Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

Ще доживееш, ако на някой от фаворитите изпуши двигател или при катастрофа в квалификациите и фаворитите не стартират.Кой ще вложи бюджет като Макларън и Ферари, за да не е напред.Ама не губи надежда всичко става.

Ако не си забелязал, всяка година фаворитите са различни- Ферари и някой от останалите ;)

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Естествено, че забелязах. Миналата година Ферари и Бриаторе тази Ферари и Денис.Само че и Ферари нещо не печелят нито шампионска титла при конструкторите, нито при пилотите и това ми е неприятно.

Браво на Маса, но ми се струва , че Райконен като че ли нямаше желание да се бори с Алонсо както това направи Хайфелд.1Маса 2 Хамилтън3 Райконен 4Хайфелд 5 Алонсо 6 Кубица 7 Трули 8 Физикела. Прави ми впечатление БМВ Заубер и това състезание стигат до точки.Явно това са скритите фаворити. ;)

• Автор

Ето инфо за тези, които не са гледали формулата:

Маса спечели в Бахрейн, а Хамилтън влезе в историята

Пилотът на Ферари Фелипе Маса не повтори грешката си от старта на Гран при на Малайзия, когато изгуби предимството си от полпозишъна на старта и бе изпреварен, и взе победата за Гран при на Бахрейн на пистата “Сахир”, дръпвайки още от самия старт на първото място.

Втори след него на 2,3 секунди се нареди британският пилот на Макларън-Мерцдес Луис Хамилтон, който стана и първият дебютант в историята на Формула 1, който се качва на почетната стълбичка в първите си 3 състезания. Трети на 10,8 секунди след победителя е Кими Райконен от Ферари, който бе изпреварен в първата обиколка от световния шампион Фернандо Алонсо, но си върна позицията след първите спирания в бокса. Колата на Алонсо не бе никак стабилна и той остана на едва 5-то място в крайното подреждане, изпреварен дори от пилота на БМВ Заубер Ник Хайдфелд. Старта на “Сахир” бе изключително интересен, тъй като пилотът на Макларън-Мерцедес Луис Хамилтон се опита да изпревари бразилеца Маса още в първия завой, но Ферарито реагира по по-адекватен начин за разлика от Гран при на Малайзия и не позволи на британеца да го изпревари. На старта Скот Спийд и Дженсън Бътън се сблъскаха, което предизвика влизането на трасето на кола за сигурност. Още преди влизането на колата за сигурност световния шампион Фернандо Алонсо изпревари Кими Райконен и се настани на 3-ата позиция. След няколко обиколки автомобила за сигурност се прибра и борбата отново започна. Маса и Хамилтон се откъснаха далеч напред пред Алонсо и Райконен. От 5-тото място дебнеше Ник Хайдфелд от екипа на БМВ Заубер. След първите влизания в бокса за смяна на гуми и дозареждане с гориво Кими Райконен успя да изпревари Фернандо Алонсо, чиято кола очевидно не вървеше добре. “Айсмен” дръпна на Алонсо, който дори бе застигнат и от Ник Хайдфелд. В челото Маса успя да дръпне с 9-10 секунди на Хамилтън и водеше уверено. Същевременно Ник Хайдфелд успя да изпревари по превъзходен начин Алонсо със захождане от външната страна на един от завоите и задържа 4-ата си позиция до самия край на състезанието. Вторите спирания в бокса не доведоха до кой знае какви промени, освен че Кими Райконен се доближи максимално близо до Хамилтън и имаше дори шанс за второто място. Британецът обаче записа поредното си великолепно състезание във Формула 1 и завърши втори. Така пилотът на Макларън се превръща в първия дебютант в историята на Формула 1, който успява да се качи на подиума в първите си 3 състезания. Той все пак все още остава без победа. Победата бе за Фелипе Маса, който кара бързо и в Австралия и в Малайзия, но все нещо не му достигаше за крайният успех. На почетната стълбичка днес се качи и съотборникът му Кими Райконен, който дойде в екипа на Ферари като заместник на Михаел Шумахер и дори спечели Гран при на Австралия. Четвърти завърши германеца Хайдфелд с БМВ Заубер, който се представи страхотно днес и задмина световния шампион Алонсо, завършил 5-ти. В зоната на точките попаднаха още полякът Роберт Кубица с БМВ на 6-то място. Седми е Ярно Трули с Тойота, а точката за Рено днес донесе Джанкарло Фисикела. Другото Рено на финландеца Хейки Ковалайнен остана извън зоната на точките на 9-то място, а 10-ката се допълни от германеца Нико Розберг с Уилямс.

