Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Формула 1 - дискусия, новини, резултати

Featured Replies

С напускането на Малдонадо Уилямс загуби спонсора му- Венецуелската държавна нефтена компания и отчете загуби от 48 млн. евро за 2014г.

Ботас  е по-добрият пилот, но няма спонсори зад гърба си като Маса.

Не всичко е пари- всичко е с много пари.

Нервя се на отборните стратегии и заповеди, но това е положението.

• Отговори 3k
  • Прегледи 343,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• skalata_73
    skalata_73

Днес се навършват 20 години от смъртта на Айртон Сена! Това бе последната му обиколка.   http://vbox7.com/play:6f0544a0bd Поклон пред паметта на шампиона!

• Поклон пред паметта на шампиона !   А само един ден по-рано на същата писта намери смъртта си и австрийският пилот Роланд Раценбергер .   Черният уикенд на Имола през 1994 г. завърши със смъртта

• Ъндъртейкър
    Ъндъртейкър

Странно състезание в Монако, а?  Чак и аз не можах да повярвам каква глупост направиха Мерцедес.  А Диема спорт трябва да си върнат лиценза за излъчване, защото не спазват най-важното условие - да пок

Публикувани изображения

Аве никой не си и помисля че едно такова изпреварване без благословита на отбора (разбирай отборна заповед) може да прати двете коли в канавкката и накрая от 5-6 място да вземат една 0 нула двата болида. Направо е смешно да се коментира подобен ход при условие че двамата ти пилоти водят в състезанието. Това че объркаха боксовете е друга тема и го има в играта.

Редактирано от BMW Маниак (преглед на промените)

Какво водят, като Хамилтън е на гърба им и всеки момент може да мине единия, който на всичко отгоре е и по-бърз? Не знам за теб, но аз следя лайф тайминга. Знаеш ли какво стана, когато Маса влезе в бокса и освободи пътя на Ботас? Явно не знаеш, щом пишеш  врели некипели. Ботас даде двата най-бързи времена в първите два сектора и влезе в бокса. Малко не му стигна да мине пред Маса, но и бокса му не бе никак добър. Нали Маса бе напред, защо преди да влезе в бокса не даде добри времена, а само Ботас направи това? 

За антифенщината малко бъркаш. Не съм антифен на Хамилтън, но пък е не мога да търпя лигльовци като него. Това, че е леко тъмен, няма никакво значение. Макар че негър скиор и жена шофьор няма...няма да правя асоциации - негъра срещу жената. Как така пък им се падна един отбор и то най-добрия :P

Какво водят, като Хамилтън е на гърба им и всеки момент може да мине единия, който на всичко отгоре е и по-бърз? Не знам за теб, но аз следя лайф тайминга. Знаеш ли какво стана, когато Маса влезе в бокса и освободи пътя на Ботас? Явно не знаеш, щом пишеш  врели некипели. Ботас даде двата най-бързи времена в първите два сектора и влезе в бокса. Малко не му стигна да мине пред Маса, но и бокса му не бе никак добър. Нали Маса бе напред, защо преди да влезе в бокса не даде добри времена, а само Ботас направи това?

Ама кой ти спори че не е бил по бърз? Ама не си мисли че ако е по бърз с 1-2 десети на обиколка от Маса ще се откъсне много напред. Той даже и след бързите си обиколки не можа да мине пред Маса а какво остана да се откъсне и да натрупа преднина!

Просто нямаше как да победят двата мерцедеса днес както и да се беше развило състезанието освен ако нямаше дъжд и Маса да пропуснеше Ботас в началото и умишлено да бави. Ако това ти се е гледало разбирам че си ядосан. Същата стратегия щеше и да проработи евентуално Ботас да ги беше бавил а Маса да е напред но само без дъжд, нали?

А пък на Хам резултатите са показателни тая година че и  да му трябва и да го подпират от отбора. На Нико ще му трябва помощ и късмет ако иска да го гони.

