Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Много крайно предложение!

Има ли някое не крайно?

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Почистване - по-горе съм посочил.

Ако има големи папки, могат да се пренасочат с хардлинкове.

И няма опасност от загуба на данни поради преоразмеряване на дялове. И големите папки с данни ще се запазят и след преинсталация на ОС.

Това, че ти не знаеш за тая възможност, не значи, че милиони други не знаят!

Аз го знам, но не го ползвам. Просто не държа файлове на C и съм си пренасочил всичките програми да пишат на D. Защото не всички пишат изрично в My Documents. А крайното предложение е предвид факта, че има само 30GB C:, а повечето потребители малко или повече са разхайтени и си пилеят файловете където сварят, трупат ли, трупат и така...

...а повечето потребители малко или повече са разхайтени и си пилеят файловете където сварят, трупат ли, трупат и така...

точно за да не се изпада в ситуация писане в библиотечните папки на системен дял, те (библиотеките) се пренасочват на друг дял. И няма грижи. Освен това за библиотеките може да се ползва и winlibraries. Кеф ти да ги конфигурираш, да ги архивираш и с едно щракване да ги възстановиш след евентуална преинсталация.

Пълни глупости - Демон тулс...

BAZZINGA, иди в сайта на производителя и изтегли последния BIOS, разархивирай го (ако е с разширение exe използвай 7Zip да разархивираш exe файла. Копирай файла с разширение BIN на флашката. Рестартирай лаптопа и влез в BIOS. Някъде в дясната колона с менюта трябва да е BIOS Update. Щракни на него и посочи файла на флашката. След 2-3 минути би трябвало да завърши атуализирането. Ресарт и пак влизаш в БИОС и правиш настройки по Ковалски. Рестартираш избираш USB за първо зареждащо устроство.

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

a3b4c39062ac3b88.jpg

Системата стартира за 7 секунди с SSD-to.Windows 7 Ultimate X64 bit !

Здравейте! Напоследък лаптопът ми (asus u31sd) ,с уиндоус 7 64 бита, запозна да насича. Особено като отворя няколко прозореца в хром и слушам музика през уинамп провлачва песните, клипове в ютюб насичат. Скоро е почистен, така че проблем с охлаждането няма, температурите са в нормални граници.В таск мениджъра не показва някакво рязко натоварване. Помагайте да диагностицирам проблема. Благодаря

Пълни глупости - Демон тулс...

BAZZINGA, иди в сайта на производителя и изтегли последния BIOS, разархивирай го (ако е с разширение exe използвай 7Zip да разархивираш exe файла. Копирай файла с разширение BIN на флашката. Рестартирай лаптопа и влез в BIOS. Някъде в дясната колона с менюта трябва да е BIOS Update. Щракни на него и посочи файла на флашката. След 2-3 минути би трябвало да завърши атуализирането. Ресарт и пак влизаш в БИОС и правиш настройки по Ковалски. Рестартираш избираш USB за първо зареждащо устроство.

Дълго не бях проверявал темата но мерси за отговора,проблема е че нямам флашки.Винаги съм си ползвал телефоните като флашка но не мисля че ще стане в този случай. :D

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

Нали има слот за SD карта. Вадиш я от телефона както е с BIOS  файла и я слагаш в лаптопа. Рестартираш и влизаш в BIOS, в секцията за актуализиране на BIOS и посочваш файла на картата.

Нали има слот за SD карта. Вадиш я от телефона както е с BIOS  файла и я слагаш в лаптопа. Рестартираш и влизаш в BIOS, в секцията за актуализиране на BIOS и посочваш файла на картата.

Пак няма да стане,нямам SD карта защото телефона няма такъв слот а на всичкото отгоре нямам и адаптер за картата.Така че явно трябва да търся флашка от някого.Впрочем отидох в сайта на производителя,цъкнах на BIOS,изтеглих архив,разархиврирах го и получих файла X550MDAS.300.Това ли трябва да е ?

Редактирано от BAZZINGA (преглед на промените)

точно - записваш го на флашката и в лизаш в БИОС

точно - записваш го на флашката и в лизаш в БИОС

Ами сестра ми е по града и наредих да купи флашка,те и без това са супер евтини вече ..

За лични цели за преинсталиране 1-2GB флашка е напълно достатъчна. Сега сигурно ще скокнат срещу мен, че е недостатъчна. Да, ама не - всичко се ползва на iso файлове, а на флашката - един Hiren's boot CD.

