Премини към съдържанието
  • Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

pit

Препоръчан отговор

Кое да проверя! Плочката е чисто нова от магазина!!!! И как да съм сигурен че дъното не ми прави номера? Значи двете платки ги дадох за изкупуване в магазина и те ми дадоха в замяна чрез доплащане една платка, само че 4 гъби!  Като преди това тестваха моята рам, в продължение на час и нямаше грешки, ако имаше - нямаше да ми я заменят. Това го казвам, защото и със старата платка имах съответните грешки!

И защо като инсталирам 8.1 ми дава критичната грешка ntoskrnl.exе и winload.exe, а при 7-цата не! Нали ако проблема е да речем в рамта, защо при 7-цата проблема го няма???

Недей да ми обясняваш, проверявай! 

Аз нямам син екран, не ме интересува какви плочки си имал, и колко си ги клоквал ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

• Отговори 2,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

РАМ памет се тества цял ден или цяла нощ, за 1 час сигурно едвам е избутало 2 паса. Това е отделен въпрос.

Кога се появява синия екран?

защо при 7-цата проблема го няма???

По-горе си споменал, че го има проблема? Не мога нещо да те разбера!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И как да съм сигурен че дъното не ми прави номера? 

Няма как да си сигурен. Аз затова ти писах, че на първо четене трябва да провериш RAM и ОС. Ако проблемът не е в тях - ще трябва по-дълбоко ровене. 

С което нямам знания и желание да се занимавам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сам го казахте!

Няма как да си сигурен. Аз затова ти писах, че на първо четене трябва да провериш RAM и ОС. Ако проблемът не е в тях - ще трябва по-дълбоко ровене. 

С което нямам знания и желание да се занимавам.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Кое дзащо при 7-цата проблема го няма???

И аз искам да разбера същото, което пита и Stoynnnov!

Ще може ли да се съсредоточиш само върху седмицата, на която си сега, и със проба/грешка да се търси причината.

Аз имам още един въпрос!

Ти ли си инсталираш ATI Catalyst Control Center или Windows-а?

Можеш ли да го деинсталираш, за да пробваш, дали отново ще има син екран?

От тук можеш да си поставиш за твоята видео карта:

http://support.amd.com/en-us/download

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Имах предвид, че не се повявава грешката winload.exe като тази след току-що инсталиран 8.1. При седмицата се появават различни видове bsod, една от които е тази от минидъмпа.

РАМ памет се тества цял ден или цяла нощ, за 1 час сигурно едвам е избутало 2 паса. Това е отделен въпрос.

Кога се появява синия екран?

По-горе си споменал, че го има проблема? Не мога нещо да те разбера!

Аз инсталирам драйвърите за видеото чрез официалния сайт на производителя.

Имах предвид, че няма как ако е от рамта, да ми изважда грешката winload.exe и постоянно друга такава ntoskrnl.exe при 8.1, а при Windows 7 - такива грешки отсъстват.

И аз искам да разбера същото, което пита и Stoynnnov!

Ще може ли да се съсредоточиш само върху седмицата, на която си сега, и със проба/грешка да се търси причината.

Аз имам още един въпрос!

Ти ли си инсталираш ATI Catalyst Control Center  или Windows-а си го поставя?

Можеш ли да го деинсталираш, за да пробваш!

От тук можеш да си поставиш за твоята видеокарта:

http://support.amd.com/en-us/download

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Няма, дори не съм активирал Windows-а, точно поради причината че може да е от активатори, или външни програми...

Аз грешката я знам, но тя се появява и при току-що инсталиран Windows 8.1, дръпнат от официалния сайт на MS с помощта на техния инструмент Create media...

Рамта я взех нова, преди това имах 2 плочки по 2 GB от същата марка, само че по-нисък клок и точно поради това взех само една пръчка 4 GB, защото имам съмнение че слота на дъното правеше проблеми, когато бях две пръчки...

Всеки ден инсталирам като луд OS-са.... Един ден със 8.1, друг със 7-цата, точно поради грешките, които ми вадят. Интересното е че като инсталирам 8.1 и се почва един тон грешки, като дори отказва да зарежда WIndows-a.... най-честата грешка при 8.1 e веднага след инсталирането и - winload.exe, ntoskrnl.exe и други. Дори когато инсталирах Windows 7 - по време на инсталацията ми изкара BOSD и изписа че имало фатална грешка..., което ме изуми че се получи по средата на инсталацията...., дали дъното не е проблем вече и аз не знам.... Досега съм сменил видеокартата и рамта, хардовете са здрави, което ме навежда на мисълта че проблема може би е в дъното. Играх си да променям позициите на хардовете, като съответно сменях тяхните место от портовете (размених им местата и преинсталирах OS-а) но резултат пак няма.....

