Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

"Пълни" приказки,спам и бира на тема Сигурност

Featured Replies

Каква скрита реклама бре човек? Аз да не работа за Avira?

Мнението ми е, че във форума има скрита реклама на Касперски и НОД! Достатъчно е да се погледне с какви инструменти сканирате в "раздела за почистване"- инструмент на Касперски и онлайн скенера на НОД. Защо веднъж не сканирахте с инструмент, да речем на Нортон, на Авира, на БитДефендер!? Аз знам защо! Все пак да не забравяме, че "Калдата" ЕООД се издържа от реклама!

Редактирано от Статик (преглед на промените)

• Отговори 2,2k
  • Прегледи 132,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Досега съм преинсталирал около 45 - 50 компютъра, и поне на 30 от тях антивирус е била Аваст. На всеки компютър слагам Авира и досега никой не се е оплакал от вируси в системата. Новата версия на Авира е още по-добра, обновява се на всеки 6 часа и сканира автоматично веднъж седмично. Без да се активира Web protection и в комбинация с MBAM резултата е много добър.

Мнението ми е, че във форума има скрита реклама на Касперски и НОД! Достатъчно е да се погледне с какви инструменти сканирате в "раздела за почистване"- инструмент на Касперски и онлайн скенера на НОД. Защо веднъж не сканирахте с инструмент, да речем на Нортон, на Авира, на БитДефендер!? Аз знам защо! Все пак да не забравяме, че "Калдата" ЕООД се издържа от реклама!

Абсолютно нищо не знаете....и спрете да говорите неверни неща....сканираме с тези инструменти не защото ни плащат ,а защото във времето са доказани в борбата със зловреден софтуер...и методиката се използва в целия свят в аналогичните форуми и раздели.....!Поздрави и лека вечер...!:)

Стига моля те, че се излагаш вече. Да, че сайта се издържа от реклами така е, но екипа на HJT TEAM няма нищо общо с това.

Сканираме с Eset, защото има добър detection rate и има възможност за експортване на лог файл.

Avira нямат онлайн скенер, не бих сканирал с Norton за нищо на света - не ми допада от 2003-та тази програма дори и подобрена...Сканирал съм с Norton Power Eraser и се хванах за главата от фалшиви тревоги. Avira няма онлайн скенер...имат спасителен диск, малък инструмент само за някои вируси и cloud базиран скенер...От онлайн скенерите сме решили, че този на Eset е един от малкото на които има гъвкави настройки, възможност за експортване на лог файл и ако се наложи чисти с безплатаната си версия! Не само много онлайн скенерите, които предлагат почистване на намерените неща!

Инструмента пък на Касперски считаме за най-мощния от stand-alone скенерите за борба с упорити бацили - не е случайно, че именно TDSSKiller, SallityKiller, VirutKiller, KidoKiller, CapperKiller са тяхни. Но няма какво да се обясняваме и да ни даваш наклон как да си вършим работата. Събирай си статистиките - това най-добре го умееш.

Със здраве!

Това което съм го сложил в подписа може би визираш.А то е на база лични впечатления оттук и повече от година сменяне на антивирусни.С касперски съм и ползвам онлайн скенера на есет и Cureit.Имам инсталиран и САС за спайуера,адуера.Проблеми няма никакви и ако МБАМ е мерило е винаги чисто.Мога още сега да пусна Norton power eraser и да видиш,че всичко е фалш.TDDS Killer и Gmer дават вярна представа.

Авира си е Авира (в конкретния случай),B-boy[styLe] беше доста изчерпателен. Моите наблюдения съвпадат, че Аваст не е толкова пъргав в нета колкото се претендира, че е. Мога съвсем нескромно да изкажа мнение, че ЕСЕТ и Нортон са много пъргави в нета, а Касапа далеч не е толкова тромав колкото си мислят някои ;) ....

Съгласен съм, че и ЕСЕТ, Касапа и прочие мат много повече опции за настройка от Norton примерно, но имайки предвид определени представяния това може да се пренебрегне, все пак всеки избира програмата според нуждите и познанията си :)

Относно репликите за пропаганда, кой къде и какво рекламира тва да глупости ! Аз като пиша нещо положително за Касапа и айде почва се, че видиш ли имам полза, като пиша за Нортон плюсове..... и там имам няква изгода, не съм се бил ориентирал... айде стига, живи хора сме и можем да си позволим да изказваме мнения, било то положителни и не до там такива.

Редактирано от hUstle - TimeOut (преглед на промените)

Моите наблюдения съвпадат, че Аваст не е толкова пъргав в нета колкото се претендира, че е.

Може да се изредите всички, но аз не мога да се съглася, защо то го ползвам и знам колко тежи! Никой не ти забранява мнението, но то в случая просто не е вярно! Ако беше вярно, нямаше да спорим...щях да се съглася.

А това, че целия този цирк беше провокация- също ми е ясно! но нямам намерение да премълчавам, когато се говори неверни неща!