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,

Имам следния проблем, ако въобще може да се нарече така. С Windows 7 съм, 32-битова. Всичко си е O. K. Но, нещо ме дразни много. Става въпрос за Windows Explorer. Значи, отляво е дървовидната структура, отдясно - съдържанието на конкретна папка. В момента, в който щракна в десния списък, кръсчетата в дървовидната структура изчезват. Като прекарам курсора върху структурата, те се появяват. Това много ме дразни. Преди бях с XP и нямаше подобна гадория. Забелязал съм това нещо и на други компютри с Windows 7, това не е някакъв специфичен проблем от моята инсталация. Успях да променя кръстчетата на триъгълничета, направих и други настройки, но все не мога да премахна този проблем. Един познат ми каза, че веднъж като ръчкал за нещо, успял да го оправи това, но забравил как, пък и на него това не му е проблем. Не можах да намеря нищо в Интернет, явно е специфично явление. Някой има ли проблем с това, знае ли как да се оправи и кръстчетата да стоят постоянно или дори да ги няма, но да не премигват по този противен начин?

Здравейте, интересува ме следното. Искам да изтрия всички пъртишани на харда ми и да си направя нови. Това може ли да се извърши директно от буут диска на Уиндолса? Примерно като започна преинсталацията, да форматирам всички партишъни, да ги делна и да съзадм нови. Защото ми казаха, че трябвало някаква програмка на флашка да си кача, за да съм можела да ги разделя, а на мен акъл малко не ми го побира, как като съм изтрила уиндоуса тази програмка ще тръгне от флашка :eek:

Редактирано от Ralna (преглед на промените)

Да, може.

Благодаря. :)

• 3 седмици по-късно...

Здравейте,
имам следния въпрос - когато щракна десен бутон -> Properties на D: (на който не е инсталирана ОС, а е за снимки, музика и т.н.) ми показва че има заети 30 GB памет. Когато влезна в D:, селектирам всички файлове и папки (Ctrl + A) и дам десен бутон -> Properties ми казва, че общата големина е 19 GB. Къде се губят другите 11GB?

Същото се случва и в C:/Windows който е доста голям - 35GB, когато влезна в директорията и дам Ctrl+A - Properties ми казва, че общата големина е 18 GB.
Hard disc-a е 200gb общо, от които достъпни са 160.

post-345750-0-15496000-1434232385_thumb.

post-345750-0-57891900-1434232385_thumb.

Редактирано от martoup (преглед на промените)

Здравейте,

имам следния въпрос - когато щракна десен бутон -> Properties на D: (на който не е инсталирана ОС, а е за снимки, музика и т.н.) ми показва че има заети 30 GB памет. Когато влезна в D:, селектирам всички файлове и папки (Ctrl + A) и дам десен бутон -> Properties ми казва, че общата големина е 19 GB. Къде се губят другите 11GB?

Същото се случва и в C:/Windows който е доста голям - 35GB, когато влезна в директорията и дам Ctrl+A - Properties ми казва, че общата големина е 18 GB.

Hard disc-a е 200gb общо, от които достъпни са 160.

http://i.imgur.com/c0RXfLV.png :) Най-вероятно имаш system restore points. Можеш да ги изключиш или да заделиш част от харда за тях.  Или пък да изтриеш по-старите :)

Редактирано от Stilian Hadzhiev (преглед на промените)

Мерси за бързите отговори. Хванах и преместих всичко на C: и форматирах D. Сега мога да ползвам пълния размер на диска.

• 1 месец по-късно...

Не мога да разбера защо Administrator / ът  по подразбиране е неактивен и няма парола и не се вижда ,когато искаш да влезеш като Администратор. Така е при  7,8,10 

Пък постоянно  UAC  изисква и то всеки път ,когато искаш да инсталираш някакава програма правата на Администратора.И то как става просто кликваш ОК и какъв е смисъла ?

От командния промт ,разбира се трябва да се изпълни като Админ  трябва да въведете това

net user administrator /active:yes

После влизате като Admin  смянете паролата от нищо на нещо. И ще е добре вече като всички любими програми са инсталирани ,да не могат да се инсталират още други програми.Защото в интернет постоянно излизат някакви простотии и се инсталират на заден фон. И е дразнещо .

И още нещо не се виждат файловите разширения  като exe,msi,docx,  и тн. И това по подразбиране скрито.

http://cdn2.hubspot.net/hub/406387/file-1978213469-png/blog-files/how-to-show-file-types-or-extensions-in-windows-explorer-in-windows-7-image-2.png%3Ft%3D1436386373997%26width%3D249%26height%3D307

Редактирано от acnekt (преглед на промените)

Не мога да разбера защо

От съображения за сигурност от Windows Glista са въведени тия мерки.

Редактирано от ExaFlop (преглед на промените)

Здравейтe.

От днес забелязах,че има проблем с отварянето на GPMC d45eeae897a6ecd1.JPG

На какво може да се дължи тази грешка................

Също искам да попитам как мога да премахна това:

6e1a5167754c2a3e.JPG

Редактирано от The Shooter (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.