Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Да открием общото между водещите религии

Featured Replies

То и написаното за християнството също не е много умно. Но така е, поне може да се види какви свободни съчинение се правят на тема религии от знайни и незнайни "специалисти" (много от които са дори църковни служители).

Да, добивам още по-ясна представа какво се е случило с Библията..

• Отговори 517
  • Прегледи 35,9k
  • Създадено
  • Последен отговор

Да, добивам още по-ясна представа какво се е случило с Библията..

Същото, каквото се е случило и с Корана. И двете книги са превърнати в политически инструменти чрез преиначаване и неправилно тълкуване. Впрочем, то така е и с книгите на юдаизма. Така че ето още една прилика между религиите в момента.

Редактирано от Tiho (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

и в кое по-точно е "глупостта" ? 

В почти всички точки. Останалите може да се приемат с уговорки и уточнения. В Исляма законите не може да се разглеждат едностранчиво, има законова система, не просто заповед.

• 4 месеца по-късно...

..разбира се,че ще имат и общи Неща,макар да е пропусната Хиндуистката религия в темата!..както е пропуснато да се акцентира,че Православното християнство е част от Християнството изобщо,но на което явно й допада да се заиграва във вечни спорове с католицизма,забравяйки,че би трябвало да са от един отбор,вместо да се дърлят Кой е по-по -Най?! ;)  Така,че водещите религии са 4-и!..и в продължение на този аспект за всички народи, преди да се появи въпросното християнството,Религията е била политеистична - Исторически факт е!..а,който се е занимавал със сравнителна религиология ще разбере веднага за що иде реч! ..по този повод не ми пречи нищо да попитам пишещите тук - считате ли,че Йешуа/Исус/ е бил християнин?!

..по този повод не ми пречи нищо да попитам пишещите тук - считате ли,че Йешуа/Исус/ е бил християнин?!

Добре би било да поразгледаш темите из раздела, за да не задаваш въпроси, които са били разглеждани и коментирани подробно няколко десетки пъти.

..ще задавам и мога да задавам много въпроси,адекватни към-то тема!.-  свободен избор и воля,нал,тъй?

Каквото съм подчертала  по темата е видно за всеки интелигентно мислещ и пищещ тук..освен това и едно изречение е достатъчно в абзац

..ще задавам и мога да задавам много въпроси,адекватни към-то тема!.-  свободен избор и воля,нал,тъй?

Каквото съм подчертала  по темата е видно за всеки интелигентно мислещ и пищещ тук..освен това и едно изречение е достатъчно в абзац

задаваш въпроси, на които вече е даден отговор : 

http://www.kaldata.com/forums/topic/124544-какво-означава-името-христос/

http://www.kaldata.com/forums/topic/1235-за-христос-мохамед-йехова-боговете-и-всичко-ост/page-75

http://www.kaldata.com/forums/topic/1235-за-христос-мохамед-йехова-боговете-и-всичко-ост/page-134

и това, че ти се появяваш днес и ни в клин , ни в ръкаваш задаваш въпрос смяташ ли,че  означава, че някой ще си повтаря думите ? 

p.s. тук обсъждаме общото между Авраамическите религии, а не "световните" такива. 

..смятам,че добронамереният човек и по истинност на християнски канон,няма да изписва :"и това, че ти се появяваш днес и ни в клин , ни в ръкаваш задаваш въпрос смяташ ли,че означава, че някой ще си повтаря думите ? "

..П.п...а, Авраамистическите религии,те си имат  баш начало..

Да не си жертва на съвременната образователна реформа? Може ли да преведеш какво означава следното, което си ни написал:

..П.п...а, Авраамистическите религии,те си имат  баш начало..

Не знам да има такова чудо като "Авраамистически религии". А какво означава нещо да си има "баш начало", съвсем нямам идея. Принципно в относителната реалност всяко нещо си има начало и край, но аз се сещам за няколко неща, които нямат начало, но имат край.  Даже два края. Да споделя ли с теб кои са те или се сещаш?

