Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Поне си обнових драйверите... :)

Да се върнем на проблема :

https://www.kaldata.com/forums/topic/170678-windows-7-%D0%B2%D0%BF%D0%B5%D1%87%D0%B0%D1%82%D0%BB%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC%D0%B8-%D1%80%D0%B5%D1%88%D0%B5%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D1%87%D0%B0%D1%81%D1%82-5/page-97#entry3084691

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
Докато си с Майкрософтския драйвър, няма да се реши.

Пробвай с [url=http://www.netbookfiles.com/1/netbook-resolution-customizer-version-10-beta2/NetbookResolution Cutomizer

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

А би ли споделил с коя версия на продукта се е случило това? Преди N години?

2005-2006-та някъде. Версия? от де ще ти помня, да не е било вчера?

2005-2006-та някъде. Версия? от де ще ти помня, да не е било вчера?

И смяташ, че за 10 години не се е променила?

Да не говорим, че програмата е на няма 3 години!!! :shock11:

:ph34r:

• 3 седмици по-късно...

Здравейте, имам следния проблем.Бавно зарежда WINDOWS 7.Някъде към 6 минути.След това работи нормално, без проблеми.Пусках какви ли не програми за почистване, оптимизация и пр. и не става.Отчаях се вече, а не искам да преисталирам.Мисля, че се получи след един ъпдейт, дотогова всичко беше ок.Спирах процеси в services, в старт меню съм ограничил почти всичко и не става.Моля помогнете.Със лаптоп съм ASUS 4 GB RAM, процесор i7 2.2 GHz, ако това има значение.

Айде, поредният лайнюкс фен. Как позна, че Driver Booster непременно трябва да "омаже" нещо

Не знам как ги класифицираш хората. Но защо никога не приемаш фактите. За теб ако някой говори против майкрософт о ужас той е Линукс фен. Ние от Линукс общността сме доста обективни дори и по отношение на Microsoft и Apple. За нас няма фенове на това и онова. И ние сме винаги отворени за научаване на нови неща. Но понякога ако нещата не протекат гладко започвате нагло да ни тропате как само ние сме се оплаквали от даден проблем, но ако е така явно че прехвалената система не е толкова съвършена. Аз не ми харесва това че съм я платил и нямам гаранция че всичко ще работи и ще се поддържа което е нелепо, и определено не е честно спрямо хората които си плащат. Не говорим за такива като теб и много други които пиратстват и дори да имат проблеми се правят на доволни. Да помагал си ми но и много си ме критикувал без основание.

Фактите? Факт е, че темата е "Windows 7 - впечатления, проблеми, решения" - не виждам нищо за Linux или сравнения с други ОС.
Е, кажи ми къде е обективността при писане за Linux в тая тема? Не би ли трябвало всяка публикация да се счита за спам и контролиращите да вземат отношение по съответните публикации?
Съвсем грешно си ме разбрал - нямам нищо против никоя ОС!!! Но писаници в неподходящ раздел ме довежда до тиха ярост. С какво помагат такива изхвърляния за не-Windows 7 (в случая Лайнукс). И с какво допринасят те (в частност твоите изхвърляния на тема лайнукс) за решаването на нечий проблем с Win7? НИКАК и С НИЩО!!! И колко пъти различни хора трябва да ти намекват и натвърдват, че писанията ти не са горещо посрещани?
Моля, не приемай това писание като отношение към кичността ти! Приеми го като отношение към поведението ти тук!

Driver booster, DriverMagician, Registry Booster и всякакви такива подобни простотии мажат системата, обикновено не помагат и искат заплащане, за да чиста грешките. Вярвам само на DoubleDriver за backup на драйвери преди преинсталиране, на HW32/SIW за намиране на устройства и подробности за системата, HWMonitor Като малко програмче за температурата и това е.

За намиране на умрели драйвери понякога DriverMax помага, но е платен след 2-3 теглене на драйвер за един ден, а и той понякога жестоко маже системата.

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Какво разбираш под обратнопропорционален? На високата резолюция шрифтът става по-ситен?

http://windows.microsoft.com/en-us/windows/change-windows-fonts#1TC=windows-7

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-8/get-best-display-monitor

разгърни

Make text and other items on the desktop larger

Скоро не ми е оставало време да се занимавам с компа , но ето го резултата

7b5cf0402133243.jpg

Увеличил съм всички възможни шрифтове да речем , че ако си поиграя ще докарам нещо ставащо за работа обаче както се вижда от скрийншота остава един непроменен шрифт ...

Здравейте, имам следния проблем.Бавно зарежда WINDOWS 7.Някъде към 6 минути.След това работи нормално, без проблеми.Пусках какви ли не програми за почистване, оптимизация и пр. и не става.Отчаях се вече, а не искам да преисталирам.Мисля, че се получи след един ъпдейт, дотогова всичко беше ок.Спирах процеси в services, в старт меню съм ограничил почти всичко и не става.Моля помогнете.Със лаптоп съм ASUS 4 GB RAM, процесор i7 2.2 GHz, ако това има значение.

Пуснах и Auroruns и нищо не видях.Някой ще помогне ли ?

Driver booster,... обикновено не помагат и искат заплащане, за да чиста грешките.

Много е лошо човек да пише наизуст! Въпросният инструмент НЕ чисти грешки в системата, а е за намиране и инсталиране на драйвъри и работи в режим безплатен или в режим Про(платен) - разликата е в скоростта на изтегляне.

