Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Здрасти,

Имам проблем с инсталацията на ОС-а. Преди време си бях инсталирал 7-та, но бях оставил много малко място на С и реших да преинсталирам, качих си ОС - 7 отново на флашка и пробвах, но нищо не се получава - рестартвам и спирам лаптопа Асус и очаквам да тръгне инстлацията, но това не се получава, а се зарежда операционната система, която вече е инсталната на компа - защо? Влязох в БИОС и гледам първа опция УЕФИ фалшка 8гб - ок.

Влизам във флашката когато вече съм на десктопа и там мога да сатратирам инсталацита, но при тези обстоятелства ще се инсталира като втора ОС на машината и изобщо не ми дава опция да форматирима паршъните.

Ще се радвам да ми помогнете.

Бихте ли написали с каква програма я правите да е бутваща?

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Бихте ли написали с каква програма я правите да е бутваща?

http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ . това е прогамата - първоначалната.

Бачо Киро, направих това, което си ми писал с онази програма Руфус от линка и записах на флашка, но отново не се получи. Проверих в биос и там опцита за флашка изобщо липсва, много странно, защо така изчезна при условие,че беше ок. Отидох да проверя конфигурацията и тя е usb enable.

Нямам дисково устройство и мога само през флашка

Редактирано от С.В.А (преглед на промените)

http://www.pendrivelinux.com/universal-usb-installer-easy-as-1-2-3/ . това е прогамата - първоначалната.

Бачо Киро, направих това, което си ми писал с онази програма Руфус от линка и записах на флашка, но отново не се получи. Проверих в биос и там опцита за флашка изобщо липсва, много странно, защо така изчезна при условие,че беше ок. Отидох да проверя конфигурацията и тя е usb enable.

Нямам дисково устройство и мога само през флашка

Пробвай през друг USB порт и после кажи дали всичко е наред! ;)

Пробвай през друг USB порт и после кажи дали всичко е наред! ;)

За съжаление не е наред!

Дали не е от флашката,преди време с нея инсталацията се получаваше, а сега вече не става.

Редактирано от С.В.А (преглед на промените)

За съжаление не е наред!

Дали не е от флашката,преди време с нея инсталацията се получаваше, а сега вече не става.

Ясно,пробвай тогава с тази програма и после кажи какъв е крайния резултат! ;)

Как се работи с програмата можеш да видиш ето https://www.youtube.com/watch?v=Z0r5p8nCrp8!

Успех! ;)

Редактирано от Eternal Life (преглед на промените)

Бачо Киро, направих това, което си ми писал с онази програма Руфус от линка и записах на флашка, но отново не се получи.

Ако горните мнения и те не помогнат.

И ако целта на занятието е единственно и само да си увеличиш размера на дял C:

Това можеш да го направиш със Acronis Disk Director.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Имам проблем с инсталацията на ОС-а. Преди време си бях инсталирал 7-та, но бях оставил много малко място на С и реших да преинсталирам, качих си ОС - 7 отново на флашка и пробвах, но нищо не се получава - рестартвам и спирам лаптопа Асус и очаквам да тръгне инстлацията, но това не се получава, а се зарежда операционната система, която вече е инсталната на компа - защо?

Натиска се пулсиращо Ф12,веднага след включването.Излиза меню,където маркираш първо устроство да е УСБ.Когато започне инсталацията,след първия рестарт,се маха флажката.Инсталирането продължава без нея,защото необходимите файлове,вече са се изкопирали в компютъра.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

За да ползваш UEFI опцията, трябва и флашката да е направена с такава съвместимост, и задължително форматирана под FAT32. Ако използваш горните инструменти, флашката се форматира с NTFS и не може да я ползваш от UEFI, а трябва да избереш другата опция за буут от USB със името на флашката.

