Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Кой любовен роман четете в момента?" (част 3)

Featured Replies

Сега чета на Мишел Хоф " Нейният вампирски съпруг". Не ми допада особено заради многото секс, но на любителите на Лора Лей сигурно много би им харесала. Идеята на романа ми харесва, любов между върколашка принцеса и един от най-старите вампири с магически способности. Всичко започва с техния брак, целящ да обедини двете раси. Романа е фен превод, но ми харесва. Леко се чете, за разлика от фен превода на втората част от Хрониките на чародейците, която си намерих като фен превод. Имената се разминават с първата част, изреченията са някак неразбираеми. Започнах я , но се отказах. ще трябва да си купя оригинала или пък да изчакам някой да го качи скениран

Редактирано от an8 (преглед на промените)

• Отговори 1k
  • Прегледи 182,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Току що приключих с "Любовни писма" на Лайза.Много ми хареса.Аз по принцип много си харесвам Лайза и рядко се разочаровам от нея.Препоръчвам на всички да я прочетат.

Прочетох Бебето е мое. Определено не ми хареса. И главната и главния ми бяха доста дразнещи. Нищо не ме накара да усетя някаква тръпка. Очаквах повече от Сюзън Елизабет Филипс.

• 1 месец по-късно...

Отдавна не съм чела толкова тъпа книга като Ледената кралица на Алис Хофман.

Романът е ужасно подтискащ, няма нищо романтично , нищо положително. Купих си я спонтанно. Хареса ми антонацията.

Приказна история за възрастни, разказана от кралицата на магическата романтикаПубликувано изображение

Вълнуваща история за любовта, загубата и болката, за прошката и духовното обновление. „Ледената кралица” прилича на приказка, на сън, на копнеж...

Снежна вечер. Малко осемгодишно момиченце в пристъп на гняв си пожелава нещо лошо, което се сбъдва, и това съсипва живота й. Момичето пораства с парченце лед, забито в сърцето си. Един ден, вече зряла жена, докато стои до прозореца на кухнята си, я удря мълния. След удара тя вече не може да вижда червения цвят и винаги й е студено. Но мълнията разпалва искрите на ново начало – среща я с Лазарус Джоунс, също оцелял след гръмотевичен удар. Пламтящият мъж, който може с дъха си да накара водата да заври и чието докосване я изгаря. Двамата са привлечени неудържимо един към друг – връзка на две противоположни стихии, която им носи болка и наслада. Магия, преплетена с реалност... Трансформацията на една жена чрез силата на страстта.

Звучи интерсно и приказно, но не е така. Главната е супер негативна, чак дразнеща. Не вярва в нищо, не харесва нищо и никой. В книгата има много натоварващи неща. Болни хора, подтиснати, умиращи. Направо си провалих почивката с нея. Все се надявах нещо положително да се случи, но не. Главният изобщо не беше главен. Имаше десетина реплики и всичко на всичко няколко странички бяха за него. Свърши тъпо.

• 9 месеца по-късно...

Май все аз пиша в тази тема :magnifier:

Сега чета Изборът на Кийра Кас. Интересен роман. Стигнала съм до средата на първата част от трилогията. Развива се в бъдещето в една държава която все още не съществува и е на мястото на Америка. Хората са разделени на социални касти от 1 до 8. В първата са кралското семейство, втората са войските, третата са аристократите, и следващите стават все по-бедни.

Принцът ще стане пълнолетен и трябва да се ожени. За това се организира Изборът. Всички момичета от 16 до 20 години подават документи и от всеки окръг се избира по една която да учеаства. Така 35 момичета се борят за сърцето на принца и за короната разбира се.

Публикувано изображение

Романът е увлекателен, макар да се очертава любовен триъгълник, а аз хич не обичам такива. Приятно и леко се чете.

Редактирано от an8 (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...
  • 2 месеца по-късно...

В момента чета две книги, "О като оргазъм" на Алис Клейтън и "Лесна" на Тамара Уебър, и двете до тук са страхотни!

Редактирано от Петето (преглед на промените)

• 1 месец по-късно...

Чета Интегрирани информационни системи в управлението, но задължително искам да го сменя с някоя стара история, но добре написана... ако може съвременна?

Чета Интегрирани информационни системи в управлението, но задължително искам да го сменя с някоя стара история, но добре написана... ако може съвременна?

Чела ли си "Сърце на жена" на Лори Фостър?

Чела ли си "Сърце на жена" на Лори Фостър?

Не, не съм. Благодаря за препоръката :)

• 2 седмици по-късно...

Чета Шепотът на розите на Тереза Медейрос, за сега съм с доста противоречиво мнение. Книгата е интересна, но главните достааа ме дразнят за сега.

Чета Шепотът на розите на Тереза Медейрос, за сега съм с доста противоречиво мнение. Книгата е интересна, но главните достааа ме дразнят за сега.

Не съм я чела, но имам приятелка, която е мега фен на книгата, вярвам, че ще ти хареса.

Аз чета "Миг преди никога" на Джесика Редмерски.

