Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Рестартирваме и оставяме флашката (USB) в компютъра. Влизаме в биос и задаваме на Boot menu да бъде стартирано USB устройството. Започва инсталацията и след първия рестарт влизаме отново в Bios и задаваме да бъде стартирано от твърдия диск.

Из Уроци.нет

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте! Мога ли да свържа 2 keyboards на компютъра си и с тях да играя фифа 14 multiplayer? 

Благодаря предварително!

По принцип можеш да свързваш колкото си искаш клавиатури и мишки към един компютър, но резултата ще е един и същ - всичките работят като едно устройство!

Привет!

От 2-3 седмици имам проблем с разпознаването на USB устройства. Windows 7 x64 Pro, инсталиран преди 1г. Dell N5110 i7 с 1xUSB2.0 + 2xUSB3.0 Във всички портове съм боднал по нещо. Един за ресивър на wireless мишка + клавиатура, друг за принтер и трети оборотен за трансфер на файлове, смартфон и т.н. Портовете спряха да разпознават нови устройства. Например в момента може да работи с джаджата, която е вкарана преди да се появи проблема (ресивър, принтер), но сложиш ли друго - пълен отказ. Не намира драйвери или ако намери, то изписва, че достъпа до устройството е забранен. Взех си нов комплект wireless клав. + мишка (Microsoft Comfort 5000) и дори специалния софтуер не отчита такова устройство да е вкарано в USB, иначе се чува типичния звук при вкарване/изкарване на устройство в портовете. Вече нищо не мога да вкарам, нито обикновена мишка с кабел, нито флашка...нищо. Пиша от клав. на лаптопа.

Мисля, че проблема е софтуерен? Някакви идеи как да се оправи или трябва да преинсталирам?

Чакай сега ти имаш USB 2.0 и 3.0 сложил ли си си всички драйвери наистина? Пробва ли с Wistron USB3.0-Host Controller Ако лаптопа ти е в гаранция потърси оторизиран сервзна Dell, диагностиката е безплатна(не че не можеш и сам да си я направиш). Изведнъж ли започна да прави тези проблеми или просто сега с новата периферия го забеляза? А да си черпил лаптопа с кафе, бира или нещо друго?

Редактирано от KostadinV (преглед на промените)

По-скоро е омазана ОС ,не може до скоро да я работило всичко и изведнъж да спре

Ще пробвам с чипсета, но ме съмнява да е от него. Лаптопа не е мокрен, с окъсявани USB портове и т.н. Гаранцията изтече скоро.  Всички драйвери съм инсталирал още миналата година, като всичко си работеше. Дори имам една програма, която търси ъпдейти на драйверите - Driver Genius. Проблема възникна горе долу изведнъж. Един ден си включвам смартфона и не иска да ми отвори паметта му, само зарежда батерията, а кабела не е ваден от този порт с месеци. Пробвах на другите портове, същата работа...почна да търси драйвер за устройството и изкарва червен хикс. От тогава каквото и да вкарам все не намира драйвер или като дам ръчен ъпдейт от device manager-а пише acces denied. 

Вчера получих Windows update, в който присъстваше и драйвер за новите клавиатура и мишка - явно все някак са засечени, но като им дам инстал ми излиза грешка, че не може да бъде инсталиран. Грешката е 80070005.

Кодът на грешка 0x80070005 е описан и като "ОТКАЗАН ДОСТЪП". Възможно е тази грешка да възникне, ако нямате необходимите права за инсталиране на конкретна актуализация. Това може да се случи, ако на компютъра ви има злонамерен софтуер. 

Дали пък не е някакъв вирус?

Досега бях с Microsoft Essentials, като при скан, разбира се, нищо не откри. Пробвах да инсталирам нещо по-надеждно - Касперски, Нод32, Аваст. Всичките дават грешка при инсталиране. Касперски казва, че може би има вирус и не иска да се инсталира, Нод32 дава син екран и изключва, когато опитам да ъпдейтна версията, с Аваст също имаше някакъв проблем.

