Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Можеш да го щадиш като използваш Junction Points (каквито има и в Линукс). Гледаш кой процес най-много пише по диска с помощта на Resource Monitor на Windows и след това с помощта на команди или с програмката DirLinker правиш Junctions за лакомите приложения. Програмата е само за папки (с нея съм пренесъл папките на Mozilla, Skype, winevt папката на Windows и swapfile.sys, за pagefile.sys направо съм посочил да се създава на отделен дял от опциите, и т.н., които кешират най-много), за всичко останало с команди например mklink C:\file.exe "D:\file.exe"

Колкото до проблемите със Steam и т.н. които имаш, пробвай Compatibility Mode дали няма да оправи нещата. Подозирам, че не е виновен Windows, а приложенията и клиентите не са обновени кадърно за него.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Трябва ми повече информация. Като гледам тези неща под уиндоус са адски усложнени. В Линукс само с монтирането на един дял в RAM и се избягват най-активните записи. Особено /tmp /var/tmp са ми монтирани в РАМ и се пише в рамта..

tmpfs              7.9G          22M  7.9G            1% /tmp
tmpfs              7.9G         194M  7.7G            3% /var/tmp
chromium           1.0G         117M  908M           12% /chromium

Ако има и под уиндоус как да го направя...

Здравейте!

На Windows 7 съм и пространството от Disk C постоянно се стопява... инсталирам само някои програми там. Пише, че е заето 80 гб и има 14 гб свободни, а когато се преброят заетите ГБ-ти на Ц пише, че са 40 и някъде там се губят изведнъж 30-40гб, а вчера пишеше, че имам 42 гб свободни. Пуснах и CCleaner, но той намира само 400мб за триене.

Edit: Сега ще се опитам да спра System Protecion, за да проверим дали там е проблема.

Edit 2: Това се оказа проблема... беше заделено около 40ГБ пространство за възстановителни точки. Всъщност пак включих System Protecion, но зададох по-нисък процент пространство за използване за тази дейност. Извинявам се за спама, дано ако някой друг има същия проблем - да погледне темата http://vmrejata.info/os/windows-7/377-howto-turn-on-or-off-system-protection-in-windows-7.html .

Редактирано от RoSKo0o0 (преглед на промените)

Здравейте, имам следния проблем със 7ца 64 битова. Когато копирам един файл от флашката, но после реша да спра процеса, давам Cancel и вместо да спре, на прозореца си изписва Canceling и така си чакам няколко минути. Подобно нещо се случва и когато чистя кошчето.

7904952.jpg

Направи chkdsk за всички дялове и флашката, почисти кеша с CCleaner и виж дали при спрян Kaspersky проблема продължава.

Ок, мерси.

При силно фрагментиран(и) дял(ове) също може да се получи такъв проблем.

При силно фрагментиран(и) дял(ове) също може да се получи такъв проблем.

Кой от двата-системния или другия? Win-a го преинсталирах наскоро след като го омазах с буутлодъра на линукс. Та нямам много качен софтуер, но все пак ще вкарам MyDefrag в действие.. :)

Абе в крайна сметка си оставам на Линукс...

Не съм убеден че уиндоус е подходящ за SSD

233 Remaining_Lifetime_Perc 0x0000   095   095   000    Old_age   Offline      -       95
241 Host_Writes_GiB         0x0000   100   100   000    Old_age   Offline      -       866
242 Host_Reads_GiB          0x0000   100   100   000    Old_age   Offline      -       789

Може ли за 2 дена да имам 100 гигабайта запис и 40 гигабайта четене
само от Уиндоус 8.1

233 Remaining_Lifetime_Perc 0x0000   095   095   000    Old_age   Offline      -       95
241 Host_Writes_GiB         0x0000   100   100   000    Old_age   Offline      -       866
242 Host_Reads_GiB          0x0000   100   100   000    Old_age   Offline      -       789

само от Уиндоус 8.1

Аз съм със SAS диск (15к) и нямам подобни притеснения :)

То и аз имам САС диск макар и много калпав WD Red 1TB 5400

В краен случай ако толкова ми се доиграе Battlefield ще инсталирам бозица на САС диска.

Аз за това питах онзи ден но никой така и не отговори под бозицата има ли алтернатива на tmpfs където да са ми монтирани най-активните директории.

Аз съм със SAS диск (15к) и нямам подобни притеснения :)

Не ти ли е шумничко?

То и аз имам САС диск макар и много калпав WD Red 1TB 5400

В краен случай ако толкова ми се доиграе Battlefield ще инсталирам бозица на САС диска.