С теб няма да се разбера :)  Хамлтън, та Хамилтън. Добре че му дадоха кола и мекушав съотборник. Лошото е, че в историята ще останат победите на Хамилтън, а не доминацията на Мерцедес. Да взземем един Хюлкенберг. Някой запомнил ли го е с нещо? Не и няма да го запомни с нищо във Формула едно. Може би ще остане в историята като действащият пилот от  F1, който победи на Льо Ман. Някак си назад остават подобни дискусии, защото вчера и Хюлкенберг се представи добре. Рикардо...кой го знаеше до миналата година, когато скри шапката на Фетел, че и се сдъвка с Мерцедесите? Или пък тая година Квят, който бие същия тоя Рикардо доста често - това, което не успя да направи Фетел, клойто пък от своя страна бие като тъпан Кими и е единствения смислен противник на Мерцедесите? Изобщо, объркана работа и не пилотът явно е главно действащо лице, а нещо друго - кола, отбор, началство...

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

С теб няма да се разбера :)  Хамлтън, та Хамилтън. Добре че му дадоха кола и мекушав съотборник. Лошото е, че в историята ще останат победите на Хамилтън, а не доминацията на Мерцедес.

Те добре че и в GP2 пак му дадоха кола, нали? Като натири Алонсо в Макларан добре че пак беше с ракета. Кой крадеше от полпозишаните на Фетел кога беше доминацията на РедБул и с каква кола по сила го правеше?

Виж там случайни няма ама тоя изпъква доста на фона. Да и кола трябва разбира се че видиш ли го Алонсо къде е кога го няма  Реното от 2005 или съотборника му Пикет.

Според мен Алонсо е по-карач от Хамилтън. Същото се отнася и за Фетел. Но тук се намесват и горните неща които казах - отбор, кола и други неща, за които простосмъртните фенове и не предполагат. Карачите си личат, когато ги пуснеш в МИнарди и видиш, как всяко състезание правят с 2 секунди по-добри обиколки от съотборника си. Пример - Алонсо и Уебър, макар Уебър да бе леко по-слаб като времена от Алонсо. И сега не ми казвай, че никога не са били заедно. Не, не са били, но Уебър замени Алонсо в Минарди. Тогава имаше лайфтайминг на воля, не като сега. И на мен тогава ми бе интересно да следя Минарди, щото незнайно защо, винаги симпатизирам на слабите и онеправданите. Не се изненадвай, че ти се репча. 

• 2 седмици по-късно...
Пилотът от Формула 1 Жул Бианки почина на 25-годишна възраст в болница в Ница тази нощ, съобщиха негови близки.

Бианки катастрофира тежко по време на Гран при на Япония на пистата "Сузука" през октомври миналата година. Оттогава той беше в кома първо в болница в Япония, а след това в Ница.

"Жул воюва до самия край, както винаги, но днес неговата битка приключи. Болката, която чувстваме, е огромна и неописуема", заявиха от неговото семейство.

Бианки се контузи тежко на 5 октомври, когато влетя с висока скорост в трактор край пистата в Япония. По това време машината отстраняваше друг потрошен болид.

"Ние сме съсипани, че загубихме Жул след такава катастрофа. За нас беше привлегия да имаме пилот като него в отбора", написаха от тима на "Маруся" в "Туитър", цитирани от БТА.

Почивай в мир.
Много нелеп инцидент за който определено вина носят и организаторите на ГП в Япония.

Да почива в мир! Определено се ядосах днес още веднъж на организаторите в Япония. Има много български поговорки, а и не само български, които японците явно не знаят:

Бързай бавно

Бързата работа срам за майстора...

И дори:

Не оставяй днешната работа за утре, ако може да я свършиш вдругиден...

Не случайно съществуват тия мъдрости. Японците се изложиха яко. Не може секунди след инцидента да излиза трактор около пистата и то при проливен дъжд, когато 50 на сто и друг болид ще се окаже на същото място в тоя гаден завой. 

Това е първия смъртен случай след Сена, който можеше и да не се случи, но някои нации просто стават за съвсем други неща, не и за организация на сложни мероприятия. 

Направиха ми впечатление думите на близките на Бианки, които благодариха на всички доктори, които са се грижили за пилота от катастрофата до края. Това също е поучително, защото нека вземем Шумахер. Ами и днес има новина, как жена му щяла да съди незнам си кого.  Е такива работи не трябва да стават. 

• 2 седмици по-късно...