Абе май опира до формат и преинстал.

Редактирано от Boiski (преглед на промените)

Пробвай с MalwareBytes, а ако и тя не иска да стартира пробвай с AdwCleaner или Dr.Wev CureIt и задължително след това си сложи истинска антивирусна :)

ОК, мерси за линковете. Като се прибера ще пробвам. Сетих се за първата, и преди ми е намирала вируси, но и забравих името. Ако не стане направо форматирам.  :handshake:

Редактирано от Boiski (преглед на промените)

Другото, което си мисля я си провери датата и часа реални ли са ти :wink12:

MalwareBytes откри 10 обекта. След премахването им портовете тръгнаха.

Обаче новата периферия нещо не тръгва - май е дефектна. Кво ли не правих, не се осъществява връзка между ресивъра и клавиатурата/мишката...Иначе има драйвер, в device manager излиза Microsoft USB Dual Receiver Wireless Keyboard/Mouse (Mouse and Keyboard Center), но никаква реакция. Батерии въртях, мишката и клав. светкат, но до там. 

Здравейте, имам проблем след инсталация на Windows 7. Лаптопа ми е Lenovo G510. След инсталацията интернетът не иска да се пусне, тръгва да се идентифицира самата LAN връзка, но след това изведнъж излиза червен хикс и network cable unplugged... След това процедурата се повтаря и свързване няма. Преди това бях инсталирала Windows 8.1 , но върнах седмицата, но там такъв проблем нямаше. Другият проблем е, че явно при инсталацията не съм направила нещо, както трябва с деленето на дисковете и диск D не се показва в My Computer, но в Disk Management се вижда и не знам какво да го правя. Някой дали може да ми помогне? Благодаря предварително.

Здравейте, имам проблем след инсталация на Windows 7. Лаптопа ми е Lenovo G510. След инсталацията интернетът не иска да се пусне, тръгва да се идентифицира самата LAN връзка, но след това изведнъж излиза червен хикс и network cable unplugged... След това процедурата се повтаря и свързване няма. Преди това бях инсталирала Windows 8.1 , но върнах седмицата, но там такъв проблем нямаше. Другият проблем е, че явно при инсталацията не съм направила нещо, както трябва с деленето на дисковете и диск D не се показва в My Computer, но в Disk Management се вижда и не знам какво да го правя. Някой дали може да ми помогне? Благодаря предварително.

Какво е положението в Divace Manager? Вероятно ви липсва драйвера на мрежовата карта. А при инсталацията създадохте ли два дяла от незаделеното пространство или само един?

Потърсете си мрежовия драйвер тук http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page?

Редактирано от kolev_74 (преглед на промените)

Какво е положението в Divace Manager? Вероятно ви липсва драйвера на мрежовата карта. А при инсталацията създадохте ли два дяла от незаделеното пространство или само един?

Потърсете си мрежовия драйвер тук http://support.lenovo.com/en_US/downloads/default.page?

Дялът го оправих, но с интернета, драйвъра го дръпнах точно от там... За това не знам какво да правя повече от това. 

Драйвера ,който свалихте от съпорта на Леново отговаря ли на инсталираният уиндоус ,че гледам има доста предложения .

Изтеглете драйвера според каква ос ползвате .

Публикувано изображение

Здравейте! Имам един проблем и ако не го реша тука с помоща на калдата вирусоборците ще ми се наложи да си преинсталирам компа..Не ми се дават пари и ще го направя сам виждал съм как се прави, но все нямам куража да го направя и сега вече съм решен! До сега все съм на х64 бита можете ли да ми кажете кое е по добро х64 или х86(32)...Параметри (доста слабички ама да има :D )Ram-4gbProcessor: Intel Core 2qual CPU Q8200 2.33GHz1TB HardDiskVideo: Ati Radeon HD 4800

Здравейте! Имам един проблем и ако не го реша тука с помоща на калдата вирусоборците ще ми се наложи да си преинсталирам компа..Не ми се дават пари и ще го направя сам виждал съм как се прави, но все нямам куража да го направя и сега вече съм решен! До сега все съм на х64 бита можете ли да ми кажете кое е по добро х64 или х86(32)...Параметри (доста слабички ама да има :D )Ram-4gbProcessor: Intel Core 2qual CPU Q8200 2.33GHz1TB HardDiskVideo: Ati Radeon HD 4800

На 64 битова ОС можеш да инсталираш 32 битови приложения.

