Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

pit

Препоръчан отговор

Здравейте, имам проблем с преинсталирането на windows-a. Когато вкарам диска и рестартирам компютъра, влизам в boot меню-то да сложа CDROM, но нямам самото буут меню, а само нещо си "startup" на неговото място. http://pics.softvisia.com/design/pics/6479/45-ami_boot.PNG%D0%9D%D1%8F%D0%BC%D0%B0%D0%BC%D1%82%D0%BE%D0%B7%D0%B8раздел и така не мога да заредя windows-a на диска.. Някой да знае как да го стартирам?

Компютърът ми е Lenovo

П.С: Искам ч/з дисков път да преинсталирам win-a, не ми се занимава с daemont tools, alcohol и впрочие..

За 1ви път чувам Windows да се преинсталира през Daemon Tools или Alcohol 120% :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво е дъното? Биоса ти какъв е ---> там където пише на снимката "Американ мегатредс" при тебе какво пише(може да е отгоре надписа)?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря момчета, открих го в диск мениджъра и му дадох име - (D:) така че там сега излиза нормално, обаче като отвора мой компютър - там пак не излиза, рестартирах компа и пак нищо.

Така - след като го намери, пробвай да го "мапнеш" - за му назначиш буква.

Отваряш MyComputer и в лентата кликваш на Map Network Drive.

map-drive-command_2.jpg

different-cred_1.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Нямам това меню

Точно там влез, в първото меню - Boot Device Priority и направи DVD първо буутващо устройство

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

ОК, но какво да избера от "Browse" за да се активира бутона "Финиш"

Какво ти предлага ? (в падащия списък)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Как ги правите тези малки снимки, нищо не се чете...?

Просто натиснете PrintScreen, отворете paint и натиснете paint => запазете снимката на десктопа => след това поставете изображението на адрес => http://imgur.com/

=> upload images => browse your computer => посочете снимката от десктопа => start upload => когато е качена кликнета на изображението с двукратен клик и копирайте адреса и от адресната лента и го поставете в следващия си коментар.

ijOeSVR.jpg

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според модела на лаптопа си изтеглете и инсталирайте драйвера за Lenovo Energy Management. Това би трябвало да поправи и последното липсващо устройство в Device Manager-a.

След това пишете и как се държи системата и дали сините екрани продължават.

Поздрави!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За съжаление не спира да крашва и винаги е това
kwALCXk.jpg

Според модела на лаптопа си изтеглете и инсталирайте драйвера за Lenovo Energy Management. Това би трябвало да поправи и последното липсващо устройство в Device Manager-a.

След това пишете и как се държи системата и дали сините екрани продължават.

Поздрави!

Ей сега ги тегля , благодаря и ще ви кажа какво е станало

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А вие с кой драйвер сте? АКо сте сложили последния ми вижте един от предишните постове, в който съм споделил да почистите с DDU в Safe Mode и след това съм дал линк и за предходната версия на драйвера.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

А вие с кой драйвер сте? АКо сте сложили последния ми вижте един от предишните постове, в който съм споделил да почистите с DDU в Safe Mode и след това съм дал линк и за предходната версия на драйвераТо

Тоест да не слагам последният драйвер за Nvidia защото аз направих това с изчистването в safe mode но слоожих последната версия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ами да, може той да не работи коректно при вас. Деинсталирайте този и пробвайте с този:

http://www.nvidia.com/download/driverResults.aspx/87785/en-us

Оправихте ли се с Lenovo Energy Management?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тази видеокарта да не би да прегрява?

Вижте с GPU-Z или HWInfo

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както каза колегата вижте дали прегрява, ако трябва си вземете USB вентилаторна подложка, почистете го от прах или до занесете за почистване и смяна на термопаста.

Изчезна ли проблема с другото неразпознато устройство в Device Manager-a? Инсталирахте ли Lenovo Energy Management-a?

Пробвайте и временно да разкарате avast и вижте дали продължава да сече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както каза колегата вижте дали прегрява, ако трябва си вземете USB вентилаторна подложка, почистете го от прах или до занесете за почистване и смяна на термопаста.

Изчезна ли проблема с другото неразпознато устройство в Device Manager-a? Инсталирахте ли Lenovo Energy Management-a?

Пробвайте и временно да разкарате avast и вижте дали продължава да сече.

За прегряването не прегрява . Все още си стои това в диваиса мениджъра и след като ги инсталирах явно нещо друго липсва , а отностно аваста ще ви послушам а някоя друга антивирусна безплатна и лека да препоръчате :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да извлека есенцията от предложението на sokoban:
Копирай дилния текст, отвори notepad, щракни с десен бутон в него и избери Paste. Щракни на File в лентата с менюта, избери Save As, после от падащото меню File type избери All file types (*.*), сега в ляво щракни на Desktop. Щракни в полето Name и напиши примерно TDR.reg
Намери на работния плот файла TDR и щраки по него двукратно. Повърди два пъти с Yes, рестартирай компютъра.

Windows Registry Editor Version 5.00

[HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\GraphicsDrivers]
"TdrDdiDelay"=dword:00000020
"TdrDelay"=dword:00000020

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За прегряването не прегрява . Все още си стои това в диваиса мениджъра и след като ги инсталирах явно нещо друго липсва , а отностно аваста ще ви послушам а някоя друга антивирусна безплатна и лека да препоръчате :)

Не би трябвало да не се оправи...поне според темата:

https://forums.lenovo.com/t5/Lenovo-P-Y-and-Z-series/Mistery-device/td-p/1008473

Колкото до антивирусната за ден-два за теста нищо няма да ви стане без нея ако не теглите и инсталирате нищо. После винаги можете да си я инсталирате пак.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

За прегряването не прегрява .

Това как го установихте? Покажете температури на видеокартата.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте. Искам първо да се извиня ако това не е правилният раздел, но ми се стори правилното място за проблема ми.

Наложи ми се да изключа superfetch и prefetch функцията на Win-а. Първоначално нямах никакви проблеми. След може би ден, започна да се случва нещо много странно. Периодично започна да се появява забиване (freeze), което трае не повече от 4,5 секунди в най-дългия си интервал. Обикновено са дори по-кратки. Докато трае това "забиване", мога да движа мишката, но картината и звука са забили. Направи ми впечатление че лампичката която "отчита" работата на хард диска свети постоянно докато трае забиването. В същото време вентилаторите увеличават оборотите си (ясно се чува по звука им). Първоначално си мислех че това е свързано с натоварването на PC-то, но забиването се случва дори само при пуснат winamp  да кажем и при ровене из exploler-а. До колкото разбрах, prefetch-a не влияе на РАМ паметта, но superfetch-а оказвал влияние именно на РАМ-а. Това ме навежда на мисълта че по някакъв странен начин не достига РАМ памет. 

Някой има ли идея какво точно създава проблема и как може да се справя с това?

Върнах първоначалните настройки на prefetch и superfetch. 

Както вече казах с Win7 съм, 4 GB RAM, Intel Quad. До този момент нямах никакви проблеми, всичко вървеше гладко.

Ако някой има идея нека сподели. Благодаря предварително !

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...