Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

А на Вас за какво ви са два крака/ръце?Коката тъй иска,тъй направил,сигурно му трябват,да не мислиш че ги е сложил ей тъй на,от куртоазия...доста от потребителите тук сме с по две ОС/два харддиска.

При положение, че и двете системи са на MS, и двете му вършат еднаква работа... странно е. Освен аз да си кача 98, 2000, XP, Глиста и т.н.

PS: А на теб ще обясня, че краката са за ходене. ;)

Здравейте!

с Windows 7 ultimate 32 bit съм. Каква глупост съм направил не знам но вече от седмица папките от libraries не се отварят. Когато

щракна с десен бутон и избера properties ми излиза съобщението от името на десктопа:

"The properties for this item are not available"

Рових се по форумите но не открих нищо, което да ми помогне. Ако някой знае нещо?... ще му бъда много благодарен! 

Да допълня: когато поискам да отворя някой файл, например, картинка чрез CorelDraw -отваря се.

Я пробвай да направиш поправка на системните файлове. Това става пос следния начин:

1) Отваряш търсачката от старт менюто и пишеш cmd.

2) Кликваш на него с десен бутон и избираш Run as administrator

3) В новия прозорец пишеш следната команда:  sfc /scannow   (като гледаш за разстоянието при наклонената черта) и натискаш Enter.

4) Ще минат няколко минути, зависи от размера на диска. Накрая, ако всичко е Ок, ще ти каже, че са намерени корумпирани файлове и Windows успешно ги е поправил. Правиш рестарт и гледаш дали ти е оправен проблема.

Купуваш две флашки по 5 гб големи или взимаш назаем от някой авер и там бухаш важната информация и после спокойно трии осмицата егати бъгясалата осмица може би най проваления проект на microsoft ..

5гб флашки не съществуват. ;)

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

с Windows 7 ultimate 32 bit съм. Каква глупост съм направил не знам но вече от седмица папките от libraries не се отварят...

Щракни с десен бутон по папката Libraries и избери Restore default libraries

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Аз ли греша нещо  ...?! то ми дава възможност да го запиша само като текстов файл и от типа All files . В момента съм го сложил на екрана
със заглавието lib. reg

Аз ли греша нещо  ...?! то ми дава възможност да го запиша само като текстов файл и от типа All files . В момента съм го сложил на екрана
със заглавието lib. reg

При двойно щракане се отваря  Notepad с пействания материал.

Отвори Компютър, натисни горе в ляво Organize->щрани на Folder and search options. Щракни на раздел View. Превърти надолу, докато намериш Hide extensions for known file types. Махни отметата. Щракни с десен бутон на десктопа и избери Refresh. Сега щракни върху създадения файл (lib.reg.txt) и натисни F2. Натисни клавиш End и 4 пъти Bacskpace. Така ще се изтрие .txt от пълното име на файла lib.reg.txt. Сега натисни Enter два пъти и потвърди.

Този проблем вследствие на почистване с някоя програма ли възникна? :ph34r:

До тук добре но когато стигна накрая до <Enter> 2 пъти при първото натискане се отваря прозорец с програми за отваряне на файла,
 при второто натискане се отваря Adobe Reder (който естествено не може да го изпълни).
          Сега си спомням,че проблема може да е вследствие на опит за изтриване на програма.

Щракни по .reg!!! файла (ако ионката му не е като рубик кубче) с десен бутон, избери Properties. Щракни сега бутона Change. Ако в новия прозорец не се вижда Registry Editor, го намери под стрелката надолу (Other Programs), щрани на него и потвърди с ОК. Щракни на Apply.

В Properties във всичките табове няма бутон change. Като че ли няма друга възможност освен да отворя редактора на регистрите
 и да  вмъкна файла с paste.

Ето един запис в Notepad. Не знам от кога е?

post-304265-0-72377200-1423997761_thumb.

Редактирано от Mitro golij (преглед на промените)

Start->Search-> напиши cmd и като се появи черният прозорец, в него постави следната команда:

regsvr32 /i %systemroot%\system32\shell32.dll

и натисни Enter.

