Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

http://support.microsoft.com/kb/950929

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, инсталирах Windows 7   и след това като въведох продуктовия ключ, тъй като имам лиценз и ми се визуализира грешка за превишен лимит на лицензите. Искам да сложа Windows XP, за който също имам лиценз, но не знам как да подкарам инсталацията. Като сложа бутващия диск за windows xp  върви само една проверка и си зарежда windows 7. Може ли някой да ми помогне?

По принцип за dual boot правилното е да инсталираш първо ХР и чак след това Windows 7. За single boot едва ли има нужда да коментирам.

А за да ти стартира буутващият диск (ако е записан както трябва и наистина е буутващ) трябва да зададеш от настройките в БИОС дисковото ти устройство (CD/DVD-ROM) да е first boot device. После има два варианта: в единия те пита дали да стартира от диска и имаш време за реакция (4-5 сек.), през което трябва да натиснеш кой да е бутон, за да потвърдиш. В друг случай може направо да тръгне да зарежда от диска. Ако тръгне да чете диска и по някое време прескочи към Windows 7, значи дисковото ти устройство е прее*ано или дискът вътре не е буутващ или пък просто е прекалено надран и не може да бъде прочетен.

Някой ползвал ли е седмицата на машина с 1 GB Рам  ? Има ли някакви зацикляния и забавяния ?

Мисля да я сложа на настолния на баща ми който е с XP  . Oт параметрите единствено рамта е на миминума на изискванията на 7 . Принципно компа не се товари с тежки проложения или някакви игри  но то на тия години и флаш плеъра на моменти си черпи яко ресурси ...

пускал съм виста ултимате на 1 гъба - ам не е толкова зле колкото се опитват да го изкарат (да не кажа че си беше даже добре), но трябва много да се мисли и да се организира, за да няма проблеми

но все пак останалия хардуер също има значение, тъй че ще е добре да споделиш цялата картинка

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

пускал съм виста ултимате на 1 гъба - ам не е толкова зле колкото се опитват да го изкарат (да не кажа че си беше даже добре), но трябва много да се мисли и да се организира, за да няма проблеми

но все пак останалия хардуер също има значение, тъй че ще е добре да споделиш цялата картинка

Това е дъното с вградена видео карта - https://www.asus.com/Motherboards/P5KPLAM/#specifications

Гледам има драивери за седмица . Но компа ще се ползва още само 5-6 месеца и не виждам смисъл да се наливат пари за допълнителна Рам особенно и в  тая DDR2 . Искам да сменя XP-то понеже напоследък не се спогаждат с новите версии на Флаш плеъра на Adobe . A компа се ползва есинствено за флаш приложения през мозила . Но явно ще трябва да го тествам с една 7 Х32

ами моето е с ати хд2400 про (не че е кой знае колко по-добре де.....) но общо взето ще свърши работа и вграденото

най-добрия отговор наистина е да го тестваш - поточно видео с висока резолюция наистина ще е трудно, но и тубата по подразбиране пуска 340р/480р а там няма да имаш проблеми - тъй че дерзай и ако не си доволен от резултата (новия флаш си сака хардуер квото и да си говорим) връщай на хр

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Конкретно във вашия случай няма разлика между двата, но понеже ще намерите и sp1 msdn, свалете него

• 2 седмици по-късно...

Здравейте,Отскоро съм с Windows 7 Ultimate и все още не мога да променя един от ефектите, свързан с визуализацията на папки/иконки и т.н. и по-конкретно:* Пример: когато отида в даден прозорец на Administrative Tools --- >> Computer Management --- >> System и преместя с мишката десния скрол надолу или нагоре не ми се вижда промяна, а трябва да пусна мишката. Т.е. не е като при експи да движиш надолу и всичко да се променя в реално време, а трябва да пусна, да видя какво има на екрана с логовете и после пак да продължа надолу* Пример: Когато местя даден екран по "екрана" си виждам само рамката на прозореца, който ще преместя, но той реално не се премества, докато не пусна левия клавиш на мишката. Много бих искал всичко да става в реално време. Местя екрана и той се мести с мишката, скролвам надолу и да виждам какво точно се променя. Надявам се, че ще успеете да ми помогнете. Благодаря ви предварително :) 

прилича на не инсталиран драйвър за видеото

Всичко ми е инсталирано и работи безпроблемно. Аз си мисля, че е някакъв ефект, но не знам откъде да го спра :(

* Пример: Когато местя даден екран по "екрана" си виждам само рамката на прозореца, който ще преместя, но той реално не се премества, докато не пусна левия клавиш на мишката. 

Цъкни на Start, и в полето Search напиши Adjust Performance. Кликни на Adjust the appearance and performance of WIndows. В отворилия се прозорец сложи отметка на Show window contents while dragging. Apply, OK, и си готов :) .

