Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

pit

Препоръчан отговор

Остави я. Там се съдържа Boot Configuration Data (BCD). Като цяло папката винаги си я имал, но просто по някаква причина в момента атрибутите hidden и system са премахнати от нея и в момента я виждаш. Като цяло трябва да има повече неща в папката и бих rebuild-нал BCD за да си върна възможността за избор на Memtest, Repair My Computer (Recovery Environment) и прочие опции, но ако ти е сложно просто я остави така и не я закачай никога ако искаш системата ти да продължи да бъде буутваща.

Аха, ясно. Ами да понеже не съм много наясно с това ще я оставя така. Благодаря, поздрави! :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте,

От известно време ми се появяват сини екрани с посочената в заглавието на темата грешка. Четох и пробвах какво ли не, ъпдейт на USB драйвери, sfc /scannow и т.н., но проблемът си остава.

Друг симптом е че понякога при стартиране на системата не тръгват usb клавиатурата и мишката, което ме навежда на мисълта за хардуерен проблем с usb портовете.

Моля за съвет какво да направя!

Благодаря.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Пробва ли клавиатурата и мишката на други портове?

2. Пробва ли от дипечера на устройства да деинсталираш всички USB host контролери - само деинсталация, без да маркираш изтриване на файловете. (ако се появи тази опция за маркиране) и да рестартираш

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

1. Пробва ли клавиатурата и мишката на други портове?

2. Пробва ли от дипечера на устройства да деинсталираш всички USB host контролери - само деинсталация, без да маркираш изтриване на файловете. (ако се появи тази опция за маркиране) и да рестартираш

Пробвах всичко това, без никакъв резултат.

http://dox.bg/files/dw?a=7c3292235b

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

https://support.microsoft.com/en-us/kb/974410

За десктоп или лаптоп машина става дума?
На първо време спри хибенирането:
Start->All Programs->Accessories->щракни с десен бутон по Command Prompt и избери Run as administrator.
Копирай екста по-долу, щракни в отворения черен прозорец с десен бутон и избери Paste. Натисни Enter.

powercfg -h off

PowerCfg -DEVICEQUERY wake_armed

Трябва да изглежда горе-долу така:

C:\Windows\System32>PowerCfg -DEVICEQUERY wake_armed
HID Keyboard Device
HID-compliant mouse

Копирай редовете, които ще се покажат след последната команда и ги публикувай тук.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

C:\Windows\system32>powercfg -h off

C:\Windows\system32>PowerCfg -DEVICEQUERY wake_armed
Realtek RTL8168C(P)/8111C(P) Family PCI-E Gigabit Ethernet NIC (NDIS 6.20)
HID Keyboard Device (002)
HID-compliant mouse (004)

C:\Windows\system32>

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Start->All Programs->Accessories->щракни с десен бутон по Command Prompt и избери Run as administrator.
Копирай текста по-долу (маркирай и последния празен ред в цитата!!), щракни в отворения черен прозорец с десен бутон и избери Paste.

wmic baseboard get product,Manufacturer,version,serialnumber>%userprofile%\info.txt & wmic bios get smbiosbiosversion>>%userprofile%\info.txt

"type %userprofile%\info.txt|clip"

Влез тук във форума и в полето за писане щракни с десен бутон и избери Paste. Публикувай.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте,

ъпгрейднах рам-та от 4 до 8 гб. Оказа се (не знаех), че версията трябва да е 64 битова за да може ОС да се възползва от пълния капацитет. Има ли някаква специфика за ъпгрейд от 32 до 64, така че да си запазя настройките и инсталирания софтуер или непременно трябва да е "чиста" инсталация?

П.П. Процесорът е 64 битов (Интел КорДуо Е8200).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Специфика"-та е в точния момент от инсталацията да избереш "Upgrade", а не "Custom":

window-7.jpg

И стискаш палци след приключване на инсталацията да имаш нормално работеща ОС ;) .

Аз лично бих предпочел чиста преинсталация, с форматиране на системния дял, като преди това съм си запазил всичко ценно от него.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

"Специфика"-та е в точния момент от инсталацията да избереш "Upgrade", а не "Custom":

window-7.jpg

И стискаш палци след приключване на инсталацията да имаш нормално работеща ОС ;) .

Аз лично бих предпочел чиста преинсталация, с форматиране на системния дял, като преди това съм си запазил всичко ценно от него.

Не съм сигурен, че ми се занимава с конфигурация на уеб, фтп, мейл сървъри :Д И един топ приложен софтуер, но май..май така наистина ще е по-добре

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Щом не ти се занимава - пробвай "Upgrade" . Аз съм го опитвал веднъж, неуспешно.

Ако не стане, така или иначе след това ще преинсталираш на чисто. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За Upgrade е много важно да има достатъч1но свободно място на системния дял!!! (долу-горе поне колкото тие сумата от размера на Windows и Program files).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За лични цели за преинсталиране 1-2GB флашка е напълно достатъчна. Сега сигурно ще скокнат срещу мен, че е недостатъчна. Да, ама не - всичко се ползва на iso файлове, а на флашката - един Hiren's boot CD.

и коя седмица се събира на 1-2гб флашка? или ще се мъчи да буутне от флашката и после да зареди исото от диска? тогава как ще пипа партишъните, които 8 е осрал?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Не е идеята да се събира седмица на флашката. Идеята е да се ползва iso/wim файла за инсталиране с помощта на WinNTSetup от mini Win XP среда в Hiren's. А iso/wim файлът е на втори дял на диска на машината.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте! Имам следния проблем - преинсталирам уиндоус 7, но в края на инсталацията, при едно от рестартиранията компютърът ми остава на черен екран и това е?! теглих други уиндоуси, пак 7 и пак го има същия проблем, не мога да разбера какво става, моля ви за помощ....

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай при стартирането да влезеш в безопасен режим (Safe mode) с клавиш F8. Би трябвало да зареди работен плот. Като зареди:

Start->Run->напиши devmgmt.msc и натисни Enter.

Виж сега има ли ! на dispay adapter.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвай при стартирането да влезеш в безопасен режим (Safe mode) с клавиш F8. Би трябвало да зареди работен плот. Като зареди:

Start->Run->напиши devmgmt.msc и натисни Enter.

Виж сега има ли ! на dispay adapter.

появява ми се надписа windows is preparing your computer for first use,  след което ми казва че не може да продължи в safe mode , кара ме да рестартирам и пак същото...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Веднага сле преминаване през BIOS, натисни и дръж натиснат клавиш Shift.

Ако не се получи, отново мини през F8 и избери Repair Computer.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление не ми се получава... F8 кога да го натисна? В safe mode влизам без F8

Направи следното:

От клавиатурата избери бутона със знамето на Windows и бутона R.

Ще се появи едно прозорче.Във него напиши msconfig.

Ще трябва да се отвори следният прозорец:

http://prikachi.com/images.php?images/878/8306878c.jpg

Постави отметка на номер едно.Натисни след това две и три.Рестартирай!

Машината сама ше зареди менюто за безопасен режим.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кире, тя няма изобщо влизане в Windows, за да стигне до msconfig.
Писсанке, започващ да щракаш F8 веднага след стартиране на конпютъра - трябва да се появи:

44121d1379274532t-advanced-boot-options-

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Абсолютно същото ми се отваря, само дето го няма първия ред с repair .... Явно ще го водя на ремонт. Благодаря ви много все пак :)

Абсолютно същото ми се отваря, само дето го няма първия ред с repair .... Явно ще го водя на ремонт. Благодаря ви много все пак :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А нямаш ли носител с инсталатор - DVD/USB? От там също може да се пусне Repair.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Добави ново...