Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Да, и при проблем в самия Windows се случва това и само чиста инсталация помага. Дори и ъпгрейд на място не помага.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте,днес закупих лаптоп Ssus X552MD-SX085D с FreeDOS.Когато започна инсталацията на Windows 7 зарежда си файловете,изписва Starting Windows и веднага след това син екран който гласи: 0x000000A5 (The BIOS in this system is not fully ACPI compliant.) Някакви съвети какво да правя за да инсталирам Windows 7 на лаптопа?

Ами мога ли да помогна с нещо,с снимков материал да речем?

Най-вероятно ще се наложи ъпдейт на биос.

Лошото е че това нищо не ми говори,никога не съм се занимавал с BIOS (което може би е грешка защото е съществена част от системата).

Най-добре е да го занесете на няого, който е в час с нещата. Има няколко варианта за решаване на проблема. Ако дискът е UEFI да се почисти и да се преобвазува в MBR и NTFS.

Иначе при самостоятелно самосправяне ще е мъчение за описание и прилагане.

Windows 7  от какъв носител (DVD/USB?) се пробва инсталация?

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Най-добре е да го занесете на няого, който е в час с нещата. Има няколко варианта за решаване на проблема. Ако дискът е UEFI да се почисти и да се преобвазува в MBR и NTFS.

Иначе при самостоятелно самосправяне ще е мъчение за описание и прилагане.

Windows 7  от какъв носител (DVD/USB?) се пробва инсталация?

Пиратско DVD. :D

В BIOS  трябва да са избрани Legacy mode и CSM

При старитиране на лаптопа натискаш F2 за да влезеш в BIOS след което сетваш:
IMAG0102_1.jpg

Secure Boot сетваш Disabled:
IMAG0098_1.jpg

В Advanced->SATA Configuration->SATA Mode ибираш AHCI Mode:

IMAG0095_1.jpg

Първо трябва да прочетеш това

След това в БИОС-а за включиш legacy support

и чак сега да стартираш диска за инсталация...

Според теб дали ще мога да се справя сам,смисъл не съм пълен дебил аз преинсталирам компютрите,сменям хардуера на дечурлигата в махалата?Също така трябва да направя само това,само съвета на kovalski или и двете ?

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

Здравейте,днес закупих лаптоп Ssus X552MD-SX085D с FreeDOS.Когато започна инсталацията на Windows 7 зарежда си файловете,изписва Starting Windows и веднага след това син екран който гласи: 0x000000A5 (The BIOS in this system is not fully ACPI compliant.) Някакви съвети какво да правя за да инсталирам Windows 7 на лаптопа?

ако в биоса няма специфични настройки за 7-ца, ще трябва да инсталираш лайняндоус 8. той поддържа тая версия на ACPI... при някои лаптопи след ъпдейт на биос се появява настройка за 7-ца (тоест може да се наложи да сложиш 8, за да ъпдейтнеш биос и после настройваш биоса и слагаш 7)... трите настройки дето ти е дал kovalski трябва да направиш (третата може да я няма и в повечето лаптопи е настроена)... после при инсталацията триеш дяловете от диска и правиш нови за да можеш да го обърнеш в mbr...

http://dlcdnet.asus.com/pub/ASUS/nb/X550MD/0409_E7926.pdfвиж страница 79 и 81 надолу... в повечето нови лаптопи контролера за диска работи само в AHCI и е възможно да няма настройка в биос

Редактирано от the professor (преглед на промените)

Ок,вече е с Windows 8.1.Сега как да го мъча за да примири и да инсталира Windows 7? :D

Та някой ще каже ли какво да правя сега за да имам възможността да инсталирам Windows 7 на лаптопа ?

Здравейте, имам следния проблем, напоследък на C то постоянно ми изписва, че нямам място, свела съм програмите почти до минимум, постоянно освобождавам място и скоро след това отново няма място. Използвам CCleanar постоянно тествам за вируси, но нищо, няма, направих и дефрагментация. Накрая се принудих да преинсталирам Уиндоуса, но пак се появява същия проблем. Откакто е излязла седмицата съм с нея, и не съм имала подобен проблем. За С при разпределението на дисковете са ми оставили 30 GB. Отделно забелязах в диск E ми се появяват някакви странни папки на име 178ff8ff60a6bfaa1e6d2a78fec9338e или c62fdda71ff49e7dd97645395d0b07 или fe1d211bf7129b016a541efde2ff7c и още подобни. Казва ми, че са системни папки, не ми дава да влизам в тях и не мога да ги изтрия. Казва ми, че нямам права. Някой може ли да ми помогне?

