Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

благодаря ще видя кво ще стани :)

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 252,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

а друг по лесен начин няма ли да щракна някаде и д а се оправи направих каквото каза ся няма звук :?

Грешката вероятно идва от стар/омазан драйвер на звуковата карта. Изтегли най-новата версия от сайта на производителя, премахни старите драйвери и инсталирай новите.

а друг по лесен начин няма ли да щракна някаде и д а се оправи направих каквото каза ся няма звук :?

Ще кажеш ли какво точно направи, че имаше няколко мнения ?

Здравейте,най-после и аз минах на Windows 7, отлични впечатления имам,нищо общо с мъката XP.

Два проблема само имам за сега, единият малко смешен :)

Не мога да разбера откъде се пуска камерата на лаптопа, при XP я имаше като устройство в My Computer,но при 7 я няма. И в полето за търсене писах и къде ли не търсих....

В диспечер на Устройствата я има и се изписва,че устройството работи правилно,но от там не мога да я пусна? Видях се в чудо...Windows 7 Ultimate.

Лаптопа е Asus K70 AB.

Другият ми въпрос е как да изключа създаването на точки за възстановяване и за двата дяла на диска?

Благодаря предварително за помощта.

Публикувано изображение

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

да, съвети писани преди още първия сървис пак на уин хр когато дисковете бяха със смешни възможности моя съвет е да не спирате system restore, настройването да използва едва 1 GB позволява създаването на поне една точка при минимален размер на съвременните дискове от 6-700 GB твърдението че SR заема място е меко казано смешно аз ли не мога да разбера кво има да и се пуска на камерата извън което и да е приложение което я ползва по предназначение?

Аз предпочитам ХИРЕН БУУТ СД или неговите подобни. С тях се вършат чудеса. Навремето в систем ресторе се криеше доста коварно вирусче, да не забравяме.

да, съвети писани преди още първия сървис пак на уин хр когато дисковете бяха със смешни възможности

моя съвет е да не спирате system restore, настройването да използва едва 1 GB позволява създаването на поне една точка

при минимален размер на съвременните дискове от 6-700 GB твърдението че SR заема място е меко казано смешно

аз ли не мога да разбера кво има да и се пуска на камерата извън което и да е приложение което я ползва по предназначение?

Понеже не ползвам скайп и подобни,просто исках да видя дали и работи и дали е сложен правилния драйвер......както и да е инсталирах си едно портативно приложение,което я стартира,сложих правилния драйвер и всичко е наред.

Сега последен въпрос,надявам се на помощ. Значи преди да сложа седмицата харда, беше разделен на два дяла C и E, при преинсталацията не ги пипах на другия дял Е където свалям филми музика и подобни имах три папки които си стояха там още от времето на XP, но сега при 7 ми изписва че нямам права, да ги изтрия, да искам разрешение от администратор,а аз би трябвало да съм такъв имам само един акаунт,,,Прилагам снимки.

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Може ли да ми каже някой какви са тези папки,как да ги изтрия?

Благодаря.

кво ша рече не ги пипах? ако си избрал upgrade си омазал всичко иначе принципно са остатъци от ъпдейтите на хр, дай права на сегашния си акаунт и ги изтрии (АКО НЕ си избрал upgrade в процеса на инсталация)

кво ша рече не ги пипах? ако си избрал upgrade си омазал всичко

иначе принципно са остатъци от ъпдейтите на хр, дай права на сегашния си акаунт и ги изтрии (АКО НЕ си избрал upgrade в процеса на инсталация)

Те не са на дяла, на който е инсталиран windows. За това се чудех какви са, но unlocker оправи нещата. А за upgrade на OC в никакъв случай,само чиста инсталация. Но още ми е чудно защо ъпдейтите на XP не са в системния дял, а в другия, където свалям филми и музика ....Все едно,благодаря.

Редактирано от miazmatik (преглед на промените)

защото са на хр - къс отговор проблеми с ъпдейти, ала-бала, онче-бонче и т.н. - дългата версия на горното

• 2 седмици по-късно...

Как мога да си увелича големината на диск C: като взема от диск E: ? Опитах с вградения Disk Manager, EASEUS Partition Manager и Paragon HD Manager, но с нито едно не стана. Взимам 30 гб от диск Е: и стават Unalocated, но не мога да ги добавя в диск С:. Едит: Оправих се...

Редактирано от irate (преглед на промените)

Здравейте. Имам проблем с Windows7. Когато си пусна филм, и искам за по-бързо да "скипна" някой момент, като задържа продължително дясната стрелка, супер бавно ми превърта филма. Получава се така, че през опраделен интервал (напр. 5 сек.) ми движи картината. Това се получава и с Winamp-a, както и с Windows explorer-а. Пробвал съм с различни версии на тези програми, и винаги така става. Ако някой се сеща какъв може да е проблема, ще му бъда много задължен. Благодаря предварително

Пробвай отново, но вместо безопасен режим избери: Last known good configuration.

