Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Лицензът предстои да си го закупя ... той не е за нов компютър както се подразбира.И за това питам дали е възможно ако се наложи след няколко месеца пак да си го инсталирам/преинсталирам/.До сега не съм ползвал легален Windows но ми писна от кракове активатори и т.н.

Благодаря на nahalnik за подробното описание но няма да се справя по този начин ако ми се наложи.Единствено искам да знам дали е възможна повторна инсталация.Дори и да не може аз пак ще си го закупя!

Не е нужно да го закупуваш , а просто да кажеш на някой твой познат (студент) да ти даде студентски оригинален Windows (какъвто си поискаш) :)

Попринцип е забранено , но неможе да се проследи :) Windowsa  е напълно оригинален и действаш за студенти (за какъвто ще се пишеш ти) :)

Не че е нещо но да попитам.Когато постави другата клавиатура, ОС започна ли да терси драйвери за устройството?

Ясно е написано ,че клавиатурите не изискват драйвери , следователно няма какво да търси ОС :)

Днес клавиатурата на компютъра отказа да работи, сложих и друга но и тя не работи.Явно уиндоус 7 нещо се сбозил.Публикувано изображение

Или може би имаш проблеми с буксата (което е по вероятно) !

Някой пробвал ли е Service Pack 1 ?! Отвчера съм с него и като , че ли Мозилата товари повече преди да го сложа ?!

Като цяло Мозилата си е тежичък браузър , защо направо не го смениш? :)

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Не че е нещо но да попитам.Когато постави другата клавиатура, ОС започна ли да терси драйвери за устройството?

Оправих се  ,благодаря .

• 2 седмици по-късно...

Инсталирах Уиндоуса по едно обяснение, обаче останаха 800GB, които не се появиха в дял. И започнах всичко от начало, инсталирах го и се появи новия дял, но се оказа, че имам два Уиндоуса. И двата 7-ци. Как да оставя само един.. Всичко става на новозакупен лаптоп и това са първите инсталации, преди това нямаше нищо.

Инсталирах Уиндоуса по едно обяснение, обаче останаха 800GB, които не се появиха в дял. И започнах всичко от начало, инсталирах го и се появи новия дял, но се оказа, че имам два Уиндоуса. И двата 7-ци. Как да оставя само един.. Всичко става на новозакупен лаптоп и това са първите инсталации, преди това нямаше нищо.

Явно при втората преинсталация само си създал дял Д от незаделеното пространство но не си форамтирал дял С.

Сега преинсталирай отново, и форматирай С.

Явно при втората преинсталация само си създал дял Д от незаделеното пространство но не си форамтирал дял С.

Сега преинсталирай отново, и форматирай С.

Ами аз докато чаках отговор пробвах трети път, като очаквах или да се оправи или да станат 3 :D. Обаче този път натиснах формат на всеки един дял и то стана, както и ти каза :) Благодаря

Здравейте, нямам идея къде да пиша, и дали съм избрала правилното място, но имам един въпрос и мисля да го задам тук, ще съм б;лагодарна ако някой отговори.Опитвам се да преинсталирам лаптоп dell studio 1535, но стигайки до биоса и задавайки да буутне от двд/сд не ми зарежда от диска . И сега на къде?(опитвала съм да преинсталирам лаптоп и друг път и се е получавало)

Здравейте, нямам идея къде да пиша, и дали съм избрала правилното място, но имам един въпрос и мисля да го задам тук, ще съм б;лагодарна ако някой отговори.Опитвам се да преинсталирам лаптоп dell studio 1535, но стигайки до биоса и задавайки да буутне от двд/сд не ми зарежда от диска . И сега на къде?(опитвала съм да преинсталирам лаптоп и друг път и се е получавало)

А след като задаваш да буутне от CD/DVD-то, запазваш ли настройките?

Може DVD устройството да не работи или диска да се е повредил?!

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Да давам save and exit.

Провери диска дали се чете на друг компютър и се увери, че четящото устройство на лаптопа е изправно.

Ако имаш флашка под ръка, опитай да преинсталираш с нея, или запиши Уиндоуса на нов диск..

Причините са много  - не работещо двд устройство , лош/ надраскан, блажен диск , не записан като хората - това се сещам на първо четене 

Преди месец преинсталирах друг компютър и всичко беше ок, а за четящото устройство когато сложа диска тръгва , хм....дали не аз не правя нешо както трябва.

Погледни го когато тръгне да бутва , дали развърта диска , чегърта , мъчи се или изобщо не се допитва до устройството .

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Прочете ли поста на колегата от предишната страница? По-конкретно този тук

Здравейте!

След последната автоматична актуализация на 7-цата ми, при нов старта на екрана ми изписва, че не може да открие файл с име MOM.Implementation, което не ми говори нищо.

Търсих нещо свързано с това но не открих.

Моля за помощ!

Благодаря за всяко мнение и препоръка.

БОБИ

Редактирано от bobimihi (преглед на промените)

търсил си грънциhttps://www.google.bg/search?q=MOM.Implementation&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:unofficial&client=firefox-nightly&channel=rcs&gfe_rd=cr&ei=Id9OU-7TLM3c8ge164GIBAнай-малкото и без да четеш резултатите могат да ти хрумнат поне няколко идеи

"Колеги" как да разкарам тая икона за синхронизацията ? Какво си играх в NAS сървара (разглеждах) докато KIS сканираше пц-то и в место да му дам да копира файл от падащото меню (това по спомени ос работеше забавено и замръзваше на моменти) явно съм маркирал друга команда и ми се появи това долу в дясно. Сега едната ми папка в NAS е за синхронизация (и аз не знам даже къде ще я синхронизира понеже е над 1тб а диска на пц-то е 500гб !!!)