C е малко за Windows7. Трябва да е поне 50GB. Windows с някоя програма инсталирана, ако се обновява, спокойно превишава 20GB. Ако сложиш някой твой потребителски файлoве в директорията с името ти/My Documents/, то спокойно може и да не ти стигне мястото. А иначе тези папки със странните букви идват от обновявания на Microsoft. По принцип, обновяващите програми търсят диска с най-много място и там си слагат временните файлове, а после ги изчистват сами. Понякога това не става.

Като съвети - прехвърли си снимки, музика/doc/txt и прочие файлове от десктопа и My documents в някой друг от дисковете. Изчисти старите точки за възстановяване на системата(system restore) с CCleaner. Задай на CCleaner да чисти деинсталаторите на вече инсталираните обновявания.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Здравейте, имам следния проблем, напоследък на C то постоянно ми изписва, че нямам място, свела съм програмите почти до минимум, постоянно освобождавам място и скоро след това отново няма място. Използвам CCleanar постоянно тествам за вируси, но нищо, няма, направих и дефрагментация. Накрая се принудих да преинсталирам Уиндоуса, но пак се появява същия проблем. Откакто е излязла седмицата съм с нея, и не съм имала подобен проблем. За С при разпределението на дисковете са ми оставили 30 GB. Отделно забелязах в диск E ми се появяват някакви странни папки на име 178ff8ff60a6bfaa1e6d2a78fec9338e или c62fdda71ff49e7dd97645395d0b07 или fe1d211bf7129b016a541efde2ff7c и още подобни. Казва ми, че са системни папки, не ми дава да влизам в тях и не мога да ги изтрия. Казва ми, че нямам права. Някой може ли да ми помогне?

Според мен за Уиндоус 7 е добре дяла да е поне 50 гигабайта. И спрете архивирането на системата.

Ако сложиш някой твой потребителски файлoве в директорията с името ти/My Documents/, то спокойно може и да не ти стигне мястото.

твоите файлове изобщо не е желателно да стоят на системния дял! За целта си има пренасочвне на папки.

А може ли някак да добавя още гигабайти към С-то без да се налага да се трие целият хард? Когато си купих лаптопа казах да ми разделят дисковете на 3. Аз не разбирам, и сметнах, че щом така са преценили, значи 30гига стигат. Сега другите дискове са пълни (Харда ми е само 500гига) C-30 D-170 E-300 :( И аз се учудих защо е толкова малко.

твоите файлове изобщо не е желателно да стоят на системния дял! За целта си има пренасочвне на папки.

Единствено програми има в С-то, дори фотошопа ми е инсталиран в Е-то. В май документс няма нищо. 90% от програмите също са в Е-то.

Според мен за Уиндоус 7 е добре дяла да е поне 50 гигабайта. И спрете архивирането на системата.

Как се спира архивирането на системата?

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

А може ли някак да добавя още гигабайти към С-то без да се налага да се трие целият хард?

Да, има начин. Реже се от D и се присъединява към C. После останалото място от D се слива с диск E. После се пуска CHKDSK. Имай предвид, че това се прави offline с програми като GParted, Acronis Disk Director и има възможност за загуба на информация. От диск D всичко ще трябва да се прехвърли в E.

За съществуването на което повечето хора дори не знаят.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Благодаря много ще видя какво ще успея да свърша, дано не се омажа много. :rolleyes:

Да, има начин. Реже се от D и се присъединява към C. После останалото място от D се слива с диск E. После се пуска CHKDSK. Имай предвид, че това се прави offline с програми като GParted, Acronis Disk Director и има възможност за загуба на информация. От диск D всичко ще трябва да се прехвърли в E.

Много крайно предложение!

За съществуването на което повечето хора дори не знаят.

Това, че ти не знаеш за тая възможност, не значи, че милиони други не знаят!

Да не би да има много точки на възстановяване? Стартирай cleanmgr, потвърди анализа на C: и като завърши щракни на раздел More Options, сега под System Restore and Shadow Copies щракни на бутон Clean Up и потвърди изтриването на всички без последната точка на възстановяване. Потвърди отново.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.