Лудо състезание в Унгария. Тоя път, за разлика от Силвърстоун, ми хареса, защото нещата се развиваха невероятно дори без сейфтикар. Той обаче обърка всичко или можеше да обърка. В тая жега единствено Фетел излезе сух. Тъкмо почвах да ставам фен на Хамилтън и неговия Мерцедес, ето ти изненада. Жалко, че не е пълна, но на бас, че в Белгия ще стане. Вече променям залозите си за шампион и те се насочват към червените и по-точно Фетел. От тук нататък почва пропадането на Мерцедес. Това състезание ги дъниха не само Ферари с високото си състезателно темпо, а и Ред Бул. Ред Бул дадоха двете най-бързи обиколки в състезанието и мисля две мнения няма - Мерцедес бе третия тим в състезателно темпо. Все още имат доминация в квалификациите. Сега някой ще каже, че Хамилтън бил изпреварил Рикардо. Да де, ама единия бе с твърди гуми, другия с меки. Смешния коментатор по Диема Спорт се уби да предрича краха на всички, освен на Мерцедес. За негово нещастие не позна и 10%. 

Хм. Алонсо би Хамилтън, което е събитие. Нека свиква( Хамилтън). Сивика вчера вървеше добре, а Алонсо дори показа зъби с няколко изпреварвания, което е цяло събитие на Унгария. А уж всички предричаха, че изпреварванията били невъзможни. Е да де, ама това състезание имаше много повече изпреварвания от много други състезания, обявени за "интересни", щото можело да се изпреварва. Явно всичко е въпрос на желание, а не на възможности. 

В Унгария си пролича кой колко е пилот и как може да се справи в стеснени пространства. Явно на широка писта всички могат.  Хунгароринг е трудна писта, която много много не прощава грешки. С удоволствие бих гледал още един старт тоя сезон на Хунгароринг. 

Честито и на руснака. В крайна сметка РБ отново се "проявиха" като отбор и отново заплетоха интриги. Направи ми впечатление изкзването на Квят, който каза, че едва сега е разбрал, какво означава да се бори докрай. Хм. Ами как така джанъм си в РБ, след като не знаеш какво е да се бориш докрай? Аз тия работи винаги ги повтарям и в тоя форум, а той отишъл във Ф1 и не знае, че трябва да кара докрай. Понякога наистина си мисля, че в тоя свят много хора не заслужават нищо, което имат и което им е дадено даром. 

Лудо състезание в Унгария. Тоя път, за разлика от Силвърстоун, ми хареса, ...

Пак някое друго състезание си гледал.

Хайде да се хванем на бас че повече Фетел няма да спечели състезание до края на сезона.

Щоом като си сигурен че почва упадъка на Мерцедес и възхода на Фетел към титлата мисля че няма да е проблем да цепим баса.

Пак някое друго състезание си гледал.

Хайде да се хванем на бас че повече Фетел няма да спечели състезание до края на сезона.

Щоом като си сигурен че почва упадъка на Мерцедес и възхода на Фетел към титлата мисля че няма да е проблем да цепим баса.

Ние и в началото на годината се хванахме, че няма да спечели повече, ама спечели. Спокойно, това не е БМВ, какво се връзваш :P. Дай да гледаме реално на нещата. Ферарито върви достатъчно добре и още няколко възможности за победа са напълно реални. Лошото в случая е, че след Белгия стартирането на болидите ще зависи в голяма степен от пилота, а не от електрониката. Някак си не навреме идва това правило с оглед слабите стартове на Мерцедес. Може би това ще спаси донякъде Мерцедес, а може би не. Ще видим скоро.  

Ние и в началото на годината се хванахме, че няма да спечели повече, ама спечели.

Не сме се хващали! Или съм забравил ?

Ферари върви добре но на фона на останалите и само ако нещо се обърка тогава имат шанс. Какво да гледам реално! Хамилтън реално тръгна десети и на писта като Хунгароринг се доближи до Нико който не знаеше къде се намира на 7 секунди. Говорим до времето кога нямаше изненади с повреди на бoлиди и SC. Просто още имат голяма преднина пред останалите и трябва нещо да се обърка за да подарят победа отново а едва ли повече ще направят подобна грешка.

п.п. Да определено състезанието беше интересно.

