Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Дрън, дрън, дрън... специалисти....

След като завърших инсталацията пробвах извадих диска рестартирах лаптопа след което показва черен екран и въобще не намира инсталиран уиндоус

Чети преди да се изказваш неподготвен!

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Чети преди да се изказваш неподготвен!

Не, аз съм дори предостатъчно подготвен, защото абсолютно никаква преинсталация не ми се е опирала, а те са безчет...

А това, че някой е успял да направи 1-2-3 инсталации и се е почувствал "майстор", е друг въпрос. Продължавам да съм на мнението, че преинсталацията не е за всеки, и не е толкова елементарна в различни условия и на различни машини.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Не, аз съм дори предостатъчно подготвен, защото абсолютно никаква преинсталация не ми се е опирала, а те са безчет...

А това, че някой е успял да направи 1-2-3 инсталации и се е почувствал "майстор", е друг въпрос. Продължавам да съм на мнението, че преинсталацията не е за всеки, и не е толкова елементарна в различни условия и на различни машини.

Виж сега "учил" съм се да преинсталирам уиндоус преди 9 години с XP sp1 на старата си щайга , и съм праивл това с w7 десетки пъти включително и с флашка до сега подобен проблем съм нямал и за това пиша и си блъскам главата , лаптопа не е заливан няма хлътнали бутнони . Някакъв бъг е не зная но доста ще си блъскам главата докато го открия , пиша ако някой е срещал същия проблем поне да ми даде акъл от кдъе може да идва проблема .

И за да онагледя - след последната стъпка от инсталацията изписва ''preparing your desktop' след което би трябвало да се стартира уиндоуса , да ама не после дава "shutting down" след рестарт черен екран с мигащо тире ....

rgh1414349265g.JPG

bwy1414349294g.JPG

viu1414349318z.JPG

Редактирано от memor3x (преглед на промените)

Няма бъгове при инсталацията.

Вж си настройките в BIOS за First boot device, Second boot device. За да избегнеш неточности тук, настрой си за First boot device нард диска, а бутването за начало на инсталацията стартирай от бързия бутон за избор на бутващи устройства. Ако си толкова "печен", ще разбереш за какво говоря, а не да обвиняваш другите заради твоето незнание.

Виж сега "учил" съм се да преинсталирам уиндоус преди 9 години с XP sp1 на старата си щайга , и съм праивл това с w7 десетки пъти включително и с флашка до сега подобен проблем съм нямал и за това пиша и си блъскам главата , лаптопа не е заливан няма хлътнали бутнони . Някакъв бъг е не зная но доста ще си блъскам главата докато го открия , пиша ако някой е срещал същия проблем поне да ми даде акъл от кдъе може да идва проблема .

Май магическата думичка ще се окаже UEFI BIOS?

Няма бъгове при инсталацията.

Вж си настройките в BIOS за First boot device, Second boot device. За да избегнеш неточности тук, настрой си за First boot device нард диска, а бутването за начало на инсталацията стартирай от бързия бутон за избор на бутващи устройства. Ако си толкова "печен", ще разбереш за какво говоря, а не да обвиняваш другите заради твоето незнание.

Направих това което си написал , но ... проблема остава ! След като преинсталирах уиндоуса пак не го намира .

Редактирано от memor3x (преглед на промените)

еми преди да включа игра е 20 най много 30 градуса а после като се изключи компа и пак го включа 100-120 градуса.

Явно Охладителната Система е малко :)

Преди да започна инсталацияа му дадох repair обаче след акто свърши чека давам некст и изписва "Systenm recovery options is not compatible with the version of IWnows you trying to repair " какво означава това ?

Означава, че полваш версия на инсталатора, която е несъвместима с инсталираиата ОС.

А може и да означава, че батерията на биоса ти е финиширала и да погледнеш настройките за дата и час, катко и режима за комуникация с твърдият диск дали е IDE или е AHCI ;)

• 1 месец по-късно...

