Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

pit

Препоръчан отговор

Споделете с снимка темепературите с еверест

Сканирахте ли за вируси

Антивирусната сканирва ли в реално време

Откога не му е правена профилактика ..

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

superfetch зарежда в рамта информация, която е често използвана. Това става когато са свободни системните ресурси (т.е. не прави нищо важно) и има свободна рам памет. Рам паметта, заета от superfetch, се освобождава при нужда. Идеята на това чудo е, често вършeни действия и отваряни програми да се изпълняват по-бързо. При някои хора пили (не пернато) на харда и затова го спират. Не би трябвало проблема да е от него. 

Може да спреш Windows search - няма да ти работи търсачката за файлове, но ще облехчи работата на харда. 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

superfetch зарежда в рамта информация, която е често използвана. Това става когато са свободни системните ресурси (т.е. не прави нищо важно) и има свободна рам памет. Рам паметта, заета от superfetch, се освобождава при нужда. Идеята на това чудo е, често вършeни действия и отваряни програми да се изпълняват по-бързо. При някои хора пили (не пернато) на харда и затова го спират. Не би трябвало проблема да е от него. 

Може да спреш Windows search - няма да ти работи търсачката за файлове, но ще облехчи работата на харда. 

На мен като ми е спрян "Windows search" що ми работи търсачката на файлове? Явно съм по специален. :clown:

Върнах първоначалните настройки на prefetch и superfetch. 

Както вече казах с Win7 съм, 4 GB RAM, Intel Quad. До този момент нямах никакви проблеми, всичко вървеше гладко.

Ако някой има идея нека сподели. Благодаря предварително !

prefetch изобщо нямам такъв сервиз, а вторият superfetch ми е на disable, нямам подобни проблеми със замръзване.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, благодаря много за отговора. Да разбирам че това няма как да породи този проблем за който съм писал. Значи проблемът е другаде. Просто това беше единственото нещо което би дало някакво отражение и скоро съм пипал. Това с търсачката го пробвах но няма ефект. Някакви други предположения? 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Споделете с снимка темепературите с еверест

Сканирахте ли за вируси

Антивирусната сканирва ли в реално време

Откога не му е правена профилактика ..

Здравей, в момента няма как да споделя снимка но температурите са в нормите. Моля да ме извиниш ако звуча нагло въпреки че искам помощ тук но за това съм сигурен, не е проблем свързан с температурата. 

Антивирусната не открива нищо, изключвам да е проблем от това естество- virus или някакъв malware soft. 

Както казах, до преди 2 дни нямах никакъв проблем. Програмите са едни и същи и нищо ново не е инсталирано.

Профилактика се прави редовно, последно преди 2 седмици. 

Не ме разбирай погрешно, не се засягай от отговора ми. Просто изключвам причини за които според мен няма нужда да отделяме дори внимание.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравей, в момента няма как да споделя снимка но температурите са в нормите. Моля да ме извиниш ако звуча нагло въпреки че искам помощ тук но за това съм сигурен, не е проблем свързан с температурата. 

Антивирусната не открива нищо, изключвам да е проблем от това естество- virus или някакъв malware soft. 

Както казах, до преди 2 дни нямах никакъв проблем. Програмите са едни и същи и нищо ново не е инсталирано.

Профилактика се прави редовно, последно преди 2 седмици. 

Не ме разбирай погрешно, не се засягай от отговора ми. Просто изключвам причини за които според мен няма нужда да отделяме дори внимание.

Сетете се, какво сте инсталирал, или ъпдейтвал, или теглил от торент сайт, или друг интернет ресурс(примерно някакъв препоръчан от приятелите Ви от Фейсбук, или през Скайп файл, или снимка, или клип, или програмка) дали не сте отваряли в мейл клиента си някое спам писмо с прикачен файл) точно преди да започне проблема. Ако компютъра се ползува не само от Вас, може да поразпитате и другите ползуватели какво са правели тогава.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Лоши сектори на диска, друго не се сещам, ако искаш си го провери с някоя програма която фиксира лоши сектори.

На NTFS или FAT32 си?

cmd като админ Chkdsk / F / R кликаш на Y като те попита, операцията може да продължи дълго зависи от диска.

Рестартираш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сетете се, какво сте инсталирал, или ъпдейтвал, или теглил от торент сайт, или друг интернет ресурс(примерно някакъв препоръчан от приятелите Ви от Фейсбук, или през Скайп файл, или снимка, или клип, или програмка) дали не сте отваряли в мейл клиента си някое спам писмо с прикачен файл) точно преди да започне проблема. Ако компютъра се ползува не само от Вас, може да поразпитате и другите ползуватели какво са правели тогава.

