Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

http://www.kaldata.com/modules.php?modid=1&action=cat&id=88и това са само тези които се следят в калдата, иначе има и още колкото искашсякаш acronis и northon ghost са най-използваните и предпочитании понеже това което ти давам се използва предимно за системен дял, а ти искаш нещо по-различно, мога да кажа следното: друг (разбирай: резервен) физически носител+облак

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте! Търся реение на следния казус: В компютърната зала на всеки компютър има направен имидж файл, който се изпълнява всеки път при рестарт на компютрите (това е много добро решение, т.к. децата правят какви ли не щуротии), но не мога да правя никакви промени по тези компютри, защото при следващо стартиране те изчезват. Та въпросът ми е, как да направя новият имижд файл да се изпълнява след рестарт. Благодаря предварително, надявам се, че бях изчерпателна в обяснението си :)

Здравейте! Търся реение на следния казус: В компютърната зала на всеки компютър има направен имидж файл, който се изпълнява всеки път при рестарт на компютрите (това е много добро решение, т.к. децата правят какви ли не щуротии), но не мога да правя никакви промени по тези компютри, защото при следващо стартиране те изчезват. Та въпросът ми е, как да направя новият имижд файл да се изпълнява след рестарт. Благодаря предварително, надявам се, че бях изчерпателна в обяснението си :)

Нека да започнем с отговора на въпроса с какъв софтуер е направен образ. Вие трябва да ползвате същия софтуер и да направите нов образ и да заместите стария

Нека да започнем с отговора на въпроса с какъв софтуер е направен образ. Вие трябва да ползвате същия софтуер и да направите нов образ и да заместите стария

Сложно... това е направено преди 3 год. и никой няма представа, проверих в Control Panel, няма никаква програма за създаване на имижд.

Сложно... това е направено преди 3 год. и никой няма представа, проверих в Control Panel, няма никаква програма за създаване на имижд.

а къде са тези образи? предполагам на някакъв сървър. Проверете там, вижте какви са разширенията на тези образи, това може да ви даде добра стартова точка

а може би не е Image? едно доста популярно решение е(беше) Deep Freeze

а може би не е Image? едно доста популярно решение е(беше) Deep Freeze

Почетох за тази програма, добър вариант е, няма я на компютрите, но какво бихте ме посъветвали - да преинсталирам и да я сложа? А относно image файловете.... търсих 20-тина типа файла (а се оказва, че те са много повече)  и на сървъра, и на работните станции, но нищо не намерих. Ще опитам все пак да се свържа с човека, който е поддържал компютрите

Здравейте имам един проблем с windows-а откакто си сложих допълнителен хард .Като запиша някакъв файл на десктопа после немога да го изтрия -появява се това:http://prikachi.com/images.php?images/156/7190156M.pngИначе файла си е на правилното място ...тоест на десктопа си е ...... :( моля помагайте 

Здравейте имам един проблем с windows-а откакто си сложих допълнителен хард .Като запиша някакъв файл на десктопа после немога да го изтрия -появява се това:http://prikachi.com/images.php?images/156/7190156M.pngИначе файла си е на правилното място ...тоест на десктопа си е ...... :( моля помагайте 

Пробвай с Unlocker да видиш дали не е заключен по някакъв начин(въпреки, че съобщението казва друго де).

А да преместиш файла(копиране) можеш ли? Да го преименуваш?

Пробвай с Unlocker да видиш дали не е заключен по някакъв начин(въпреки, че съобщението казва друго де).

А да преместиш файла(копиране) можеш ли? Да го преименуваш?

Неможе нито едното нито другото ,сега ще пробвам с unlocker-a

Неможе нито едното нито другото ,сега ще пробвам с unlocker-a

Не стана...

Сигурен ли сте, че е от добавения диск? Пробвайте да го разкачите и вижте дали проблема изчезва и така ще се разбере дали е от него...

Вижте дали сте го вързали като хората, кабели, джъмпери, настройки в Биос-а (относно режимите на работа), драйвъри за чипсета и т.н.