Здравейте, искам да ви попитам за един проблем дето го има много обсъждан. Става дума за това Windows is not genuine и черен десктоп, с коя програма се оправя? Сещам се преди години на друг лаптоп (даже май в тоя форум намерих) една мн лека програмка и се оправи всичко, сега рових хиляда страници и не можах да я намеря. Има тема по-надолу ама там общо взето не е дадено нищо (правила на форума и такива неща). В гугъл излизат много резултати, но са от 2007/2008 не знам дали са валидни още? Опитах по един начин (клипче в youtube има) и се оправи, но е за 3 месеца само като всеки месец трябва да го правиш наново, но вече минаха 3 месеца... :( Moже ли хелп, дори на лично да е, че не искам да си преинсталирам компа. :( 

Здравейте, искам да ви попитам за един проблем дето го има много обсъждан. Става дума за това Windows is not genuine и черен десктоп, с коя програма се оправя? Сещам се преди години на друг лаптоп (даже май в тоя форум намерих) една мн лека програмка и се оправи всичко, сега рових хиляда страници и не можах да я намеря. Има тема по-надолу ама там общо взето не е дадено нищо (правила на форума и такива неща). В гугъл излизат много резултати, но са от 2007/2008 не знам дали са валидни още? Опитах по един начин (клипче в youtube има) и се оправи, но е за 3 месеца само като всеки месец трябва да го правиш наново, но вече минаха 3 месеца... :( Moже ли хелп, дори на лично да е, че не искам да си преинсталирам компа. :(

Моля прочетете точка 2.10 от правилата на форума! И си купете продукта щом искате да го ползвате

Кептън, малко не мога да се съглася:

- ако под integrated се има предвид актуализациите - M$ предоставят инструментите за целта. Значи не са нарушени правата по лицениза. :)

Справка - М$ KB

WAIK

Лека вечер.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Кептън, малко не мога да се съглася:

- ако под integrated се има предвид актуализациите - M$ предоставят инструментите за целта. Значи не са нарушени правата по лицениза. :)

Справка - М$ KB

WAIK

Лека вечер.

Не, нарушен е, защото е едно е ти да си интегрираш собственото копие, съвсем друго е да го шернеш или теглиш

Редактирано от capnemo (преглед на промените)

Отдавна съм с Уин.7,но от 1 месец не иска да се ъпдейтне и се появява следното съобщение:"Грешка код 800706ВЕ и код 800706ВА".Някой знае ли лечението на тези грешки или да слагам нов Уин.7

Не, нарушен е, защото е едно е ти да си интегрираш собственото копие, съвсем друго е да го шернеш или теглиш

Ако не е преактивирана ОС или не е споделен лицензионен ключ, няма нарушаване на лизензионния договор.

само с актуализациите ли има проблем?

Качи някъде (dox.bg примерно) следните файлове и дай връзка към тях:

C:\Windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx

C:\Windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

само с актуализациите ли има проблем?

Качи някъде (dox.bg примерно) следните файлове и дай връзка към тях:

C:\Windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx

C:\Windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

http://dox.bg/files/dw?a=557f159a0b

http://dox.bg/files/dw?a=eef02ca8d3

Качих ги.

Първото, което спешно трябва да направите е проверка на системния дял за грешки:
Копирате текста, даден в получер текст:
echo y|chkdsk c: /F /B & shutdown /r /t 000 /d p:1:1

Сега щраквате на Start->Search->пишете cmd и като се появи черната иконка, щраквате по нея с десен бутон и избирате Run as administrator. Като се появи черният прозорец, в него щраквате с десен бутон и избирате Paste и натискате Enter. Системата ще се рестартира и при зареждането ще започне проверка - не я прекъсвайте!!

Като завърши проверката и зареди работният плот, стартирайте отново cmd като администратор(виж по-горе). Напишете:

chkdsk c:

Ако проверката завърши със  съобщение за грешка, изпълнете отново най-горната команда.

Ако проверката завърши без  съобщение за грешка, напишете:

sfc /scannow

и натиснете Enter.

Ако проверката завърши със "Windows Resource Protection found corrupt files and repaired them." рестартирайте компютъра.

Ако проверката завърши със "sfc /scannow found corrupt files but unable to fix them." копирайте и поставете в черния прозорец следния текст:

Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth и натиснете Enter

Като завърши тази команда отново напишете

sfc /scannow

и натиснете Enter.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.