Абсолютно нищо ново, няма качено. За изтегляне същото- нищо. Според мен всичко тръгна от деактивирането на prefetch и superfetch. Въпреки че върнах предишните настройки проблема се запази. Може би нещо около superfetch се омаза.

Лоши сектори на диска, друго не се сещам, ако искаш си го провери с някоя програма която фиксира лоши сектори.

Снощи пуснах проверка- няма лоши сектори или какъвто и да е проблем. Просто мистерия.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

boombap, направи архив на:

%windir%\System32\Winevt\Logs\Application.evtx
%windir%\System32\Winevt\Logs\System.evtx

и го качи на

http://dox.abv.bg/files/share

Публикувай тук линк към файла за изтегляне,

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Предварително се извинявам, че не знам дали това е точното място да споделя моя проблем и помоля за помощ. Бих искала да се обърна към Модератора и към Вас приятели:

Имам проблем с моя личен лаптоп Toshıba SATELLITE PRO R850-18K - Операционната система е Windows® 7 Professional 64-bit (pre-installed). Като виртуална машина съм инсталирала и Wın XP. Преди доста време (вероятно след теглене на филми или инсталиране на Icloud) ми изчезна интернет връзката от основната операционна Wın 7, както и от Skype. Т.е. не мога чрез никой браузър (IE, Chrome, Opera) да вляза в Интернет. Но при стартиране на лаптопа той се свързва с интернет и си прави ъпдейти на Win 7 и на SyperAntiSpyWare. При зареждането излиза съобщение, че Skype не осъществява връзка. Когато опитам връзка с Интернет чрез браузър, излиза съобщение, че има проблем с файл VCL.dll във System32. Пробвах да подменя този файл, но без резултат. Но: на виртуалната машина Win XP си ми работят всички браузъри и OExpress. Тъй като имам служебен лаптоп и бях много натоварена с работа дълго време, не ползвах личния лаптоп. Но вече бих искала да се справя с този проблем. Моля за Вашето съдействие. (Не бих искала да се обръщам към към сервиз, поради личната информация съдържаща се в личния ми лаптоп...) Тони
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Здравейте.

Предварително се извинявам, че не знам дали това е точното място да споделя моя проблем и помоля за помощ. Бих искала да се обърна към Модератора и към Вас приятели:

Имам проблем с моя личен лаптоп Toshıba SATELLITE PRO R850-18K - Операционната система е Windows® 7 Professional 64-bit (pre-installed). Като виртуална машина съм инсталирала и Wın XP. Преди доста време (вероятно след теглене на филми или инсталиране на Icloud) ми изчезна интернет връзката от основната операционна Wın 7, както и от Skype. Т.е. не мога чрез никой браузър (IE, Chrome, Opera) да вляза в Интернет. Но при стартиране на лаптопа той се свързва с интернет и си прави ъпдейти на Win 7 и на SyperAntiSpyWare. При зареждането излиза съобщение, че Skype не осъществява връзка. Когато опитам връзка с Интернет чрез браузър, излиза съобщение, че има проблем с файл VCL.dll във System32. Пробвах да подменя този файл, но без резултат. Но: на виртуалната машина Win XP си ми работят всички браузъри и OExpress. Тъй като имам служебен лаптоп и бях много натоварена с работа дълго време, не ползвах личния лаптоп. Но вече бих искала да се справя с този проблем. Моля за Вашето съдействие. (Не бих искала да се обръщам към към сервиз, поради личната информация съдържаща се в личния ми лаптоп...) Тони

Иконата на мрежата в трея ли е в дясно? или я няма и нея? Ако е там кликни на нея с десен бутон и тtroub. problems

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Иконата на мрежата в трея ли е в дясно? или я няма и нея? Ако е там кликни на нея с десен бутон и тtroub. problems

Пробвах многократно и преди и сега. Wureless ми предлага рестартиране на рутера и понеже това не работи, затъва после в невъзможност да идентифицира проблема. Щом включа LAN чрез кабела, веднага се инициира връзката с Network Device. Но като пусна Network Diagnostics ми излиза 'Troubleshooting couldn't indentify the problem'. Така че не става.

Не мога да си обясня как e възможно на XP да работи интернет (LAN и Wireless), а на Win 7 - не (и LAN и Wireless).

