Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

идеята ми е да товари по -малко  машината дори и за  ХР се замислям, но щом казваш осмицата ще е

А бе хубаво се замисляш за ХР,ама сметката ти е крива.Първо на ръка-няма драйвери,второ-спряха поддръжката на 13 април т.г.,тъй  че слагай 8.1.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте!

Снощи преинсталирах лаптоп на приятел с 64-битова седмица и се замислих относно офис пакета, който предстои да му сложа. В смисъл, момчето ползва версия 2010, но не знам 32- или 64-битовата е препоръчително да му инсталирам?

Благодаря за отговорите и приятен уикенд! :)

Слагай х64 ако има поне 4GB памет.

С 8 GB е машината (2х4).

Благодаря и лек ден! :)

Слагай х64 ако има поне 4GB памет.

Джос той за офис пита бре, аххахахах

И въобще откъде накъде ще има дилема 32 или 64 офис да се слага при 64 система

Предполагам,лаптопа да е като моя в подписа(параметрите са подобни).Съвета ми е -слагай смело Джамове 8.1Про,ще усетиш че машината работи по пъргаво от преди.Сложих SSD и нещата заспаха още повече.

Благодаря за съвета! Джамове 8,1  е инсталиран  и наистина компа се държи по друг начин. Отделно че, се оправили недостатъците на чистата осмица- там беше невъзможно да намериш файл в компютъра 

Здравейте. Проблема не е свързан толкова с операционната система , но предполагам че тук е най-правилното място да си задам въпроса .

Първо става въпрос за лаптоп , на който е сложен 64 битов win7 ultimate . Със същото копие на други машини не е имало подобен проблем .

Описание на проблемите:

-когато се инсталира Km Player и се пусне филм има звук но няма никаква картина .

-когато се инсталира GOM player и се пусне филм има картина но няма звук .

-за щастие когато се инсталира Bs player - всичко е нормално 

Държа да подчертая че версиите на km player и gom player бяха най-новите достъпни от сайтовете на производителя .

Някой може ли да ме насочи къде да търся проблема .

Човека на който е лаптоп държи много на Km Player-a .

Лаптопа е в мен и мога да експерементирам стига някой да ми даде насоки .

Здравейте. Проблема не е свързан толкова с операционната система , но предполагам че тук е най-правилното място да си задам въпроса .

Първо става въпрос за лаптоп , на който е сложен 64 битов win7 ultimate . Със същото копие на други машини не е имало подобен проблем .

Описание на проблемите:

-когато се инсталира Km Player и се пусне филм има звук но няма никаква картина .

-когато се инсталира GOM player и се пусне филм има картина но няма звук .

-за щастие когато се инсталира Bs player - всичко е нормално 

Държа да подчертая че версиите на km player и gom player бяха най-новите достъпни от сайтовете на производителя .

Някой може ли да ме насочи къде да търся проблема .

Човека на който е лаптоп държи много на Km Player-a .

Лаптопа е в мен и мога да експерементирам стига някой да ми даде насоки .

Не те карам да се съгласяваш, но за мен и трите не са читави.

Сложи си VLC media player и няма за имаш проблеми.

QQ Player Също е читав :tongue2:  А какви кодеци имаш инсталирани, да не става някакво мазало с вградените на плеъра, най-добре пусни отделна тема.

Здравейте!

Снощи преинсталирах лаптоп на приятел с 64-битова седмица и се замислих относно офис пакета, който предстои да му сложа. В смисъл, момчето ползва версия 2010, но не знам 32- или 64-битовата е препоръчително да му инсталирам?

Благодаря за отговорите и приятен уикенд! :)

Не слагай 64 битов офис пакет. Дори Макйрософт препоръчват да се инсталира 32 битов Офис. Причината е, че много плъгини, макроси и други подобни работят само с 32 битов офис пакет. Да не стане така, че да ти е нужен някой плъгин и да се окаже, че не може да се инсталира на 64 битовия ти Офис пакет.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте ! Налага ми се преинсталирам уиндоус 7 (64 битов)на лаптоп Тошиба  и да му форматирма C-то , но след като достигна до тази стъпка в прозореца НЕ ми излиза ""driver options advanced" (откъдето мога да го форматна) а само "refresh" "load drivers" . може и въпросът ми да е елемнтарен но някой може лид а помогне ? :)bfi1414255939c.png

Да не би случайно да си стартирал инсталацията в уиндоус среда? Т.е. Без да рестартираш и да буутне от диска

Това, което се вижда, изглежда е флашата - 16GB, Просто системата не вижда твърдия диск. При стартиране на компютъра, влез в BIOS и виж в раздел Storage вижда ли се той

Това, което се вижда, изглежда е флашата - 16GB

Това, което се вижда, не е реален скрийншот от опита за инсталация, а картинка от нета. 

