Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Митко не се обиждай, но това което казваш са пълни простотии :)

Не се обиждам,защото за някой може това да са глупости,за друг възможност, да му работи компютъра.Винаги ще съществуват разногласия,защото всеки си има право на мнение.На теб ти харесва система с всички ъпдейти,наблъскай ги всички.На мен половината не ми харесват,защото изпълняват функции,които не са ми необходими и без които системата работи по леко. 

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Айде довечера ще ти пусна снимката от аида, да ми видиш частите.....а само да вметна, машината е взимана от технополис, така че си прави сметката

Report.htm

не, в интерес на истината мисля че нямаили поне аз не съм забелязал нещохр ще е по-голямо мехлемче за тази картичка, а и в момента няма официален драйвър, тъй че нещата са даже мъничко по-зле от 7

Здравейте!

Интересуме, къде в настройките на WIndows 7, се намират опциите езика, с който пишеш/сменяш да бъде такъв на всички прозорици? Например, в момента ако съм на фонетика в мозилата и като вляза в моят компюттър се сменя на анлийски, а аз ускам 1 език навсякъде. В Windows 8 беше лесно да го променя, но тук не го намирам...

Благодаря!

Здравейте!

Интересуме, къде в настройките на WIndows 7, се намират опциите езика, с който пишеш/сменяш да бъде такъв на всички прозорици? Например, в момента ако съм на фонетика в мозилата и като вляза в моят компюттър се сменя на анлийски, а аз ускам 1 език навсякъде. В Windows 8 беше лесно да го променя, но тук не го намирам...

Благодаря!

Постави по подразбиране, езика който ти искаш.

http://prikachi.com/images.php?images/834/7397834C.jpg

Постави по подразбиране, езика който ти искаш.

http://prikachi.com/images.php?images/834/7397834C.jpg

Тук съм му задал английски, но не е това, което питах! Мисълта ми беше ако пиша в браузъра на български фонетичен и привключа към работния плот или текстови файл, езикът автоматично се сменя на английки, докато в браузъра остава на кирилицата. Аз искам да направя така, че сменяйки езика, той да е еднакъв на всякъде.

При 8-цата, ввъпроста опция изглежда така: (скрийна съм го взел от Интернет)

Публикувано изображение

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Тук съм му задал английски, но не е това, което питах! Мисълта ми беше ако пиша в браузъра на български фонетичен и привключа към работния плот или текстови файл, езикът автоматично се сменя на английки, докато в браузъра остава на кирилицата. Аз искам да направя така, че сменяйки езика, той да е еднакъв на всякъде.

При 8-цата, ввъпроста опция изглежда така: (скрийна съм го взел от Интернет)

Публикувано изображение

Понеже пишеш само на Бъгарска фонетика, задаваш нея по подразбиране. Така няма да се сменя езика за писане ако смениш приложението.

ОС при стартиране активира езика който е зададен по подразбиране. После помни кое приложение с какъв език е било ползвано последно и при повторно отваряне на това приложение се стартира с езика, който последно е бил ползван. Такава опция, която ти искаш доколкото знам няма в ОС. На времето когато ползвах антикирилизатора за Windows наречен Флекс Тайпс това нещо ставаше, понеже той бъркаше неправомерно на дълбоко в ОС. НЕ ПРЕПОРЪЧВАМ ПОЛЗВАНЕТО НА ФЛЕКС ТАЙП!!! До колкото разбрах въпроса ти, няма решение. Остава само да си прецениш кой език ползваш най-много и съответно него да зададеш по подразбиране.

Добре, благодаря Ви за отговорите! Отдавна не бях ползвах Windows 7 и бях отвикнал от някои неща, но ще му свиквам отново :D

Приятна вечер!

При 7, това което иска си е по подразбиране и не може да се променя, а при 8 трябва да се сложи отметка, за да се сменят автоматично.

Значи това е нещото, което исках преди. Много терсене ми беше тази автоматична смяна на езика, но свикнах с нея някак си.

Знаете ли как може да се активира визуализиране при усилване/намаляване на звука и аркостта на дисплея в Windows 7 при Fn + X комбинациите? При Windows 8 си е по подразбиране това, но при 7-цата няма такова нещо. Може и да е някаква придобивка на Уиндоуса, но не мога да кажа със сигурност.

Това трябва да идва с драйверите или със софтуер от производителя на компонентите. Ако си инсталирал всички драйвери (не тези които слага Windows), трябва да имаш тези "ефекти". Виж в сайта на производителя на дъното какво има за твоя модел. Ако не можеш, напиши модела с всички букви и цифри които съдържа.

Това трябва да идва с драйверите или със софтуер от производителя на компонентите. Ако си инсталирал всички драйвери (не тези които слага Windows), трябва да имаш тези "ефекти". Виж в сайта на производителя на дъното какво има за твоя модел. Ако не можеш, напиши модела с всички букви и цифри които съдържа.

Всички драйвъри съм ги изтеглил и инсталирал от сайта на производителя (лаптопа), но при Windows 7 я няма въпросната визуализация, докато при Windows 8.1 я имам. Едни и същи драйвъри ползвам и на двата Уиндоуса с тази разлика, че при 8-цата нямам нужда от драйвърите за мрежата... Моделът е Aspire 5750G. Tова е списъка с драйвърите от сайта, в червено съм маркирал тези, които са ми инсталиране. Разбира се, за аудиото и видеото съм свалял и инсталирал последните актуални версии от собствените им сайтове, защото тези в сайта на Acer не са обновени отдавна:

Публикувано изображение

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

опиши как изглежда под уиндоус 8 де, може па и да можеако всички фифтки от сайта с драйвъри за всякакви бутони и и т.н. са инсталирани в идеалния случай може и да има такова визуализиране от софтуера на производителяапффф, то имало още една страницаи все пак: опиши какво си виждал под 8 (май се сещаме де, ама карай.....)

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

опиши как изглежда под уиндоус 8 де, може па и да може

ако всички фифтки от сайта с драйвъри за всякакви бутони и и т.н. са инсталирани в идеалния случай може и да има такова визуализиране от софтуера на производителя

апффф, то имало още една страница

и все пак: опиши какво си виждал под 8 (май се сещаме де, ама карай.....)

В момента нямам под ръка Windows 8, но намерих няколко скрийншота в Интернет за по-нагледно. Май ще се окаже, че е част от Windows 8...

Публикувано изображениеПубликувано изображение

Опитвам се да си направя нова инсталация на win7, но от boot стартирам dvd и ми се повява cannot boot from CD error code 5Моля помогнете, нищо познато от мен не помага

Опитвам се да си направя нова инсталация на win7, но от boot стартирам dvd и ми се повява cannot boot from CD error code 5Моля помогнете, нищо познато от мен не помага

А до момента, на тази машина 7 ли е имало, или друга ОС-ма?

Moже да е дефектирало ДВД устройството или неправилно направен диска.Опитай с флашка,направена с този инструмент:Windows 7 USB/DVD download tool

Error code5=Access Denied Хайде на бас, че дъното ти е старичко и е производство на AsRock или MSI

Error code5=Access Denied Хайде на бас, че дъното ти е старичко и е производство на AsRock или MSI

Хайде на бас, че това го прочете ей сега в гугле...

Затова попитах, дали за пръв път инсталира 7 на тази машина. Иначе е ясно, че и автора е намерил това в търсачката...

Сори малчо, но ако човекът задал въпроса беше ползвал търсачката и е достатъчно грамотен да се справи сам би го сторил и не би си поставил въпроса. Тъй като линка е външен, а нямам време да го преведа му писах на л.с. и по погрешка го изпратих и на теб.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.