На 32 битова ОС не можеш да инсталираш 64 битови приложения.

Има фирми, произвеждащи сериозен софтуер, които отсвириха 32 битовите версии и предлагат само 64 битови версии на продуктите си. Та ти си реши каква ОС да сложиш.

От друга страна ако сложиш още 4ГБ РАМ ще се наложи да имаш и 64 битова ОС.

• 2 седмици по-късно...

търсил си грънциhttps://www.google.bg/search?q=MOM.Implementation&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:unofficial&client=firefox-nightly&channel=rcs&gfe_rd=cr&ei=Id9OU-7TLM3c8ge164GIBAнай-малкото и без да четеш резултатите могат да ти хрумнат поне няколко идеи

Може и грънци да съм търсил, понеже там понякога има и съкровища.

Помолих за нещо написано и обяснено на български. Аз съм ползвател на компютърен софтуер, хардуер и интернет, за това помолих за помощ, пък ти гледай Сянка да ти се не счупят грънците току пред кладенеца.

Все пак благодаря, на сянката за този "пълноценен" отговор.

Здравейте , имам  един малък проблем  след стартирането на Windows-a ( със 7-ца съм) получавам едно и също съобщение всеки път.Преди нямах този пробем от скоро е (2 седмици някъде)! Та някой знае ли какво означава това съобщение :Публикувано изображение

Здравейте , имам  един малък проблем  след стартирането на Windows-a ( със 7-ца съм) получавам едно и също съобщение всеки път.Преди нямах този пробем от скоро е (2 седмици някъде)! Та някой знае ли какво означава това съобщение :Публикувано изображение

За принтер става въпрос

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_7-performance/cwindowssystem32spooldriversx643lxcctimedll/242f331f-ba3a-41bb-bd0f-06df5d60023a

• 2 седмици по-късно...

Здрасти,

Имам проблем с инсталацията на ОС-а. Преди време си бях инсталирал 7-та, но бях оставил много малко място на С и реших да преинсталирам, качих си ОС - 7 отново на флашка и пробвах, но нищо не се получава - рестартвам и спирам лаптопа Асус и очаквам да тръгне инстлацията, но това не се получава, а се зарежда операционната система, която вече е инсталната на компа - защо? Влязох в БИОС и гледам първа опция УЕФИ фалшка 8гб - ок.

Влизам във флашката когато вече съм на десктопа и там мога да сатратирам инсталацита, но при тези обстоятелства ще се инсталира като втора ОС на машината и изобщо не ми дава опция да форматирима паршъните.

Ще се радвам да ми помогнете.

Редактирано от С.В.А (преглед на промените)

Здрасти,

Имам проблем с инсталацията на ОС-а. Преди време си бях инсталирал 7-та, но бях оставил много малко място на С и реших да преинсталирам, качих си ОС - 7 отново на флашка и пробвах, но нищо не се получава - рестартвам и спирам лаптопа Асус и очаквам да тръгне инстлацията, но това не се получава, а се зарежда операционната система, която вече е инсталната на компа - защо? Влязох в БИОС и гледам първа опция УЕФИ фалшка 8гб - ок.

Влизам във флашката когато вече съм на десктопа и там мога да сатратирам инсталацита, но при тези обстоятелства ще се инсталира като втора ОС на машината и изобщо не ми дава опция да форматирима паршъните.

Ще се радвам да ми помогнете.

Направи си стартираща флашка да може да зареди при UEFI Bios.

http://blog.stil71.com/?p=102

Възможно е проблема да е във флашката. Отиди и си вземи един празен двд диск и опитай да буутнеш от него.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.