Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Не следя лаптопа ми да не го оставям върху завивки и такива работи винаги го слагам на книга или нещо друго което ми е под ръка,а иначе не е в гаранция,но това лято за първи път си го почистих сам и мисля си,че добре се справих.Добре мерси,когато се прибера в родния град,ще го почистя,че нямам нужните инструменти :D

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Здравейте, както всички така и аз се натъкнах на един проблем. Закупих нов хард на сата3 дъното е Asrock с чипсет G41 при опита ми да кача вин7 ударих на камък. Прочетох за AHCI опцията която при мен липсва,всичко върви гладко до първи рестарт,след което не може да намери харда и да продължи инсталацията. Стои черен екран и мигащо тире горе в ляво. Доста опити правих, като давах да бутва ту от CD ту от харда, да не би аз нещо да греша, но напразно. Моля помагайте,благодаря.

с друго копие опитахте ли? ако има usb периферия я махнете - случва се да направи конфликт

ahci-то и всичките идиотии покрай него бяха едно време за хр - хич не ги и гледайте

Има периферия утре ще пробвам без нея, някой инсталирал ли е на сата3 като дъното потдържа до сата2. Иначе като втори диск си върви сата3, но това е проблема ,че не иска да се инсталира на него операционна,макар под биос да е видим!

Редактирано от radevkit (преглед на промените)

Здравейте, сега току що пробвах да изчистя всички присъединени кабели,само мишката остана на usb.

Няма промяна, дисковете сата3 моето дъно не иска да инсталира Win направо. Но като поставих другия диск сата2 на който си имам уиндос и му дадох да го инсталира в/у дял от сата3 диска инсталацията си премина успешно,няма проблеми. Явно, че не може да бутва директно от сата3 диска. Някой да знае нещо по въпроса?

Здравейте,

Бихте ли обяснили как да си възстановя  windowsa от windows.old на мястото на новия инсталиран?

Благодаря предварително!

Редактирано от fbhater (преглед на промените)

йокму

след ъпгрейд няма как да възстановите предишния уин

бе хора вие не можете ли просто да пре/инсталирате, ами правите егати невероятните гимнастики?

Проблема беше в Акрониса с който разцепих и форматирах харда сата3. Като форматирах под NC и след това с  инсталационната програма на Win7 всичко си дойде на мястото. Поздрави на всички, Радев.

Днес ми се случи интересен проблем...

Колонките за Memory-то в Task Manager-a бяха празни....

(сега вече са ок, забравих да направя снимка преди проблема):

http://i.imgur.com/2thqF.png

Проверих настройките в msconfig => boot => advanced => всичко си бе наред:

http://i.imgur.com/yBbTy.png

Пробвам аз sfc /scannow => няма намерени проблеми...

Накрая отивам при регионалните настройки по идея на тази тема и се оказа, че имам невалидни записи...кликнах на Reset и се оправиха нещата:

http://i.imgur.com/D5R1E.png

Май стана проблема след последния ъпдейт от четвъртък, който оправя някакви проблеми с фона за PowerPoint - KB2753842

Споделям го тук в случай, че някой друг срещне подобен проблем.

Добър вечер!

От снощи ми се появи досаден проблем на лаптопа-Acer Aspire 5750G с ОС Windows 7 Ultimate x64.

Проблема се изразява в следното-на моменти, не мога с точност да кажа колко често, но да кажем на

всеки 30мин. се чува онзи звук, когато включиш ново устройство през USB-то. Да, но аз не включвам нищо

повече, не ми излиза съобщение, нито процеса на работа не се нарушава. Имам само и единствено включена

една USB мишка. Също така забелязах, че в момента, в който този звук се появавя, показалеца на мишката за части от

секундата замръзва и след това всичко е ОК. Между другото този проблем с звука съм го имал и друг път и може би

цялостна преинсталация на ОС-a ми е решавала проблема, но сега да преинсталирам само и само, за да реша това,

ми се вижда доста неразумно, въпреки, че съм го правил преди. Както се казва, той акъла идва след време...

Едит: В Device Manager-а няма показания за липсващи драйвъри.

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Мишката ти прекъсва някъде.Просто я сменяваш...Преинсталация на уиндоус въобще не е нужна!

Мишката ти прекъсва някъде.Просто я сменяваш...Преинсталация на уиндоус въобще не е нужна!

Взех втора мишка, но проблема отново е налице. Ще пробвам и с трета мишка по-късно.

Мишока да не е безжичен и заспива ?

Не, не е. Най-нормална и евтина мишка с USB кабел.

Едит: Взех на майка ми от служебният й лаптоп мишката, но и с нея се нямах успех. Намерих вкъщи флакон с сгъстен въздух и продухах всички USB изходи на лаптопа ми, но и това не помогна-след включване на мишките звуците отново ги имаше.

Включих флашката си в USB-то където до преди това стояха мишките и все още не съм чул звуците, което ме навежда на мисълта, че каквото и да е вероятността и трите мишока имат някъде прекъсвания по кабела. Не ми остана друга възможност освен утре да си взема чисто нова мишка и да пробвам пак.

Едит2: Честита ви Коледа! Бъдете живи и здрави!

Купих си нова безжична мишка и вече минага 2 часа откакто не съм чул онзи звук. На предходните мишки най-вероятно някъде по кабела има прекъсване, което е причиналова този ми проблем.

Още веднъж благодаря ви за помоща!

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

Здравейте, имам следния "проблем" с аеро при местене на прозорците:

Публикувано изображение

Пробвах с опцията fix transparency and other visual effects, но тя не откри нищо нередно. Как мога да го оправя, така че да се мести самия прозорец, без да ми показва тия "рамки" ?

Да, благодаря - отметката беше на Let windows choose.

Здравеите немога да разбера как да си проверя видео картата какда разбера каква е нов сам и не сам разучил windows 7

П.П с windows 7 home premium 64 съм

Виж в /Контрол панел/Хардуер и звук/Диспечер на устройства/Display adapters/

Виж в /Контрол панел/Хардуер и звук/Диспечер на устройства/Display adapters/

там мога да разбера само вида и нищо повече аз искам пълна информация

там мога да разбера само вида и нищо повече аз искам пълна информация

С десен бутон там,задаваш свойства,после подробни данни,после ако искаш още по подробно,променяш свойство и показва всичко...

С десен бутон там,задаваш свойства,после подробни данни,после ако искаш още по подробно,променяш свойство и показва всичко...

мерси много от 1 седмица се мъча да я рабера каквае

П.П Честита коледа и весели празници!!!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.