Това че на бездарния

циганин му дават самолет и го подпират не означава че е нещо повече от посредствен пилот с подарени титли.

Редактирано от Росен Р. Александров (преглед на промените)

Това че на бездарния

циганин му дават самолет и го подпират не означава че е нещо повече от посредствен пилот с подарени титли.

Мани ве, те освен самолет и му се молеха да преподпише отново с тях че и яка заплата му дават.

Прави сметка тоя ако не беше бездарник ама дарник що пара щеше да прибира.

Иначе отиде в мерцедес да им оправи болида че те Нико и Шумата много се бяха измъчили и за година дойде резултата ха ха

Не, при първата победа отново каза, че това ще им е. Или нещо подобно, няма да споря. А и да не си бил ти, бил е някой друг   :P

А Хамилтън не стартира десети, защото ако бе наистина стартирал десети, щеше да е пети на първия завой. Всички щяха да му отворят пътя и да му постелят червено килимче. само че той стартира първи и загуби 3 позиции. После сам си го направи като блокира колелата и излезе извън пистата.  Ти не го слушай как ревеше по радиото, че Нико му сякал пътя. По тая логика той сече пътя на Нико миналата година на Спа, ама тогава нищо не каза. Или по-точно изкара целия свят виновен. Айде стига, стартирал десети. Стартира там, дето му бе мястото, че и малко напред. Реално и руснака и австралиеца бяха по-бързи в състезанието от него, даже дадоха и по-бързи обиколки. А Фераритата просто бяха един клас над Мерцедесите.  Другото състезание на оная ми ти права писта, може и да изпуши някой мотор, та не се знае какво ще стане. 

Редактирано от FORD МанЯк (преглед на промените)

• 4 седмици по-късно...

Такова нещо като да объркат гумите на Ботас и да му сложат от двата вида гуми не ми се беше случвало да видя :)

Редактирано от ined (преглед на промените)

Такова нещо като да объркат кумите на Ботас и да му сложат от двата вида гуми не ми се беше случвало да видя :)

Дават ли го по някоя Бг телевизия в момента че в нета ми излиза че ще е на повторение по Диема Спорт.

Че го гледам в нета на английски ...

По диема спорт 2 май, ама аз ги нямам платени и го следам по сръбската Sk1

Редактирано от ined (преглед на промените)

По дисема спорт 2 май, ама аз ги нямам платени и го следам по сръбската Sk1

Малеее

Имал съм я! Че кога го преместиха на нея !!!

• 2 седмици по-късно...
  • 3 седмици по-късно...

Резултати от днешната квалификация на Сузука. Получи се  малко разбъркване заради катастрофата на Квят в края на сесията, за щастие всичко е наред с него.
                                           Япония 2015 Квалификация

1.  N. RosbergMercedes01:32.58416
2.  L. HamiltonMercedes01:32.66015
3.  V. BottasWilliams01:33.02411
4.  S. VettelFerrari01:33.24511
5.  F. MassaWilliams01:33.33712
6.  K. RaikkonenFerrari01:33.34710
7.  D. RicciardoRed Bull01:33.49717
8.  R. GrosjeanLotus01:33.96719
9.  S. PerezForce Indiano time16
10.  D. KvyatRed Bullno time15
11.  N. HulkenbergForce India01:34.39013
12.  C. Sainz Jr.Toro Rosso01:34.45315
13.  P. MaldonadoLotus01:34.49713
14.  F. AlonsoMcLaren01:34.7858
15.  M. VerstappenToro Rossono time8
16.  J. ButtonMcLaren01:35.6646
17.  M. EricssonSauber01:35.6735
18.  F. NasrSauber01:35.7606
19.  W. StevensManor01:38.7835
20.  A. RossiManor01:47.114

5

Източник

Редактирано от Jokerface (преглед на промените)

• 2 месеца по-късно...
преди 21 минути, PetioStoykovbg написа:

Хамилтън заслужено спечели титлата.

Защо след като свърши сезона пишете бре?  Честито на победителя. Заслужава си го. А и Мерцедеса винаги си е бил - МЕРЦЕДЕС! Следващият сезон е на Нико!

Редактирано от Гост (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    26%
    Дарени 256.00 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.