Network Device на Win7 излиза като име (разпознава се Intel...) и LAN-връзката се появява с името си. Би следвало "нетуърк дивайсът" да е включен и работи...

Докато при Wireless във Win7 въобще не се стига до свързване (но и на двете Wireless излиза бутонът Disable the network device, значи дивайсът е включен...

Преди при опит да вляза в интернет чрез кой да е браузър, излизаше съобщението, че файлът VCL.dll е или повреден или не може да бъде достигнат. Сега вече и това съобщение спря да излиза.!!

Инсталирах Avast чрез флашка, но не откри нищо. Преди месец обаче SuperAntiSpyWare и MalwareBitesAntiMalware откриха троянци и ги елиминирах тогава.

Не мога да ползвам System Restore защото restore points от времето когато системата работеше вече не съществуват - изтрити са (моя грешка, не съм увеличила достатъчно паметта и старите са изтрити; пробвах със съществуващата най-далечна точка, но тя е от времето когато вече имах проблема и не сработи; разбира се върнах системата чрез undo в сегашното състояние).

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Start->Search->напиши cmd и като се появи черната иконка, щракни по нея с десен бутон и избери Run as administrator. Като се отвори черничт прозорец напиши
sfc /scannow

или го копирай и постави в черния прозорец и натисни Enter. Снимай прозпореца и качи снимка.

Рестартирай компютъра

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

имам проблеми с Уиндос 7. Бяха ми пратили промо код за минаване към 10 но изгубих данните, а помня че ми отне много време да осмисля цялата информация от английски и да имам легално безплатно копие. Някой може ли да ми обясни лесно как става точно минаването към 10? Ползвам уиндос 7 на български език 64 битов на лаптоп Асер

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пробвах многократно и преди и сега. Wureless ми предлага рестартиране на рутера и понеже това не работи, затъва после в невъзможност да идентифицира проблема. Щом включа LAN чрез кабела, веднага се инициира връзката с Network Device. Но като пусна Network Diagnostics ми излиза 'Troubleshooting couldn't indentify the problem'. Така че не става.

Не мога да си обясня как e възможно на XP да работи интернет (LAN и Wireless), а на Win 7 - не (и LAN и Wireless).

Network Device на Win7 излиза като име (разпознава се Intel...) и LAN-връзката се появява с името си. Би следвало "нетуърк дивайсът" да е включен и работи...

Докато при Wireless във Win7 въобще не се стига до свързване (но и на двете Wireless излиза бутонът Disable the network device, значи дивайсът е включен...

Преди при опит да вляза в интернет чрез кой да е браузър, излизаше съобщението, че файлът VCL.dll е или повреден или не може да бъде достигнат. Сега вече и това съобщение спря да излиза.!!

Инсталирах Avast чрез флашка, но не откри нищо. Преди месец обаче SuperAntiSpyWare и MalwareBitesAntiMalware откриха троянци и ги елиминирах тогава.

Не мога да ползвам System Restore защото restore points от времето когато системата работеше вече не съществуват - изтрити са (моя грешка, не съм увеличила достатъчно паметта и старите са изтрити; пробвах със съществуващата най-далечна точка, но тя е от времето когато вече имах проблема и не сработи; разбира се върнах системата чрез undo в сегашното състояние).

Най-вероятно проблема е от инфектирана система. Колегите от раздела за сигурност и антивирусна защита, ще ти помогнат

https://www.kaldata.com/forums/forum/137-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B0%D1%85%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B7%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B5%D0%BD-%D1%81%D0%BE%D1%84%D1%82%D1%83%D0%B5%D1%80-hijackthis-%D0%BB%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%B5/

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

tonida, 

Ясно е, че ти е увредена операционната система, по-точно Windows 7. Резултат от действието на вируси, антивирусни програми (най-общо казано), както и от твоята дейност.

Колегите ти предлагат възстановяване на увредените файлове, и изчистване на заразите. Ще трябва да се пооправят и някои настройки, предполагам. Това ще отнеме доста време и усилия, и не е сигурно, че ще даде желания резултат. Затова според мен ще е по-лесно и бързо, ако просто преинсталираш с чисто копие на ОС. Преди това прехвърли всичко ценно от системния дял някъде другаде.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Виж аз антивирусни не ползвам и нямам такива проблеми, най вероятно програмите за сигурност които си ползвала са забърсали някой драйвер и така, а на виртуалната си има  собствен драйвер за мрежата затова работи :) При следващата преинсталация веднага забрани system restore, тоест връщането на системата и се научи да работиш с Акронис, за целта ти трябва само едно CD което струва 40 стотинки да ти връща системата в първоначален вид когато го поставиш, може и от флашка успех. Може да пробваш да си намериш драйвер за wireles и да го инсталираш.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, помагайте! Бях писъл, че имам проблеми - BOSD с Windows 8.1 и реших да преисталирам, като бях почти сигурен, че проблемите ще останат....