Не съм я чела, но имам приятелка, която е мега фен на книгата, вярвам, че ще ти хареса.

Много, много, много ми хареса, Пете. Страхотна е!  :inlove1:

Вчера имаше тема със заглавие Ново начало, но сега я няма. Дано авторката на темата да продължи да пише тук... много ще се радвам на едно ново начало...

А по темата припомням си и по-точно казано наслаждавам се отново на класиката Венчило с дявола

Редактирано от BlackRose (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

Тъй като не съм сигурна за коя тема ми е книгата, пускам си мнението тук:

Как го обичам това време от годината, мога да се отдам на почти целодневно четене. Снощи започнах и съответно за нула време ометох "Обсидиан" на Дженифър Арментраут. По принцип серията изобщо не е по вкуса ми, в смисъл че тийн историите ги отбягвам като дявола тамян, обаче си купих поредицата само заради авторката, в която съм влюбена откакто четох другата й поредица "Ще те чакам" под псевдонима й Джей Лин. Та впечатленията ми от книгата са адски положителни, авторката не изневерява на стила си и супер много се забавлявах с героите. Голямо дрънчане падна между двамата, споровете, скандалите и задявките им бяха безкрайно удоволствие за четене. Самата история също ме изненада, да, беше предсказуема като развитие, но пък с много изненадващи моменти. Кити се мести в забутан малък град, заедно с майка си и се оказва съседка на Деймън и Ди, брат и сестра близнаци, които още от първата секунда започнаха да се държат адски странно. Съответно Кити и Ди станаха веднага най-добри приятелки, а Демиън и Кити истински врагове, е поне така си мислеха де. Лично на мен книгата ми напомни страшно много на Здрач поредицата, факт нямат нищо общо като сюжет и герои, но заради някой моменти се заредих на такава вълна. Харесах еднакво много и Демиън и Кити, а Ди е голям образ, адски съм любопитна за още подробности около изчезналия им брат Доусън, все си мисля, че ще се пръкне в някоя от следващите книги и всъщност не е умрял. Много ми е интересно как ще се развие поредицата, правя малка пауза с няколко други книги и я продължавам. Препоръчвам на нечелите, даже и ако сте като мен и не обичате тийн историите, пак ще ви допадне, защото по никакъв начин не си личи възрастта на героите.

• 3 седмици по-късно...

Току що приключих книжката на Алис Клейтън със звънкото име "З като Закови ме" само като видях заглавието и книгата ТРЯБВАШЕ да бъде моя. Нищо, че наред беше първата част от поредицата, просто не се стърпях, само заглавието ме кара да се смея с глас. Същото обаче се оказа и за самата книга. Алис Клейтън е едно малко комично откровение за мен. Казва нещата точно такива каквито са, без заобикалки и без много много да му мисли.  КНигата е забавна и лека, не натоварва психически, а по-скоро разпуска ума, затова толкова много ми допадна. Историята се развиваше лежерно, без особени сътресения, след като е втора книга, очаквах да се опита нещо да раздели главната двойка в книгата, а именно Каролин и Саймън, но тя се насочи към една от второстепенните двойки, което ми допадна. Като цяло книгата няма някой велик замисъл, просто забавно, романтично и сладко четиво като за през един студен зимен следобед. Много се смях, препоръчвам я с две ръце, и с нетърпение чакам третата книжка, която е за Каролин и Саймън с надеждата, че авторката ще е измислила един запомнящ се хепи енд, и няма да се хвърли за прави поредица от 10-15 книги, като много сегашни авторки.

Току що приключих книжката на Алис Клейтън със звънкото име "З като Закови ме" само като видях заглавието и книгата ТРЯБВАШЕ да бъде моя. Нищо, че наред беше първата част от поредицата, просто не се стърпях, само заглавието ме кара да се смея с глас. Същото обаче се оказа и за самата книга. Алис Клейтън е едно малко комично откровение за мен. Казва нещата точно такива каквито са, без заобикалки и без много много да му мисли.  КНигата е забавна и лека, не натоварва психически, а по-скоро разпуска ума, затова толкова много ми допадна. Историята се развиваше лежерно, без особени сътресения, след като е втора книга, очаквах да се опита нещо да раздели главната двойка в книгата, а именно Каролин и Саймън, но тя се насочи към една от второстепенните двойки, което ми допадна. Като цяло книгата няма някой велик замисъл, просто забавно, романтично и сладко четиво като за през един студен зимен следобед. Много се смях, препоръчвам я с две ръце, и с нетърпение чакам третата книжка, която е за Каролин и Саймън с надеждата, че авторката ще е измислила един запомнящ се хепи енд, и няма да се хвърли за прави поредица от 10-15 книги, като много сегашни авторки.

Мисля, че следващите две книги са за приятелките на Каролин, обаче не помня как се казваха, и след това има една новела, която пак е за Саймън и Каролин. Присъединявам се към мнението ти за авторката, наистина е много забавна. Дори някъде четох, че ще филмират първата книга, мисля че ще излезе страхотно филмче.