Ами аз като гледам спориш постоянно и то с много хора на различно мнение (то това е същността на споренето де, но ти ме разбра). В конкретния случай няколко души сме на едно мнение, но ти си имаш собствено виждане. Нямаше да ти пиша сега ако не си беше позволил да ме зачекнеш за моето ми мнение ! ("Никой не ти забранява мнението, но то в случая просто не е вярно!") Вярно за теб, че значи вярно за мен.. и обратното, да видим колко можеш да се инатиш и да пишеш, знаейки всичко повече от всички ;) Философе. П.С: и аз пожелавам приятна вечер.

Въпреки, че избора е направен аз също съм за Авира. Естествено без да се слага Уеб гарда (аск тулбар) - наистина с него има забавяне, особенно при сваляне на файл. Авира е по-добра от Аваст по детекция. Другото, което има Аваст може да се добави винаги. Firewall, Panda URL Filtering, BD Traffic Light и пр...

Ами аз като гледам спориш постоянно и то с много хора на различно мнение (то това е същността на споренето де, но ти ме разбра). В конкретния случай няколко души сме на едно мнение, но ти си имаш собствено виждане. Нямаше да ти пиша сега ако не си беше позволил да ме зачекнеш за моето ми мнение ! ("Никой не ти забранява мнението, но то в случая просто не е вярно!") Вярно за теб, че значи вярно за мен.. и обратното, да видим колко можеш да се инатиш и да пишеш, знаейки всичко повече от всички ;) Философе.

П.С: и аз пожелавам приятна вечер.

Не правиш разлика между "мнение" и "истина"...и точно тук е зародиша на спора! Истината е една, мненията-много!

В конкретния случай- Аваст е компютъра ми от 2 седмица, и мисля, че по-добре от теб знам- дали тежи или не!

Не правиш разлика между "мнение" и "истина"...и точно тук е зародиша на спора! Истината е една, мненията-много!

В конкретния случай- Аваст е компютъра ми от 2 седмица, и мисля, че по-добре от теб знам- дали тежи или не!

Щом си с аваст може ли да изтеглиш и инсталираш тази програма?

http://unipdf.com/

А ти защо мислиш, че не съм го ползвал ? И защо си мислиш, че не съм го ползвал повече от две седмици ? От доста време не правя лошата услуга да слагам тази програма на комповете на хората, на които държа :), само ще кажа, че сандъка им е "велик" и няма аналог :)

Щом си с аваст може ли да изтеглиш и инсталираш тази програма?

http://unipdf.com/

няма как да стане- Аваст ми е на служебния лаптоп

А ти защо мислиш, че не съм го ползвал ? И защо си мислиш, че не съм го ползвал повече от две седмици ? От доста време не правя лошата услуга да слагам тази програма на комповете на хората, на които държа :), само ще кажа, че сандъка им е "велик" и няма аналог :)

да знаЙш, убеди мЪ, в понеделник моментално шЪ разкарам тая адски шибана, тежка и бавна програма и ше сложа....която ми препоръча спИциалист като теб!

Най-накрая каза нещо умно, бравооо :) Айде ще чакам да пишеш Слънчо. В момента затвърждаваш прекрасното ми мнение за тебе и за това как другите те компрометират...., а всъщност сам си пълната схема... айде давай още теории на конспирациите .. слушаме те тиии сиииииииииииииииииииии

Айде ще чакам да пишеш....

А аз чакам да ми дадеш експертен съвет - с какво да заместя келявата програма Аваст? Чакам....Като отричаш нещо, бъди така любезен да посочиш разумна алтернатива и да я обосновеш?

Изказах моето мнение, не ти дължа никакво обяснение, не съм на Телк, Нелк и т.н за да доказвам пък точно на теб каквото и да е. Първо, защото все едно да споря с радиото и второ не си добър събеседник. => че няма как да отделя толкова време да говоря със стената...

Мнение изказаха и много по-компетентни хора от мен и от теб (разбира се ти си толкова самовлюбен, че едва ли мислиш, че има по-компетентни хора от теб) от отбора за Взаимопомощ, тъй че ... злобей си дразни се :) тии сииииии

На принципа по-умния отстъпва ти пожелавам лека нощ и завий Аваста да не настине ;) виждам, че го пазиш повече от Жена си ;)

(разбира се ти си толкова самовлюбен, че една ли мислиш, че има по-компетентни хора от теб)...

Никога не съм твърдял, че съм копетентен...напротив- твърдял ъм точно обратното. Не съм спорил, за това колко е добра или програмата Аваст. Спора стана за това, че се насажда ЛЪЖАТА, че Аваст е тежък! Как може да е тежка програма, за която фабрично се иска само 128 МВ РАМ....разсъждавай! Може да е всичко, но не и тежка!!

Много държа на правдата, справедливостта и точността, и когато се говорят неверни неща се побеснявам, даже и да зная, че ме провокират!

