Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Винаги съм сменял езика с контрол. Вече ми е заложено подсъзнателно да го правя и едва ли ще изкореня този навик лесно.

А и имам страх от неволно натискане на бутона "shift". Тези които са израснали с Windows XP знаят за както става въпрос. Особено ако се натисне три пъти бързо в игра например.

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Винаги съм сменял езика с контрол. Вече ми е заложено подсъзнателно да го правя и едва ли ще изкореня този навик лесно.

А и имам страх от неволно натискане на бутона "shift". Тези които са израснали с Windows XP знаят за както става въпрос. Особено ако се натисне три пъти бързо в игра например.

Вредното влияние на ФлексТъп.

Защо не потърсите някаква програмка за remap-ване (преназначение) на функционалността на клавишите. Нетбука ми е с някаква турска клавиатура, и едно от многото дертове, които имах е, че Shift-а нищо не правеше - може да си представите какво е - всички онези комбинации, включващи Shift+ нещо си не бачкаха. За съжаление нетбука ми не е в мен и не помня как се казва програмата, с която преназначих CapsLock да играе ролята на ляв шифт, но беше един от първите резултати в Гугъл - малка и с два клика и готово. А и няма ли подобна вградена възможност в Уина - от "Регионални и езикови настройки"?

Вредното влияние на ФлексТъп.

Не е от това. Нямал съм инсталирана Flextype когато ми се е случвало. Отваряше ми не някакъв прозорец за настройки на бутона "Shift". Дано в седмицата да са изчистили този проблем. Истинският проблем беше, че играта се минимизираше автоматично и компютъра пищеше дразнещо.

Винаги съм сменял езика с контрол. Вече ми е заложено подсъзнателно да го правя и едва ли ще изкореня този навик лесно.А и имам страх от неволно натискане на бутона "shift". Тези които са израснали с Windows XP знаят за както става въпрос. Особено ако се натисне три пъти бързо в игра например.

Инсталираш си фонетика и след това слагаш Switch it!(руска програмка - има и английски интерфейс, с която можеш да си ремапваш функцията за смяна на клавиатурни подредби към клавиш по желание) Работи само на 32битови Windows .А за пищенето - sticky keys, част от опциите за достъпност от инвалиди на WindowsXP - има решение на проблема. Потърси в интернет как се спира.

Свин7 е много тъп. XP беше по-умен. Значи имам мрежова връзка. Рестартирам рутера. Вместо да вземе наново IP, дори и не опитва, ами бичи "частен" IP от 169. региона. Трябва да се дава disable/enable на LAN картата или дори да се рестартира компютъра. Какво не му е наред !?

Редактирано от Гост (преглед на промените)

...Отваряше ми не някакъв прозорец за настройки на бутона "Shift". Дано в седмицата да са изчистили този проблем. Истинският проблем беше, че играта се минимизираше автоматично и компютъра пищеше дразнещо.

Това не е проблем - това си е интегрирано в ОС:

http://www.howtogeek.com/howto/windows-vista/disable-the-irritating-sticky-filter-keys-popup-dialogs/

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Здравейте, съфорумци!

Това дали е вярно, или е информацията в тзи сайт е невярна?

Поддръжката на Windows 7 спира от днес

Значи няма работеща (хубава) програма. Ще трябва да карам на вградения неудобен начин за сменяне с повече от един бутон.

Бих сложил Windows XP, но няма да мога да намеря драйвери за всички части (особено за дъното).

7847932p.png

7847933S.png

Здравейте, съфорумци!

Това дали е вярно, или е информацията в тзи сайт е невярна?

Поддръжката на Windows 7 спира от днес

Да. За нови функционалности, сервизни пакети и т.н. Иначе за пакети за сигурност мисля е до 2020

За Windows 7 SP1 - 14. януари 2020

Редактирано от belivakov (преглед на промените)

Здравейте.имам един проблем. имам инсталиран уиндоус 7 64 бита. само че след инсталация файловете в уиндоуса, по точно в диск ц, постоянно се разширяват . не знам какво да правя. не знам дали е правилната тема разглеждах и ми се видя правилната. преди малко се регистрирах. някой може ли да ми каже защо файловете в диск ц постоянно се разширяват и как да го оправя. благодаря на всички които ще се отзоват със съвет, възможно най- сксоро. не знам докога ще се разширяват. преинсталирах го няколко пъти и други  издания на уиндоус 7 слагах пак същото, защо не знам. :)

Редактирано от джо бързия (преглед на промените)

Здравейте.имам един проблем. имам инсталиран уиндоус 7 64 бита. само че след инсталация файловете в уиндоуса, по точно в диск ц, постоянно се разширяват . не знам какво да правя. не знам дали е правилната тема разглеждах и ми се видя правилната. преди малко се регистрирах. някой може ли да ми каже защо файловете в диск ц постоянно се разширяват и как да го оправя. благодаря на всички които ще се отзоват със съвет, възможно най- сксоро. не знам докога ще се разширяват. преинсталирах го няколко пъти и други  издания на уиндоус 7 слагах пак същото, защо не знам. :)