Вече не знам и аз какво да правя....

Сигурен ли си в това?

Дай повече информация колко харда имаш и как инсталираш и на кой системата?

Прочети и това

This is a kernel internal error. The most common reason to see this

bugcheck is when a filesystem or a driver has a mismatched number of

calls to disable and re-enable APCs. The key data item is the

Thread->KernelApcDisable field. A negative value indicates that a driver

has disabled APC calls without re-enabling them.  A positive value indicates

that the reverse is true.

Check your HDD for errors (use chkdsk)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Да, определено! Програмата HD Santinel дава 100% здраве на всички дискове общо 3 физически на брой.

Отделно от това, съм изпълнявал въпросната команта и там не пише да има лоши сектори.

Дори сега пак ще я стартирам и ще постна резултата.

Ето го и резултата

chkdC:\Windows\system32>chkdsk
The type of the file system is NTFS.

WARNING!  F parameter not specified.
Running CHKDSK in read-only mode.

CHKDSK is verifying files (stage 1 of 3)...
  76288 file records processed.
File verification completed.
  75 large file records processed.
  0 bad file records processed.
  2 EA records processed.
  44 reparse records processed.
CHKDSK is verifying indexes (stage 2 of 3)...
  108798 index entries processed.
Index verification completed.
  0 unindexed files scanned.
  0 unindexed files recovered.
CHKDSK is verifying security descriptors (stage
  76288 file SDs/SIDs processed.
Security descriptor verification completed.
  16256 data files processed.
CHKDSK is verifying Usn Journal...
  36408176 USN bytes processed.
Usn Journal verification completed.
Windows has checked the file system and found n

77188095 KB total disk space.
  21755384 KB in 59696 files.
     44184 KB in 16257 indexes.
         0 KB in bad sectors.
    180667 KB in use by the system.
     65536 KB occupied by the log file.
  55207860 KB available on disk.

4096 bytes in each allocation unit.
  19297023 total allocation units on disk.
  13801965 allocation units available on disk.sk

Сигурен ли си в това?

Дай повече информация колко харда имаш и как инсталираш и на кой системата?

Прочети и това

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ако не е рамта, да разбирам ли, че дъното си прави номера с мен?

Преди малко докато играех една игра и ми се появи BOSD - ntfs.sys - знам че е свързано с харда, но недоумявам ако има проблем, защо не го отчита нито chkdsk или HD Santinel....

Веднага след BOSD - след рестарта ми се промени резолюцията на екрана до основната такава и ми изписа No AMD drivers found or malfunction.... Е, мама му стара от какво са тея грешки?

Ето го втория за днес Minidump

http://dox.bg/files/dw?a=586b8d2815

http://dox.bg/files/dw?a=9a32b0ad90

http://dox.bg/files/dw?a=88f9dade37

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според вас колко често трябва да се преинсталира windowsa?

Ако системата работи безпроблемно – няма нужда от преинсталация. Това „упражнение“ се прави само в краен случай – когато нищо друго не помага...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

20150908_125102.jpg

Преместих плочката рам на друг слот и я тествах - резултата може да се види от снимката....

В такъв случай, ако все пак получа BOSD като предишните, това означава ли че е дъното?

Благодаря!

Недей да ми обясняваш, проверявай! 

Аз нямам син екран, не ме интересува какви плочки си имал, и колко си ги клоквал ...

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Означава или проблем със слота за паметта, или с контролера за паметта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

И аз в това се съмнявам - това оправя ли се? И евентуално, ако е проблема в контролера, за него процесора ли има пряка връзка или отново дъното?

Означава или проблем със слота за паметта, или с контролера за паметта.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

В сервиза (ако е сервиз) ще кажат с точност какъв е проблемът.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

То това е проблема - че не мога да намеря свястен сервиз.... В един гаражен магазин, така наречен Делта Нет от там като ги гледам колко са компетентни.... В era computers ми искат 45 лева само за диагностика..., как ли пък не съм ги дал - то аз по-добре още толкова да дам и да си сменя дъното направо.

По въпроса зададен по-рано от мен - за контролера на паметта процесора ли отговаря или дъното?

Благодаря!

В сервиза (ако е сервиз) ще кажат с точност какъв е проблемът.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според вас колко често трябва да се преинсталира windowsa?