Редактирано от scepsis (преглед на промените)

Как разбра, че е тя, не той?

от по-горния и пост :  

..ще задавам и мога да задавам много въпроси,адекватни към-то тема!.-  свободен избор и воля,нал,тъй? Каквото съм подчертала  по темата е видно за всеки интелигентно мислещ и пищещ тук..освен това и едно изречение е достатъчно в абзац

.."чудо като Авраамистически религии",не е Ич, някаква измишльотина и ще приема мекотата от продължението ти,та да видим в споделяне,какви са тез 2-а края,та даже нямайки начало..scepsis?!

..Ооо,благодаря за отношението и така написано!... ..що пък да не е забавно да си хортуваме по разни теми,независимо от пол и възраст?! П.п... и към-то scepsis - женка съм :) ..и гледкам бебенце,така,че без извинения ще се случва да напускам диалогът от раз...!

Кой ги е писал тия глупости за Исляма?

Да, наистина е глупост  това, че в рая ще идат само мъжете и там ще ги чакат не знам колко девици....А жените сигурно са за Ада. :eek:

тебе кой рай те привлича повече...християнския,иудейския или ислямския  :P

сещаш ли се кой привлича мен ?  :shy11:

скъпа ми балами,

тебе кой рай те привлича повече...християнския,иудейския или ислямския

И раят и адът са тук, на Земята, скъпа Валкирия. Мен ме привлича свободата и мирът, както в света, така и в душата.Защото без свобода и без мир, няма рай.

драга ми балама-ми,сигурно си по осведомена от мен за тия работи.

все пак говорим за три  религии..за тях и адът и рая са на друго място..та къде би искала да си ти ,според тях?

драга ми балама-ми,сигурно си по осведомена от мен за тия работи.

все пак говорим за три  религии..за тях и адът и рая са на друго място..та къде би искала да си ти ,според тях?

Първо ми обясни къде се намира християнския, къде юдейския, и къде мюсюлманския ад....тогава ще ти отговоря. :wors:

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

Първо ми обясни къде се намира християнския, къде юдейския, и къде християнския ад....тогава ще ти отговоря. :wors:

Може ли аз :baby:  Ето го:

Публикувано изображение

християнския два пъти писано...какво сега ислямския ще го изключим ли :tongue2:

ииии, стига си клинчила :tongue2: какво значение има къде е мястото..дали на земята,на небето ,на звездите или в някоя квартална градинка ...питам те за преживяванията там....според преживяванията в кой рай ,на коя религия искаш да си???.или ,сега не знаеш какви ще са преживяванията в рая ,при всяка една от тях.. :tongue2:

Поправих грешката. Аз съм свободна като птица , не мога да се поставя в клетката на нито един религиозен "рай". Защото религията поставя хората в клетки, а клетките са затвори.т.е. не могат да бъдат рай, а само ад. :)

Редактирано от Bel Ami (преглед на промените)

Да, наистина е глупост  това, че в рая ще идат само мъжете и там ще ги чакат не знам колко девици....А жените сигурно са за Ада. :eek:

„Жените не са създадени по-слаби, а по-великодушни от мъжете. Те са създадени по-красиви и по-малко жестоки, а красотата мрази да наранява други. За това на хората им се струва, че са слаби, но всъщност те не са. От всички създания, ангелите са най-силни, а жените са по-близо до ангелите от мъжете, а и те са по-готови от мъжете да носят ангелска светлина. Добрите обноски, морал и духовност ги прави по-нежни от мъжете. Дори физически те са изключително силни. В техните организми протичат страхотни промени за раждането на детето им и те понасят най-лошите физически условия по-добре от мъжете, защото Аллах ги е създал да осигурят оцеляването на поколенията.”