Без по-подробна информация, единственият начин да помогна, е авторът на темата да ми прати лаптопа да му го преинсталирам :)

Всички сте прави ! Сега , за да искам решение май трябва да опиша по-надълго целия проблем : да наистина стартирам диска в уиндоус среда , проблема е ,че не мога да намеря как да влезна в биоса (модела е Toshiba satelite l755dи  е купуван от Англия с уиндоус 7). При стартиране на лаптопа натискам ф2 и ми излиза (пробвах и с esc) ето това меню , но не мога да влезна в биоса , сега се надявам ,че обясних проблема добре :)

Problem solved биоса се влиза с ф12 оправих буутващото устройство cd и готовооо , все пак благодаря за отговорите :)

Редактирано от memor3x (преглед на промените)

О леле-мале сега се появи друг проблем : инсталирах уиндоуса  и след като се стигне до стартиране (preparing your desktop) и след това дава shutting down започва инсталацията отначало, махнах инсталационния диск и ми дава,че няма инсталиран уиндоус (мигащо долно тире) . Някъде бъркам ли не преинсталирам уиндоус7 за пръв път ? Моля помогнете .....

Училище по инсталации на Windows - Kaldata.com :D

Пич виж сега нямам претенции ,че съм корифей на тема преинсталриане на уиндоус просто търся помощ за да реша проблема (иначе най-лесно е да се подиграш).  Ако не желаеш/не можеш да помогнеш не пиши . Проблема остава стигам до последната стъпка където се стартира уиндоуса  и после се изключва след като го включа ми иска инсталация отново , въобще не разпознава ,че е инсталиран уиндоус (а всички стъпки по инсталация включително  форматирането съм ги направил) . :sobbing:

Пич виж сега нямам претенции ,че съм корифей на тема преинсталриане на уиндоус просто търся помощ за да реша проблема (иначе най-лесно е да се подиграш).  Ако не желаеш/не можеш да помогнеш не пиши . Проблема остава стигам до последната стъпка където се стартира уиндоуса  и после се изключва след като го включа ми иска инсталация отново , въобще не разпознава ,че е инсталиран уиндоус (а всички стъпки по инсталация включително  форматирането съм ги направил) . :sobbing:

Пич, никъде и никой не е казал, че всеки сам може и трябва да си инсталира Windows! Колкото и елементарно да изглежда, виждаш колко подводни камъни има в една инсталация. А дори и да успееш, идва намирането и инсталирането на точните драйвери, настройки и програми... Съмнява ме на някой да му се занимава с преподаването на уроци, при толкова написани статии за инсталирането на Windows.

Инсталирането на Windows 7 елементарно, и всеки може да го направи сам. Аз го казвам.

memor3x, бъркаш някъде. Най-вероятно не си свалил читаво копие на ОС, или не е записано правилно. Не е редно във финалния етап на инсталацията да се изключва, или да почва отначало.

Но съгласи се, че само по това описание, което даваш, няма как да разберем каква е причината, и как да я отстраним.

Инсталирането на Windows 7 елементарно, и всеки може да го направи сам. Аз го казвам.

memor3x, бъркаш някъде. Най-вероятно не си свалил читаво копие на ОС, или не е записано правилно. Не е редно във финалния етап на инсталацията да се изключва, или да почва отначало.

Но съгласи се, че само по това описание, което даваш, няма как да разберем каква е причината, и как да я отстраним.

Здравей ! Инсталационния диск е на Windows7 Ultimate . Ползвам го от 2 години преинтслирал съм и на личните си лаптопи Самсунг и Леново без никаквi проблеми . Както обясних следвам всички стъпки след като се достигне до зареждане на уиндоуса (preparing desktop) лаптопа Тошиба се ресартира и иска отново инсталация . След като завърших инсталацията пробвах извадих диска  рестартирах лаптопа след което показва черен екран и въобще не намира инсталиран уиндоус . Шашнах се ,защото съм го правил десетки пъти но такъв проблем съм нямал, да не би да има нещо специфично при лаптопите Тошоба (модел L755d) ?

Аз ще споделя, че дисковите носители не са кой-знае-колко надежни и след известно ползване нещо се скапва по тях. Забърши с кърпа страната, която се чете и пробвай пак. Аз имах 10-на CD-та със стари демо игри от PC-Mania и след определено време спряха да работят, това вярно беше преди 10-на години, но аз още тогава заклеймих този вид носител.

Да, може носителят да е остарял за две години, да се е поизтъркал, или устройството да не успява да го разчете. Направо опитай с друг диск, или с флашка.

"Windows 7 Ultimate" не е пълно описание. За препоръчване е да е оригинално MSDN издание, а не модифицирано от някого. Намери си такова, направи една буутваща флашка, и опитай с нея. Тя поне трябва да се извади при първия рестарт.

Дрън, дрън, дрън... специалисти...

След първия рестарт вече не се чете от носителя, а се разпакетират файловете от хард диска. За да тръгва нова инсталация, значи има залепнал клавиш или клавиатурата е заливана и някой бутон окъсяава. В BIOS трябва да се забранят останалите бутващи устройства.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.