Аз за това питах онзи ден но никой така и не отговори под бозицата има ли алтернатива на tmpfs където да са ми монтирани най-активните директории.

SAS или SATA? WD нямат 1Т, имат 900Г, и е 10к оборота

Не ти ли е шумничко?

За мен е приемливо. Иначе са шумни. Но ако погледнеш картинките на дисковите тестове ще видиш много малко отклонение на времето за достъп и доста малко такова :)

SAS или SATA? WD нямат 1Т, имат 900Г, и е 10к оборота

За мен е приемливо. Иначе са шумни. Но ако погледнеш картинките на дисковите тестове ще видиш много малко отклонение на времето за достъп и доста малко такова :)

Оф NAS*

само от Уиндоус 8.1

Грешката е някъде при теб...аз за месец имам едва 340 GB писане на Windows 8.1 (като първата седмица докато настроя всичко не се брои, защото все още навлизах с тези дискове...иначе сигурно щеше да е още по-малко писането). Не че ме бърка де...диска е с 10 години гаранция и съм му задал цели 50% over provisioning...би трябвало да надживее повечето други компоненти в системата преди да се наложи да го сменя. :)

rDP8Hah.jpg

HBF3H0m.jpg

Някой може ли да ми каже как да изтрия напълно Windows 8. В момента работя със Windows 7, нещо 8-цата се скапа :D Дъни само сини екрани и не искам да се занимавам... Трябва да изтрия Windows 8 напълно без никакви остатъци, но без формат, защото на дяла имам информация. Реших да пробвам Windows 10. 

можем, но защо да го правим? не е като да не пише във всяко упътване на какъв дял се слага една ОС, нали....................

Някой може ли да ми каже как да изтрия напълно Windows 8. В момента работя със Windows 7, нещо 8-цата се скапа :D Дъни само сини екрани и не искам да се занимавам... Трябва да изтрия Windows 8 напълно без никакви остатъци, но без формат, защото на дяла имам информация. Реших да пробвам Windows 10. 

Никакви остатъци, без формат? Нема начин! Зареждаш Mini Windows XP/7 от диска Hirrens и си прехвърляш важната информация на друг дял. След това праскаш формата с Win-a и качваш новия. ;)  Това е положението!

Редактирано от Евгени Симеонов (преглед на промените)

Никакви остатъци, без формат? Нема начин! Зареждаш Mini Windows XP/7 от диска Hirrens и си прехвърляш важната информация на друг дял. След това праскаш формата с Win-a и качваш новия. ;)  Това е положението!

Човек имам два Windows-а и двата на различни хард дискове, а имам адски много информация. Ще се оправя сам както винаги.

Влез през Win 7 и от дела, където е инсталирана Windows 8 изтрий папките Windows, Users, Program Files, Program Files(86) - ако има .
Стартирай msconfig влез в раздел Boot, щракни върху реда Windows 8 и щрани бутона Delete.
Щракни върху реда Windows 7 и щрани бутона Set as default. Сега щрани Apply и ОК.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Човек имам два Windows-а и двата на различни хард дискове, а имам адски много информация. Ще се оправя сам както винаги.

Че за какво са ти два Windows-a?

Че за какво са ти два Windows-a?

А на Вас за какво ви са два крака/ръце?Коката тъй иска,тъй направил,сигурно му трябват,да не мислиш че ги е сложил ей тъй на,от куртоазия...доста от потребителите тук сме с по две ОС/два харддиска.

Купуваш две флашки по 5 гб големи или взимаш назаем от някой авер и там бухаш важната информация и после спокойно трии осмицата егати бъгясалата осмица може би най проваления проект на microsoft ..

Редактирано от adersa (преглед на промените)

Здравейте!
     с Windows 7 ultimate 32 bit съм. Каква глупост съм направил не знам но вече от седмица папките от libraries не се отварят. Когато
 щракна с десен бутон и избера properties ми излиза съобщението от името на десктопа:
        "The properties for this item are not available"
   Рових се по форумите но не открих нищо, което да ми помогне. Ако някой знае нещо?... ще му бъда много благодарен! 

Здравейте!
     с Windows 7 ultimate 32 bit съм. Каква глупост съм направил не знам но вече от седмица папките от libraries не се отварят. Когато
 щракна с десен бутон и избера properties ми излиза съобщението от името на десктопа:
        "The properties for this item are not available"
   Рових се по форумите но не открих нищо, което да ми помогне. Ако някой знае нещо?... ще му бъда много благодарен! 

Да допълня: когато поискам да отворя някой файл, например, картинка чрез CorelDraw -отваря се.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.