Последното, което ще напиша е да попрочетеш малко по-назад има пример за това колко и как се товари. И пак сам влизаш в схемата за провокации и прочие, как само тебе те провокират бе тигре... ? Като гледам Къцката май наистина е хронично неговото параноично и умално поведени.... http://www.kaldata.c...80#entry2380854 (съгласих се понеже съм имал подобни проблеми с програмата)... до тука спирам. Чети си имаш време, рови се .. от две седмици ползваш ;) имаш време. Лека.

Последното, което ще напиша е да попрочетеш малко по-назад има пример за това колко и как се товари.

Аме не искам в случая нищо да чета, защото програмата е на лаптопа ми и знам какъв е сега лаптопа и какъв беше преди с НОД. Не, че има голяма разлика, но все пак маааалко по-леко се държи с Аваст, като имаш впредвид, че имам инсталиран и Комодо-стена. Аз не себе си ли да вярвам или на чужди мнения за Аваст, инсталиран кой знае на какви затлачени компютри!

Изобщо не разбрах за какво е това напрежение във форума. Попитах как е в момента Авира и Аваст. Не,че нямам впечатление но преди да направя нещо важно обичам да събера информация от различни мнения избора накрая винаги е мой.

Инсталирана е Авира,без никакви допълнителни стени въпреки,че мисля че стената на Комодо ще е доста добро допълнение. Но Потребителя не е много в час технически и евентуалните въпроси от страна на Комодо ме спряха да го инсталирам. Също така самият потребител ми сподели,че преди с Авира сякаш лаптопа е бил в по-добро състояние. Вярвам му защото имах случки с Аваст. Забавяне при сърфиране особенно. При Авира този проблем го няма, интернета си е толкова за колкото е платено. Не ми реже скоростта както Аваст.

Сканирах системата с Авира,ей тъй за проба като се има впредвид,че е чиста инсталация - триене на всички дялове и последвалото им създаване отново. Не мога да кажа,че сканира бавно - нормално си работи.

Съжалявам,че не пуснах една проверка на компа както е с Аваст да видя какво бавеше компютъра толкова...но някой умник след мене беше сложил флекс тъпа и като го видях директно затрих Уина :D

По-късно ако имам време ще постна няколко снимки

За спорещите:

- Ползвал съм най вече на компютрите си Аваст,Авира,Касперски,Нортон,Нод - това са моите фаворити!

- Авира я сложих за пръв път доста отдавна май беше avira workstation :rolleyes:

- Аваст пък доста време беше на компа на детето и жената.

@Статик

За пръв път чувам,че Калдейта се издържал от рекламирането на Касперски. Тука ме уби тотално! :D

Я,вземи прочети назад 2007 - 2009 година да се образоваш мъничко!

За инструментите които ползват лечителите от HJT предлагам да си извадят тефтера и да си водят записки и след седмица при тебе на изпит!

Редактирано от nikssi (преглед на промените)

При Авира този проблем го няма, интернета си е толкова за колкото е платено. Не ми реже скоростта както Аваст.

Преди време бях споменал, че при Авира има "насичане" и лека загуба на трафик! Въпреки, че раздела е за празни приказки, знаеш, че аз празни приказки почти не говоря и обичам фактите и цифрите:

1. NORTON+AVIRA FREE (само уеб-гард и ръчен скенер)

Публикувано изображение

2.само NORTON (изглючен уеб-гард на Авирата)

Публикувано изображение

3. Само AVIRA FREE (уеб-гард и ръчен скенер), пълно изключване на Нортон-а

Публикувано изображение

За склонните към съмнения, че има някаква шашма, мога да спретна клипче, но ме спира това, че ще ми се види IP!

Това са фактите- Авира носи лека загуба на трафик, но както виждаш я държа от доста време, защото като програма е ценна и това не може да се отрече! Но нека да показваме цялата истина, а не тази, която ни изнася!

.........

В понеделник, на служебния лаптоп, ще развенчая и мита за "тежкия" Аваст!

Е кой е казал да се инсталира WebGuard-a? Дори аз го отричам него...той изобщо не е част от безплатната версия. Този метод с тулбара не ми допада и не го приемам. Това, че на един лаптоп и то точно твоя avast! не прави проблеми не означава, че на други ще върви перфектно. И не, не съм го качвал на затлачени ситеми, лично съм ги тунинговал повечето. Аз пък се заемам да развенчая мита за "лекия" avast! Ще отнеме време, но вече където срещна тема за мудност свързана с avast! ще си записвам. (дано само не забравя). И не, не говоря за мудност при сърфиране...а за мудност при стартиране, отваряне на папка с много exe файлове, използвани ресурси и време на сканиране и т.н.

Аз пък се заемам на масата. :D

Е кой е казал да се инсталира WebGuard-a?

Ами то без Уеб-гарда, Авирата на мен не ми трябва, тъй като имам Нортон. Авирата ми трябва именно и най-вече заради уеб-защитата, която дава. Има чалъм, при който ASK не се инсталира, и въпреки това си го има уеб-гарда. Как да не е част от безплатната версия, като го има като чавка при избора на инсталация. Естетвено,ако Авира се инсталира без уеб-защита, няма да има спад на трафика

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.