Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Добър ден! Днес си взех леново y580. Докато инсталирахме уиндоуса с един приятел, систем дяла ни даде да го направим мах 30гб. Дотук добре инсталирахме всички драйвъри,някои програми и гта 4(на друг диск) и вече има само 200мб. А като гледам всички папки в properties се получават ~20gb. Та се чудя какво да правя.Дали да не преинсталирам отново, но мисля че не ми даде да го направя по-голям.(може и ние да не сме догледали както трябва)

Редактирано от kamko96 (преглед на промените)

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,8k
  • Създадено
  • Последен отговор
Добър ден! Днес си взех леново y580. Докато инсталирахме уиндоуса с един приятел, систем дяла ни даде да го направим мах 30гб. Дотук добре инсталирахме всички драйвъри,някои програми и гта 4(на друг диск) и вече има само 200мб. А като гледам всички папки в properties се получават ~20gb. Та се чудя какво да правя.Дали да не преинсталирам отново, но мисля че не ми даде да го направя по-голям.(може и ние да не сме догледали както трябва)

30gb. като за начало стигат.Но после като започнеш да инсталираш програми и какви ли не приложения.ще иска още.Наскоро инсталирах един лаптоп с дял за уиндоус 7 - 50гб.С инсталирани всички програми,дето му трябваха зае 25гб.След две седмици стана 35 гб...А архивите и торентите за му пренасочени да се записват направо в дял Д. 

всичко е въпрос на контрол - а за толкова място се иска много и сериозен контрол започващ още с инсталацията на програмите

http://i.imgur.com/3klXM.png - това е преди да съм изчистил боклуците (иначе свободни са около 5 гигабайта), като си има всички програми който са необходими + цялостен офис пакет (да, MS office)

ако искате да седите с 30 гъби ще се наложи голяма част от програмите ви да минат в portable вариант по другите дялове и само най-съществените да са на системния дял - при мен това са офис, браузър (основния ми браузър), антивирусния пакет, торрент клиент, BluRay player-а и флаш/джава

а и трябва да се забележи че заделения от win 8 дял е по-голям от този на 7 (диска е правен под 7 много отдавна): за 7 е 100 МВ, при 8 са 350 МВ, което още повече намалява мястото

от вас зависи, но подобен самоконтрол винаги е полезен

доб: да, забравих, и system restore-то гълта 1,2 GB от С:

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Файла за хибернация също гълта място на C:(над 1 гб), Page файла също(pagefile.sys  - над 1 гб), Swap файла също. Хибернацията можеш да я спреш, page файла можеш да го преместиш на друг дял и ще се снабдиш с поне 2 - 2,5 гб свободно пространство. Обаче има и хора, които ползват само десктопа и всичко им е там, а тогава и 100гб ще ти се видят малко.

Аз лично на C: инсталирам само браъзър, офис пакет, кодеци(ако се налага), архиватор, антивирусна и... май е само това. Всичко останало инсталирам на друг дял. В C: пак се правят записи при инсталиране на програмите, но поне не заемат толкова място, колкото ако ги инсталирам директно на C:

Редактирано от A.com (преглед на промените)

Преди няколко дни се опитах да махна стрелките на шорткътите и останаха черни квадрватчета. Търсих за начин как да го оправя, но нищо не намерих по въпроса. Някой сеща ли се как да го оправя?

Публикувано изображение

Да разбирам, че неможе да се направи по-голям или трябва преинсталация?

може, всичко може зависи колко сте готови да рискувате - по принцип дисковите мениджъри не са толкова трудни за употреба, но едно грешно движение и губите цялата информация на харда

избирате си един и преоразмерявате по ваше усмотрение

пак казвам: ако има данни на другия/те дял(ове) направете бекъп

Няма данни 2 игри и няколко програми. Направо един бърз преинстал мисля :D.

Преди няколко дни се опитах да махна стрелките на шорткътите и останаха черни квадрватчета. Търсих за начин как да го оправя, но нищо не намерих по въпроса. Някой сеща ли се как да го оправя?

На уин7 ми се случи почти същото нещо докато тествах Windows 7 Manager(въобще не ми хареса тази програма), та

с програмата, с която си ги махнал ги възстанови(стрелкичките). Ако пък си ровичкал из регистрите, то възстанови пипаните регистри в състоянието им преди твоята намеса.

На уин7 ми се случи почти същото нещо докато тествах Windows 7 Manager(въобще не ми хареса тази програма), та

с програмата, с която си ги махнал ги възстанови(стрелкичките). Ако пък си ровичкал из регистрите, то възстанови пипаните регистри в състоянието им преди твоята намеса.

