Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Покажете вашите авторски снимки 2

Featured Replies

Че има за подмладяване този двайсетгодишен човек - има. Няма идеални хора и ако на бръчките около очите и кожните дефекти му викате естественост, то аз се въздържам и няма да се присъединя към бурните овации. За фон дьо тена съм съгласна, попрекалил е. Под пипване на кожата имах предвид очевадните кожни дефекти.

С риск да засегна момичето от снимката, но ми изглежда прекаляващо с нощния живот или с книгите.

И защо беше нужно това? :(

• Отговори 2k
  • Прегледи 135,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Че има за подмладяване този двайсетгодишен човек - има. Няма идеални хора и ако на бръчките около очите и кожните дефекти му викате естественост, то аз се въздържам и няма да се присъединя към бурните овации. За фон дьо тена съм съгласна, попрекалил е. Под пипване на кожата имах предвид очевадните кожни проблеми.

С риск да засегна момичето от снимката, но ми изглежда прекаляващо с нощния живот или с книгите.

Ако е второто - да ги спира :-)))

Иначе Саки е направил много хубава като цялостно излъчване снимка.

Стига толкова от мен, че започнах да се бутам в А група... но що пък да не се изкажа и аз :-))

Светли празници!

Че ти и без това си си в А група. Кой ще те гони или забранява да се изказваш?

Е сега пък и подмладяване и Вие, това е така, защото снимката е прешарпена. Момичето не прекалява нито с нощния живот, нито с книгите, това си е един неин белег, който тя не харесва, но пък според мен има чар този белег (говоря за торбичките под очите). Съгласен съм донякъде с Федора, но лично на мен така кожата обработена не ми харесва изобщо, с това замазване е станала съвсем друга физиономия и чарът се губи. Не искам да засягам никой момичето е моята приятелка и честно не виждам какво може да се подмлади в нея. Нито има грим за снимката, нито нищо, единствено, което си беше сложила е спирала, нормално е кожата да изглежда малко по - груба, особено като е прешарпена. Пак да кажа не искам да засегна никой! И приятно изкарване на празника и да не преядете!

Интересни критики :) За мен портрета не е като това да снимаш пчеличка, дето и се виждат салтанатите. Изобщо не съм компетентен по въпроса, затова веднъж ми се мярна пред очите някакъв филтър в някаква програма за обработка - "портрет". Та, щракнах на "ОК" и бегом във фотото( белгиец, нямам печатница под ръка). Ами хубаво стана, вече снимката е 5 години във витрината ми.

Хубав е портрета на момата, sakuraki...Относно цветовете - тези стоят най-добре на моя монитор:

Вариант 1 - единствено корекция на цветове

Публикувано изображение

Вариант 2 - корекция на цветове и ретуш...

Публикувано изображение

И при мен тези цветове изглеждат добре (на лаптопа), при настолния не знам как ще е, но нали съм прекалил с шарпа и сега като се блърва много си личи, но според цветовете на този екран ми допадат да.

Те едни снимки от днеска

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Тоз сайта на пикаса ми променя снимките като ги качвам едни бледи ми ги дава, а дефкато не са такива. Като ги кача в друг сайт проблеми няма.

Свещички:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Най-добрия от около 30 опита. За съжаление, колкото и да опитвах, не успях да фокусирам добре балончетата...

А светлината от зад е ужасно деформирана. Искаше ми се да е нещо по-централно и кръгло, ама не пожела да стане както искам...

Или е защото съм тъп, или защото фотоапарата не може по-добре... Най-вероятно първото.

Редактирано от aninfid (преглед на промените)

Най-добрия от около 30 опита. За съжаление, колкото и да опитвах, не успях да фокусирам добре балончетата...

А светлината от зад е ужасно деформирана. Искаше ми се да е нещо по-централно и кръгло, ама не пожела да стане както искам...

Или е защото съм тъп, или защото фотоапарата не може по-добре... Най-вероятно първото.

Едва ли е първото, но вероятно си имал грешен подход и настройки при заснемането.

Би ли разказал какъв е точно мотива на снимката, от какво разстояние си снимал и с какъв апарат/обектив.

Едва ли е първото, но вероятно си имал грешен подход и настройки при заснемането.

Би ли разказал какъв е точно мотива на снимката, от какво разстояние си снимал и с какъв апарат/обектив.

f 2.8; Експозиция: 1/100; ISO: 80

Единствената грешка, за която се сещам, че съм допуснал е това, че диафрагмата бе на 2.8, ще опитам на 8, това ще да е причината да не мога да ги хвана на фокус.

Иначе, самата снимка е доста импровизация, гел за коса (със доста балончета въздух вътре), стенна лампа над бюрото, заемане на странна позиция, и правене на колкото може повече опити с различни настройки преди да ми изтръпне ръката.

