Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

...

И? Няма да ми промениш мнението. Примерно DriverMax инсталира драйвери, които се оказва после, че не работят както трябва.

С такива бози не се занимавам, щото си правя бекъп на драйверите преди инсталация или ги свалям от сайта на производителя.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

{screenshot}

Виждам 14 програми, които се стартират с Windows, и това са около половината! Нищо чудно, че ти зарежда бавно.

За сравнение - при мен са 3 :) .

Тихомир ,виждаш и сам какво става ,тоест колко неща се стартират заедно с уиндоуса ,при мен съм оставил три програми а при теб са ? 

дори не мога да ги преброя .Ограничи ги ,няма как да искаш да ти зарежда по бързо. 

Тихомир ,виждаш и сам какво става ,тоест колко неща се стартират заедно с уиндоуса ,при мен съм оставил три програми а при теб са ? 

дори не мога да ги преброя .Ограничи ги ,няма как да искаш да ти зарежда по бързо. 

Значи, ограничих стартиращите процеси на 3, но няма подобрение.Само да поясня, че бавенето е след сигнала за зареждане, появява се декстопа и иконите и се почва..............около 9 мин. докато стане готов за употреба.Едно постоянно въртене в трея на иконата за нета, което го нямаше преди.

http://www.thewindowsclub.com/what-is-clean-boot-state-in-windows

Виж как ще стартира изпълнявайки чисто зареждане. Може да пробваш и

http://support.microsoft.com/en-us/kb/331796

http://helpdeskgeek.com/windows-7/perform-a-clean-boot-in-windows-7/

Качи тия два файла:

C:\windows\System32\Winevt\Logs\System.evtx

C:\windows\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Това не са процеси а програми ,които се стартират с уиндоуса .

Не процесите а програмите в Startup менюто ,които се зареждат по подразбиране с уиндоуса трябва да ограничиш.

Това не са процеси а програми ,които се стартират с уиндоуса .

Не процесите а програмите в Startup менюто ,които се зареждат по подразбиране с уиндоуса трябва да ограничиш.

Да, програмите ограничих, не се изразих правилно.Но подобрение няма.Под Safe mode нещата са ок.

Тихомир Димитров, явно не искаш да си решаваш проблема...
Виж пост №1982

belivakov, кога ще разбереш, че няма полза, като изпльокаш някой линк към сайт на английски ...  :(

Та коя от трите каринки от линка е неяасна?

Type-MSCONFIG-in-the-Run-Dialogue-Window

Services-Tab-on-the-System-Configuration

Perform-Clean-Boot-in-Windows-7_thumb.pn

И ое в текста

Качи тия два файла:

има нужда от допълнителни разяснения?

А, и не изпльоквам, а предоставям връзки към ресурски в мрежата. Моля, удържай желанието си за оригиналничене! Нито сими на ЕГН-то, нито знаеш доколко си ми на знанията. И подобен стил на изказ говори единствено за нивото на твоя багаж!

А пък в края на краищата моите машини работят...

Просто ме е яд, когато в даден тема се въртеят по 2-3+ страници текстова плява.

Аре, останете си със здраве!

Та коя от трите каринки от линка е неяасна?

Type-MSCONFIG-in-the-Run-Dialogue-Window

Services-Tab-on-the-System-Configuration

Perform-Clean-Boot-in-Windows-7_thumb.pn

И ое в текста

има нужда от допълнителни разяснения?

А, и не изпльоквам, а предоставям връзки към ресурски в мрежата. Моля, удържай желанието си за оригиналничене! Нито сими на ЕГН-то, нито знаеш доколко си ми на знанията. И подобен стил на изказ говори единствено за нивото на твоя багаж!

А пък в края на краищата моите машини работят...

Просто ме е яд, когато в даден тема се въртеят по 2-3+ страници текстова плява.

Аре, останете си със здраве!

Това го направих, като дам ок накрая и компа забива.

Качи тия два файла:

Разрешено ли е показването на скритите файлове и папки? Ако не е, го разреши.( Отвори експлорър, щракни на Organize->Folder and search options-> раздел View->маркирай Show hidden files, folders, and drives. Потвърди с ОК.
Сега вижда ли се папката C:\windows\System32\Winevt\Logs?