Направих точно това, но проблемът още си седи

Направих точно това, но проблемът още си седи

Чакай малко. Не разбирам защо ме цитираш, за нещо което съм писал на друг човек. А и е било на 16 август.

Сега по твоя въпрос. Има много неясни неща. Ако успееш да ги изясниш, може и да се намери някой, който знае как да се поправи.

1.Коя дясна стрелка като задържиш?

2. Как пускаш филми със Windows Explorer?

3. Каква ти е конфигурацията на компа? И, повече подробности.

Филмите си ги пускам с GOM player. С explorera само си гледам файловете. Просто като използвам функциите на стрелките, те. да местя нагоре-надолу, или (за филми и музика) напред-назад не става така бързо, както на ХР-то. Дори когато търся папка по азбучен ред, като задържа определената буква ми скролва много бавно. Все едно, че е адски претоварен. Конфигурацията ми е: AMD Athion II X2 2.1 GH 4 GB DDR3 ATI Radeon 1024 Вярно, че това е лаптоп, а не настолен, но не би трябвало нещо толкова основно да прави такава мизерия

Филмите си ги пускам с GOM player. С explorera само си гледам файловете. Просто като използвам функциите на стрелките, те. да местя нагоре-надолу, или (за филми и музика) напред-назад не става така бързо, както на ХР-то. Дори когато търся папка по азбучен ред, като задържа определената буква ми скролва много бавно. Все едно, че е адски претоварен. Конфигурацията ми е:

AMD Athion II X2 2.1 GH

4 GB DDR3

ATI Radeon 1024

Вярно, че това е лаптоп, а не настолен, но не би трябвало нещо толкова основно да прави такава мизерия

Поне ми се изясни за коя дясна стрелка говориш. Трябваше от начало да споменеш че е лаптоп. Въпроса ми е: Сигурен ли си че windows-а е добър? Друг път инсталиран ли е. Само при филмите ли имаш проблеми?

Не знам доколко е добър. Пробвах с две версии преди него, но все нещо изкачаше. Накрая дръпнах този, защото беше най-високо оценен, а в и коментарите, които бяха написани не видях нищо нередно. Това е първия път, в който съм го качил. Говорил съм други познати с лаптопи, които пак са с 7-ци, и казваха, че нямат такъв проблем. И не би трябвало. Виждал съм по-стари лаптопи от моя, с ХР, които са си ОК. Не е само при филмите - при музиката също. Версиите на програмите за музика и видео са много добри. Един приятел даже ми каза, че честотата на хард диска била по-ниска, и това било причината. Не съм толкова навътре запознат с честоти и тн. но няма логика.

• 3 седмици по-късно...

Бихте ли ми казали как да направя, така че дадено приложение да се стартира с ОС /Windows 7 Ultimate Sp1 64 bits/. EDIT: Отговорих си на въпроса, решението е като създам нов пряк път на даденото приложение, и този шорткът го преместя в папката Startup и при следващо зареждане на ОС, приложението се включва. :)

Редактирано от Иван Бонев (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Добър вечер.

Въпроса ми е, може ли да се спре това съобщение, търсих информация как мога да го спра, но явно или аз не намирам или просто няма, ще съм благодарен ако някой даде идея :)

Windows 7 Home Premium

ПП: Ако може да не обсъждаме смяна на хард, защото близо година и половина лаптопа се ползва за интернет и филм без никакъв проблем (няма никакви важни файлове на него) , но днес му сложих седмица и явно тя се притеснява да не загубя някой файл ....

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

а какво пише на show details, кога става това, какъв е харда хаайдеееее, тва не са антибиотици да ви лекуваме симптомите пък вие да сте си пак болен

а какво пише на show details, кога става това, какъв е харда

хаайдеееее, тва не са антибиотици да ви лекуваме симптомите пък вие да сте си пак болен

Както казах в горния коментар, нямам никакво намерение да го лекувам, нека си стои болен, искам просто това съобщение ако може да не изскача при всяко включване, за това не съм споменал харда, интересуваме как от самия win да спра тези съобщения (разбира се ако може).

Хард- WDC WD800bevs-22rst0

Детайлите, не са от моя хард но са същите, разликата е в дяловете, не виждам нещо съществено в тях и за това не съм ги сложил...

ПП: Проблема е решен, явно след определен брой откази, предлага опция да не се показва повече....

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

Здравейте, колеги съфорумци. Имам един доста интересен въпрос на който не успявам да намеря отговор чрез Гугъл... (предополагам че причината може би се крие във грешено дефиниран критерий за търсене от мен самият.) Така става дума за следното - как може непосредствено след инсталацията на 7 Ultimate X64 да активирам Администраторския акаунт вместо да дефинирам собствен такъв чрез който да се логвам във прозореца. Мерси за отговорите ви.

enable hidden administrator account in windows 7 ако все пак решиш да търсиш сам, иначе:

в cmd

net user administrator /active:yes

Редактирано от Aquaris (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.