Пробвах да изтегля същите, но не иска да се оправи. IsShortcut е името.

Пробвах да изтегля същите, но не иска да се оправи. IsShortcut е името.

Изпълни инструкциите оттук  и не забравяй да направиш рестарт на компютъра.

Редактирано от angel* (преглед на промените)

Добър вечер ! ще инсталирам "прозорци" 7 , но на харда има бед сектори които са заделени в отделен дял та исках да попитам дали ще има проблем или не ?

Добър вечер ! ще инсталирам "прозорци" 7 , но на харда има бед сектори които са заделени в отделен дял та исках да попитам дали ще има проблем или не ?

Не, ако не пипате тази партиция. И какво не ви хареса в темата за Windows 7?

Здравейте! Пиша в тази тема, тъй като гледам моят проблем е Windows-ски. С новия компютър който си взех си взех и 3ТБ хард диск - няма да го използвам за буутване, нито на него ще ми е ОС-то (само за складиране) - успях 2ТБ да направя на дял, но останалите близо 1ТБ не мога - остават си unallocated space. Пробвах и с Partition manager и с EasyUs, но гадта не иска да се оправи, а все пак са си близо 1ТБ, не е малко... В сайта Microsoft дават туй като решение: http://support.microsoft.com/kb/2604034 - дали ще свърши работа, да знам да го тествам ли? Ако имате други решения, ще съм много благодарна!

Здравейте! Пиша в тази тема, тъй като гледам моят проблем е Windows-ски. С новия компютър който си взех си взех и 3ТБ хард диск - няма да го използвам за буутване, нито на него ще ми е ОС-то (само за складиране) - успях 2ТБ да направя на дял, но останалите близо 1ТБ не мога - остават си unallocated space. Пробвах и с Partition manager и с EasyUs, но гадта не иска да се оправи, а все пак са си близо 1ТБ, не е малко... В сайта Microsoft дават туй като решение: http://support.microsoft.com/kb/2604034 - дали ще свърши работа, да знам да го тествам ли? Ако имате други решения, ще съм много благодарна!

А защо не направите просто още един диск? Да поддържате единствен диск с такъв размер може в един момент да се окаже проблем

А защо не направите просто още един диск? Да поддържате единствен диск с такъв размер може в един момент да се окаже проблем

Ами моята идея е този 3Тб да го разделя на 2Тб и останалото каквото остане (както са си сега едните 2Тб, само другото да го направя на отделен дял). Снощи като се рових в екстрите около дъното  (gygabit) установих че те предлагат програмка: 3TB+unlock, доколкото разбрах тя позволява да е направи виртуален дял, но каква е разликата между виртуалния и физическия...

Ами моята идея е този 3Тб да го разделя на 2Тб и останалото каквото остане (както са си сега едните 2Тб, само другото да го направя на отделен дял). Снощи като се рових в екстрите около дъното  (gygabit) установих че те предлагат програмка: 3TB+unlock, доколкото разбрах тя позволява да е направи виртуален дял, но каква е разликата между виртуалния и физическия...

Това трябва вие да откриете, изглежда е нещо специфично за производителя. И не ви препоръчвам да го ползвате, защото при смяна на дънната платка може да се окажете с 3 ТБ недостъпна по никакъв начин информация

Това трябва вие да откриете, изглежда е нещо специфично за производителя. И не ви препоръчвам да го ползвате, защото при смяна на дънната платка може да се окажете с 3 ТБ недостъпна по никакъв начин информация

Мдам и аз имам такива подозрения, та сега ще видя пробвам други начини това unallocated дето ми е останало да си го направя на физически дял...

П.С. Ето таз статия се оказа доста полезна, за хора които си взимат по-големи хардове от 2ТБ и като мен се сблъскват с подобни препядствия около тях мога само да ги насоча, ако в disk managment-a имат въпросния хард разделен на 2ТБ и останалото unallocated, просто изтрийте дялът, който е 2ТБ и следвайте интсрукциите от линка. След това с подходяща програма можете да си го разделите на части както на вас ви е удобно :) 

Редактирано от mitrandir (преглед на промените)

"Windows 7 SP1 Ultimate x86" Това дали ще върви като хората на Dell Optiplex 745 : )

Защо пък да не върви ?

Ами питам :)

Значи да разбирам че ще върви?

Напиши характеристиките му, за да разберем повече за машината. За какво ще се ползва? Игри или филми, FB, скайп....

Ако му кажеш и характеристиките на тоя Dell Optiplex 745, ще ти отговорим по-точно. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.