Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Не бъди сигурен! Последното инфо по телевизията беше, че Ферари са с една класа над другите, а Маса е давал по-добри времена от Кими при тестовете! Всъщност Маса миналия сезон направи доста добри състезания, а и момчето има вече доста стартове и даже и Вилньов не може да каже нищо по въпроса ;)

Аве тестове :) тестовете нищо не значат , петъчните тренировки също , хаиде да видем съзтезанието и от там да правим заключения кои каде е и кои ще е фаворита таз година
  • Отговори 3k
  • Прегледи 343,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Вярно е че тренировките и тестовете вече нищо не показват и че при тези размествания на пилоти в отборите е трудно да се прогнозира фаворит, ама все пак Райконен и Алонсо не са за пренебрегване. Лично аз се надявам поляка тази година да покаже на какво е способен.

Вярно е че тренировките и тестовете вече нищо не показват и че при тези размествания на пилоти в отборите е трудно да се прогнозира фаворит, ама все пак Райконен и Алонсо не са за пренебрегване. Лично аз се надявам поляка тази година да покаже на какво е способен.

Искаш да кажеш може би финландеца :P И аз се надявам да разбера най сетне, дали Райконен е по-добър от Шумахер. Ако бие Маса, значи ще е поне равен на Шумахер :wors: Жалко, че не ги видяхме в един отбор. Съгласен съм, че тестовете нищо не показват, а и нещата във Формула 1 се променят буквално всяка седмица.

Само исках да ти отговоря на коментара "залагаш на куц кон, тоя не влиза в сметките на никои.". Все пак Маса влиза в сметките на много хора ;)

Забравяте, че Маса миналата година даваше времена съпоставими с на Михаел, а на моменти дори и по-добри. Особено към края на сезона.

bildera_, за интригата :angry:

За спора с конете и турбо-двигателите, BMW бяха постигнали най-доброто. От 1500сс двигател, изкараха 1500 конски сили, но имаха проблем с лага.

Ще поддържам дебютанта Хейки Ковалайнен от отбора на Рено !

15 Март 2007

Дисквалифицират колите на Торро Росо и Супер Агури в събота Публикувано изображение

ФИА продължава да търси компромисен вариант

Поредният скандал във Формула 1 е на път да избухне този уикенд в Австралия. През последните няколко месеца така и не се постигна решение на проблема с производстките коли на Торо Росо и Супер Агури или т.нар. "customer cars".

Според последните информации от Австралия, основни лидери на протеста веднага след края на квалификацията в събота ще бъдат тимовете на Уилямс-Тойота и Спайкър. Те ще искат от комисарите да дисквалифицират болидите на Торо Росо и Супер Агури, след като според хората на Сър Франк и холандците, колите им не отговарят на правилата на Формула 1.

Както е известно, Спайкър и Уилямс вече заплашиха своите конкуренти, че ще се обърнат към Арбитражния съд на ФИА. През новия сезон екипите на Торо Росо и Супер Агури смятат да използват шаситата на своите по-големи "братя", съответно Ред Бул и Хонда. Така на практика, те ще се състезават с коли, които не са проектирали сами и взимат наготово машините на водещите отбори от миналата година. За разлика от някои други автомобилни шампионати, във Формула 1 отборите трябва сами да си построят и направят колите, което е основно правило на договора „Конкорд", регулиращ спортните и комерсиални права в Гран при. При създалата се ситуация, тимовете на Спайкър и Уилямс са поставени в неравностойно положение. От своя страна шефовете на Супер Агури и Торо Росо твърдят, че всичко по техните коли е легално.

Публикувано изображениеПреди няколко седмици Сър Франк заяви:

"Напълно съм против срещу заемането на шасита във Формула 1. Ние от Уилямс вярваме, че това нарушава спортните правила. Ние сме един от най-старите отбори и излизаме на пистата, за да се борим за двете световни титли. Едната за най-добрия състезател в света и другата за отбора, който е построил най-добрата кола. В правилника е ясно написано: "Всеки един отбор трябва да построи свое собствено шаси".

Според „Autosport", някои от обсъжданите компромисни варианти за решение на проблема са разпределяне на парите на Супер Агури и Торо Росо от телевизионни права между останалите отбори или забрана на тези екипи да печелят точки в шампионата.

Снимки: F1racing.net, Reuters

Алонсо: Шумахер няма да ми липсва

Ферари са много бързи, признава испанецът Публикувано изображение

Този уикенд за първи път от 1992 година седемкратният световен шампион Михаел Шумахер няма да застане на старта на първото Гран при за годината. Носителят на трофея за последните два сезона Фернандо Алонсо (Макларън-Мерцедес) обаче не се вълнува много от този факт. „Шумахер няма да ми липсва”, заяви кратко Алонсо на официалната пресконференция преди старта на пистата „Албърт парк” в неделя. Както е известно, Пилето няма да пътува до Австралия и ще остане със семейството си в Европа.