Снимано е със „сапунерка“ Canon Powershot SX120IS, с вградения несменяем обектив 36-360 мм на ръчни настройки .

Единствената грешка, за която се сещам, че съм допуснал е това, че диафрагмата бе на 2.8, ще опитам на 8, това ще да е причината да не мога да ги хвана на фокус.

Ти все пак не каза какво си искал да постигнеш.

Ако искаш всички мехурчета да са на фокус, тогава да - затварянето на блендата ще ти увеличи дълбочината на фокуса и така повече от тях или всичките ще са на фокус.

А светлината от зад е ужасно деформирана.

Деформирана? Ако имаш предвид че е като петно а не в истинската си форма, свиването на блендата ще помогне и за това.

Ако обаче се оплакваш, че апарата не може да фокусира върху конкретно балонче, тогава пробвай да фокусираш върху нещо друго на приблизително същото разстояние, заключи фокуса, като задържиш бутона наполовина и след това си намести апарата докато се нагласи фокуса. (или ръчен фокус ако SX120IS има).

Ти все пак не каза какво си искал да постигнеш.

Ако искаш всички мехурчета да са на фокус, тогава да - затварянето на блендата ще ти увеличи дълбочината на фокуса и така повече от тях или всичките ще са на фокус.

Деформирана? Ако имаш предвид че е като петно а не в истинската си форма, свиването на блендата ще помогне и за това.

Ако обаче се оплакваш, че апарата не може да фокусира върху конкретно балонче, тогава пробвай да фокусираш върху нещо друго на приблизително същото разстояние, заключи фокуса, като задържиш бутона наполовина и след това си намести апарата докато се нагласи фокуса. (или ръчен фокус ако SX120IS има).

Искам да постигна красива снимка, добре фокусирана със добре избледнели зелени цветове, и равномерно размазана кръгла светлина на заден фон.

Не, апарата си фокусира върху балончетата, макар и само когато е на ръчен фокус, защото когато е в макро режим много често не иска да фокусира когато обекта е „залепен“ пред обектива.

А и по принцип, аз не искам само едно конкретно балонче да е фокусирано, а искам всичките да са на фокус.

• Автор

Искам да постигна красива снимка, добре фокусирана със добре избледнели зелени цветове, и равномерно размазана кръгла светлина на заден фон.

Не, апарата си фокусира върху балончетата, макар и само когато е на ръчен фокус, защото когато е в макро режим много често не иска да фокусира когато обекта е „залепен“ пред обектива.

А и по принцип, аз не искам само едно конкретно балонче да е фокусирано, а искам всичките да са на фокус.

ДОбре искаш всички да са на фокус, флейр вече ти го обясни, затваряш блендата и тогава се увеличава диапазона в който нещата са на фокус

Кап, аз сам написах „Единствената грешка, за която се сещам, че съм допуснал е това, че диафрагмата бе на 2.8, ще опитам на 8, това ще да е причината да не мога да ги хвана на фокус.“ преди Флеър да ми го каже. Така, че аз си знам грешката, а ето го и резултата, със затворена бленда:

Публикувано изображение

Този път обаче има ужасен шум, но може би това е просто от фотоапарата.

• Автор

Кап, аз сам написах „Единствената грешка, за която се сещам, че съм допуснал е това, че диафрагмата бе на 2.8, ще опитам на 8, това ще да е причината да не мога да ги хвана на фокус.“ преди Флеър да ми го каже. Така, че аз си знам грешката, а ето го и резултата, със затворена бленда:

Този път обаче има ужасен шум, но може би това е просто от фотоапарата.

Вероятна причина за шума е че не ти достига светлина и с тази диафрагма даже и след увеличаване на скоростта се налага вдигане на чувствителността на матрицата, оттам и цветния шум

Не, ISO-то е 200, следователно то не е проблема в случая.

Ето и един самолет, между другото:

Публикувано изображение

Публикувано изображение

Като се има предвид авангардния характер на фотографията, това, което смяташ, че не ти се е получило, можеш да го използваш и като техника на снимане. ;)

Редактирано от gothicrock (преглед на промените)

f 2.8; Експозиция: 1/100; ISO: 80

Иначе, самата снимка е доста импровизация, гел за коса (със доста балончета въздух вътре), стенна лампа над бюрото, заемане на странна позиция, и правене на колкото може повече опити с различни настройки преди да ми изтръпне ръката.

Снимано е със „сапунерка“ Canon Powershot SX120IS, с вградения несменяем обектив 36-360 мм на ръчни настройки .

Не зная възможностите на Canon Powershot SX120IS, но освен бленда 8 или 10, избягвай тези нощни лампи - снимай на естествена дневна светлина, ако може да ползваш статив, направи снимката от статив и в режим самоснимачка с 2 или 10 секунди интервал до заснемане.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.