Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

Здравейте! Имам много странен проблем... Не мога да разбера защо, но когато разглеждам снимки през уиндоус вювъра или работя с фотошоп белите нюанси ги показва в жълтеникав оттенък.. Ето снимка:

http://i47.tinypic.com/2znr7z5.jpg Първо си помислих, че е от монитора, но като пробвах да видя бяла снимка през браузъра например ми го показва с нормалния цвят.. :?

http://www.google.bg/#hl=bg&gs_nf=1&cp=43&gs_id=2pc&xhr=t&q=Window+7+Photo+Viewer+shows+pictures+yellow&pf=p&sclient=psy-ab&oq=Window+7+Photo+Viewer+shows+pictures+yellow&aq=f&aqi=&aql=&gs_l=&pbx=1&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.r_qf.,cf.osb&fp=a23189500c2d20f4&biw=1067&bih=728&bs=1

Редактирано от baikolio95 (преглед на промените)

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Благодаря! Това със рестарта го премахнах, и ето снимката от BlueScreenView: http://prikachi.com/...16/4846816N.png

Направи ъпдейт на видео драйвера.

Намирисва на хардуерен проблем ,но само можем да гадаем ,не даваш никаква информация .Писах ,дай инфо за машината ,какви игри ? Уиндоуса читав ли е ? Искате отговори, без да дадете никаква информация.

Окей намерих това, но така и не намирам прословутото "Color Managment" (да не би да е, защото съм с БГ версия на ОС?)

Method 1.

a. Go to Control Panel then Hardware and Sound then Color Management.

b. Select your display device.

c. Check the box “Use my setting for this device”.

d. Click Add.

e. Choose “sRGB IEC61966-2.1”

f. Set it as default.

Окей намерих това, но така и не намирам прословутото "Color Managment" (да не би да е, защото съм с БГ версия на ОС?)

Щом ти е на български напиши в старт менюто управление на цветовете или само управление и ще ти излезе.

Щом ти е на български напиши в старт менюто управление на цветовете или само управление и ще ти излезе.

Шантава работа.. уж трябва на у-во да избера Дисплей, пък то само принтери показва :eek:

Публикувано изображение

Компютъра ми е с дънна платка Asrock N68-GS3 UCC, a процесора Sempron - 2800 MHz. Операционната система е Windows 7 SP1 + Windows XP SP3. Дъното има функция за отключване на процесора. Като включих тая функция, системата разпозна процесора като двуядрен Athlon. Windows XP не направи проблем от това, но Win7 отказа да стартира- дава това:

Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause.

To fix the problem:

1. Insert your Windows installation disc and restart the computer.

2. Choose your language settings and click next.

3. Click "repair your computer"

Дотук добре, но като изпълня тия стъпки, по непонятен начин предлага да се възстанови някакъв Windows 7 SP1, но на съвсем друг дял и ако потвърдя прекъсва с грешка, която не записах. Сега съм "направил" процесора отново едноядрен и Win7 стартира нормално. Какво мога да направя за да стартира и с "двуядрения" вариант?

Компютъра ми е с дънна платка Asrock N68-GS3 UCC, a процесора Sempron - 2800 MHz. Операционната система е Windows 7 SP1 + Windows XP SP3. Дъното има функция за отключване на процесора. Като включих тая функция, системата разпозна процесора като двуядрен Athlon. Windows XP не направи проблем от това, но Win7 отказа да стартира- дава това:

Windows failed to start. A recent hardware or software change might be the cause.

To fix the problem:

Дотук добре, но като изпълня тия стъпки, по непонятен начин предлага да се възстанови някакъв Windows 7 SP1, но на съвсем друг дял и ако потвърдя прекъсва с грешка, която не записах. Сега съм "направил" процесора отново едноядрен и Win7 стартира нормално. Какво мога да направя за да стартира и с "двуядрения" вариант?