Рестартирай компютъра.

Отворих командния промпт като администратор, пейстнах въпросната команда, <enter>, рестарт - промяна няма.

Този проблем вследствие на почистване с някоя програма ли възникна? :ph34r:

==================== Restore Points  =========================

14-02-2015 15:35:31 Registry Reviver Restore Point (02/14/15)

14-02-2015 18:04:05 Registry Reviver Restore Point (02/14/15)

14-02-2015 18:25:26 Registry Reviver Restore Point (02/14/15)

14-02-2015 19:09:16 Registry Reviver Restore Point (02/14/15)

14-02-2015 19:14:05 Registry Reviver Restore Point (02/14/15)

14-02-2015 19:20:02 Registry Reviver Restore Point (02/14/15)

А тази програмка Registry Reviver използвал ли си..?

http://www.reviversoft.com/bg/registry-reviver/

Mitro golij, направо възстановявай системата към

14-02-2015 15:35:31 Registry Reviver Restore Point (02/14/15)

Проблема се оказа в края на краищата банален: промяна на акаунта го реши.
       Благодаря на всички дето си губихте времето с мен!

Значи проблемът е бил в регистратурата и по-точно в частта HKEY_CURRENT_USER или HKEY_CURRENT_CONFIG.

Има ли практика някоя версия на Windows, след като трябва да бъде активирана, изтекъл е периодът от 30 дни и излиза съобщение (Може да използвате пиратска версия на Windows), десктопът е черен - Windows през определени интервали от време да изключва компютъра? Имам тука един лаптоп, за който се оплакват, че е така - тествам всичко и е ОК, и не прегрява нищо. Windows само пищи, оплакват ми се че често е изключвал лаптопа.

Не помня само кой Win са му нахакали преди това, Ultimate но дали имаше ServicePack не помня или е бил RTM/RC някакъв.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Да, след изтичане на пробния период и не се актиивира, гасне

Реактивирай го:

slmgr -rearm

Абе, що не си пишеш неконструктивните мнения в съответната секция?

:mad:

Не мога да го разбера това - хем Windows хейтър, хем е в Windows секция?!

На какви интервали гасне? Аз съм му сложил друг, че тоя е сбозен и си го активирах. Бях чувал, че гасне, но никога не съм го оставял неактивиран, за да съм сигурен на какви интервали гасне.

Абе махай го тоз уиндоус

mkfs.ext3 /dev/sdb1 ;) И не си ври дупето(трети) там където двама си ги мерят.

Да, след изтичане на пробния период и не се актиивира, гасне

Реактивирай го:

slmgr -rearm

Това става за 2 - 3 пъти после пак ще трябва да търси начин за активация. :)

Това става за 2 - 3 пъти после пак ще трябва да търси начин за активация.

Начинът ми е ясен, намерил съм го, знам го, но модераторите пак ще се нацупят. Хайде да не развяваме философии за това.

На какви интервали гасне? Аз съм му сложил друг, че тоя е сбозен и си го активирах. Бях чувал, че гасне, но никога не съм го оставял неактивиран, за да съм сигурен на какви интервали гасне.

mkfs.ext3 /dev/sdb1 ;) И не си ври дупето(трети) там където двама си ги мерят.

Ето го и безподобния трол който все пише в линукс разделите :)

Начинът ми е ясен, намерил съм го, знам го, но модераторите пак ще се нацупят. Хайде да не развяваме философии за това.

1.Щом начинът ти е ясен,защо питаш?!

2.Не развивам никакви философии,а просто те информирам,но явно не съумяваш да се възползваш от предоставената информация! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

1.Щом начинът ти е ясен,защо питаш?!

Аз питам дали след като 30 дни не е активиран се гаси и на какъв интервал?

Бях го чул, но никога не съм стигал до там да го изпитам.

Ето го и безподобния трол който все пише в линукс разделите

Не, ти си висшия трол, защото аз не съм писал в Линукс раздела от месеци.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.