Премини към съдържанието
 • Добре дошли!

  Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

  Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

   

Кой любовен роман четете в момента?" (част 3)


Тор

Препоръчан отговор

Продължение на темата:

"Кой любовен роман четете в момента?" (част 2)

От заглавието на темата мисля че се подразбира, но да уточня - пишем за книгите върху които сме ориентирали вниманието си в момента - какви са ни очакванията ни, доволни ли сме от сюжета и, разбира се, след дочитане - един цялостен коментар!

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

 • Отговори 1k
 • Създадено
 • Последен отговор

Аз първа ще повлека крак за новата част на темата-прочетох доста от Аз, вещицата. Момичета, книгата не е за изпускане.Покрай резюмето, корицата и всевъзможните книги за вампири, очаквах някоя и друга битка,малко цуни гуни, но е много повече от това. Авторката много находчиво е вплела в сюжета биология, генетика, история и религия. Вампира е бивш тамплиер, по времето на действието е предводител на друг орден, изучава Дарвин и ДНК, за да проследи еволюцията на 3-те вида свръхестествени - вампири, вещици и демони. Има доста факти за тамплиерите и една теория за изчезванто им, която дори и художествена измислица звучи правдоподобно. Очаквам да има връзка м/у рождената дата на вещицата и края на тамплиерите-тя е родена на 13 август, а те изчезват само за една нощ в петък,13, но не помня месеца(дано не се оплитам нещо).Като прочета цялата книга ще разбера дали съм надушила вярната следа,но ако пишех аз определено бих преплела нещата-все пак вампира е бил тамплиер.Колкото до религията,само от Ватикана да прочетат намека,че Лазар е вампир...Много съм доволна, че в книжарницата книгата, която мислех да си купя бе свършила и си взех тази.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Айде,честито!Аз прочетох третата на Heidi Betts- Knock me for a loop.Хареса ми,но края можеше да е по-смислен.Главната ми идеше да я хлопна с нещо по главата.

Сега се ориентирам към Арлекин.Това издателство издава доста книги и ми е интересно кои са и как пишат по-важните им автори.

Аз първа ще повлека крак за новата част на темата-прочетох доста от Аз, вещицата.

Коя е авторката?

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

.Коя е авторката?

Дебора Харкнес, изд Бард, излезе миналата седмица и си заслужава 18-те лева (за 650 стр.), ама ти четеш и на друг език,може и да я намериш внякой чужд тракер: Deborah Harkness - "A Discovery of Witches"
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Дебора Харкнес, изд Бард, излезе миналата седмица и си заслужава 18-те лева (за 650 стр.), ама ти четеш и на друг език,може и да я намериш  внякой чужд тракер: Deborah Harkness - "A Discovery of Witches"

Мерси,ще потърся повече за авторката.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо почвам "Дръзка съдба" на Линда Хауърд. Прясно- прясно купена книжка. За сега книгата започва обищаващо- пак има тамплиери (тъкмо ордена им е бил унищожен от Филип Хубави(датата е 13 октгомври 1307). До колкото разбрах ще има пътуване във времето и ми е любопитно как Линда се е справила. Жалко че не прочетох коментарите за "Аз, вещицата" преди да отида в книжарницата. Обичам Линда и книжките й, но това за вещиците и вампирите щеше да ми дойде добре.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз приключих с вещицата и вампира. Няма да се повтарям и потретвам, че книгата е много добра(май го направих,хи-хи). Омагьосаният ръкопис не се появи отново, двамата се върнаха назад във времето-16 век, много неща останаха недовършени и се оказа, че краят съвсем не е край, а тази книга е първа от трилогията "All Souls Trilogy" Лошото е, че втората ще излезе през 2012. Ако съдя от финала на тази, втората би трябвало да е още по-интересна. Ще чакаме. В предишния си коментар, споменах нещо за надушване на следа, но се оказа, че обонянието ми е като на плюшено кученце-никакво го няма-рождената дата на вещицата, Даяна, е свързан с деня на богинята Диана.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Сега дочитам "Последният херцог" на Андреа Кейн. И ще ви помоля, ако видите Пиърс Торнтън да му предадете да ми се обади. Спешно е! Абе тоя мъж ми взе акъла :speak: ! През цалото време залагах за какво ще се скарат с Дафни, ама не. Във всяко романче има дрязги и разделяния, заради някоя скрита тайна, ама симпатягата всичко си й казваше. Един път не се скараха. Наред с това притежава още куп други хубави качества. Напълни ми душата. :baby: Горещо я препоръчвам. Продължавам със "Замъка на мечтите" на същата авторка. Преди това прочетох "За честа на брата" на Ан Фергюсън, ама нещо не ми хареса.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Има ли книжка на Линда , която да е за другото ченге / сега ми бяга името/ от "Мъжът от сънищата Ех , е се изразих :D

