Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да открием общото между водещите религии

Featured Replies

Защото е задължителна. Или говориш от името на всички, че имат желание да го правят?

Булото на невежеството се подига полека.

Кое наpичаш невежество? :rolleyes:

• Отговори 517
  • Прегледи 35,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Защото е задължителна. Или говориш от името на всички, че имат желание да го правят?

Идея нямам. Валкирия да каже.

Разбира се , свободната воля избира красотата и липсата на такава. Ако красотата мрази да наранява други, принудата е насилие срещу свободната воля. Така че , думите са ми обосновани.

От гледна точка на Исляма "няма принуждение в религията" и това е съществена разлика със задължителната армейска служба, независимо от "чистотата" на мотивите.

Като си толкова запозната, как се доказва, че си "ултракрайна еврейка", за да не ходиш да служиш? Защото има го този вариант и явно армията не е за всички жени.

Редактирано от mecholari (преглед на промените)

Ето тази сникюмка ми седеше доста време на десктопа като тапет : 

Публикувано изображение

подарък ми е от profruit.

Ако се поразровите из форума ще видите какво е положението на жените в армията в Израел и вярвайте ми - ще искате да отидете там и да служите дори и като жени.

ти,защо говориш от името на всички,че не искат да го правят.?какво като е задължителна...тя е отбранителна :wink12: не считам ,че уменията да се отбраняваш са нещо лошо.

абее ,мен ако питаш нежните ръце на жените и жените  са създадени само за любов :whist: ..ама виж сега налага се и да държат прахосмукачка и да бъркат  бетон, и да лепят плочки, и да карат камиони...защо да не знаят и да стрелят когато се наложи да защитят семействата си и себе си.

в този смисъл се питам..ти за  кой рай си се запътил..дъновисткия,християнския или ислямския :tongue2:

Господ не е създал хората да стават убийци, драга Валкирия.Такива ги прави Сатаната...който се намира  между мозъчните им гънки, ако имат такива. :)

Благодаря ти за откровението, Valkiria. Не. че имаше нужда, аз не съм те видял като нещо по-различно.

Неправилно си конфигурираш въпросите. Питаш ме "към кой рай се стремиш"? Не се стрема към рая, просто искам дори в ада да не прекъсвам връзката си с Бога.

Освен това Исляма е справедливата религия : "Ако наказваш, наказвай със същото. Ако не, наградата е за търпеливите".

За разлика от изродските ти фантазии аз съм попадал в много опасни реални ситуации. И направил съм каквото съм могъл и каквото е било необходимо в момента.

хубаво де, драга ми бала ми,и на теб задавам да ми коментираш ситуацията ,която зададох хипотетично на мухалярчо.....ти как ще постъпиш?!хайде драга , кажи ми?

Нищо лично. В изродския свят ,който създаваш, децата могат да бъдат опазени само като ги нямаш. Това е въпрос на личен избор.

А за жените- такива като тебе си се защитават сами.

отново отговор в стил бла-бла..аз живея в реалния свят,ти измисляш свят в който да живееш.така, както нямаш ясна представа нито за рая,нито за ада.

Пак не ме разбра:Аз живея в ада, който сте създали ,и затова няма да вкарам деца в него, защото сте изроди.

аййй  драги ми михи...кои по точно от нас са създали ада в който живееш и заради който си останал без деца. :ohmy:

Не се притеснявай, че не "разбираш". Понякога говоря директно на сатаната вътре в теб, защото истинската Valkiria  е "задушена" някъде вътре там.

П.п. Това се нарича "вяра в човечеството" :) .

Eто една колежка на Валкирия, макар че не е от най-добрите по моите критерии.

http://www.youtube.com/watch?v=1RwGt9GFGyA

Валкирия е съвсем права - на силата се отговаря само със сила, а другото са фантазии и празни приказки. Разбира се, силата може да има различни проявления. Това, което е правил Ганди също е проява на сила, а не на слабост.

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

А според мен ,от празни приказки не ви остава време да си гледате децата. Днес сте ме вкарали във кървави фантазии, направихте ме изнасилвач, и не виждам за каква принципна правота меже да говорите. Постовете ви са умствена трагедия, от която много трябва да се постарая за да извадя нещо ценно.

