се смили над мен и ми помогне :). Не мога да отварям уърдовски документи. В смисъл ако документа е .doc когато го отворя вътре е на някакви символи. Ако е .rtf се отваря нормално и чета написаното. Windows 7 Home Premium съм, така си го купих от магазина. Пробвах да кача нов офис пакет, но и с него нещата са същите. Ще се радвам ако някой може да ми обясни какъв е проблемът и какво е решението му.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Свали си тази програма и виж какво точно има на дяла - ако трябва - дай снимка

Ето ги липсващите гб .Как мога даги премахна?

Публикувано изображение

Ето ги липсващите гб .Как мога даги премахна?

Публикувано изображение

Като прочетеш следната тема, ще ти стане ясно.

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1813658/reduce-size-system-volume-information-folder.html#.

Здравейте, поразрових се из форума, но не открих решение на моя проблем. Ще ви бъда благодарна, ако някой се смили над мен и ми помогне :). Не мога да отварям уърдовски документи. В смисъл ако документа е .doc когато го отворя вътре е на някакви символи. Ако е .rtf се отваря нормално и чета написаното. Windows 7 Home Premium съм, така си го купих от магазина. Пробвах да кача нов офис пакет, но и с него нещата са същите. Ще се радвам ако някой може да ми обясни какъв е проблемът и какво е решението му.

Пробвай да промениш енкодинга на самият документ.. направи го да е UTF-8 или CP 1251

Може и от самият му шрифт да е проблема. Опитай да го поставиш на някой кирилизиран шрифт.

Пробвай да промениш енкодинга на самият документ.. направи го да е UTF-8 или CP 1251

Може и от самият му шрифт да е проблема. Опитай да го поставиш на някой кирилизиран шрифт.

Аз съм абсолютен лаик, може ли да ми обясниш как точно се променя този енкодинг. С шрифтовете съм пробвала (до толкова ми стигат познанията), но не е от тях.

Редактирано от jenia123 (преглед на промените)

Аз съм абсолютен лаик, може ли да ми обясниш как точно се променя този енкодинг. С шрифтовете съм пробвала (до толкова ми стигат познанията), но не е от тях.

Пробвай по следният начин:

Отвори документа. Избери Tools->Options->General.

Сложи отметка на  Confirm conversion at Open.

Отвори наново файла и си избери енкодинга.

Явно при мен има нещо сбъркано, защото това, което ми описваш просто липсва в лентата ми с инструменти. 

Ако не е важен документ, или няма ценна информация, качи го тук да го видим.

Ами ето този документ, например.Публикувано изображениегласът.doc

Ами то няма нищо какво да се променя.

Без да съм пипал нищо ето как изглежда:

http://prikachi.com/images.php?images/891/6919891I.jpg

Значи проблема е във твоят компютър.

Ето какво трябва да направиш. /предполагам че си със Windows 7/

Долу във старт менюто Намери контролен панел.

След това Регион и език.

Направи уникоде да е на БГ.

http://prikachi.com/images.php?images/908/6919908Y.jpg

А ето при мен post-296022-0-34205500-1388833858_thumb.

Ставам досадна, знам, обаче този уникод ми е на БГ. така както ми го показваш, така е и при мен

Това ли post-296022-0-03208000-1388834662_thumb.  Бивша блондинка съм, така че моля за снизхождение и търпение

Първо маркирай всичко - с контрол + А - тогава промени шрифта .

ПП. сега видях :)  я си инсталирай офис пакета :D не се мъчи с това да го отваряш .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

ми аз и нов офис пакет бях инсталирала и с него същата работа. но наистина полудявам, това не е нормално.

последен въпрос, ако искам да инсталирам нов офис пакет, трябва ли първо да махна стария?

Ако го имаш инсталиран - просто дай десен бутон на файла и от менюто избери с коя програма да се отвори .

Публикувано изображение

Получи се с Open Office пакета. Благодаря за търпението и обясненията.

Здравейте! Искам да попитам от чисто любопитство за неща свързани с windows 7.Ако си закупя оригинален windows 7 да речем Ultmate 64 bit. Лицензираният код, които служи за активиране на ОС, за колко време важи тоест времето ограничено или неограничено ?Ако си закупя оригинален windows 7, какви ще са предимствата които ще ми предложи оригинален софтуер?Оригинален windows 7 значи ли, че няма да има забавяне или бъгове в ОС ?Мерси, предварително!

Неограничено. Никакви предимства. Не, не означава.

Здравейте, инсталирах Windows 7   и след това като въведох продуктовия ключ, тъй като имам лиценз и ми се визуализира грешка за превишен лимит на лицензите. Искам да сложа Windows XP, за който също имам лиценз, но не знам как да подкарам инсталацията. Като сложа бутващия диск за windows xp  върви само една проверка и си зарежда windows 7. Може ли някой да ми помогне?

Обадете се на майкрософт българия и следвайте инструкциите

Обадете се на майкрософт българия и следвайте инструкциите

Като се свържа с майкрософт България ми иска въвеждането на инсталационен индетификатор - това би трябвало да е продуктовия ключ. Въпроса ми е като ми върнат друг код къде го въвеждам?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.