Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Получих следния отговор:

The restorehealth option is not recognized in this context.

Това кога и къде се получи като отговор? На Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth ли? А ка завърши проверката на диска и проверката sfc /scannow?

На Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth е нормално да не се получи нищо - аз се заблудих, че си говорим за win 8 - моля за извинение!

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Това кога и къде се получи като отговор? На Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth ли? А ка завърши проверката на диска и проверката sfc /scannow?

На Dism /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth е нормално да не се получи нищо - аз се заблудих, че си говорим за win 8 - моля за извинение!

Коригира 3 ъпдейта на Уин.Излезе съобщение,че всичко е чисто,но имаше 36кб лош сектор.

Пуснете още веднъж проверка на системния дял - вж. публикация №1750 началото.

При първата команда излезе съобщение,че проверката е завършена и уин. не е открил проблеми.Пуснах втората команда и излезе следното:"Windows resource protection found corrupt files but was unable to fix some of them".

Ако не е преактивирана ОС или не е споделен лицензионен ключ, няма нарушаване на лизензионния договор.

Е, защото споделяш файлове, които са обект на авторско право

Щом са предоставяне за свободно сваляне от автора (free time limit)? Мисля, че споделянето нарегистрационния ключ е това, което е в нарушваване лицензионното споразумение и на Законите за Авторсо право.

Искате да кажете,че нямам тежка болест на уин. и няма нужда да го преинсталирам,още повече,че вече си качва ъпдейтите.

Хиляди благодарности за компетентната и коректна помощ.

• 2 седмици по-късно...

Искам да попитам, напоследък постоянно ми се появява един текст, че имам нелегален софтуер, ако можете да ми кажете как да го оправя ще съм ви благодарен :) 

Като си закупите лехално уиндоус

А след това прочетете и правилата

• 2 седмици по-късно...

Искам да попитам, напоследък постоянно ми се появява един текст, че имам нелегален софтуер, ако можете да ми кажете как да го оправя ще съм ви благодарен :)

Купи си оригинален Windows или си го активирай пиратски. 

Имам един проблем! Компютъра от време на време издава един дразнещ звук някъде около 6-7 пъти и спира. Можете ли да ми кажете дали е от Windows-a и как да го оправя или е хардуерен проблем.

Редактирано от bpkole (преглед на промените)

Здравейте от днес съм с нов компютър и съответно с нов Windows (7). Засега най-големия ми проблем с който няма да мога да свикна е  смяната на езика на писане. Когато бях с XP ползвах програмата Switch type. Никакъв проблем нямах. Инсталирах я, но не работи добре и почти забива на седмицата?

Предложете някоя програмка с която да си сменям езика само с "Ctrl" (Контрол).

Измъчих се дори докато напиша това. Извинявам се ако съм допуснал правописни грешки.

Настрой си смяната на езика с Ctrl+Shift (не с Alt+Shift както е по подразбиране)

или

http://ygp.orgfree.com/lngsw/

Здравейте от днес съм с нов компютър и съответно с нов Windows (7). Засега най-големия ми проблем с който няма да мога да свикна е  смяната на езика на писане. Когато бях с XP ползвах програмата Switch type. Никакъв проблем нямах. Инсталирах я, но не работи добре и почти забива на седмицата?

Измъчих се дори докато напиша това. Извинявам се ако съм допуснал правописни грешки.

Добре, какъв е проблемът да натиснеш Alt + Shift едновременно?

Аз също не ползвам Alt+Shift - трябва да си почупя пръстите, докато наглася Alt+Shift, докато Ctrl+Shift се натискат с 1 пръст. :mark:  :)

Значи няма работеща (хубава) програма. Ще трябва да карам на вградения неудобен начин за сменяне с повече от един бутон.

Бих сложил Windows XP, но няма да мога да намеря драйвери за всички части (особено за дъното).

Пробва ли предложението от линка по-горе?

Гледах я, но не можах да разбера как се ползва. Чак после разбрах.

Много благодаря. Много пъти съм търсил, но все не успявах да намеря работеща програма.

Малко ми се струва, че сменя бавно, но все пак работи.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Гледах я, но не можах да разбера как се ползва. Чак после разбрах.

Много благодаря. Много пъти съм търсил, но все не успявах да намеря работеща програма.

Малко ми се струва, че сменя бавно, но все пак работи.

Пробвай да зададеш приоритет над нормалния и виж дали ще има промяна.

Аз също не ползвам Alt+Shift - трябва да си почупя пръстите, докато наглася Alt+Shift, докато Ctrl+Shift се натискат с 1 пръст. :mark:  :)

Ами то това е целта колега , да са по далеч и неволното им натискане :D

да са по далеч и неволното им натискане

За 20-ина години нямам таяъяв случаяй неяяволно дая наятисная дявяаятая кляаявишая едноявременно.

Напротив, много спъяващо е писането на смесен текст с превключване с Alt+Shift.

Отвори Control Panel - > Clock, Language and Region -> Region and Language -> Keyboards and Languages -> Change keyboards...->Advanced Key Settings ->Change Key Sequence и маркираш ctrl+shift

Надявам се да стане.

За 20-ина години нямяаям таяъяв случаяй неяяволно дая наятисная дявяаятая кляаявишая едноявременно.

Напротив, много спъяващо е писането на смесен текст с превключване с Alt+Shift.

А защо така си написал поста :( не можах да разбера .....бъзикаш ли ме нещо ?

Малко разтоварване по вечеря не вреди. Извинявай, ако съм те засегнал - нищо лично. Просто лека закачка с неволното натискане.

Няма проблеми , просто може би е кой как е свикнал , ето автора си търси конрол , аз пък съм си свикнал с алт+шифт :) едни пишат с фонетична , аз не :no-no: други на шльоковица и вече това като го видя ми се повръща :shock11:

...други на шльоковица и вече това като го видя ми се повръща :shock11:

Аз изпитвам същите усещания от подобни гледки.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.