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

След като в Дрийма се превежда третата книга от поредицата "Макензи" на Линда Хауърд, и всеки говори за нея, ми стана гузно, че още не съм чела нищо. Та снощи в тъмни дебри, реших да чета "Белязания Макензи", боооже, УНИКАЛНА книга. Супер много ми хареса. Направо сега ще се побъркам докато не открия книгите от поредицата и да ги добавя я колекцията си. :ph34r: Уолф, въпреки ужасното име, беше страхотен, силен, умен мъж, който е бил нараняван толкова пъти, и то заради индианският си произход, че се държи зле със всички, от страх да не го отхвърлят отново. Сина му е пък направо сладурин, днес ще чета неговата книга и нямам грам търпение вече. :blink: А Мери, толкова невинна, сладка и така се изправяше пред всичко и всеки заради тях двамата, че просто ми стана най-любимата от всички героини, които съм чела напоследък. Действието се развива динамично, има си всичко, екшън, романтика, драма. Най-любимия ми момент беше след като изнасилвача нападна Мери, тя беше при лекаря, всички жени около нея и заместник шерифа й каза, че за нападението й са арестували главния. Тя побесня и му каза, че не е нашия и да го пуска. После след известно време, нашия ........ от що разказвам, като мога да пусна цитат http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

След около час Уолф влезе в къщата на Беси, сякаш беше негова собственост, без дори да почука. Чуха се възклицания, когато той застана на вратата и широките му рамене изпълниха рамката. Той изобщо не погледна останалите хора в стаята. Погледът му бе насочен към Мери, сгушена в одеялото и с пребледняло лице.

Стъпките му отекнаха по пода, когато се приближи до стола и клекна до нея. Черните му очи я огледаха от главата до петите; докосна брадичката й и извъртя лицето към светлината, така че да види одраскванията и синините, които й бяха причинили грубите пръсти. Повдигна ръцете й и огледа разранените длани. Устните му бяха свити.

Мери имаше чувството, че всеки момент ще се разплаче, но успя да се усмихне.

— Подстригал си се — прошепна тя и прокара пръсти през гъстата му коса.

— Първото нещо, което направих днес — отвърна той. — Добре ли си?

— Да, добре съм. Той не успя… Сещаш се.

— Зная. — Уолф се изправи. — Ще се върна по-късно. Отивам да го хвана. Обещавам ти, че ще го хвана.

— Това е работа на полицията — рязко изрече Клей.

— Очевидно полицията не си върши работата тогава. — Той излезе без да каже нито думичка повече и Мери отново усети ледените тръпки по тялото си. Докато беше до нея, вцепененото й тяло се изпълни с живот, но сега Уолф си беше отишъл. Каза, че ще се върне, но тя усещаше, че трябва да се прибере у дома. Всички бяха много мили, дори прекалено мили. Имаше чувството, че всеки момент ще се разкрещи. Повече не можеше да се прави на силна.

а после и това:

В очите на Уолф сега отново се бе настанил хладният, смъртоносен поглед и макар да го разбираше, Клей само можеше да гадае на какво е способен този мъж. Индианецът отново се усмихна и с най-спокоен, почти нежен тон изрече:

— Този мъж допусна груба грешка.

— Защо?

— Нарани моята жена.

— Не е твоя работа да го преследваш. Полицията ще го направи.

— Тогава по-добре полицията да върви по следите ми. — Без думичка повече, Уолф си тръгна.