„Аллах даде на жените пет ангелски качества, които рядко се срещат при мъжете. Те са източникът на мира, както Аллах казва, че той ги създал „за да намерите спокойствие при тях (30:21).” Това е атрибутът на първия рай, който е наречен „Домът на мира.” Те са оазис на постоянство сред хаоса и промяната. Ето за това те раждат, и те хранят децата, и те се грижат за тях по-надеждно от бащата. Това е атрибутът на втория рай, който е наречен „Домът на постоянството.” Те продължават родовете. От техните потомства Аллах създава ангелски пророци и светци, които установяват Неговото постоянно споменаване на земята, както ангелите го установяват на небесата. Това е атрибутът на третия рай, който е наречен „Домът на вечността.” Те са щедри и великодушни. Те са описани като „плодородна почва” във всички Писания, защото те дават безмерно, включително и живот. Те се жертват в името на друго създание и това е атрибутът на четвъртият рай, наречен „Подслоняващата градина.” Те са източник на красота. Чрез тяхната нежност и изтънченост, Аллах е короновал земята с ангелски чар. Това е атрибутът на петия рай, който е наречен „Градината на красотата.””

Благослов и Мир за Мухаммад, Семейството му и Сподвижниците му

http://bg.wikibooks.org/wiki/%D0%9D%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%9C%D0%BE%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%B4

Така погледнато, най-голямата гавра с жената е израелската армия.

Защо пък израелската армия? В повечето армии служат и жени.

хммм ...аз не се чувствам ограничена в своята вяра.нито съм набутана в "религиозен" ад.никак даже...защо мислиш и се изказваш от мое име и от името на другите вярващи?

Ти ме попита, и аз изказах своето лично мнение, защото Бог ми е дал свобода на мисленето и свобода да изразя себе си чрез словото. :cupid:

„Жените не са създадени по-слаби, а по-великодушни от мъжете. Те са създадени по-красиви и по-малко жестоки, а красотата мрази да наранява други. За това на хората им се струва, че са слаби, но всъщност те не са. От всички създания, ангелите са най-силни, а жените са по-близо до ангелите от мъжете, а и те са по-готови от мъжете да носят ангелска светлина. Добрите обноски, морал и духовност ги прави по-нежни от мъжете. Дори физически те са изключително силни. В техните организми протичат страхотни промени за раждането на детето им и те понасят най-лошите физически условия по-добре от мъжете, защото Аллах ги е създал да осигурят оцеляването на поколенията.”

„Аллах даде на жените пет ангелски качества, които рядко се срещат при мъжете. Те са източникът на мира, както Аллах казва, че той ги създал „за да намерите спокойствие при тях (30:21).” Това е атрибутът на първия рай, който е наречен „Домът на мира.” Те са оазис на постоянство сред хаоса и промяната. Ето за това те раждат, и те хранят децата, и те се грижат за тях по-надеждно от бащата. Това е атрибутът на втория рай, който е наречен „Домът на постоянството.” Те продължават родовете. От техните потомства Аллах създава ангелски пророци и светци, които установяват Неговото постоянно споменаване на земята, както ангелите го установяват на небесата. Това е атрибутът на третия рай, който е наречен „Домът на вечността.” Те са щедри и великодушни. Те са описани като „плодородна почва” във всички Писания, защото те дават безмерно, включително и живот. Те се жертват в името на друго създание и това е атрибутът на четвъртият рай, наречен „Подслоняващата градина.” Те са източник на красота. Чрез тяхната нежност и изтънченост, Аллах е короновал земята с ангелски чар. Това е атрибутът на петия рай, който е наречен „Градината на красотата.””

Благослов и Мир за Мухаммад, Семейството му и Сподвижниците му

http://bg.wikibooks.org/wiki/%D0%9D%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE_%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%83%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%9C%D0%BE%D1%85%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D0%B4

Много хубави цитати си дал, но те не са от Корана, нали?

Жените нямат място в армията.Техните нежни ръце не са създадени да държат оръжия и да убиват с тях.

Защото е задължителна. Или говориш от името на всички, че имат желание да го правят?

Много хубави цитати си дал, но те не са от Корана, нали?

Булото на невежеството се подига полека.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.