Получавам случайни BOSD по няколко пъти на ден, всеки ден като най честите от тях са IRQL NOT LESS OR EQUAL, Ntfs.sys, както и други.

Правих проверка на дисковете с програмата HD Santinel и тя показва 100% здраве на дисковете, отделно чрез командата dskchk - няма индикация за лоши сектори.... Мислих си, че проблемите се дължат на активацията по телефона на която си бях направил бекъп, но в последствие смених рамта и видеото, но всичко това когато бях с 8.1...., затова реших да инсталирам 7-цата и отново същите проблеми. 

Просто вече не издържам! Не се трае, когато му скимне да има разни BOSD - просто няма как да разчитам на тази конфигурация, а съм сигурен че всичко е ок с хардуера. Дори бях си помислил, че крашовете при 8.1 се дължат на това че дъното няма драйвъри за 8.1, но се уверих че след като съм с 7-цата и проблемите продължават, не е бил проблема в това.

Сега си мисля да не би да е  от антивирусната KIS, която е закупена и да прави проблем и аз вече се чудя...

Моля за съдействие!

Благодаря!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Пусни една проверка:

Start->?All Programs->Accessories->Command Prompt->десен бутон по него и избери Run as addministrator:

Напиши

sfc /scannow

и натисни Enter.

Рестартирай

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Колеги, помагайте! Бях писъл, че имам проблеми - BOSD с Windows 8.1 и реших да преисталирам, като бях почти сигурен, че проблемите ще останат....

Получавам случайни BOSD по няколко пъти на ден, всеки ден като най честите от тях са IRQL NOT LESS OR EQUAL, Ntfs.sys, както и други.

Правих проверка на дисковете с програмата HD Santinel и тя показва 100% здраве на дисковете, отделно чрез командата dskchk - няма индикация за лоши сектори.... Мислих си, че проблемите се дължат на активацията по телефона на която си бях направил бекъп, но в последствие смених рамта и видеото, но всичко това когато бях с 8.1...., затова реших да инсталирам 7-цата и отново същите проблеми. 

Просто вече не издържам! Не се трае, когато му скимне да има разни BOSD - просто няма как да разчитам на тази конфигурация, а съм сигурен че всичко е ок с хардуера. Дори бях си помислил, че крашовете при 8.1 се дължат на това че дъното няма драйвъри за 8.1, но се уверих че след като съм с 7-цата и проблемите продължават, не е бил проблема в това.

Сега си мисля да не би да е  от антивирусната KIS, която е закупена и да прави проблем и аз вече се чудя...

Моля за съдействие!

Благодаря!

Ако си задал да не се рестартира авотматично, качи някъде дъмп файловете да ги разгледаме

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Хм. Интересното е, че и аз имам същия проблем. Windwows 7 преди СП1 ми даваше бсод всеки ден , след сп1 спряха. 8/8.1 го пропуснах (сложих го за 1 седмица и не съм го ползвал) сега 10 от време на време ми дава бсод. Същите грешки, харда е наред, /scannow не променя нищо (пробвал съм преди). 
А иначе до спирането на автоматичния рестарт -> ZWJYPQz.png

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Windows resource protection did not find any integrity violation....

Пусни една проверка:

Start->?All Programs->Accessories->Command Prompt->десен бутон по него и избери Run as addministrator:

Напиши

sfc /scannow

и натисни Enter.

Рестартирай

Благодаря ти много!;-)

P.S. Интересното пък при мен е, че Windows 7 е SP1...

Хм. Интересното е, че и аз имам същия проблем. Windwows 7 преди СП1 ми даваше бсод всеки ден , след сп1 спряха. 8/8.1 го пропуснах (сложих го за 1 седмица и не съм го ползвал) сега 10 от време на време ми дава бсод. Същите грешки, харда е наред, /scannow не променя нищо (пробвал съм преди). 
А иначе до спирането на автоматичния рестарт -> 

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Както е показал колегата по-горе на шота, НО от опцията за дъмп файл избери: Small memory dump

Untitled.png

После търсиш файла във папка C:\Windows\Minidump

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Добави ново...