Клей остана загледан в едрата фигура. Изобщо не се изненада от безцеремонното заявление, че Мери е неговата жена. По гърба му отново преминаха ледени тръпки и той потрепери. Целият град бе допуснал грешка по отношение на този мъж, но изнасилвачът бе сбъркал фатално.

Тааа, който не е чел поредицата да не прави моята фатална грешка, а да я хваща. :scared:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Ауу, явно доста народ не е спал тази нощ. И аз бях една от тях, само че докато вие сте чели за мойта любов ЗЕЙН, аз открих един нов шедьовър – благодарение на Ив(верапамилчето).Това е „Nobody's Baby But Mine“ – трета книга от поредицата „Чикаго старс“ на Сюзън Елизабет Филипс :cool::mad: .Жалкото е че не е преведена на български.Разкошна книга – много страсти и много хумор, а и сълзички си има. И тъй като аз съм яла много кокоши крака и немога да си трая, да си държа устата затворена, ще ви преразкажа книгата, за да насоча любопитството на тези които четат на английски и руски към една много хубава книга, която си заслужава да се прочете. :mad::)

Кал Бонър е куотърбек в отбора, на 36 години пред край на кариерата си като футболен състезател.затворен, защото преживява трагедията от смърта на снаха си и племеника и скорошната раздяла с приятелката му.За да подържа митта че е млад общува само с двадесет годишни.

Джейн Дарлингтън е професор по физика,34 годишна, преподавател в университет, изследовател на t-кварките,с IQ-180 -гении, живееща самотно и мечтаеща за собствено дете, от мъж който да бъде глупав и с ниско IQ, за да не страда детето, като нея от неразбиране и подигравки.

Затова по едно стечение на обстоятелствата си харесва Кал, защото е футболист и „глупав“.Става така че негови приятели от отбора му , му я поднасят като подарък за рожденния ден, тъй като тя се представя за „скъпо платена проститутка“. А тя никога не е била сериозно с мъж, имала е връзка с един учен , който за две минути правил секс на тъмно без да си сваля чорапите, щото бил кържав и му било студено.И изведнъж попада на здрав, мощен, красив мъжага.Тук има много хумор в диалога и сцените, но в края на краищата успява да спи с него(с продупчен презерватив за да забременее)и без да се съблече.

Минава месец – не успява да забременее, а той се хваща, че често си мисли за нея.

Джейн решава, че ще се пробва още един път – и успява.

Вече бременна и щастлива, тя продължава живота си, докато един ден Кал разбира за измамата и я намира в университета , принуждава я с много заплахи да се оженат за да даде име на детето и после ще се раведат, тъй като нищо не ги свързва.

Футболния сезон свършва и той отива в родния си град за да прекара ваканцията.

Тук я скрива в собствената си къща , като не желае да я запознае с никой от роднините си.

Този епизод е пълен с много хумор и много чувства.Тя разбира,че той е завършил университет и е ботаник с високо IQ, и преживява трагедията на нещастния живот на нероденото си дете. А неговата мечта е да я види гола.Принуждава я да се представи като отвратителна жена пред роднините му и те не я харесват.

Става така,че след няколко месеца двамата се влюбват, но докато тя му признава , той се изплашва.

Тук се развива и историята на неговите родители – баща му лекар - акушер гениколог, майка му бедно провинциално момиче забременяло на 15 години и цял живот живяла в сянката на богатия си съпруг.

Докато в един момент се озовават майката на Кал, Джейн и бабата на Кал по майчина линия в една къща споделящи нещастната си любов.

Има много трогателна сцена, когато цялото семейство се е събрало в къщата на бабата и защитават Джейн(след като разбират цялата истина за връзката им), а той горкия стои от вън и се обяснява в любов, но никой не му вярва.

След много приказки успява да я измъкне от къщата на баба си и за да й докаже любовта си, нахълтва през ноща с нея в магазина за да си избере тя ТАПЕТИ (за да преобзаведе къщата, която вече пренадлежи и на двамата).

И накрая последната сцена, която ме разби – раждането.