Ако нямаш важна информация на Ц: Преинсталация :(

Открих причината за проблема от предния ми пост, но нямам решение- оказа се, че дори и чиста инсталация на друг, нов харддиск, при "отключен" просецор, отново не се получава- първия етап на инсталацията минава ОК, но след първия рестарт дава това съобщение, което съм описал по- горе:

To fix the problem:

И единственото, което съм открил, че помага е да се "заключи" процесора- т.е. да стане отново едноядрен. При това положение инсталацията продължава и завършва успешно. Дали има друг начин за решаване на тоя проблем?

Компютъра ми заби посредством черен екран,ето и проблема: Сигнатура на проблем: Име на проблемно събитие: BlueScreen Версия на ОС: 6.1.7601.2.1.0.256.1 ИД на езикова променлива: 1026 Допълнителна информация за проблема: BCCode: 124 BCP1: 00000000 BCP2: 86E2C8FC BCP3: 00000000 BCP4: 00000000 OS Version: 6_1_7601 Service Pack: 1_0 Product: 256_1 Файлове, които помагат проблемът да бъде описан: C:\Windows\Minidump\061512-19734-01.dmp C:\Users\NAME\AppData\Local\Temp\WER-84989-0.sysdata.xml Има ли решение на проблема?

Здравейте, днеска реших да си преинсталирам windows 7 с ново копие, пуснах го да се инсталира и излязох от стаята, когато се върнах лаптопа опитваше да стартира windows 7 обаче даваше постоянно син екран за около стотна и се рестартира. Опитах пак да пусна инсталацията от DVD-то обаче сега не ми намира дяловете, като цяло мисля че не намира хард диска. Опитах да го пусна със seve mode обаче заби на ../system32/drives/disck. нещо си и пак рестартира. Някакви идея ???? Мисля да се опитам да инсталирам, windows7 от по-старо копие !!!

Това ново копие ,чисто ли е ? Ако си сигурен в него ,тогава нещо си объркал при инсталацията.Форматира ли дяла на който ще инсталираш ? Изтри ли 100 мб ,който си създава уиндоуса .На този син екран ,където ти дава ,не изписва ли някаква грешка ?

Ново копие е и не съм сигурен в него, а грешката няма как да е видя появява се само за стотна от секундата, форматирах го, а тези 100 мб как се трият и какво представляват

Редактирано от Yromem (преглед на промените)

Дайте идея как да вградя в менюто computer шорткъти към системни папки?! Да са в каскадно меню Искам да си вградя - Уиндоус директорията Апп дата Програм дата Програмните файлове Програмните файлове (х64)

я пак? къде искаш да ги пльоснеш, че не стана ясно или поне аз не разбрах? хора пишете си термините на английски, тва е езика на windows - не искам да го отварям тоя стар спор ама на бг нищо не се разбира

я пак? къде искаш да ги пльоснеш, че не стана ясно или поне аз не разбрах?

хора пишете си термините на английски, тва е езика на windows - не искам да го отварям тоя стар спор ама на бг нищо не се разбира

В Десния клик на Computer менюто. ;)

Здравейте, мисля да мина на Windows 7 вече (отново) и искам да ви питам кой Windows 7 е по-добър? Преди време бях слагал Windows 7 64-bit на системата от подписа ми, но като цяло компютъра работеше доста тегаво. Дали ще работи по бързо с 32-бит Windows?

няма причина компютъра да работи тегаво "на празен ход" или при обичайна ежедневна употреба с която и да е версия за по-тежки приложения и игри е възможно да се усеща леко забавяне спрямо хр

при самото отваряне на папки или на файлове се бавеше доста. Дори при отварянето на "Моят Компютър"

Слагай 32 битовата.

По-добра ли е?

Няма никаква разлика от 64 битовата. Недостатъка е че ще ти бъде използваема около 3 от 4 gb от рам паметта ти.

Редактирано от NikitoY (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.