Проветете го за грешки с chkdsk инструмента.

Покажете снимка на Disk Management конфигурацията.

Сигурни ли сте, че path до десктопа не е променен в environment variables настройките?

Вижте дали имате права над десктоп папката (C:UsersUSERNAMEDesktop), може да има омазани permissions => тук може да помогне следната тактика:

Моля, изтеглете този инструмент - swxcacls.exe и го запазете на вашия десктоп

Копирайте SWXCACLS.EXE в папката C:windowssystem32

След това натиснете  Start Menu > напишете в полето зюа търсене CMD => от списъка изберете CMD.exe с десен бутон и натиснете Run as administrator.

Въведете следните команди една по една като след всяка натискате Enter

cd c:windowssystem32

swxcacls "C:UsersUSERNAMEDesktop" /reset /q

(забележка: заменете username с името на вашия акаунт преди да натиснете enter).

Това е дъното с вградена видео карта - https://www.asus.com/Motherboards/P5KPLAM/#specifications

Гледам има драивери за седмица . Но компа ще се ползва още само 5-6 месеца и не виждам смисъл да се наливат пари за допълнителна Рам особенно и в  тая DDR2 . Искам да сменя XP-то понеже напоследък не се спогаждат с новите версии на Флаш плеъра на Adobe . A компа се ползва есинствено за флаш приложения през мозила . Но явно ще трябва да го тествам с една 7 Х32

10 лв е още 1 гъба кфо му даваш ? и ще е супер за 7-ца

Сигурен ли сте, че е от добавения диск? Пробвайте да го разкачите и вижте дали проблема изчезва и така ще се разбере дали е от него...

Вижте дали сте го вързали като хората, кабели, джъмпери, настройки в Биос-а (относно режимите на работа), драйвъри за чипсета и т.н.

Проветете го за грешки с chkdsk инструмента.

Покажете снимка на Disk Management конфигурацията.

Сигурни ли сте, че path до десктопа не е променен в environment variables настройките?

Вижте дали имате права над десктоп папката (C:UsersUSERNAMEDesktop), може да има омазани permissions => тук може да помогне следната тактика:

Моля, изтеглете този инструмент - swxcacls.exe и го запазете на вашия десктоп

Копирайте SWXCACLS.EXE в папката C:windowssystem32

След това натиснете  Start Menu > напишете в полето зюа търсене CMD => от списъка изберете CMD.exe с десен бутон и натиснете Run as administrator.

Въведете следните команди една по една като след всяка натискате Enter

cd c:windowssystem32

swxcacls "C:UsersUSERNAMEDesktop" /reset /q

(забележка: заменете username с името на вашия акаунт преди да натиснете enter).

Този проблем както се появи така и изчезва явно допълнителния заспива и ..като влязох в него се чу завъртането и после можех да трия и да преименувам ...благодаря ви за помоща

Относно джъмпера...нямам със SATA хард съм.Драйвъри за чипсет не съм теглил ....но не мисля че е нужно щом съм го напълнил до горе и си работи :) Едит : настройките в биоса са ми тъмна индия :D

Редактирано от Venci Velikov (преглед на промените)

Здравейте,сега съм със Win7 но искам да си инсталирам Win 8 и имам проблем - CD-то ми го разпознава когато му е кеф....Направих си флашка с помоща на WinToFlash но и там се получава същия номер с разпознаването...Има ли някакво решение на проблема освен да си сваля харда и да го сложа на друг комп и там да преинсталирам ??? Благодаря предварително   :(

Здравейте,сега съм със Win7 но искам да си инсталирам Win 8 и имам проблем - CD-то ми го разпознава когато му е кеф....Направих си флашка с помоща на WinToFlash но и там се получава същия номер с разпознаването...Има ли някакво решение на проблема освен да си сваля харда и да го сложа на друг комп и там да преинсталирам ??? Благодаря предварително   :(

Описвам ти начина, по който директно от харда си правя чиста инсталация от чисто iso на Windows 7 SP1, без флашки и CD-та. Не знам дали ще ти свърши работа, но може да пробваш.Идеята е да се стигне до Command Prompt-a в System Recovery Options и от там да се стартира setup.exe-то. Недостатък е, че по този начин от вече инсталиран 32 битов Windows не може да се стартира инсталация на 64 битов.

