Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 7 - впечатления, проблеми, решения - Част 5

Featured Replies

ако не съм направил буутващ запис как успях да го преинсталирам но иначе:

уиндоуса е свален от нета няма да казвам от къде, записвачката ми е филипс, диска е emitec dvd-r на него пише че се записва на 16х а аз го записах на 4х така уж било най добре,записвах с ашампо ето първото натиснах мисля че съм объркал скоростта за това не е станал

Публикувано изображение

Редактирано от Bat_Koki (преглед на промените)

• Отговори 2,3k
  • Прегледи 249,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Ама чакай сега,значи до колкото разбрах ти влизаш в БИОС,настройваш 1-во бутващо устройство да ти е ДВД,сейвваш и чак след това се опитваш да инсталираш,така ли? Опита ли да сложиш диска в ДВД-то,да влезнеш в БИОС,отиваш на ДВД и даваш ентер направо без да сейвваш и т.н.?

диска го слагам ресвам компа и влизам в биоса и настройвам биоса да буутва сейфам ресва се компа и тогава вместо да ми изпише press key там каквото беше ми зарежда стария уиндоус и тогава отварям диска за да инсталирам новия уин а по принцип не трябва да е така преди винаги като преинсталирам уиндоус след като настроя биоса се започва със преинсталиране и си мисля че диска не съм го записал буутващ

Не си записал диска правилно ,някъде си направил грешка при записването ,щом не ти засича boot запис .И следователно ,няма как да ти покаже press any key to boot .Затова ти зарежда и старият уиндоус.

Здравейте, имам странен проблем със забиване на Windows 7 64 bit SP1. Инсталирал съм на един физически харддиск на два различни дяла Windows xpsp3 32бита и Windows 7 64 sp1. Първо инсталирах windows xp а след това Windows 7. Проблема е че при Windows 7 получавам странни забивания а при XP ги няма и всичко там е нормално. Системата ми е следната: Дънна платка - Gigabyte Z68X UD3 B3, CPU - Intel 2500K, 2h4gb RAMDDR3 1600Mhz, 2xHDD Seagate SATA3 1TB, Ati radeon HD4800, DVDRW LG SATA, Захранване 700В Fortron Epsilon. Харддисковете са вързани в режим IDE, като пробвах да ги сложа на различни канали и с различни кабели да не би да прави проблема от тях. Забиването е основно при стартиране на Win 7, но и при заредена система пак се получава. Тествах паметта с MEMTEST 5-6 часа и няма проблеми. Мисля че нещо със хардидска е свързано, но интересното е че нямам забиване при WInXP. Очаквам Вашите предложения и съвети!

Имам проблем с мрежов достъп към компютър с Windows 7. Проблема е, че не позволява влизане през мрежата. Компютъра е без парола на акаунта, но иска потребител и парола при опит за мрежов достъп. Ако се настрои споделяне без парола- връзката става. Аз искам достъпа по мрежата да е с парола, но къде трябва да се зададе тая парола, като влизането в акаунта при старт на компютъра да си остане така- без въвеждане на парола. Възможно ли е и как?

Здравейте, имам странен проблем със забиване на Windows 7 64 bit SP1. Инсталирал съм на един физически харддиск на два различни дяла Windows xpsp3 32бита и Windows 7 64 sp1. Първо инсталирах windows xp а след това Windows 7. Проблема е че при Windows 7 получавам странни забивания а при XP ги няма и всичко там е нормално. Системата ми е следната: Дънна платка - Gigabyte Z68X UD3 B3, CPU - Intel 2500K, 2h4gb RAMDDR3 1600Mhz, 2xHDD Seagate SATA3 1TB, Ati radeon HD4800, DVDRW LG SATA, Захранване 700В Fortron Epsilon. Харддисковете са вързани в режим IDE, като пробвах да ги сложа на различни канали и с различни кабели да не би да прави проблема от тях. Забиването е основно при стартиране на Win 7, но и при заредена система пак се получава. Тествах паметта с MEMTEST 5-6 часа и няма проблеми. Мисля че нещо със хардидска е свързано, но интересното е че нямам забиване при WInXP. Очаквам Вашите предложения и съвети!

Най-вероятно нещата опират до драйвъри на контролерите. Аз инсталирам обикновено в режим AHCI, но така няма да ти тръгне ХР-то. Инсталирай най-новите драйвъри и се надявам да си решиш проблема. Аз ползвам същото дъно и нямам такъв проблем. Другият вариант е да деинсталираш SATA драйвърите, да не би да се получава конфликт..

Редактирано от pataran (преглед на промените)

...Харддисковете са вързани в режим IDE, като пробвах да ги сложа на различни канали и с различни кабели да не би да прави проблема от тях. ...

Е как може да мъчиш тази машина с режим IDE ?! Заради ХР-то ли ?! Има си дистрибуции с вградени драйвери за AHCI контролера, така че - преинсталирай на чисто, а не експериментирай с обръщането на контролера и "гимнастиките" с регистрите.