Имам предложение към вас. Валкикрия да докара един убиец-изнасилвач, да се събереме така на живо и да видим кой какво ще направи в действителност. Защото другото е форумно скотоумие.

защо да са изродски драги ми възвишений мухаляри..че това е реалност даже и днес..напремер една  сурия,там нещата от този род са ежедневие.на теб какво ти гарантира ,че няма да попаднеш в такава ситуация? ..така,че чакам отговор какво ще направиш в такава ситуация.или понеже нямаш отговор ,предпочиташ да шикалкавиш.що се отнася до поредната ти глупост:

хубаво е да знаеш,че в ада се попада точно защото си прекъснал връзката  си с бога :tongue2:

никъде не съм твърдяла обратното за исляма.освен всичко друго, тези ти думи показват,че ако някой изнасили жена ти и дъщеря ти  , ти ще постъпиш по същия начин..защо тогава аз да съм лошата, а ти добрия :wink12::tongue2:

колко до търпението ..искам да те видя как ще търпиш такава ситуация,с единствената мисъл ,че чакаш награда за търпението си от бог.

хайде сега да ми обясниш...каква награда ,ще получиш от бог ,затова ,че си изтърпял насилие над жена си и детето  си.

хубаво де, драга ми бала ми,и на теб задавам да ми коментираш ситуацията ,която зададох хипотетично на мухалярчо.....ти как ще постъпиш?!хайде драга , кажи ми?

Никога не бих убивала за удоволствие, драга ми Валки. Но разбира се, всеки един човек би използвал своят инстинкт за самосъхранение при самоотбрана. И аз съм човек и предполагам, че ако видя някой изрод да се опитва да насилва детето ми, бих го застреляла. Сега доволна ли си? :)

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

Когато нечии призрачни страхове излезат по такъв осезателен начин, и заживеят своята "реалност", това си е посещение при психиатър и комплект антидепресанти. Психиатърът не е някакъв човешки враг, норнално е психиката да се срине сред това зомбирано подобие на човешко общество. Възможно е да се избегне това положение-разходки в природата, чайчета, четене на подходяща литература, градивни разговори с креативни хора и др.

Одобрявам една нормална здрава агресия, но болни фантазии на хора страдащи от словесна диария... Toва си е покана на чичо доктор със спринцовката. И не упреквам, и не драматизирам. Съобразявам се с реалността.

Пак не ме разбра:Аз живея в ада, който сте създали ,и затова няма да вкарам деца в него, защото сте изроди.

Аз те разбрах чудесно, драги Мечо. Да, прекрасният свят, който е създал Бог, днес се е превърнал в ад, благодарение на сатаната, който властва над умовете на хората.

Но разбира се, всеки един човек би използвал своят инстинкт за самосъхранение при отбрана.

Хм. Не съм сигурен, че имаш представа за какво говориш, т.е. почти сигурен съм, че нямаш. Ако не си подготвена и то не просто физически, а психологически за подобна ситуация е най-вероятно да блокираш или да не реагираш адекватно, защото няма да можеш да овладееш прилива на адреналин в системата.

Хм. Не съм сигурен, че имаш представа за какво говориш, т.е. почти сигурен съм, че нямаш. Ако не си подготвена и то не просто физически, а психологически за подобна ситуация е най-вероятно да блокираш или да не реагираш адекватно, защото няма да можеш да овладееш прилива на адреналин в системата.

Да, затова казах, че човек при такива ситуации, предполагам, че би действал инстинктивно. И зависи от психиката човека как ще действа....дали ще блокира или пък ...ще се вземе в ръце и ще действа адекватно.

Да, затова казах, че човек при такива ситуации, предполагам, че би действал инстинктивно. И зависи от психиката човека как ще действа....дали ще блокира или пък ...ще се вземе в ръце и ще действа адекватно.

Инстинктивно ще действа една котка, но човек, който е израсъл в защитена и неагресивна среда, който никога не е попадал в подобна ситуация едва ли ще реагира адекватно. Да дам ли пример? Прояви физическа агресия към някой твой познат (след като сте се уговорили предварително) на публично място и наблюдавай реакциите на хората. Тогава ще разбереш за какво говоря.