До колко гб. достигат файловете ти,в диск „С“ ?Нормалното е след нова инсталация,заетото място да е около 15гб.След това започват ъпдейти,инсталиране на програми и т.н.След като влезе в режим и вече,няма какво да се инсталира,намалява запълването на диск „С“,Всъщност пак продължава,но в по малки граници.На моя лаптоп например,след като инсталирам всичко,което ми е необходимо,стига до 22гб. заето място.След няколко месеца достига около 30 гб.Переодично правя почистване,за освобождаване на място и връща на около 25гб.Вече мина една година и заетото място ми варира пак в почти същите граници 26гб ,до най много32гб.

До колко гб. достигат файловете ти,в диск „С“ ?Нормалното е след нова инсталация,заетото място да е около 15гб.След това започват ъпдейти,инсталиране на програми и т.н.След като влезе в режим и вече,няма какво да се инсталира,намалява запълването на диск „С“,Всъщност пак продължава,но в по малки граници.На моя лаптоп например,след като инсталирам всичко,което ми е необходимо,стига до 22гб. заето място.След няколко месеца достига около 30 гб.Переодично правя почистване,за освобождаване на място и връща на около 25гб.Вече мина една година и заетото място ми варира пак в почти същите граници 26гб ,до най много32гб.

в момента 29. мисля че го оправих. изтрих точките на възстановяване. и оставих без никакво място за запаметяване на такива. не знам дали е най-доброто решение. засега е добре пък ще видим.

в момента 29. мисля че го оправих. изтрих точките на възстановяване. и оставих без никакво място за запаметяване на такива. не знам дали е най-доброто решение. засега е добре пък ще видим.

29гб. заети в „С“ е в нормалните граници!Относно,мястото за запаметяване на точки за възтановяване,не е фатално без никакво място.Но няма да можеш да връщаш системата в по стара дата,ако ти се наложи.Ако оставиш 10% или около 1гб. точките няма да превишават този лимит.

29гб. заети в „С“ е в нормалните граници!Относно,мястото за запаметяване на точки за възтановяване,не е фатално без никакво място.Но няма да можеш да връщаш системата в по стара дата,ако ти се наложи.Ако оставиш 10% или около 1гб. точките няма да превишават този лимит.

първият път когато го инсталирах диск C беше достигнал 50 гигабайта и продължаваше да расте. затова го направих още няколко пъти. пак същото. и накрая след дълго ровене в нета и в този форум , реших да изтрия тези точки. досега не ми се беше случвало, затова ги изтрих.

първият път когато го инсталирах диск C беше достигнал 50 гигабайта и продължаваше да расте. затова го направих още няколко пъти. пак същото. и накрая след дълго ровене в нета и в този форум , реших да изтрия тези точки. досега не ми се беше случвало, затова ги изтрих.

Трябвало е да намалите размера, не да изтривате всичко. Тези неща не са оставени за украшение!

Трябвало е да намалите размера, не да изтривате всичко. Тези неща не са оставени за украшение!

Всъщност последната точка се запазва в някои случаи. Размерът може да се намали, но рядко System Restore е полезно, доста често обаче става трамплин за вируси, които се вмъкват/почистват се трудно, като заразяват System Restore функцията.

това ми е пределно ясно. въпреки че ги изтрих и оставих на нула, уиндоуса пак държи един процент. няма лошо стига да не ми прави пак същите "магарии". ако бяхте прочели внимателно. досега не ми се беше случвало.

Всъщност последната точка се запазва в някои случаи. Размерът може да се намали, но рядко System Restore е полезно, доста често обаче става трамплин за вируси, които се вмъкват/почистват се трудно, като заразяват System Restore функцията.

Те винаги могат да се изтрият. Но и спасяват положението в определени случаи

това ми е пределно ясно. въпреки че ги изтрих и оставих на нула, уиндоуса пак държи един процент. няма лошо стига да не ми прави пак същите "магарии". ако бяхте прочели внимателно. досега не ми се беше случвало.

АКо бяхте размисли щяхте да съобразите че тези точки са се появили от ъпдейт на ОС, антивирусна и т.н. и щяхте да запазите поне 5ГБ

запазил съм 7.толкова си е отделил самият уиндоус явно. в смисъл по подразбиране. и не съм ги пипал пак.

От известно време компютъра се рестартира.Не е натоварван ,направих снимка на грешките ,къде другаде трябва да направя нещо за да се види от къде е проблема.

Извинявай но не намирам такава папка в компютъра.Дадох да търси но не намери нищо ,намери една в Арр дата ли как беше на скритите файлове ,но тя е празна.

Качи няъде долните два файла:

%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\System.evtx

%SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\Application.evtx

Примерно на http://dox.abv.bg/files/share

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.