Boot up in IDE mode.
Run Registry Editor
Go to HKLM\System\CurrentControlSet\ Services\Msahci
Change the "Start" value to 0
Reboot and go to BIOS immediately
Set BIOS to AHCI

Смених кабелите на харддиска и сега зарежда нормално и двете операционни системи, инсталирах HDTune и забелязах че има едно предупреждение за UltraDMA comunication CRC трябва стойността да е 0 а тя е 166. С няколко кабела пробвах и пак ми дава същата стойност там. Ще го наблюдавам дали ще направи пак проблема със стартирането.

Той режима си го дава UDMA5 (пише че поддържа UDMA6) но преди като съм тествал разлика в скоростта между двете няма а и като съм пробвал между AHCI и IDE също ми е показвало едни и същи скорости, не знам вече при цялостната работа на харддиска може би е по-добре да е на AHCI.

Имам проблем с мрежов достъп към компютър с Windows 7. Проблема е, че не позволява влизане през мрежата. Компютъра е без парола на акаунта, но иска потребител и парола при опит за мрежов достъп. Ако се настрои споделяне без парола- връзката става. Аз искам достъпа по мрежата да е с парола, но къде трябва да се зададе тая парола, като влизането в акаунта при старт на компютъра да си остане така- без въвеждане на парола. Възможно ли е и как?

Ето тази настройка:

Публикувано изображение

реши проблема със споделянето между WinXP и Win7. Иначе акаунта го направих с парола и автоматично вписване, посредством control userpasswords2

• 2 седмици по-късно...

Днес ми излезе едно синьо екранче и като видях NETIO.SYS разбрах,че нещо свързано с нета или по скоро с драйверите??????????? А и от 5-6 дни като пусна uTorrnet-a и ако се опитам да вляза в някоя страница не става и връзката прекъсва за малко и ми пише че няям нет, ако спра uTorrent-a чак тогава мога да зареждам страници и да ползвам скайп?????????? Тва е странно, защото преди си теглих торенти и ми зареждаше страници без проблем, но сега или едното или другото, ако са и двете нета спира за малко докато не спра поне едното от двете-а връзката ми с нета е перфектна-нещо от LAN картата е сигурно, с драйверите за win7 съм си и съм нямал проблем до сега! Сега последно като пуснах utorrenta и ми се появи синият екран, щото се опих да вляза в 1 сайт през тва врееме

Дъно: Foxconn A6VMX(-K)

Публикувано изображение

Редактирано от gig93 (преглед на промените)

Здравейте! Трябва ми драйвър за Biometric Coprocessor :) Тоест на български език: дравър за устройство за пръстов отпечатък :) В Windows 8 го имах, но сега не го намирам :(

Тая опция е абсолютно безмислена, а и може да ти докара само проблеми. Ако човек има достъп до машината ти, тая опция би я предпазила само от аматьори...

Ами искам да го ползвам защото паролата ми е 16 цифрена (букви и цифри) и ме мързи всеки път да я въвеждам :(

това се решава с автоматичен логин, което обезсмисля цялта ви идея да ползвате парола не ви разбирам - хем искате парола и сигурност, хем ви мързи, хем сте я нахакали огромна а и поста на чичо кольо по-горе важи и за паролата - като всеки елемент на сигурността, тя предпазва до определено ниво на уменията на отсрещната страна

Просто има хора които от време на време за по 30 мин поглеждат компа и имат достъп само до user акаунта. BIOS има парола и оттам няма затова че ми трябва да бъде с пръст...

Здравейте! Имам много странен проблем... Не мога да разбера защо, но когато разглеждам снимки през уиндоус вювъра или работя с фотошоп белите нюанси ги показва в жълтеникав оттенък.. Ето снимка:

http://i47.tinypic.com/2znr7z5.jpg Първо си помислих, че е от монитора, но като пробвах да видя бяла снимка през браузъра например ми го показва с нормалния цвят.. :?

Здравейте! Имам няколко проблема с Windows7 и те са: ПРОБЛЕМ 1: пускам някоя игра, става син екран с някакви букви и компа се рестартира (понякога и не веднага, а след около минута, 2 след влизането в играта) . Проблем 2: Постоянно ми дава на повечето програми - "The program has stop to working (или нещо от рода)" Преди дори ми се налагаше заради този проблем всеки ден да преинсталирам google chrome (не е с цел реклама) . Дори след преинсталация на целия компютър , пак си прави така.. Защо ? Благодаря Ви !

Е дай информация за машината ,така само може да гадаем .Какви игри ? Спри автоматичният рестарт и виж ,какво пише и дай шот .

westsizer - Автоматичния рестарт се премахва от тук - http://store.picbg.n...4a242082aad.png .След като ти покаже отново син екран сканирай с BlueScreenView постни снимката тук.

Редактирано от plmen88 (преглед на промените)

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.