Другият вариант е да отвориш Windows експлорър и в адресната лента да поставиш

C:\windows\System32\Winevt\Logs

и да натиснеш Enter.

Имам една питанка, ама ако може този път не ми казвайте как само аз съм се оплаквал.

Братовчедка ми ми даде лаптопа си да проверя защо е постоянно натоварен и бавен.

Което видях е че е постоянно натоварен на 100% и вентилаторите бучат като излитащ самолет. В Диспечера на задачите не се вижда никакъв процес който да използва 100% и изобщо да използва процесора.

Пусках задълбочено сканиране с MalwareBytes Premium изкочиха над 700 заплахи, след рестарта отново положението е същото.

Някакви идеи за проверка? Че много много не ми се е налагало да почиствам копачи и други лайна.

Имам една питанка, ама ако може този път не ми казвайте как само аз съм се оплаквал.

Братовчедка ми ми даде лаптопа си да проверя защо е постоянно натоварен и бавен.

Което видях е че е постоянно натоварен на 100% и вентилаторите бучат като излитащ самолет. В Диспечера на задачите не се вижда никакъв процес който да използва 100% и изобщо да използва процесора.

Пусках задълбочено сканиране с MalwareBytes Premium изкочиха над 700 заплахи, след рестарта отново положението е същото.

Някакви идеи за проверка? Че много много не ми се е налагало да почиствам копачи и други ла**а.

Росене, за тука си май .

https://www.kaldata.com/forums/topic/132819-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%BC%D0%B8-%D0%B5-%D0%B8%D0%BD%D1%84%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%B2%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%BF%D1%80%D0%B0%D0%B2%D1%8F-%D1%81%D0%B5%D0%B3%D0%B0/#entry1486095

А Troubleshoot Problems пуска ли и ако да - какво връща? Пробва ли да изтриеш имената на рутъра(-рите)ите

В края на краищата реших да инсталирам W7 Ultimate,пак пробвахме да се свържим чрез wi-fi и и този път всичко си дойде на мястото. :)

Явно W7 Home Premium,който е бил поставен от Плесио е правил проблемите със свързването!

Eternal Life, да попитам само: Да не би да има комбинация Intel безжична карта към TP-Lin рутър?

Тоест,не успях да схвана какво ме питаш,може ли да ми обясниш?!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Eternal Life.

Intel wifi adapter в лаптопа среща проблеми при свързване с TP-Link рутър.

Разрешено ли е показването на скритите файлове и папки? Ако не е, го разреши.( Отвори експлорър, щракни на Organize->Folder and search options-> раздел View->маркирай Show hidden files, folders, and drives. Потвърди с ОК.

Сега вижда ли се папката C:\windows\System32\Winevt\Logs?

Другият вариант е да отвориш Windows експлорър и в адресната лента да поставиш

C:\windows\System32\Winevt\Logs

и да натиснеш Enter.

Не мога да кача файловете.Даже и след компресия остават 3 МВ

http://dox.abv.bg/files/share

http://support.microsoft.com/en-us/kb/2545227 изтегли на десктопа и стартирай. Следвай съветника.

http://www.tweaking.com/files/setups/Tweaking.com-SetWindowsServicesToDefaultStartup.exe изтегли на десктопа и стартирай.

Рестартирай

http://support.microsoft.com/en-us/kb/2545227 изтегли на десктопа и стартирай. Следвай съветника.

http://www.tweaking.com/files/setups/Tweaking.com-SetWindowsServicesToDefaultStartup.exe изтегли на десктопа и стартирай.

Рестартирай

Направих, рестартирах.Подобрение няма.Зарежда уина и почва да върти, трябва да минат около 10 мин. след това всичко е ок.

Eternal Life.

Intel wifi adapter в лаптопа среща проблеми при свързване с TP-Link рутър.

Аха,ясно!

Възможно е wi-fi адаптора да е интелски,честно казано не обърнах внимание!

A,колккото до рутерите,не,не бяха tp-link.

В края на краищата разрешихме проблема с преинсталация на OS,най-вероятно проблема е бил в уиндоуса!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.