всеки ден по 5 пъти, да си знае че ти си шефа.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Според западни форуми и статии, препоръчват следните ъпдейти да НЕ се инсталират, защото са свързани по един или друг начин със следене на потребителя и събиране на всякаква информация за него :

• KB 3083324
  • KB 2952664
  • KB 2976978
  • KB 3035583
  • KB 3068708
  • KB 3022345
  • KB 3075249
  • KB 3080149
  • KB 2976978
  • KB 3021917

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Погледнато от гледна точка на Китай и България сме на Запад :clown:  от теб чувам за 1-ви път за тези ъпдейти. Интересно е че нито един от горепосочените не присъства по компютрите ми, Win 7 Pro x64 но пък KB 3035583 ме дразни адски много :mad:

То това е проблема - че не мога да намеря свястен сервиз.... В един гаражен магазин, така наречен Делта Нет от там като ги гледам колко са компетентни.... В era computers ми искат 45 лева само за диагностика..., как ли пък не съм ги дал - то аз по-добре още толкова да дам и да си сменя дъното направо.

По въпроса зададен по-рано от мен - за контролера на паметта процесора ли отговаря или дъното?

Благодаря!

Хората се учат цял живот, ти този отговор го искаш на готово. Като искаш да си спестиш парите за диагностика опитай да я направиш сам и само с memtest не стига. Равносилно е и да се обадиш на доктор по телефона и да го питаш от какво ти е неразположението и че си си ударил пръста да речем миналата седмица. Като искаш да си спестиш 45-те лева за диагностика се доверяваш на кварталният сервиз/в гаража/ и проблем нямаш  :D  или оставаш със старата 7-ца. Направи си ъпгрейд на системата за тези пари щом ти се свидят за труда на някой. Ако искаш да разбереш все пак какъв е проблема и да си съхраниш конфигурацията плати. Безплатен обяд няма. Щом си избрал АМД за платформа значи обичаш игрите и клокваш, пробвай си множителите на паметта, на процесора, понякога истината е някъде там. Случвало ми се е в практиката дъно поддържащо 800MHz памет да я разпознава като 667 и да виждам син екран, след ръчно задаване на честотата в BIOS-a този проблем изчезна. И защо заключи че проблема е в РАМ-а, а не в дистрибуцията която използваш и защо искаш да смениш стабилната 7-ца с 8.1, аз и с 10 не бих я заменил?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Първо защо изобщо СПАМИШ и намесваш неуместни сравнения? Второ - да свидят ми се 45-лева за диагностика, която ще е от съмнителни лица, макар и те да работят в компютърен сервиз! Второ - как пък позна, че клоквам, еле пък че съм геймър - сори ама тук не позна нито едно от двете! Нито един компонент не ми е овърклокнат! Не четеш ли като съм написал, че проблема не от копието на OS-a, след като е свалено от официалния сайт на MS. Защо искам да съм с 8.1 си е мое предпочитание и за разлика от теб предполагам - 8-цата ми е легално копие... не знам какво те бърка теб в случая.... Не бил я заминил с 10-ката, аз да не съм казал че ще я заменя, само хора които не им пука че ще ги наблюдават 24/7 биха минали на нея., за разлика от тези с 7/8.1 , които могат да забранят ъпдейтите. Да съм си бил обновил системата...., пак ти казвам - ЧЕТИ. Смених си захранването, паметта, видеото.... И пак казвам проблема най-вероятно е от дефектирали слотове на дъното, понеже след мемтест - както сам можеш да видиш - нямам грешки. Плюс това да кажеш, че мемтест не е всичко, като главно проблемите идват от декефтирала памет, е меко казано смешно!

По-добре да не изкаваш глупави и безсмислени мнения, когато нямаш какво да кажеш!

Погледнато от гледна точка на Китай и България сме на Запад :clown:  от теб чувам за 1-ви път за тия ъпдейти. Интересно че нито един от горепосочените няма, но пък KB 3035583 ме дразни адски много :mad:

Хората се учат цял живот, ти този отговор го искаш на готово. Като искаш да си спестиш парите за диагностика опитай да я направиш сам и само с memtest не стига. Равносилно е и да се обадиш на доктор по телефона и да го питаш от какво ти е неразположението и че си си ударил пръста да речем миналата седмица. Като искаш да си спестиш 45-те лева за диагностика се доверяваш на кварталният сервиз/в гаража/ и проблем нямаш  :D  или оставаш със старата 7-ца. Направи си ъпгрейд на системата за тези пари щом ти се свидят за труда на някой. Ако искаш да разбереш все пак какъв е проблема и да си съхраниш конфигурацията плати. Безплатен обяд няма. Щом си избрал АМД за платформа значи обичаш игрите и клокваш, пробвай си множителите на паметта, на процесора, понякога истината е някъде там. Случвало ми се е в практиката дъно поддържащо 800MHz памет да я разпознава като 667 и да виждам син екран, след ръчно задаване на честотата в BIOS-a този проблем изчезна. И защо заключи че проблема е в РАМ-а, а не в дистрибуцията която използваш и защо искаш да смениш стабилната 7-ца с 8.1, аз и с 10 не бих я заменил?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Благодаря ExaFlop относно KB 3035583 ми е по-лесно да премахна ъпдейта и да го hide-на след рестарт на системата.