Източник: БГНЕС

Ееее, най-после Маса се разписа. Браво на него. Не знам дали миналата година се е учил от бат Шуми да си настройва колата, но го прави перфектно и дава отлични времена на квалификациите както през изминалата, така и през тази година. Ако си овладее и емоциите, ще е отличен пилот. Негро пак показва завидни умения в пилотирането. Ще засрами маСторите май. Кими нещо не ми харесва. Като че ли я няма онази агресия позната ни от преди. Дано греша. А най-много ми хареса изпреварването на Ник Хайтвелд(не знам как му се изписва името на български). Така готино изработи Алонсо, че нямаше на къде повече. Още малко да поработят и ги виждам и тях между Ферари и Макларън. Като цяло, добро състезание. :angry:

Ето все пак всички резултати от състезанието Публикувано изображение

Публикувано изображение

1. Фелипе Маса 1:33:27.515 ч

2. Люис Хамилтън на 2.360 сек

3. Кими Райконен на 10.839

4. Ник Хайдфелд на 13.831

5. Фернандо Алонсо на 14.426

6. Роберт Кубица на 45.529

7. Ярно Трули на 1:21.371 мин

8. Джанкарло Фисикела на 1:21.701

9. Хейки Ковалайнен на 1:29.411

10. Нико Розберг на 1:29.916

11. Александър Вурц на 1 об.

12. Ралф Шумахер на 1 об.

13. Рубенс Барикело на 1 об.

14. Кристиян Алберс на 2 об.

15. Адриан Сутил на 4 об.

16. Антъни Дейвидсън на 6 об.

НБО Фелипе Маса 1:34.067 мин

Това правило е хубаво, ама се получава така, че през една част от състезанието пилотите се гонят яко, а през другата част са като спънати коне.

... в автоморгите...

Това да не е форд.По зле от тях няма.Закарай и твоя докато не е късно.

Прав си!Както е казал народа-Купи си форд да миришеш на пор.Жалка кола е това,жалка.

Чудех се къде да питам,та ми кажете за бразилския автопилот Рубенс Барикело или Баричело :clap: Гугъла го дава и с К,и с Ч ;) Моля някой спец да каже дали И ДВЕТЕ важат че шефа ме подлуди ;)

Чудех се къде да питам,та ми кажете за бразилския автопилот Рубенс Барикело или Баричело :question:

Гугъла го дава и с К,и с Ч :angry:

Моля някой спец да каже дали И ДВЕТЕ важат че шефа ме подлуди

:speak:

Не че съм спец де,но коментаторите го казват с к т.е. Рубенс Барикело.Можеш да видиш и тук-->bgformula1.com

Ами не случайно народът е казал: Купи си Фиат, да те е яд, карай Форд, за да си горд ;)

Няма да те убеждавам, че не си прав, просто всеки си избира. Аз избрах Форд по ред причини - Финансови, технически или най просто пресметнах , че Форд ми е най-изгодната кола, съчетаваща в себе си качества, които другите автомобили за момента нямат в България. Това е истината, колкото и да не ви се вярва :speak: Не, че не харесвам Фиат, но лошото качество и високата цена не си заслужават :question:

Прав си!Както е казал народа-Купи си форд да миришеш на пор.Жалка кола е това,жалка.

Приемам мнението ти като стискане на зъби и липса на аргументи :angry: Няма пак да се повтарям, но Форд си обра овациите тая година в различни класации, няма говоря повече, стискайте зъби и чакайте да изгрее и вашата звезда :)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Не че съм спец де,но коментаторите го казват с к т.е. Рубенс Барикело.Можеш да видиш и тук-->bgformula1.com

Благодаря ти,приятел ;)

Интересува ме дали може да се пише и БариЧело - за кръстословиците,да не се излагаме :)

Оф,зор с такъв шеф :yanim:

Благодаря ти,приятел :P

Интересува ме дали може да се пише и БариЧело - за кръстословиците,да не се излагаме :)

Оф,зор с такъв шеф :)

Би трябвало да е Барикело, защото съчетанието H в средата на името не се произнася, но в България преди да се разбере как се произнася вече го бяха кръстили Баричело и сега се срещат и двете. Същото беше положението с Култард или Кулхард за радост на пилота на него бързо му махнаха Х-то и почти не се среща като Кулхард.