Аз в момента не чета нищо любовно, нещо нямам настроение и си препрочитам Хари Потър :D

Редактирано от Петето (преглед на промените)

Ще го филмират? Страхотно, ще е много забавно филмче, направо си представям как й се изръсва картината на главата докато Саймън и "плесни дупе" блъскат от другия апартамент :lol6: Иначе да и аз видях, едната книга третата е за приятелката на Саймън с която се запознаха на срещата на випуска, ама нещо не ми допадна резюмето. На следващата също не харесах резюмето, но третата за Саймън и Каролин ме заинтригува.  Май Саймън ще изчезне някъде по време на снимки, или нещо такова, малко екюън и повече емоции ще има в тази книга, поне според мен.

В началото съм на Перфектният мъж на Линда Хауърд, но определено ми прикова вниманието.

Мисля, че следващите две книги са за приятелките на Каролин, обаче не помня как се казваха, и след това има една новела, която пак е за Саймън и Каролин. Присъединявам се към мнението ти за авторката, наистина е много забавна. Дори някъде четох, че ще филмират първата книга, мисля че ще излезе страхотно филмче.

Аз в момента не чета нищо любовно, нещо нямам настроение и си препрочитам Хари Потър :D

Рядко пиша във форума, но го чета редовно...

Цитирам поста не за друго, а защото искам да прикова вниманието ви към още една авторка, която ме грабна по същия начин, както е грабната Петето...

Ема Чейс ... Нищо не ми говореше името ..Бях на Панаира на книгата и се заплеснах по любовните романи, директно обявени като такива ... Няколко бяха наредени .... Грабнах един и .... след 2 дни съжалих, че не съм грабнала повече ... Нали съм кифла, при това руса - грабнала съм Втория роман на Авторката ... Оказва се, че е продължение ... Прочетох го на един дъх ...и се счупих да си търся Първия....

Таа..., говорим за Заплетени и Усукани ... Това са заглавията на двете книги. Буквално подвеждащи... 

Нооо!!! Боже, няма такава сладуранИя...

Препоръчвам ги с две ръце (и крака) 

:)

Рядко пиша във форума, но го чета редовно...

Цитирам поста не за друго, а защото искам да прикова вниманието ви към още една авторка, която ме грабна по същия начин, както е грабната Петето...

Ема Чейс ... Нищо не ми говореше името ..Бях на Панаира на книгата и се заплеснах по любовните романи, директно обявени като такива ... Няколко бяха наредени .... Грабнах един и .... след 2 дни съжалих, че не съм грабнала повече ... Нали съм кифла, при това руса - грабнала съм Втория роман на Авторката ... Оказва се, че е продължение ... Прочетох го на един дъх ...и се счупих да си търся Първия....

Таа..., говорим за Заплетени и Усукани ... Това са заглавията на двете книги. Буквално подвеждащи... 

Нооо!!! Боже, няма такава сладуранИя...

Препоръчвам ги с две ръце (и крака) 

И те са в списъка ми, метнала съм ги на телефона, след думите ти, ще ги побутна по-напраед ;)

И те са в списъка ми, метнала съм ги на телефона, след думите ти, ще ги побутна по-напраед ;)

Аз мога да се присъединя към препоръките за "Заплетени". Много ми хареса стила на авторката, лек и изключително забавен, с много добър и остроумен диалог. Харесах всички герои и главните и второстепенните, самия сюжет също ми допадна, отговаряше на всички изисквания за добър романс. От тази книга ще излезе страхотна романтична комедия. Мога да сравня книгата с „Красив негодник”, но „Заплетени” е в пъти, пъти по-добра. Това което най-много ми липсваше в „Красивия” бе периода преди да се награбят главните, който не беше описан, а тук е представен прекрасно, като истинска война между Дрю и Кейт, която беше същинска наслада за четене.

Отдавна не съм се смяла така с някоя книга, просто диалога който води Дрю с читателя е уникален. На някои езика може да им се стори твърде прекален, в смисъл – жаргонен и пиперлив, но според мен това е част от чара на книгата. А най-големият плюс – повествованието е от първо лице и забележете от това на Дрю. Харесва ми да чета мъжката гледна точка, въпреки че си личеше, че е писана от жена. Имам предвид, че героят правеше коментари, обръщайки се към жените читателки, в които обясняваше как разсъждават или реагират мъжете в еди си каква ситуация. Но според мен представляваха обобщеното мнение на жените за това какво казват или правят мъже като Дрю в тези ситуации.

За съжаление, времето ми е ограничено и все още не съм прочела "Усукани", но отново имам големи очаквания.

За съжаление, времето ми е ограничено и все още не съм прочела "Усукани", но отново имам големи очаквания.

Ще се оправдаят очакванията ти. ;) Този път говори Кейт...

Аз до сега не съм чела книга в която се говори в единствено лице от мъжа. Мисля, че по едно време бях попаднала на една в която историята ту се разказваше от името на жената, ту от името на мъжа, но не ми допадна особено това прехвърляне от "главата" на единия в главата на другия.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.