Та как да го прекратя и разкарам от трея и да махна и папката от синхронизация ?

Публикувано изображение

Публикувано изображение

"Колеги" как да разкарам тая икона за синхронизацията ? Какво си играх в NAS сървара (разглеждах) докато KIS сканираше пц-то и в место да му дам да копира файл от падащото меню (това по спомени ос работеше забавено и замръзваше на моменти) явно съм маркирал друга команда и ми се появи това долу в дясно. Сега едната ми папка в NAS е за синхронизация (и аз не знам даже къде ще я синхронизира понеже е над 1тб а диска на пц-то е 500гб !!!)

Та как да го прекратя и разкарам от трея и да махна и папката от синхронизация ?

Управление на офлайн файловете->забрана на офлайн файловете

Управление на офлайн файловете->забрана на офлайн файловете

Иконата продължава да стой в трея а преди я нямаше. Снощи пак му дадох някаква забрана и изчезна всичко от NAS-a направо бях пред нервен срив. После какво му разреших и се появиха.

Сега като му дадох забрана си стоят но и иконата продължава да стои и папката (папка1) и тя стой още (от втория скрийн шот) ! Как мога да я изтрия от там ?

Иконата продължава да стой в трея а преди я нямаше. Снощи пак му дадох някаква забрана и изчезна всичко от NAS-a направо бях пред нервен срив. После какво му разреших и се появиха.

Сега като му дадох забрана си стоят но и иконата продължава да стои и папката (папка1) и тя стой още (от втория скрийн шот) ! Как мога да я изтрия от там ?

рестарт на машината

рестарт на машината

Рестарт и същата работа. После още веднъж повторих забраната и ОС ми предложи рестарт, чудно защо първия път не реагира така. След рестарта (втория) нещата се оправиха.

Поздрави.

Рестарт и същата работа. После още веднъж повторих забраната и ОС ми предложи рестарт, чудно защо първия път не реагира така. След рестарта (втория) нещата се оправиха.

Поздрави.

Възможно е нещо да не сте избрал първия път. Но щом сега нещата са наред :)

Здравейте, пробвах с търсачката и изпълних препоръчаните гимнастики. Днес получих съобщение "Plugged in, not charging.Consider replacing your battery".Модел-Asus X54H, все още в гаранция (още един месец от 24 общо), но гаранцията на батерията изтече миналата година. Ето какво направих: >Disconnect AC

>Shutdown
>Remove battery
>Connect AC
>Startup
>In Device Manager, Under the Batteries category, right-click all of the Microsoft ACPI Compliant Control Method Battery listings, and select Uninstall (it’s ok if you only have 1).
>Shutdown
>Disconnect AC
>Insert battery
>Connect AC
>Startup
Резултатът беше, че батерията се зареди до 100 %-Fully charged и Consider бла-бла. Много съм далеч от БГ, иначе приятелят ми да го е оправил вече, а тук няма какво да направя,затова се обръщам към вас. След малко ще направя следното: 
  • [*]Go into Control Panel [*]Go to the System category [*]Select View Advanced System Settings [*]Go to the Hardware tab and click the Device Manage button [*]Under the Batteries section right click on the “Microsoft APCI-Compliant Control Method Battery” and select “Uninstall” [*]Agree to the warning to uninstall [*]Perform a Windows Update. If you don’t this, your next update will probably break this fix [*]Shutdown your computer [*]Remove the battery for 1 minute [*]Reinstall the battery [*]Turn on your computer with your AC adapter since your battery is probably dead [*]Windows should automatically recognize the “new” battery hardware and reinstall the driver for you [*]Your battery should start charging again

Надявам се това да проработи, гледам го от CNET, за доста хора е имало ефект. Мисля, че проблемът е в батерията-просто се е изхабила. Не знам, тук напрежението в електрическата мрежа ми се струва малко нестабилно, дали това не е оказало влияние? Гаранцията не ми върши работа тук, а да пращам лаптоп до БГ няма начин. Май няма друг вариант, освен като се прибера да си купя нова батерия. 

Моля за препоръки, разбирам какво правя и ще очаквам от вас само указания. Дано пък нещо да помогне, ако не ще си стоим включени постоянно. Благодаря.

Здравейте имам проблем на инсталацияра на windows 7.правя го с флашка,windows-a си го зарежда на компа,по време на инсталацияра изписва че компа трябва да се рестартира за за да продължи инсталацията,рестартирва се и...започва инсталацията от начало.моля помогнете

Здравейте имам проблем на инсталацияра на windows 7.правя го с флашка,windows-a си го зарежда на компа,по време на инсталацияра изписва че компа трябва да се рестартира за за да продължи инсталацията,рестартирва се и...започва инсталацията от начало.моля помогнете

След рестарта извади флашката.

Когато стигнеш до момента,когато ще се рестартира windows-а махни флашката,тоест даваш на рестарт и когато се изключи монитора дърпаш флашката!

После когато отново се покажи логото на windows 7,пъхаш отново флашката и инсталацията ще си продължи!

Това го правиш след всеки рестарт!

Успех! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.