Джейн поиска да роди в къщата на баба му сред цялата му рода и да я изражда бащата на Кал.Бебето дойде седалищно и свекър й накара сина си Кал, да легне под нея да я държи , да диша с нея и да поема цялата болка.Така на бял свят посрещната с много любов дойде дъщеричката им Роуз.

Другата книга„Знойни сънища“, която е преведена на български се разказва за брата на Кал – Гейб и другия, отчето – Етън.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Еее Рум-рум ти им разказа най интересното значи, трябваше ги попържиш малко, аз бих казала така -

Какво общо имат един професор по физика и един звезден куотърбек, долу горе каквото имат стриптиза и музикалното произведение "Полета на пчелата " на Римски Караков ( по име може в първият момент да не загреете коя е но като я чуете сигурна съм ще се сетите ) - или с други думи нищо кой знае какво, поне не и на пръв поглед. По странен ход на съдбата обаче най-неспокопсаното съблазняване на света ( ако още някой не е загрял включващо гореспоменатото произведение ) прераства в най-странният брак на света, който пък противно на всеки малшанс дава възможност на един залязващ в кариерата си спортист и на една поувяхнала кабинетна роза да открият истинската любов. А не търси ли нея всеки, дори и когато тя дойде неканена в 34-годишна опаковка .

И последно да добавя, че аз мисля не ботаник, а биолог е по точно по диплома куотърбека и отчето е Итън - усещам тия рускини пак са изфантазирали нещо хихи.

Та пак се зивинявам на Рум-рум , че заради мен е стояла до 5 сутринта, но книжката наистина си заслужава, не помян кой я спомена преди време, но горещо му благодаря, защото ми остана в главата и денс я довърших и аз.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Тъкмо почвам "Дръзка съдба" на Линда Хауърд. Прясно- прясно купена книжка. За сега книгата започва обищаващо- пак има тамплиери (тъкмо ордена им е бил унищожен от Филип Хубави(датата е 13 октгомври 1307). До колкото разбрах ще има пътуване във времето и ми е любопитно как Линда се е справила. Жалко че не прочетох коментарите за "Аз, вещицата" преди да отида в книжарницата. Обичам Линда и книжките й, но това за вещиците и вампирите щеше да ми дойде добре.

Какво стана, дочете ли я? Че и при мен е наредана за четене. Едно коментарче ще ми дойде добре :blink:
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Еее Рум-рум ти им разказа най интересното значи, трябваше ги попържиш малко, аз бих казала така -

Какво общо имат един професор по физика и един звезден куотърбек, долу горе каквото имат стриптиза и музикалното произведение "Полета на пчелата " на Римски Караков ( по име може в първият момент да не загреете коя е но като я чуете сигурна съм ще се сетите ) - или с други думи нищо кой знае какво, поне не и на пръв поглед. По странен ход на съдбата обаче най-неспокопсаното съблазняване на света ( ако още някой не е загрял включващо гореспоменатото произведение ) прераства в най-странният брак на света, който пък противно на всеки малшанс дава възможност на един залязващ в кариерата си спортист и на една поувяхнала кабинетна роза да открият истинската любов. А не търси ли нея всеки, дори и когато тя дойде неканена в 34-годишна опаковка .

И последно да добавя, че аз мисля не ботаник, а биолог е по точно по диплома куотърбека и отчето е Итън - усещам тия рускини пак са изфантазирали нещо хихи.

Та пак се зивинявам на Рум-рум , че заради мен е стояла до 5 сутринта, но книжката наистина си заслужава, не помян кой я спомена преди време, но горещо му благодаря, защото ми остана в главата и денс я довърших и аз.

Скай заричам се публично оттук на сетне сички резюмета на дрийма да ги пишеш ти. Никви постни оригинални преводи повече.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Скай заричам се публично оттук на сетне сички резюмета на дрийма да ги пишеш ти. Никви постни оригинални преводи повече.

Сънчо, абсолютно съм съгласна с тебе!!!

