Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Махнах половината след което го рестартирах и бях "забранил" да се актуализира, но за моя изненада той пак ги върна и така.Май ще го карам така за сега пък в най-скоро време ще го преинсталирам.Има ли нчин след преинсталирането да се забранят всякакви актуализаций на Windows?

Колегата над мен е прав. Но ако ти се занимава можеш да поразгледаш тук:

http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows-vista/troubleshoot-problems-with-removing-updates

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Колегата над мен е прав. Но ако ти се занимава можеш да поразгледаш тук:

http://windows.microsoft.com/bg-bg/windows-vista/troubleshoot-problems-with-removing-updates

Благодаря за отговорите! :) Ще гледам в най-скоро време да го преинсталирам.За сега го карам на хибернация понеже стартира мн по бързо и го няма това забавяне, а и се надявам че няма да е проблем ако го карам на хибернация без да го изключвам изцяло?

• 4 седмици по-късно...

Проблем - От два дни при влачене на активен прозорец на декстопа, първо започна да се премества неговата рамка и след пускането на бутона на мишката съдържанието се прехвърля в рамката!

OS - Windows 7. Ultimat . SP 1 . x86 , ver.  6.1.7601 Integrated Juli 2012 Bu Maher

Video - NVidida Ge Forse  6200  - 256 mb.

HP Compag - P4. 3 Ghz ,  Ram 3 GB

Надявам се да има решение за тази инициатива на системата и да се въстанови старата настройка! 

Ще съм много благодарен!

Благодаря за отговорите! :) Ще гледам в най-скоро време да го преинсталирам.За сега го карам на хибернация понеже стартира мн по бързо и го няма това забавяне, а и се надявам че няма да е проблем ако го карам на хибернация без да го изключвам изцяло?

Aко дълго време не го изключваш а само хибернизираш,проблем ще имаш. Трябва от време на време рестарт за да се изчисти ОС иначе се задръства и ще стане още по-зле.

Aко дълго време не го изключваш а само хибернизираш,проблем ще имаш. Трябва от време на време рестарт за да се изчисти ОС иначе се задръства и ще стане още по-зле.

Така и правя.Рестартирам го или го изключвам поне 2 пъти седмично, а през другото време го хибернирам.

Здравейте , имам  един малък проблем  след стартирането на Windows-a ( със 7-ца съм) получавам едно и също съобщение всеки път.Преди нямах този пробем от скоро е (2 седмици някъде)! Та някой знае ли какво означава това съобщение :Публикувано изображение

Изтеглете и инсталирайте последната версия за принтера си Lexmark!

http://support.lexmark.com/index?page=productSelection&channel=supportAndDownloads&locale=EN&userlocale=EN_US&segment=DOWNLOAD

• 2 седмици по-късно...

Здравейте знаещи, отскоро съм си инсталирал Windows 7, харесва ми. Днес обаче попаднах на проблем, който не знам как да оправя.

Опитах се да снимам екрана, както съм го правил до сега на XP-то и не се получава. Натискам си бутона Принт скрийн, отварям си Пейнт и като му дам пейст нищо не излиза. Пробвах различни варианти, но не и не.

Има ли нещо, което да се направи за да мога да си правя снимки на монитора ?

Здравейте знаещи, отскоро съм си инсталирал Windows 7, харесва ми. Днес обаче попаднах на проблем, който не знам как да оправя.

Опитах се да снимам екрана, както съм го правил до сега на XP-то и не се получава. Натискам си бутона Принт скрийн, отварям си Пейнт и като му дам пейст нищо не излиза. Пробвах различни варианти, но не и не.

Има ли нещо, което да се направи за да мога да си правя снимки на монитора ?

Опитай да поставиш със Ctrl+V.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Аз по принцип използвам Ctrl+V, но не се получава.

Възможно е да не ти работи бутона PrtSc.

Ще видя да пробвам клавиатурата на друг комп, тя си е старичка /10г/, но не съм имал проблеми до сега с нея. Пък и този бутон не го ползвам толкова често, както останалата част при писане.

ПП. Егати номера, открих проблема. На клавиатурата имам F-Key бутон и се оказа че като го включих Принт скрийна заработи. Сега всичко е наред.

Редактирано от piron45 (преглед на промените)

Здравейте!

Имам един странен проблем - десктопът ми не зарежда!

Не показва нито икони, нито стартова лента, нито нищо! Само черен екран и показалеца на мишката. Пробвах да вляза през Safe Mode - същата работа. Иначе Windows зарежда, показва ми Welcome екрана, но си седи черно когато започне уж да зарежда десктопа. Инчаче ако използвам комбинацията Ctr+Alt+Del ми изкарва прозореца с опциите и ако дам да речем Task Manager ми се появява прозореца...