Аз лично съм за отбора на Ферари.А по въпроса за Фиат:ами не са лоши колите.Всичко лошо което се говори за тях е мит.Харесвам и Форда.За всеки влак си има пътници,и е глупаво да се спори по въпроса коя кола е по-добра.В света рядко се срещат хора на едно мнение.

Ще видим дали ще мачкат Ферари няма да си оставят коня в реката така лесно.Миналата година никакви ги нямаше как за една година се става така силен.Другите също не са спали през почивката виж БМВ Заубер.

Според мен най-важното е, че Формула 1 е велик спорт, невероятна индустрия, изключителна технология, голяма тактика, първокласно медийно шоу и много, много друго. Кой отбор и пилот ще победят съответната година също е важно, но тук нещата се променят непрекъснато, а Формулат е вечна. Мой любимец беше Хакинен, но нямаше никакъв късмет човека.

• 2 седмици по-късно...
  • Автор

Маса отново стартира от първа позиция

За трети пореден път през този сезон Фелипе Маса с Ферари ще заеме първа позиция в стартовата решетка. Бразилецът бе най-бърз в квалификацията за място на Гран При на Испания с време 1:21.421 минути за една обиколка. Второ време на домашната си писта даде испанецът Фернандо Алонсо с МакЛарън Мерцедес, само с три стотни по-бавно от това на победителя. От втора редица ще стартират другите пилоти на водещите отбори. Третото място е за Кими Райконен от „червените кончета”, а четвърти ще бъде Люис Хамилтън от „сребърните стрели”. Пети и седми са Роберт Кубица и Ник Хайдфелд с БМВ. Шести ще стартира Ярно Трули с Тойота. Девети е ветеранът Дейвид Култард с Ред Бул. Останалите две места в десятката заемат двамата пилоти на Рено Хейки Ковалайнен и Джанкарло Фисикела, съответно осми и десети.

Класиране от кфалификациите:

1. Ф. Маса - Ферари 1:21.421

2. Ф. Алонсо - МакЛарън 1:21.451

3. К. Райконен - Ферари 1:21.723

4. Л. Фамилтън – МакЛарън 1:21.785

5. Р. Кубица - БМВ 1:22.253

6. Я. Трули - Тойота 1:22.324

7. Н. Хайдфелд - БМВ 1:22.389

8. Х Ковалайнен - Рено 1:22.568

9. Д. Култард - Ред Бул 1:22.749

10. Дж. Фисикела - Рено 1:22.881

11. Н. Росберг – Уилямс 1:21.968

12. Р. Баричело - БАР 1:22.097

13. Т. Сато – Супер Агури 1:22.115

14. Дж. Бътън - БАР 1:22.120

15. А. Дейвидсън – Супер Агури 1:22.295

16. В. Луци – Торо Росо 1:22.508

17. Р. Шумахер – Тойота 1:22.666

18. А. Вурц – Уилямс 1:22.769

19. Марк Уебър – Ред Бул 1:23.398

20. А. Сутил - Спайкър 1:23.811

21. К. Албертс – Спайкър 1:23.990

22. С. Спийд – Торо Росо - без време

Източник: Гонг

Макларън правят промени, ама другите отбори също не спят така, че интрига засега ще има докато някой от първите 4 в временното класиране не се откъсне. Това че Маса печели квалификацията далеч не означава, че е взел и състезанието. Аз лично ще викам за Маса дано да покаже какво е научил от Шумахер.

Маса с втора поредна победа след успех в Испания

13 май 2007 | 16:35

Младият пилот на Ферари Фелипе Маса спечели по категоричен начин втора поредна победа в шампионата, след като триумфира в състезанието на пистата “Каталуния” за Голямата награда на Испания, 4-ти кръг от световния шампионат във Формула 1. Втори след стабилно представяне финишира Люис Хамилтън (Макларън-Мерцедес). Трети остана съотборникът му Фернандо Алонсо. Другия фаворит за победата – Кими Райконен (Ферари) отпадна още в самото начало на надпреварата поради повреда. Четвърти на трасето край Барселона остана Роберт Кубица (БМВ-Заубер)

www.sportal.bg

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.