„Сега съм в много по-добра позиция от тима на Рено и съм щастлив от този факт”, продължи испанецът. „Вече съм двукратен шампион и честно казано ми е много по-леснo. Знам как да се подготвям за уикендите физиически и психически. Сега пред мен има ново предизвикателство и това ми дава нова мотивация. Ще се опитам да повторя успехите от последните две години. Никога не се знае какво ще стане на първия старт и това му интересното, ще има много изненади. Все пак трябва да бъдем реалисти и да признаем, че на зимните тестове Ферари бяха много бързи”, завърши той.

Снимка: F1racing.net

15 март 2007

Искаш да кажеш може би финландеца :eek: И аз се надявам да разбера най сетне, дали Райконен е по-добър от Шумахер. Ако бие Маса, значи ще е поне равен на Шумахер :wors: Жалко, че не ги видяхме в един отбор. Съгласен съм, че тестовете нищо не показват, а и нещата във Формула 1 се променят буквално всяка седмица.

Само исках да ти отговоря на коментара "залагаш на куц кон, тоя не влиза в сметките на никои.". Все пак Маса влиза в сметките на много хора :question:

Имах предвид Роберт Кубица като поляк. Той миналия сезон се появи по средата да замести Вилньов. Обаче много ми е интересно и новия финландец какво ще покаже. Мисля си , че първото състезание ще е доста интересно с тези дебютанти дето излизат сега и ще покаже кой какво е правил след миналия сезон Публикувано изображение

Все пак това са петъчни тренировки, а както става винаги, резултатите са съвсем други следващите дни :ph34r:

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Абе 2005 и 2006 ако не ме лъже паметта, че беше много отдавна, като че ли, макар че трябва да проверя, за да съм напълно сигурен, май нещо повечето случай не се случиха. :-) Ferrari ще имат преднината в началото, докато другите на разучат до последния детайл гумите (не е далеч тоя момент, а и преднината им не е съществена) но сезона е голям и... най-малкото Алонсо, който е най-завършения пилот в момента надали ще се даде тъй лесно.

Не те лъже паметта, но победите са една повече в полза на Ферари за 2006. :ph34r:

Ей го на, ще направим интригата с теб. Аз съм за Маса. :speak: Понеже няма да мога гледам квалификацията утре сутрин, надявам се някой да опише по-цветно кое как е минало.

Е тия клипчета с Ковалаинен трябва да ги видите:

ROC - Race of Champions

Слушайте коментара за двубоя със Льоб, Хейки никога не е сядал във кола 4х4, камо ли тази с която Льоб се състезава във WRC. (Peugeot 307 било, не Citroen Xsara). Kолко малко е не му достигна за да стане и през 2006, просто не е истина.

Абе нищо чудно няма. Гледахте ли едно от последните предавания на Шоу Рум по BTV? За жалост не си спомням името на госта, но май беше певец. Та той даде 3-то или 4-то време , даже изпревари тестера на Шоу Рум :) Интересното беше, че постигна това време в първата си обиколка. Ако не се заблуждавам, това би трябвало да е старт от място или греша? Но дори и да греша, човека се доближи плътно до мераклията да кара във Формула 1! Другите пред него бяха също състезьатели. Питал съм се и аз, какво ли време ще дам с тая нестабилна Дачия? Определено няма да е много добро, защото вече се преобърна един път ;) Виж, с моята Фиеста няма да ме е страх от подобни срамни инциденти :)

Това все пак е твърде кратка обиколка. Виждали сме много такива ентусиасти във Формула едно, които правят отлична обиколка, даже и пол позишън печелят, но дойде ли време за състезание, гръмват мотора, ако преди това не са го направили. Всеки може да претовари мотора и да победи в една обиколка, но все пак състезанието не е една обиколка! Тук тактиката, опита и таланта си казват думата!

Пичове хаиде някои да каже в колко часа са квалификациите бг време и да ми каже колко ми е разликата във времето с бг че съм в Реп.Доминикана и тука никога не се сменя времето час на пред или на зад луда работа сега при мен е 19.58 колко ми е разликата

:)

Пичове хаиде някои да каже в колко часа са квалификациите бг време и да ми каже колко ми е разликата във времето с бг че съм в Реп.Доминикана и тука никога не се сменя времето час на пред или на зад луда работа сега при мен е 19.58 колко ми е разликата

Е, как не знаеш колко часа си назад? Ако Доминиканската република е в Централна Америка( не знам къде е ! ), значи най вероятно си 8 часа назад. Тук времето не е сменено още, значи квалификацията би трябвало да е в 21 часа твое време. Ти GSM нямаш ли?