Пуснах и Auroruns и нищо не видях.Някой ще помогне ли ?

http://www.thewindowsclub.com/what-is-clean-boot-state-in-windows

Виж как ще стартира изпълнявайки чисто зареждане. Може да пробваш и

http://support.microsoft.com/en-us/kb/331796

belivakov - линкът ти води наникъде.

Тихомир Димитров - мисля, че операционната ти система вече е достатъчно омазана. Ако някой много компетентен колега от форума се заеме с теб, и в продължение на няколко дена положите много усилия, може и да позакърпите нещата. Вместо това, мисля, че е по-лесно и бързо просто да преинсталираш. С чисто MSDN копие на Windows, драйвери от официалните сайтове, и проверен софтуер без вируси и други зарази. Не ползвай разни оптимизиращи и чистещи програми, освен ако  не си напълно наясно какво точно правят.

И съм сигурен, че ще оспорват този съвет, но го давам от опит - спри си ъпдейтите. Системата спокойно си работи и без тях. Слагай само тези, за които си сигурен, че са нужни и безвредни.

Редактирано от RudeBoy (преглед на промените)

RudeBoy, виж в твоя телевизор. Току-що го последвах и се отваря там, където трябва. :)

http:// www. thewindowsclub.com/what-is-clean-boot-state-in-windows

Не съм изобщо спец по Windows но потвърждавам че актуализациите не се слагат току така защото Windows ги препоръчва. Трябва и да се чете кой за какво е.

Една от оправиите без преинсталиране, от моят опит е връщане към фабрични настрайки.

Колкото до оптимизаторите аз ползвам вградения в BitDefender Total Security 2015 и не забелязвам да прави кой знае какво освен да изключва рядко използвани програми. Но вече за екзотичните до колкото знам барат и регистрите.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Здравейте! :)

Вчера бях в един приятел,за да му помогна да си свърже компютъра към интернет чрез Wi-Fi.

Говорил е с двама-трима съседа и са му позволили,и дали паролите за свързване към техния интернет.

Бая време си играх,махнах антивирусната,почистих му компютъра от вируси и т.н. не ще и не ще да се свърже.

Ходихме и до съседите да видим,дали са правилно записани паролите и всичко е записано така,както трябва.

Въпросът ми е дали проблемът не се състои в това,че ОС е Home Premium (инсталирана от Плесио - от 8GB памет ,ползва само 3,42GB)?!

Благодаря на отзовалите се предварително!

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Каква грешка връща?

"ОС е Home Premium" - Vista или 7?

Каква грешка връща?

"ОС е Home Premium" - Vista или 7?

Това е,което излиза :

l8gmsRU.png

ОС е Home Premium W7.

belivakov - линкът ти води наникъде.

Тихомир Димитров - мисля, че операционната ти система вече е достатъчно омазана. Ако някой много компетентен колега от форума се заеме с теб, и в продължение на няколко дена положите много усилия, може и да позакърпите нещата. Вместо това, мисля, че е по-лесно и бързо просто да преинсталираш. С чисто MSDN копие на Windows, драйвери от официалните сайтове, и проверен софтуер без вируси и други зарази. Не ползвай разни оптимизиращи и чистещи програми, освен ако  не си напълно наясно какво точно правят.

И съм сигурен, че ще оспорват този съвет, но го давам от опит - спри си ъпдейтите. Системата спокойно си работи и без тях. Слагай само тези, за които си сигурен, че са нужни и безвредни.

Не е омазана системата.Както написах по-горе само при стартиране бави, после всичко е ок. Драйвър ли търси или нещо друго ? Не мога да разбера от стартираните процеси, поне няма нищо притеснително там.Опитах с точка на възстановяване, но същата работа.Излизат едни иконки в лентата, които преди ги нямаше.Хром известия и ASUS USB Charger Plus, но може и от бавното зареждане да е.

Редактирано от Тихомир Димитров (преглед на промените)

А Troubleshoot Problems пуска ли и ако да - какво връща? Пробва ли да изтриеш имената на рутъра(-рите)ите

Тихомир ,отвори старт менюто и напиши msconfig в търсачката.

След като се отвори прозореца , кликаш на Startup и 

дай един шот да видим какво се зарежда със системата.

След ,като казваш ,че проблема е дошъл от актуализация 

защо просто ,не отвориш уиндоус ъбдейт и не видиш кой актуализации

са инсталирани последни според датата и да ги деинсталираш.

Тихомир ,отвори старт менюто и напиши msconfig в търсачката.

След като се отвори прозореца , кликаш на Startup и 

дай един шот да видим какво се зарежда със системата.

След ,като казваш ,че проблема е дошъл от актуализация 

защо просто ,не отвориш уиндоус ъбдейт и не видиш кой актуализации

са инсталирани последни според датата и да ги деинсталираш.

Направих един LOG файл, лошото е, че изтрих всички ъпдейти в папката.

Autoruns.zip

Редактирано от Тихомир Димитров (преглед на промените)

Eternal Life, да попитам само: Да не би да има комбинация Intel безжична карта към TP-Lin рутър?

Много е лошо човек да пише наизуст! Въпросният инструмент НЕ чисти грешки в системата...

Същата работа. Driver Updater, Driver Magician, Driver Booster, Registry Booster - всичките са еднаква помия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.