1) Разархивираш ISO файла в някой дял различен от C: (или този на който е инсталиран Windows-a), слагаш го примерно в D:win7

2) Рестарт на компютъра и помпене на клавиш F8 (като за влизане под Safe Mode)

3) На появилият се екран се избира Repair Your Computer, при някои "барани" инсталации тази опция може да липсва

Публикувано изображение

4) Следват се стъпките Next, Next..OK... и трябва да се появи System Recovery Options

Публикувано изображение

5) Избира се Command Prompt и се навигира (с команда D: - за влизане в дял D:; команда dir - за извеждане на списък с папките в текущия дял; команда cd win7 за влизане в папката) до папката с разархивираното ISO (понякога се случва буквите им да се разминават, т.е. D: сега е E:, така че с проба-грешка се нацелват)

6) След като е навигирано успешно до D:win7> се изпълнява setup.exe и инсталацията тръгва по обичайния начин

Успех! :)

Здравейте, искам да попитам кой Windows 7 е по-добър за  играене на игри с мощен компютър. Попринцип съм се насочил към Windows 7 Home  Premium заради аеро-то, но каква е разликата му с Ultimate тъй като досега съм с него и съм долу-горе доволен.

Имам следният проблем не ми се показват изображения на видео файловете :(

post-348375-0-41907100-1396117875_thumb.

Имам следният проблем не ми се показват изображения на видео файловете :(

Пробвай по следниат начин:

Старт менюто и след това Контролен панел. Намери Опции на папките.

Натисни бутона Възстанови настройките по подразбиране.

мерси оправи се :)

Пробвай по следниат начин:

Старт менюто и след това Контролен панел. Намери Опции на папките.

Натисни бутона Възстанови настройките по подразбиране.

Днес клавиатурата на компютъра отказа да работи, сложих и друга но и тя не работи.Явно уиндоус 7 нещо се сбозил.Публикувано изображение

Това ми прилича по-скоро проблем с драйверите на USB-тата отколкото на проблем с клавиатурата, ако имаш преходник на PS/2 или такава клавиатура пробвай с нея. Ако дадеш по-подробна информация за дъно(марка, модел/чипесет) може да ти бъда и по-полезен. Клавиатурата мултимедийна ли е? т.е. има ли си драйвери които трябва да се качат. Това прясна инсталация ли е или изведнъж стана белята? Другият вариант е да заредиш Windows PE или някое Live дистро и да видиш дали там работи клавиатурата на твоят компютър, защото и двете може да работят, но не и заедно :) 

Това ми прилича по-скоро проблем с драйверите на USB-тата отколкото на проблем с клавиатурата, ако имаш преходник на PS/2 или такава клавиатура пробвай с нея. Ако дадеш по-подробна информация за дъно(марка, модел/чипесет) може да ти бъда и по-полезен. Клавиатурата мултимедийна ли е? т.е. има ли си драйвери които трябва да се качат. Това прясна инсталация ли е или изведнъж стана белята? Другият вариант е да заредиш Windows PE или някое Live дистро и да видиш дали там работи клавиатурата на твоят компютър, защото и двете може да работят, но не и заедно :)

Дъното е AsRock Z68 Pro3,клавиатурите нямат никакви драйрери за качване.Инсталацията не е прясна на над 6 месеца е.Едната клавиатура е чисто нова и не е употребявана досега. 

Дъното е AsRock Z68 Pro3,клавиатурите нямат никакви драйрери за качване.Инсталацията не е прясна на над 6 месеца е.Едната клавиатура е чисто нова и не е употребявана досега. 

Не че е нещо но да попитам.Когато постави другата клавиатура, ОС започна ли да терси драйвери за устройството?

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.