Човекът има не по-малко развити инстинкти от животните. Най-силните инстинкти са тези за самосъхраннение и за размножение. Без тези инстинкти не би бил могъл да продължи съществуването си човешкият род.  

Всичко това, което цитираш е много хубаво, но е малко далеч от реалността. Припомни ми едни теми в друг форум, които на няколко пъти пусна едно хлапе. Те бяха под мотото: "Набиха ме - хайде да го обсъдим" ;)

Ситуацията в Израел е такава, че нямат време да разсъждават толкова теоретично, а просто трябва да се научат да оцеляват. Това са моите впечатления от кратките ми контакти с хора, които живеят там. Валкирия, ако има желание, да обясни по-подробно.

таааа,теста,има ситуация в която: стоите пред  опасен терорист,взел за заложник дете.как бихте постъпили ,за да обезвредите терориста???? хайде отговори ми...вярвай аз знам какво ще бърборанстваш,но ще останеш учуден от отговора

Ще застреляш детето и терориста?

Мен са ме ръгали с нож и са ми блъскали пистолет в устата. Скачали са ми на бой 2 ,3, 4, 8, 17 човека. Та малко ми трябва да изпадна в голям страх.

крав мага

Бе, шапка ви свалям, както се казва. Първо, взаимствахте всичко от Уин Чун и още няколко системи, но го съчетахте по един много сполучлив начин. Второ, направихте му отлична реклама. В маркетинга нямате грешка.

17 човека.

И си оцелял. Браво! То Чък Норис, ако разбере, ще се почувства неудобно и ще те поздрави.

Ще застреляш детето и терориста?

Дам, интересна стратегия. След това ще застреляш и себе си. ;)

позна.отговора който трябва да дадат кандидати е :стреляш в  детето и терориста зад него

Стреляш в терориста мило, а ако детето бъде засегнато значи не е имало друг начин. Уточнявам, за да не излезе, че стреляш в детето, а не в терориста.

И си оцелял. Браво!

Да. А този, където ми блъска пистолет в устата, три седмици по-късно, Златистия публично го застреля.

По-важното е, че събитието със 17-те и пистолета аз преди това го сънувах всяка нощ седмица поред. И когато се случваше в действителност, вече знаех какво ще стане ,и кой какво ще направи. Дежа ву. Затова са ми интересни "благовестията", предсказанията и пророчествата на Библията и Корана. Защото нещата се случват и обещаното идва.

А вие се занимавате с глупави начинания. Особено да ми казвате кой съм и какъв съм.

На Валкирия искам да й кажа, че Израел ще погине в този си вид , който е сега. След голяма трагедия , глупостите ,с които се занимават в момента ,няма да им помогнат да оцелеят на много , много хора. Съдба...

терориста държи детето като щит пред себе си.съжалявам,че звучи гадно отговора..но това е начина.иначе утре или някой друг ден ,някъде по света умират други деца,цели семейства,бременни жени и пр....командоса има хладен разум,не горещи емоции.тая"работа"не е за всеки,но на нея разчитат хиляди хора по цял свят.просто ..това наистина е живота.може да го разбере този,който  е живя под обстрел,бил е свидетел на терористчни актове и нападения,виждал е да умират невинни хора...........

Да де. За едно и също говорим. Просто уточних, за да не те разберат погрешно.

какво да обяснявам.

Така е. Няма какво да се обяснява. Просто човек трябва да познава поне малко историята ви, за да разбере изпитанията, през които сте минали и как това ви е формирало. Лично на теб, обаче, малко скромност няма да ти навреди. ;):tongue2:

аз ти "говоря "за спасяване на човешки животи,ти ми "говориш" за разчистване на сметки в ъндърграунда...........неща несъвместими.има ли смисъл да коментирам ?!?

Какви разчистване на сметки? Аз си бях обикновен потребител на дискотека докато не се срещнах с егоманяците.

Но иначе си права "който пистолет вади от пушка умира".

А ти участвай в "Спасители на плажа". Нали си много красива.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.