Първо защо изобщо СПАМИШ...

Първо изобщо не спамя, а ти отговарям на въпроса съжалявам, че бях толкова подробен, но отново ще ти отоговоря на базата на какво изказах мнение в темата, макар че мразя личните нападки. Второ от 2005г. ползвам САМО лицензиран софтуер, защото мога да си го позволя и уважавам труда на колегите. Дреме ми, че ще ме следят, нямам какво да крия, но 7 е много по-удобна и по-стабилна, пробвай да подкараш електронен подпис под 10 и ще попаднеш на Edge. Щом си сигурен, че проблема е в дънната платка и можеш да си позволиш нова, ами сменяй :D щом нямаш доверие на професионалистите, бъди уверен че ако са такива биха ти предоставили резултати от извършените тестове и какво биха ти препоръчали да ремонтираш или подмениш. Най-лесно можеш да провериш модула оперативна памет, ако помолиш някой приятел(надявам се да имаш такъв) да го смените и да пробваш с неговата, понякога се случва дъното да е изправно и да работи перфектно, паметта да работи перфектно, но двете заедно да не се понасят. Второ, защо не пуснеш тема в раздел Hardware? Защо след като искаш да си инсталираш Windows 8.1, задаваш въпроса си в темата за Windows 7? Щом няма да клокваш защо си решил да вземеш компютър с AMD архитектура? Защо не уважаваш мнението на останалите при положение, че са отделили от собственото си време за да ти отговорят, дори и да се различава от твоето собствено? Отново ще се повторя да си провериш множителите в биоса, това че ти не си клоквал, не значи че шините са правилно настроени и ако не разбираш да се обърнеш към сервиз :wink12:  на който да заплатиш изгубеното време и труд върху частите ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Откъде на къде Ти ще ми казваш каква архитектура да си взимам, ако няма да клоквам? Ти ли ще ми дадеш пари за еквивалентен ненужно скъп процесор на Intel, вместо този на AMD? Уважавам мнението на другите, но такова като твойто го подминавам с лека ръка, защото само си правиш вятър на устата....! Колко пъти да ти казвам, че съм сменял с различен модул и вече открих проблема, а ти продължаваш да дъвчеш! Отново СПАМИШ, като ми казваш защо пиша в темата на 7-цата, като искам да съм със 8.1, ами опитай да се сетиш... Защото използвам 7-цата и ти лично намеси защо да съм искал да минавам на 8-цата и съответно аз ти отговорих!

Моля те да си спестиш коментарите след моя, защото каквото и да ми отговориш, твоето мнение не е важно за мен, а и за разлика от теб, колегите коитото се включиха в дискусията дадоха в ПЪТИ по-адекватни мнения от твоите.

Благодаря ExaFlop относно KB 3035583 ми е по-лесно да премахна ъпдейта и да го hide-на след рестарт на системата.

Първо изобщо не спамя, а ти отговарям на въпроса съжалявам, че бях толкова подробен, но отново ще ти отоговоря на базата на какво изказах мнение в темата, макар че мразя личните нападки. Второ от 2005г. ползвам САМО лицензиран софтуер, защото мога да си го позволя и уважавам труда на колегите. Дреме ми, че ще ме следят, нямам какво да крия, но 7 е много по-удобна и по-стабилна, пробвай да подкараш електронен подпис под 10 и ще попаднеш на Edge. Щом си сигурен, че проблема е в дънната платка и можеш да си позволиш нова, ами сменяй :D щом нямаш доверие на професионалистите, бъди уверен че ако са такива биха ти предоставили резултати от извършените тестове и какво биха ти препоръчали да ремонтираш или подмениш. Най-лесно можеш да провериш модула оперативна памет, ако помолиш някой приятел(надявам се да имаш такъв) да го смените и да пробваш с неговата, понякога се случва дъното да е изправно и да работи перфектно, паметта да работи перфектно, но двете заедно да не се понасят. Второ, защо не пуснеш тема в раздел Hardware? Защо след като искаш да си инсталираш Windows 8.1, задаваш въпроса си в темата за Windows 7? Щом няма да клокваш защо си решил да вземеш компютър с AMD архитектура? Защо не уважаваш мнението на останалите при положение, че са отделили от собственото си време за да ти отговорят, дори и да се различава от твоето собствено? Отново ще се повторя да си провериш множителите в биоса, това че ти не си клоквал, не значи че шините са правилно настроени и ако не разбираш да се обърнеш към сервиз :wink12:  на който да заплатиш изгубеното време и труд върху частите ти.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Гост
Тази тема е заключена за нови отговори.
  • Разглеждащи това в момента   0 потребители

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.
  • Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.
    Абонирайте се
  • Добави ново...