Здравейте!

Имам един странен проблем - десктопът ми не зарежда!

Не показва нито икони, нито стартова лента, нито нищо! Само черен екран и показалеца на мишката. Пробвах да вляза през Safe Mode - същата работа. Иначе Windows зарежда, показва ми Welcome екрана, но си седи черно когато започне уж да зарежда десктопа. Инчаче ако използвам комбинацията Ctr+Alt+Del ми изкарва прозореца с опциите и ако дам да речем Task Manager ми се появява прозореца...

Можеш ли да пробваш със някое Live CD?

Да се види дали пак ще е тъмен екрана.

Можеш ли да пробваш със някое Live CD?

Да се види дали пак ще е тъмен екрана.

Да, пробвах с Linux (Ubuntu) и си върви нормално.. 

Инчаче ако използвам комбинацията Ctr+Alt+Del ми изкарва прозореца с опциите и ако дам да речем Task Manager ми се появява прозореца...

Какво си правил за да се стигне до това положение , ако трябва го деинсталирай - иначе ако можеш върни системата с някоя точка назад .

ПП. и от Task Manager ако заредиш explorer - ще се покаже и десктопът :D

Публикувано изображение

Редактирано от jonov (преглед на промените)

Мога да ги стигна. 

EDIT:

@jonov - нищо не съм правил. Хард диска ми прави проблеми напоследък.... Явно лошите сектори се увеличават :/

Редактирано от streleca_stz (преглед на промените)

Мога да ги стигна. 

Предполагам че си пробвал със последната добра конфигурация.

EDIT:

@jonov - нищо не съм правил. Хард диска ми прави проблеми напоследък.... Явно лошите сектори се увеличават :/

Лоша работа , всичко можеш да очакваш  :( 

@jonov - оле, много съм зле! Точно за това си мислех - дали мога ръчно да го включа explorer-а, ама кой да види менюто най-отгоре... (и да, като го включих тръгна)   :D

@ba4o_kiro64 - всъщност не съм.. Пробвах сканирането за проблеми при стартиране, но после се осетих, че е напълно безмислено, защото аз нямам проблем със стартирането на ОС, а със стартирането на desktop *facepalm*

Благодаря за отговорите ви! :)

И да, определено не е особено хубаво това с проблемите, но какво да се прави. Докато събера пари за един нов ще се ядосвам с този...

Редактирано от streleca_stz (преглед на промените)

@ba4o_kiro64 - всъщност не съм.. Пробвах сканира за проблеми при стартирането, но после се осетих, че е напълно безмислено, защото аз нямам проблем със стартирането на ОС, а със стартирането на desktop *facepalm*

Струва ми се че не си направил всичко както трябва.

Трябваше да избереш следният ред:

http://prikachi.com/images.php?images/369/6853369g.jpg

Това избира последната добра конфигурация. И нищо не поправя.

Продължавам да пиша, защото не съм много сигурен, дали проблема ти е във харда.

Ако беще във него нямаше да можеш да изкараш никакъв Диспечер.

Подозирам че е видео драйвера.

Редактирано от ba4o_kiro64 (преглед на промените)

Айде да се включа и аз :)  щом виждаш надписите на ОС значи проблема с HDD е минимален(това не значи да не помислиш за бъдещата му подмяна, щом има лоши сектори). След като зареди компютъра и ти покаже черният екран погледни в диспечера на задачите(Task manager) дали explorer.exe е зареден в паметта? Ако не е го стартирай ръчно :P  щом се покажат иконите значи имаш проблем с омазани регистри и най-вероятно си ползвал някой "помощник"(програма за оптимизация), който да свърши тази работа вместо теб. В последно време да си ползвал програми за почистване на реигстъра? Отваряш Start->Run->Пишеш regedit и стартираш. Намираш HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWinlogon от дясната страна трябва да имаш Shell щракаш два пъти върху него и там трябва да има САМО Explorer.exe потвърждаваш с ОК, рестартираш компютъра и този проблем е решен :biggrin:

Windows 7 не ми засича 1 часовник, който има карта памет и е на USB. Като го влюча само ми зарежда батерията... проблема се появи от 1-2 седмици. Някой знае ли как да го оправя ?

Здравейте! Искам да попитам знае ли някой как мога да премахна това от приложенията в старт-ъпа.Този троянски генератор доколкото разбрах го премахнах но там все още го има и при задаване на нормален старт-ъп (със всички възможни приложения) той пак се активира и прави мизерии по машината (създава папка my pictures и gchg.exe във флаш-паметите).

post-320248-0-72940400-1387378411_thumb.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.