Цъкни на Start, и в полето Search напиши Adjust Performance. Кликни на Adjust the appearance and performance of WIndows. В отворилия се прозорец сложи отметка на Show window contents while dragging. Apply, OK, и си готов :) .

Евала! :) Това наистина оправи проблема с прозорците и в момента всичко е както бих искал да бъде, но това със скрола все още си е по същия начин.Със сигурност това ще е нещо от ефектите, но кой ли точно?  :rolleyes: 

Ами ако опишеш проблема така, че да се разбере за какво става дума, може и да успея да ти помогна ... 

Извинявам се за лошото обяснение :(Пр: Бих искал да скролвам в Windows Administrative Tools както в браузърите - скролвам надолу докато държа курсора вдясно на екрана с левия клавиш на мишката и всичко се движи в реално време (все едно разглеждам Фейсбук). А си представете, че искате да скролнете надолу за да разгледате Фейсбук, но страницата не се движи и не се вижда промяна докато не пуснете левия клавиш на мишката. След това се показва някаква нова част от екрана. Ако пак не ми се получи с обяснението ще направя някаква малко видео :) 

Публикувано изображение

При мен така изглеждат нещата. Не виждам какво има да се  скролва.

А където има, го правя с колелцето на мишката.

ПП. Я виж как са моите настройки, и ги сравни с твоите:

Публикувано изображение

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

Здравей. Ще ти бъда много благодарен ако пробваш: Event Viewer --- > Windows Logs --- > System и да скролнеш надолу, с помощта на левия бутон на мишката. Много ми е интересно дали всичко ще се движи в реално време или ще скролваш надолу и нищо няма да се променя, докато не пуснеш левия клавиш. 

• 2 седмици по-късно...

Zdraveite,imam golqm problem. Nemoga da pisha na bulgarski na laptopa ,probvah v nastroikite vsichko e kakto trqbva , a az nqmam nikakva kirilica . Vuprosa mi e moga li da q vuzstanovq ili ot kude da si izteglq za W7 ? Blagodarq predvaritelno !

Цък    Разбираме ,че не си наясно с нещата ,но гугъл не е твой враг .

Някой? :( 

Здравей. Ще ти бъда много благодарен ако пробваш: Event Viewer --- > Windows Logs --- > System и да скролнеш надолу, с помощта на левия бутон на мишката. Много ми е интересно дали всичко ще се движи в реално време или ще скролваш надолу и нищо няма да се променя, докато не пуснеш левия клавиш. 

Някой?  :( 

И каква е целта на това упражнение.Когато скролваш надолу преглеждаш стара информация.

И каква е целта на това упражнение.Когато скролваш надолу преглеждаш стара информация.

Целта ми е да разбера дали нямам някакъв ефект включен при мен, който не е включен при вас. Целта ми не е да ми кажете какво виждате там, а как точно става скролването надолу - дали на момента се опреснява информацията или трябва да пуснете левия бутон, за да видите реалната информация.

От половин година съм с Windows 7 SP1 с updates от Май 2013. Пробвах и по-нови, но не ми допаднаха. Проблема който ми бърка в задника от много време е следният:

Подреждам си 2-3 widgets 5-6 иконки, които се разхождат по работния плот и при всяко рестартиране ми ги размества. Като бонус ми свива ширината на папките и скайп, направо ми се реве. Как мога да ги фиксирам и да не мърдат НИКОГА повече. 

Поздрави.

Edit: 

Трябваше да редактирам един файл намираш се в System32 и ми вика бегай от тука, само администратора може да разреши да се махне read only... WTF че аз съм с администраторски акаунт, други няма... Некво решение или аз пропускам нещо?

Редактирано от Kuncavia (преглед на промените)

Проблема може да е в доста неща:

Регистрите, (зараза от сорта на ZeroAccess също го прави ако има похитен ключ в регистрите - HKEY_CURRENT_USERSoftwareClassesclsid{42aedc87-2188-41fd-b9a3-0c966feabec1}), счупен iconcache.db файл, включена забрана в регистрите - "NoSaveSettings"=dword:00000001, активирана опция десен бутон на празно място на десктопа => View => auto arrange icons и т.н.

Има варианти за поправяне на положението, но не винаги работят...Засега пробвайте с този Msfixit

Алтернативен вариант, но малко досаден е да си запазите текущото състояние (icons layouts) и да го възстановявате всеки път с натискането на един бутон...с помощта да речем на тази програмка.

Edit: Трябваше да редактирам един файл намираш се в System32 и ми вика бегай от тука, само администратора може да разреши да се махне read only... WTF че аз съм с администраторски акаунт, други няма... Некво решение или аз пропускам нещо?

Ти си с псевдо-администраторски акаунт, както и по-голяма част от потребителите, които са си оставили всичко по подразбиране след инсталирането на ОС-а. Истинският администраторския акаунт обаче може да се отключи. Отвори си гугъл и потърси това:real administrator account windows 7

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.