Ивче, дай да направим една комбина и да вземем да преведем тази разкошнотия. Да могат и другите да й се радват , така както ние с тебе. :blink:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Само да не си обърка комбинациите Ив, че ще стане страшно. Пък и не разчитай много на нея Руми, защото съм и прогнозирала, че още на първия плаж ще я отвлече някой гларус и отиде се не видя.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Мамо Бошке как казала и по рано с най-голямо удоволствие ша са запробвам. Рум-рум и аз как вече казах си мислех ти го предложа, стига завършим пасторксата щерка успешно , ша изнаправим и тази убавиня нямаш грижи. Поки споко аз по плажове не обичам да ходя много , много хихи.

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я марш да превядате, че ша видите вий едни плажове. Нема само на етинка спирам кайветата я. ххихихихихихи

хахахаха , айде марш междучасието свърши, че мама Бошка ей ся ша развърти линиала примерно :blink:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Скай заричам се публично оттук на сетне сички резюмета на дрийма да ги пишеш ти. Никви постни оригинални преводи повече.

Я,я, туй мънаното, ако ми анонсира книгите, най-много да са чудя дали не ми требе гинкобилоба,че да навържа измишльотините ;) Накрая, че ме ядоса и ша я ступам. :( Нъл тряба си го изкарам на някой кат не вдяна.
Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Аз в момента чета Разбивача на сърца на Джули Гарууд. Решиха да ги видя и тез братя как са :baby: Но за сега не съм очарована...Минах вече 4 глави и е доста муден романа. Нищо чудно, че е над 250стр :cool: Много се улива в описанията тази жена. Аз не си падам по толкова задълбочени обяснения и всякакви подробности - кой какво натиснал, пък кое къде подредил...Претрупване с ненужна информация, която прави сюжета да върви много тромаво. До момента нищо не се случи, чета само описания от началото на книгата...Дано се оправят нещата скоро време :ph34r:

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Току-що прочетох "Удоволствието на Мекензи"-ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛ!!!!

Дами, Благодаря за прекрасните мигове с тези умопочрачителни Макензи!!!!

:baby::):wors::wors::wors::wors:

Румка,ей сЯ точно зацепих ,що Зейн ти е на сърце.............

Историята е пленителна,затрогваща,караща ме да се усмихвам и да тъпна!!!

Това е нищожна част от емоиите ,изпълващи в момента цялата МеН!!!

ПС:Финала е "грубо"зарибяващ по Чанс..............

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Започнах "Годеницата на дявола" на Стефани Лорънс и се надявам да имам време да я дочета тази седмица, защото книгата е страхотна. :)

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Я,я, туй мънаното, ако ми анонсира книгите, най-много да са чудя дали не ми требе гинкобилоба,че да навържа измишльотините :cool: Накрая, че ме ядоса и ша я ступам. :beat: Нъл тряба си го изкарам на някой кат не вдяна.

Гале, що така бе мило?Ивето е прекрасна, талантлива дама, на която вдъхновението й иде от вътре.Дните с нея във „Вила Великула“ са един безкраен купон!Аз много я уважавам и обичам! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Току-що прочетох "Удоволствието на Мекензи"-ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛ!!!!

Дами, Благодаря за прекрасните мигове с тези умопочрачителни Макензи!!!!

Румка,ей сЯ точно зацепих ,що Зейн ти е на сърце.............

Историята е пленителна,затрогваща,караща ме да се усмихвам и да тъпна!!!

Това е нищожна част от емоиите ,изпълващи в момента цялата МеН!!!

ПС:Финала е "грубо"зарибяващ по Чанс..............

Наде, Слънчице, къде изчезна?Толкова много ми липсват коментарите ти!

Ох, този Зейн така дълбоко се настани в сърцето и душата ми :cheers::inlove1::inlove1: ,че другите герои не могат да го изместят.Интересното е, че е любимец, заедно с Чанс и на Линда, защото и в книжката за Марис се говори непрекъснато за тях, а и в историята за Чанс, Зейн присъства неотлъчно до брат си.

В най-скоро време ще имате възможност да се насладите и на тях! http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif http://www.kaldata.com/forums/public/style_emoticons/<#EMO_DIR#>/kiss.gif

Линк към коментара
Сподели в други сайтове

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

×
×
 • Добави ново...