Гарантирано бутваща флашка за UEFI се прави с WinSetupFromUSB1-4

Аз също препоръчвам да се буутва от бързото меню за избор с F12, F11, F10..., защото след първия рестарт вече, инсталацията трябва да бутне от хард диска. Ако се настрои първо устройство да е флашката от биос, след първия рестарт трябва отново да се влиза в биос и да се сменя с хард диска.

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

След днешните ъпдейти (~700 мб) Win-a се побърка. Сменя ми темата, много забива, разни крашове. Някой друг като мен ?

Ползвам само Maherz релийзи ; ) До сега съм нямал никакви проблеми. Както и да е, утре ще пусна НОД-а и Malwarebytes да видим какво става :)

Много хора ползват чистичка 7-ца с вграден SP1 MSDN и са си спрели ъпдейтите и... години наред нямат никакви проблеми. ;)

а други хора от много време си ползват 8.1 мсдн с пуснати ъпдейти и също нямат проблемисъжалявам, но не се сдържах да не те изтроля....а и барут го няма тук (освен ако не е под прикритие :D )моля не отговаряйте на този пост - той и без това е off-topic и вътрешнозаводски хумор

а други хора от много време си ползват 8.1 мсдн с пуснати ъпдейти и също нямат проблемисъжалявам, но не се сдържах да не те изтроля....а и барут го няма тук (освен ако не е под прикритие :D )моля не отговаряйте на този пост - той и без това е off-topic и вътрешнозаводски хумор

Добре, че и на 8.1 ъпдейтите се изкореняват толкова лесно, колкото и при 7, и чудно, пак си работи и с неМ$ акаунт...

И плочките лесно се прескачат, че и без това никой ги не иска. ;)

След днешните ъпдейти (~700 мб) Win-a се побърка. Сменя ми темата, много забива, разни крашове. Някой друг като мен ?

Aко си пуснал,автоматично да се инсталират всички,не се учудвам.Сред тях има доста ненужни,както и такива,които са с бъгове.Сега поне 30% от ресурсите на компютъра, са ти заети излишно,с ненужни боклуци...

http://i.imgur.com/OpkIsYv.jpg Това са ъпдейтите, които направих. Спрял съм автоматичното търсене и инсталиране.

Клики горе в същия прозорец на Installed Updates.Ако са до 100 ъдейтите бива,но не ми се вярва.Сега така си се омазал,че едва ще диша тази система...

Имаше един ценен ъпдейт, който добавяше в Disk cleanup опция за почистване на ненужни и стари ъпдейти. Ако си изтеглил този ъпдейт, влез в Disk cleanup и маркирай всичко, след което пусни да чисти.

Публикувано изображение

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

Aко си пуснал,автоматично да се инсталират всички,не се учудвам.Сред тях има доста ненужни,както и такива,които са с бъгове.Сега поне 30% от ресурсите на компютъра, са ти заети излишно,с ненужни боклуци...

мойта що не са заети? как мамка му го правите тва, искам и аз поне веднъж да го направааз слагам даже повече от него с тия за офисаискам и мойта система да се затлачи мама му стара

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

мойта що не са заети? как мамка му го правите тва, искам и аз поне веднъж да го направааз слагам даже повече от него с тия за офисаискам и мойта система да се затлачи мама му стара

При всеки компютър е различно.На по-нов и с по-добри параметри,не се усеща,защото обработва всичко по бързо.Но това не означава,че не са заети излишни допълнителни ресурси!Нека да е някой,със стар процесор до 1800 GHz  и RAM 2гб. Такъв след инсталацията на всички ъпдейти,направо замръзва при нормални дейности.

Редактирано от Димитър 59 (преглед на промените)

Айде довечера ще ти пусна снимката от аида, да ми видиш частите.....а само да вметна, машината е взимана от технополис, така че си прави сметката

То това си е дарба. Не е дадено на всеки ;)

Така е. Всичко зависи от собственика.

Вземи два автомобила от една марка, които са били един след друг на лентата в завода, пък после след няколко години ги сравни, да видиш огромната разлика. ;)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.