ПП: Поразрових се из интернет и се оказа, че наистина разликата е 8 часа в момента :)

Е, как не знаеш колко часа си назад? Ако Доминиканската република е в Централна Америка( не знам къде е ! ), значи най вероятно си 8 часа назад. Тук времето не е сменено още, значи квалификацията би трябвало да е в 21 часа твое време. Ти GSM нямаш ли?

ПП: Поразрових се из интернет и се оказа, че наистина разликата е 8 часа в момента :)

Пич моляте кажи ми колко е часа аз ще си го сметна до сега просто не ме е интересувало времето в бг и затова не знам ама не си мисли че в цяля централна америка са на едно време и мога да ти кажа че само тука никога не го сменят.

Пич моляте кажи ми колко е часа аз ще си го сметна до сега просто не ме е интересувало времето в бг и затова не знам ама не си мисли че в цяля централна америка са на едно време и мога да ти кажа че само тука никога не го сменят.

Ами вие сте 8 часа назад, а квалификацията е в 5 часа БГ време. Смятай както искаш. Състезанието е в неделя 4 часа, значи при теб е в събота - 20 часа :)

Ето ти и инфо

Ами вие сте 8 часа назад, а квалификацията е в 5 часа БГ време. Смятай както искаш. Състезанието е в неделя 4 часа, значи при теб е в събота - 20 часа :)

Ето ти и инфо

Мерси за инфото макар и да е от части , аз те питах колко е часа при вас , като си настроих компа на Бг време ми показа 02.40 а при мен е 20.40

така че не е 8 часа разликата. нормално или е 7 или 6

Мерси за инфото макар и да е от части , аз те питах колко е часа при вас , като си настроих компа на Бг време ми показа 02.40 а при мен е 20.40

така че не е 8 часа разликата. нормално или е 7 или 6

Прав си, грешка няма, макар че с Windows не можеш да бъдеш сигурен :) Значи все пак намери начин да разбереш колко е часът в България ;)

ПП: Не ми е ясно как разликата е само 6 часа! Приятно гледане на Формула 1, ако все пак си уцелил часа ;)

http://www.formula1.com/race/result/770/24.html

Моето мнение е, че Фернандо и тази година ще е на ниво. Надявам се да стане и трикратен:) Не вярвам обаче за негова победа утре в Австралия. Явно още не може да се нагоди към новите гуми, което се видя тази сутрин...Но, ... ПОЧНА СЕ!:)

показа се че Кими е се приспособява бързо към новото ферари и се надявам утре да спечели :) :) ;) ;)

Мамка му, заспах точно преди последните решителни обиколки!После се събудих пак след тях! Дайте идея как да гледам състезанието, щото тия от BTV са невероятни идиоти! За какъв чеп повтарят в 12 часа? Тук няма ли комисия за защита правата на потребителите, та да им отнеме лиценза? :);):) Като изключим, че се напих, докато чаках старта, друго полезно нещо не свърших :) Иначе за мен Алонсо е най-големия фаворит за утре. Кими многократно е доказвал, че не го бива в състезанието, а е и голям карък! не ми се вярва и тоя път да се оттърве от каръщината си :)

показа се че Кими е се приспособява бързо към новото ферари и се надявам утре да спечели :speak::help wanted3: :help wanted3: :help:

Когато си добър ,няма значение какво караш,ти просто си го можеш.А това,че Кими е седнал в най-добрата кола за момента може само да ме радва.

И сега е момента да го покаже.

:help wanted::clap: :clap:

И тази година ли квалификацията протича като миналата, или има някакви промени? Кофти работа с кутията на Маса, а заложих на него. Сега остана в стил Шумахер да изпревари повечето и да финишира поне втори или трети. :whist:

И тази година ли квалификацията протича като миналата, или има някакви промени?

Кофти работа с кутията на Маса, а заложих на него. Сега остана в стил Шумахер да изпревари повечето и да финишира поне втори или трети. :whist:

помниш ли преди дни като ти казах че залагаш на куц кон ? как пък си въобрази че може да е пред Раиконен !!! какъв е тоз стил Шумахер това са единични случаи по разпространения му стил е втория пилот да прави колона докато тои трупа преднина . спортсменските му номера са без коментар.

помниш ли преди дни като ти казах че залагаш на куц кон ? как пък си въобрази че може да е пред Раиконен !!! какъв е тоз стил Шумахер това са единични случаи по разпространения му стил е втория пилот да прави колона докато тои трупа преднина . спортсменските му номера са без коментар.

Абе ти не знаеш с колко часа си назад, та си тръгнал да осъждаш техниката :) и не приказвай прибързано, Райконен многократно е доказвал, че специалитета му е да отпада от състезанията ;) И чудо да стане, Райконен пак ще е максимум вице, а Алонсо трикратен шампион! Само Маса ще му се опъне, стига Жан Тод да не разпореди друго :whist:

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.